גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל כספי ההייטקיסטים שהפך למיליונר בעצמו

טל דורי, מנכ"ל אי.בי.אי קפיטל, תוגמל אשתקד ביותר מ־10 מיליון שקל, בעיקר במענק ובמניות ● הקים את החברה המנהלת כ־67 מיליארד שקל באופציות "בתוך הכסף", הניתנות למימוש של עובדי הייטק בישראל ● אחריו בדירוג השכר: לבנת מזרחי־רינסקי, מנכ"לית חבר הבורסה של אי.בי.אי

טל דורי, מנכ''ל אי בי אי קפיטל / צילום: יחצ
טל דורי, מנכ''ל אי בי אי קפיטל / צילום: יחצ

שם חדש ולא מוכר לציבור הרחב הפך בשנת 2025 לשיאן השכר בבתי ההשקעות בישראל. בגיל צעיר, 45 בלבד, זכה טל דורי, מנכ"ל אי.בי.אי קפיטל, לשכר בעלות של 10.6 מיליון שקל (כ־900 אלף שקל בחודש), שהכניס אותו לרשימת 20 המנהלים הישראלים בעלי השכר הגבוה בבורסה בתל אביב.

מנכ"ל החברה הביטחונית שכובש לראשונה את צמרת טבלת השכר
מנהל ההשקעות שממליץ: "היהלומים" שכדאי להחזיק בתיק
המניה שזינקה כ־2,400% בשנה, התחזית האופטימית והקשר הישראלי

בכך עקף דורי את שיאנית השכר של אי.בי.אי (ובתי ההשקעות בכלל) בשנים האחרונות, לבנת מזרחי־רינסקי, מנכ"לית חבר הבורסה ופעילות המסחר העצמאי של אי.בי.אי. שכרה של מזרחי ־רינסקי עמד בשנה האחרונה על 9.1 מיליון שקל, כמעט כולו במענקים. ובכל זאת, ב"דרבי" ביניהם היא עדיין מובילה עליו, שכן מאז שהצטרפה לאי.בי.אי בשנת 2018 היא נהנתה משכר בעלות כוללת של קרוב ל־40 מיליון שקל, בעיקר במענקים בגין תוצאות הפעילות, לעומת 34 מיליון שקל שצבר טל דורי באותה תקופה (8 שנים).

מי שממשיכים לככב בצמרת טבלאות השכר של אי.בי.אי הם מנהלי חברת החיתום של בית ההשקעות. עפר גרינבאום, מנכ"ל חברה בת; שי נבו המשנה למנכ"ל החברה הבת; וירון מוזס מנכ"ל אי.בי.אי חיתום, שנהנו יחד בשנה האחרונה משכר מצרפי בעלות של כמעט 18 מיליון שקל. מנכ"ל בית ההשקעות, דייב לובצקי, הסתפק בשכר של 2.3 מיליון שקל "בלבד".

מנהלת אופציות ל־89 אלף עובדים "בתוך הכסף"

אי.בי.אי קפיטל היא אחת משלוש החברות ששולטות בתחום ניהול האופציות של עובדי ההייטק בישראל. או בשם הרשמי יותר, ניהול נאמנויות ותוכניות תגמול הוני, עסקאות מיזוגים ורכישות וניהול עושר. מדובר בחברה החולשת על פי ההערכות על 45% מהשוק ומדובר בהרבה מאוד כסף.

על פי נתוני החברה, בשנת 2025 היא ניהלה סכום של 67 מיליארד שקל ברוטו לפני מס (כ־21 מיליארד דולר) באופציות "בתוך הכסף", כלומר כסף שניתן לממש, עבור כ־89 אלף עובדים. זאת לאחר שעובדי ההייטק שמנהלים את הונם דרך אי.בי.אי קפיטל כבר מימשו באותה שנה אופציות ב־11.5 מיליארד שקל.

דורי הצטרף לאי.בי.אי בשנת 2010, לאחר סיום התואר הראשון שלו בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב ומאז הספיק להשלים גם תואר שני במינהל עסקים. הוא החל את דרכו בחברה כסוחר ניירות ערך בחברת ניהול התיקים של בית ההשקעות ובשנת 2016 הקים את אי.בי.אי קפיטל, כשהוא בן 35 בלבד והפך למנכ"ל החברה.

אי.בי.אי זיהו את תחום ניהול האופציות לפני עשור; אי.בי.אי קפיטל מתמקדת בעיקר בעובדים של חברות ישראליות כמו וויז (WIZ), וויקס, מאנדיי, קייטו נטוורקס, צ'ק פוינט, אבל גם אינטל. בסך־הכול, על פי נתוניה, היא מנהלת כסף ל־3,000 חברות עבור יותר מ־160 אלף לקוחות.

בשנים האחרונות הגידול בפעילותה של אי.בי.אי קפיטל בה לידי ביטוי היטב גם בהיקף ההכנסות שלה הנובעות מניהול אופציות לעובדים, ניהול עושר ושירותים פיננסים, שהסתכמו בשנת 2025 בסכום של 276 מיליון שקל - זינוק של 50% לעומת ההכנסות ב־2024 ושל 220% ביחס לשנת 2022. דורי נהנה מכך גם בצורה ישירה - במענקים ומניות חסומות.

כך, בשנת 2025 עלות השכר שלו הורכבה משכר בסיס של 1.25 מיליון שקל, מענק של 4.8 מיליון שקל ותגמול הוני של 4.6 מיליון שקל (מניות חסומות של אי.בי.אי קפיטל בשיעור של 3% מההון המונפק). בשנים הקודמות הורכב התגמול בעיקר ממענקים.

שוק בשווי של 150 מיליארד שקל

בשלהי שנת 2021 סיפר דורי בראיון לגלובס שבשנים הראשונות להקמת החברה "כשהגענו לתיק החזקות (של אופציות לעובדים) במיליארד וחצי דולר היינו אומרים 'וואו', עכשיו זה חוצה את ה־15 מיליארד" וציין ש"ההייטק (הישראלי, נ.א) מפלצתי בגידול שלו. הוא פורח, והוא הופך הרבה מאוד אנשים לאמידים עד עשירים". הוא אף העריך כי זהו רק "קצה הקרחון".

לדברי דורי באותם ימים, "שווי אופציות של עובד נגזרות משני דברים, הראשון הוא כמות האופציות שהוא קיבל, והשני, שווי המניה שעליה קיבל את האופציות. אז כשרואים כל כך הרבה חברות חדשות שהנפיקו בשנה האחרונה בארצות הברית, כמו איירון סורס וריסקיפייד, פירוש הדבר שהצטרפו למשחק אלפי עובדים שיכולים עכשיו לממש את האופציות, כי כאשר החברות האלה היו פרטיות, אלה היו אופציות על הנייר. שנית, בשנתיים האחרונות - בטח מתקופת הקורונה ועד היום - שווי החברות מזנק. השילוב של שני הדברים הללו הפכו את תיק האופציות שהעובדים מחזיקים לגדול מאי־פעם".

מאז, חלק מהחברות החדשות הללו אמנם התרסקו או התמזגו לחברות אחרות, ועדיין הכסף רק המשיך לגדול. עד כמה השוק ענק? להערכת מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסים בבנק הפועלים, אי.בי.אי קפיטל מחזיקה כאמור בכ־45% מהשוק כולו, כך שלהערכתו היקף השוק כולו עומד על 150 מיליארד שקל. זאת מבלי לקחת בחשבון גם אופציות בחברות פרטיות וגם למרות שהוא עדיין לא כולל את נתוני האקזיטים הגדולים של ישראל - וויז שנמכרה ב־32 מיליארד דולר לגוגל, סייברארק שנמכרה לפאלו אלטו ב־25 מיליארד דולר וארמיס שנמכרה לענקית התוכנה האמריקאית סרוויסנאו ב־7.8 מיליארד דולר.

לפי שפריר, "סכומים אלה צפויים להשפיע באופן ניכר על הכלכלה והשווקים בישראל בשנים הקרובות, בין היתר: לאחר מימוש האופציות, סביר להניח כי מרבית הכסף יזרום, בעת הנוכחית, לשוק ההון המקומי (שוק המניות) וכן לפיקדונות". הוא מוסיף שיש גם "צפי לגידול בהכנסות ממסים בעת מימוש האופציות. המרת האופציות הנקובות (ברובם) בדולר לשקל (לפחות לצורך תשלום המס) תומכת, גם היא בהתחזקות השקל".

מנגד, שפריר מעריך כי "בעוד שהתחזקות השקל תמתן את האינפלציה, העלייה (המשמעותית) ב'אפקט העושר' של עשרות/מאות אלפי עובדים תתמוך בעליית האינפלציה" ומסיים גם בתחזית לשוק הנדל"ן: "עלייה ב'אפקט העושר' תתמוך, להערכתנו, בהמשך גם בהתייצבות מחירי הנדל"ן, בעיקר באזור המרכז, המושפע בעת הנוכחית מגידול במלאי הדירות (היקף הדירות בבנייה)".

המתחרות - הפניקס בית השקעות ואלטשר

החברה השניה ששולטת בתחום ניהול האופציות בישראל, והוותיקה בין השתיים, היא ESOP של הפניקס בית השקעות (אקסלנס), המחזיקה על פי ההערכות בנתח שוק דומה לזה של אי.בי.אי קפיטל. ESOP מתמקדת בחברות הגלובליות בעלות פעילות בישראל, כמו אמזון, מטא, גוגל, מיקרוסופט, אנבידיה, סיסקו, אורקל ו-־IBM, וגם פאלו אלטו הדואלית שהצטרפה לאחרונה לבורסה, אבל גם בישראליות כמו אמדוקס, קמטק ואבן קיסר.

לאחרונה רשמו באי.בי.אי "ניצחון" מסוים על המתחרה הגדול, ESOP, כשאחרי שני עשורים אודליה פולק, המייסדת והמנכל"ית של ESOP הצטרפה (לפני כחודשיים) לאי.בי.אי קפיטל כשותפה מנהלת, לאחר תקופת צינון של כשנה.

החברה השלישית בתחום היא altshare (אלטשר) שבבעלות רונן סולומון ולשעבר בשליטת בית ההשקעות אלטשולר שחם, לפי נתוניה, אלטשר מספקת שירותי נאמנות ל-120 אלף עובדים ב-3000 חברות (פרטיות וציבוריות) מתוכן יותר מ-100 קרנות הון סיכון. החברה מטפלת בכ-70% מהחברות בבורסה תל אביב וב-40% מחברות ההייטק הפרטיות.

עוד כתבות

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

כאל איבדה את השליטה במועדון הכי נחשק: כך היא מנסה למזער נזקים

הודעת אל על על העברת מועדון "הנוסע המתמיד" לישראכרט הכניסה את כאל, שעומדת לאבד הכנסות עתק, לעמדת מגננה ● החברה יצאה למאבק משפטי בטענה שחברת התעופה מנצלת את כוחה המונופוליסטי ● באילו הפרות מדובר, מה קבע ביהמ"ש ומה צפוי בבוררות ● גלובס עושה סדר

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

המסחר בת"א יפתח על רקע הפסקת האש בין ישראל ללבנון עליה הכריז טראמפ ● פסגות: האינפלציה בישראל תעלה ל-2.3% ● מגמה שלילית הבוקר באסיה ● מחירי הנפט בירידות הבוקר, כאשר הפסקת האש בין ישראל ללבנון מעוררת תקוות להקלה בשיבושי האספקה ● וגם: הישראלית שנכנסה לרשימה המכובדת של מניות כלכלת החלל ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

יגאל דמרי, חיים כצמן, צחי נחמיאס / צילום: צילום: אייל פישר, אריק סולטן, ורד פיצ'רסקי

דמרי ניצל ברגע האחרון ונשאר במדד המוביל. מי שילם את המחיר?

מהלכים של הרגע האחרון השאירו את חברת הבנייה במדד ת״א 35 בפעם השלישית ברציפות ● מגה אור של צחי נחמיאס ומניית הבורסה יצטרפו למדד המוביל ● חברות של כצמן, גיל אגמון וזלקינד הודחו ממדד תא 90 ● ומה עם פאלו אלטו?

מני שלום / צילום: מתוך אתר נוקלאוס

בכ-10 מיליון דולר: מני שלום רוכש את חברת רחפני התקיפה של מנכ"ל תע"א לשעבר

חברת ווטר אי או, שלד בורסאי בבעלות חברת האחזקות נוקלאוס של מני שלום, הודיעה הבוקר (ה') על רכישת מטאור לפי שווי של 20 מיליון דולר ● למעשה, מדובר בירידת ערך משמעותית לאחר שלפני שלוש שנים קיבלה החברה הצעה למכירה לפי שווי של 56 מיליון דולר

האם לנכס ריק מגיע פטור מארנונה? / אילוסטרציה: Shutterstock, Andrey_Popov

האם נכס ריק בעיני הבעלים הוא גם נכס ריק בעיני העירייה?

הרשויות המקומיות מקשות על קבלת פטור מארנונה ורק חשיבה מחוץ לקופסה תפתור אתכם מהמס הכבד על נכסים שלא נעשה בהם שימוש

הטיפים שישמרו על המכשיר שלכם / צילום: Shutterstock

לידיעת הלוי וברוורמן: הטיפים שישמרו על המכשיר שלכם

תקיפות הסייבר על הרמטכ"ל לשעבר וראש הסגל של ראש הממשלה מזכירות שקשה להשיג חסינות מלאה מפניהן ● עם זאת, יש לא מעט צעדים שניתן לנקוט כדי להגן על המכשירים הטכנולוגיים והחשבונות הדיגיטליים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה שוב בשיאים לאחר ההכרזה על הפסקת האש בין ישראל ללבנון

נאסד"ק עלה ב-0.3% ● דונלד טראמפ הכריז על הפסקת אש בת 10 ימים בין ישראל ללבנון ●  מכירות סייברטראק של טסלה מקבלות עזרה באחרונה מהחברות האחרות של אילון מאסק  ● אולבירדס זינקה אתמול עד כדי 700% לאחר שהוסיפה "AI" לשמה, היום היא צנחה ● התביעות לדמי אבטלה בארה"ב ירדו לשפל של שנתיים

נופר אנרג'י / צילום: מצגת החברה

חברת האנרגיה המתחדשת שמתכננת להיסחר גם בנאסד"ק

נופר אנרג'י של יזם האנרגיה, עופר ינאי, הודיעה כי דירקטוריון החברה אישר את קידום הליך הרישום למסחר של מניות של החברה ברישום כפול בבורסה בארה"ב ● "בשלב זה, "יובהר כי מסמך הרישום למסחר אינו כולל גיוס הון", הודיעה החברה

היישוב אפרת. שווי הבית עלה ל־7 מיליון / צילום: Shutterstock

המקרה הנדיר שהגיע לעליון: מתי עיכוב בתשלום על בית מצדיק ביטול עסקה?

בני זוג איחרו בתשלום לרכישת בית באפרת ● המחוזי אישר למוכר לבטל את ההסכם - שערכו זינק בינתיים ● העליון קיבל את ערעור הרוכשים, וחייב את המוכר למכור להם בשווי המקורי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפסקת האש החלה, טראמפ: "מקווה שחיזבאללה יתנהג יפה"

בחצות החלה באופן רשמי הפסקת האש בין ישראל ללבנון, כשחיזבאללה ניצל את השעות שלפני לירי בלתי פוסק ליישובי הצפון ● שניים נפצעו קשה בכרמיאל, אדם נוסף במצב בינוני משברי יירוט בנהריה ● בתגובה על הירי לצפון: צה"ל תקף משגרי חיזבאללה בלבנון ● עדכונים שוטפים

לזניה בולונז ב''לופה'' / צילום: איתן ונונו

בית אוכל איטלקי מצוין שפתחו שני חברים בגן החשמל בתל אביב

"לופה", המעדנייה המבשלת החדשה בגן החשמל בתל אביב, היא כל מה שצריך אדם רעב כרגע: אוכל פשוט, מערסל ומלא נשמה

האם טיפול שפותח לסרטן יוביל למהפכה במחלות נוספות? / אילוסטרציה: Shutterstock

הטיפול שריפא 3 מחלות שונות במפתיע

טכנולוגיית ה־CAR-T, שפותחה לטיפול בסרטן וזכתה עד כה להצלחה מוגבלת, עשויה כעת לחולל מהפכה במחלות אוטואימוניות ● מאמר שפורסם השבוע בכתב עת מוביל וניסויים נוספים, חלקם בישראל, מסמנים את החזיתות החדשות לטכנולוגיה שהחלה את דרכה במכון ויצמן

מדד המחירים לצרכן בישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מתמתנת. מחירי הדירות משלימים ירידה שנתית של 1.7%

על אף השפעות המלחמה נגד איראן, מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% במרץ, בצד הנמוך של הערכות הכלכלנים ● כך, קצב האינפלציה השנתי התמתן ל-1.9% ● עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות טריים, הלבשה, דיור ותחבורה ותקשורת

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

פרויקט הענק שיקום במקום מפעל הצמיגים המיתולוגי - ומקפיץ את מניית מגה אור

חברת הנדל"ן המניב דיווחה כי רכשה את חטיבת הקרקע של מפעל אליאנס לשעבר בחדרה, תמורת מיליארד שקל במזומן ● לפי הערכות, מגה אור מתכננת להקים במקום חוות שרתים וכן תחנת משנה לחשמל ● בעקבות הדיווח, המניה מזנקת בתל אביב בחדות

איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות / צילום: Shutterstock

רשתות השיווק מציגות: איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות

הרשתות הגדולות רשמו שחיקה קלה בהכנסות ב–2025, אך ההתייקרויות ומהלכי התייעלות סייעו להן להגדיל את שורת הרווח ● בולטות ברווחיות התפעולית: שופרסל ויוחננוף, בעוד שרמי לוי ורשת ויקטורי בתחתית ● וגם: המבצע הצבאי ומנועי הצמיחה שישפיעו על הדוחות ב–2026

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

בשל תקוות לסיום המלחמה: ה-S&P 500 והנאסד"ק ננעלו בשיאים חדשים

הנאסד"ק וה-S&P 500 קפצו, הדאו ג'ונס ירד ● בבלומברג דווח: ארה"ב ואיראן שוקלות להאריך את הפסקת האש לשבועיים ● יציבות במחירי הנפט, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 95 דולר לחבית ● הדולר נחלש בעולם ורשם את רצף הירידות הארוך מאז 2011 ● בורסת דרום קוריאה זינקה ב-3% ● ג'יימי דיימון: "ישנו מערך סיכונים משמעותי, אנו נערכים למגוון רחב של תרחישים"

כותרות העיתונים בעולם

מפלה בסנאט: דמוקרטים "עברו צד" ומתנגדים לאספקת פצצות לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מנסה לפלג עוד יותר בין אירופה לארה"ב, ומבטיחה כי לא תתקוף את מדינות היבשת, המלחמה באיראן גרמה לכמה מחוקקים דמוקרטים שבעבר התנגדו לכל אמברגו נשק אמריקאי על ישראל "לעבור צד" ולתמוך בהגבלות חסרות תקדים עליה, וגם: מדוע המודל הכלכלי של דובאי נמצא בסיכון? • כותרות העיתונים בעולם

אנשי חיל הים האמריקאי באזור המפרץ הפרסי / צילום: Reuters, US Navy

435 מיליון דולר ליום: טבעת החנק הכלכלית של ארה"ב על איראן מתהדקת

חסימת הסחר הימי גובה ממשטר האייתוללות לפי הערכות מחיר של כ–435 מיליון דולר ביום ● לכך מצטרפים איומים של ארה"ב על הבנקים במזרח הרחוק שלא לבצע העברות איראניות ● בינתיים טראמפ טוען: "פתחנו את מצר הורמוז. סין שמחה מאוד"

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

בצל רצף השיגורים לצפון: הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף

הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, רגע לפני - פצועים קשה ובינוני במטחים לצפון ● טראמפ: איראן הסכימה למסור את האורניום המועשר ● נתניהו על איראן: "טראמפ אמר לי שהוא נחוש בצורה אדירה להמשיך את המצור הימי ולהביא לפירוק יכולת הגרעין" • בכיר איראני על המו"מ עם ארה"ב: "ביקורו של מפקד צבא פקיסטן באיראן סייע לצמצם את הפערים" ● עדכונים שוטפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ קבע: מקורבו ישראל מלאכי ימונה למנכ״ל האוצר

על רקע סיום כהונתו של המנכ"ל היוצא אילן רום, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט למנות לתפקיד את ישראל מלאכי, שבשלוש וחצי השנים האחרונות שימש כמשנה למנכ"ל האוצר וכחבר הנהלת המשרד ● "איש מקצוע מהמעלה הראשונה שתרם עד כה רבות לעשיית המשרד", מסר סמוטריץ'