גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדוחות חושפים: חברות הנדל"ן שמכרו הכי הרבה דירות, והמחירים

התוצאות שהציגו יזמיות נדל"ן בולטות בת"א מלמדת על צניחה של 33% במכירת דירות חדשות, לצד יציבות במחיר הממוצע לדירה ● מובילת המכירות - עמרם אברהם, המתמקדת בפרויקטי מחיר למשתכן בפריפריה, ואחריה אאורה ● שיאנית המחיר: ישראל קנדה - 6.1 מיליון שקל

ההאטה בענף הנדל''ן הגיעה לדוחות הכספיים / צילום: Shutterstock
ההאטה בענף הנדל''ן הגיעה לדוחות הכספיים / צילום: Shutterstock

אין זה סוד שהשנה החולפת בשוק הנדל"ן הייתה חלשה - פועל יוצא של מלחמה מתמשכת, סביבת ריבית גבוהה ועצירת מבצעי המימון של הקבלנים על־ידי בנק ישראל. כל אלה, לצד ביצועים פנומנליים של הבורסה המקומית (עלייה של יותר מ-50% במדדי הדגל)' הרחיקו את הרוכשים ממשרדי המכירות של חברות הבנייה.

בדיקת גלובס | הוצאות השיווק מכרסמות ברווחיות הדירות בשדה דב
מנהל ההשקעות שממליץ: "היהלומים" שכדאי להחזיק בתיק
הדוחות חושפים: זו חברת המזון הרווחית ביותר בבורסה

בדיקת הדוחות הכספיים של 10 יזמיות בולטות של בנייה למגורים מאששת את הקביעה שלמעלה: הללו רשמו ירידה חדה של כשליש במספר הדירות החדשות שמכרו אשתקד (4,618 דירות בסך־הכול). לצד זאת, המחיר הממוצע לדירה שנמכרה נשחק בשיעור מתון של 1% בלבד ל־2.4 מיליון שקל.

מבין החברות שנבדקו (י.ח דמרי, ישראל קנדה, אזורים, שיכון ובינוי, עמרם אברהם, פרשקובסקי, אפריקה מגורים, אקרו, אפי קפיטל ושובל הנדסה) ארבע רשמו ירידה של מעל ל־60% במספר הדירות שנמכרו, ורק אחת מציגה זינוק בנתון זה - פרשקובסקי (עלייה של 159%) הודות לפרויקט מחיר למשתכן (מורדות לינקולן בחיפה, אשר היווה כ־72% ממכירותיה אשתקד). המחיר הממוצע לדירה שמכרה החברה צנח ב־20%, ל־2.2 מיליון שקל.

דמרי, שבשליטת ובניהול יגאל דמרי, חברת הבנייה למגורים הגדולה במונחי שווי שוק (10 מיליארד שקל), רשמה ירידה של כרבע במספר הדירות שמכרה אשתקד - 834, אשר רובן נמכרו מחוץ לגוש דן, ובעיקר בדרום הארץ. מעבר למכירת 243 דירות בקריית ביאליק, מכרה החברה גם 156 באופקים, 90 בנתיבות, 54 באשקלון ו־48 בבאר שבע. המחיר הממוצע לדירה נשחק בכ־10% ל־2.3 מיליון שקל.

נתוני המכירות של החברות הבורסאיות תומכים בנתוני הלמ"ס מהם עלה כי אשתקד נמכרו בישראל 34 אלף דירות חדשות, ירידה של 25.5% ביחס לשנה הקודמת (אך עלייה של 27% ביחס לשנת 2023, שעמדה בסימן הרפורמה המשפטית ותחילת מלחמת חרבות ברזל).

באשר למחיר הממוצע, זה מושפע בעיקר מתמהיל הדירות הנמכרות. דירות הנמכרות בפריפריה או בפרויקטים של מחיר למשתכן הן זולות יותר, מגדילות את הכמות הנמכרת, אך מורידות את המחיר הממוצע. מאידך, דירות בפרויקטים יוקרתיים בערי המרכז יקרות בהרבה וקשה למכור אותן כיום.

כוכבת הפריפריה

שיאנית המכירות של השנה החולפת היא חברת עמרם אברהם (1,128 דירות - ירידה של 34% לעומת 2024). זאת הודות להתמקדות החברה בהקמת פרויקטים במסגרת תוכנית מחיר למשתכן.

בדוחות החברה, שמציגה מחיר ממוצע של 1.7 מיליון שקל לדירה שמכרה, נכתב כי "ברבעון השני ובפרט החל מיום 13 ביוני 2025 עם פתיחת מבצע 'עם כלביא' והחמרת הנחיות העורף, נרשמה השפעה על היקפי פעילות השיווק והאטה זמנית בקצב המכירות".

עם זאת, ציינו בחברה כי "לא חלה השפעה מהותית על הביקושים לפרויקטים שלה, וזאת בשים לב לתמהיל המלאי של החברה הכולל יחידות דיור במסגרת תוכניות דיור ממשלתיות".

"זו שנה שלישית ברציפות שמכרנו הכי הרבה דירות בענף", אומר נועם גרייף מנכ"ל עמרם אברהם. "השנה שעברה הייתה מאוד מאתגרת במישור הלאומי. אבל מבחינת המכירות הפריסה הארצית שלנו, במיוחד באזורים הפריפריאליים, נתה לנו את היכולת לפעול. המשכנו להציע מבצעי מימון שהם כלי פיננסי נהדר. נכון שהייתה ירידה במספר הדירות שנמכרו ביחס ל־2024, משום שהיו לנו פחות מבצעי מכירה ראשונים. אני צופה שהשנה נוציא עוד כ־2,200 היתרי בנייה ליחידות דיור, ומניח שזה יזרים עוד היצע".

גרייף מדגיש כי עיקר ההאטה במכירות בשנה שעברה נגע לגוש דן ובמיוחד לתל אביב. "יש בישראל 80 אלף יחידות דיור פנויות כמחצית מהן בגוש דן. לנו יש פרויקטים בתל אביב, ואנחנו רואים שם את רובע 3 ו־4 בעיר מושכים למטה. אם היו לנו רק פרויקטים בתל אביב, הייתי מאוד מוטרד. לעומתם המכירות בראשון לציון, בנתניה, בטירת כרמל, בלוד ועוד היו טובות".

באפי קפיטל נדל"ן, שגם היא מרבה למכור דירות בתוכניות מחיר למשתכן (בסך־הכול מכרה אשתקד 900 דירות במחיר ממוצע של 1.5 מיליון שקל) מציינים כי בשנה שעברה "חלה מגמת שיפור, לאור עלייה ניכרת בקצב הביצוע באתרי החברה ברחבי הארץ, בין היתר בעקבות שיפור בזמינות כוח האדם וחזרת הקבלנים לפעילות מלאה, מגמה אשר תרמה לשיפור ברווחית החברה לעומת הרבעונים הראשונים של השנה".

"צריך להוריד ריבית"

מי שמציגה יציבות במכירת הדירות היא אאורה שמוביל יעקב אטרקצ'י (שלא נכללת בטבלת ההשוואה, משום שלא ניתן לגזור מדוחותיה את המחיר הממוצע לדירה). החברה, שמתמחה בפרויקטי התחדשות עירונית, רשמה יציבות במספר הדירות שמכרה (1,036) ומציינת כי מדובר בהישג.

בדוחות אאורה נכתב כי "שוק הנדל"ן למגורים סבל מחולשה יחסית, (נתוני המכירות - ח.ש) מצביעים על חוסנה של החברה, הנובע בין היתר מהפריסה הארצית של הפרויקטים, אי־התמקדות באזור גיאוגרפי ספציפי ופנייה לשוק רוכשי הדירות בכל מגוון המחירים". בעל השליטה והמנכ"ל אטרקצ'י טוען בשיחה עם גלובס כי "יש חולשה במכירות בתל אביב, שמקרינה על כל גוש דן, בעוד המכירות בפריפריה טובות יותר. האזורים החזקים שלנו היו (אשתקד - ח.ש) באופקים, נתניה, חדרה ולוד. תל אביב מושפעת מאוד ממשקיעים, וכשהריבית גבוהה ושוק ההון חזק - הם לא ממהרים לקנות. כשהולכים לאזורים שבהם המחיר למ"ר הוא 30 אלף שקל (בניגוד ל־60־70 אלף שקל בתל אביב - ח.ש), זה שוק אחר".

אטרקצ'י מדגיש את הצורך בהפחתת הריבית, ולנוכח התחזקות השקל, לדבריו, "נגמרו הסיבות לנגיד, כמו המלחמה וכו'. צריך להוריד ריבית. ברגע שהמלחמה תיגמר והריבית תרד, אין לי ספק שהשוק יחזור לעצמו".

6.1 מיליון שקל לדירה

שיאנית המחיר הממוצע לדירה ב־2025 הייתה חברת ישראל קנדה - 6.1 מיליון שקל בממוצע (שחיקה קלה לעומת 2024). החברה, בשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, מתמקדת בייזום דירות יוקרה בערי המרכז ורשמה אשתקד ירידה של 14% בדירות שמכרה - ל־337 יחידות דיור. בדוחות החברה נכתב כי אחרי מספר שנים של עלייה במחירי הדירות בישראל, במהלך 2025 נרשמו שמונה חודשים רצופים של ירידה, בשיעור מצטבר של 2.6%, אשר הסתיימו בחודש אוקטובר (ומאז חזרו לעלות). בשקלול ההטבות שהעניקו היזמים ובהינתן נתוני האינפלציה, להערכת גורמי מחקר, השחיקה הריאלית במחירים אף הייתה בשיעור חד יותר, מוסיפים שם.

ישראל קנדה נמצאת כיום בהליך מתקדם לרכישת חברת הנדל"ן היזמית אקרו שבשליטת צחי ארבוב, בעסקת מזומן ומניות שצפויה לייצר ענקית בשווי של כמעט 10 מיליארד שקל. אקרו, שבדומה לישראל קנדה מתמקדת בבניית דירות יוקרה בתל אביב, רשמה אשתקד זינוק של 28% במחיר הממוצע לדירה שמכרה ל־4.9 מיליון שקל. הסיבה - מכירה של יותר דירות יוקרה ופחות בפרויקט מחיר למשתכן שלה בדרום תל אביב־יפו. לצד זאת נרשמה ירידה של כ־70% במספר הדירות שנמכרו (145 יחידות דיור אשתקד).

גם חברת אזורים בניהולו של עדי דנה, רשמה אשתקד עלייה נאה של 14% במחיר הממוצע לדירה, שעמד על 3.2 מיליון שקל, בעוד מספר הדירות שמכרה ירד ב־40% ל־331 דירות. זה גם המקרה של ענקית הבנייה והתשתיות שיכון ובינוי. מחיר דירה ממוצעת עלה ב־8% ל־2.9 מיליון שקל, לצד קיטון חד של 73% במספר הדירות שמכרה - 125 בלבד.

עוד כתבות

האם לנכס ריק מגיע פטור מארנונה? / אילוסטרציה: Shutterstock, Andrey_Popov

האם נכס ריק בעיני הבעלים הוא גם נכס ריק בעיני העירייה?

הרשויות המקומיות מקשות על קבלת פטור מארנונה ורק חשיבה מחוץ לקופסה תפתור אתכם מהמס הכבד על נכסים שלא נעשה בהם שימוש

דירות בבנייה / צילום: Shutterstock

תל אביב מובילה במכירת דירות חדשות. מי שיאנית היד שנייה?

אומנם מספרי דצמבר 2025 עד פברואר 2026 מראים עליות בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים להם, אך הסיבה לכך היא, כנראה, בעיקר החגים ● "מלאי" הדירות על המדף ירד מעט, אך עדיין גבוה ● תל אביב־יפו ואופקים ממשיכות להוביל את רשימת הערים שבהן נמכרו הכי הרבה דירות חדשות

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

בצל רצף השיגורים לצפון: הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף

הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, רגע לפני - פצועים קשה ובינוני במטחים לצפון ● טראמפ: איראן הסכימה למסור את האורניום המועשר ● נתניהו על איראן: "טראמפ אמר לי שהוא נחוש בצורה אדירה להמשיך את המצור הימי ולהביא לפירוק יכולת הגרעין" • בכיר איראני על המו"מ עם ארה"ב: "ביקורו של מפקד צבא פקיסטן באיראן סייע לצמצם את הפערים" ● עדכונים שוטפים

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

בשל תקוות לסיום המלחמה: ה-S&P 500 והנאסד"ק ננעלו בשיאים חדשים

הנאסד"ק וה-S&P 500 קפצו, הדאו ג'ונס ירד ● בבלומברג דווח: ארה"ב ואיראן שוקלות להאריך את הפסקת האש לשבועיים ● יציבות במחירי הנפט, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 95 דולר לחבית ● הדולר נחלש בעולם ורשם את רצף הירידות הארוך מאז 2011 ● בורסת דרום קוריאה זינקה ב-3% ● ג'יימי דיימון: "ישנו מערך סיכונים משמעותי, אנו נערכים למגוון רחב של תרחישים"

הטיפים שישמרו על המכשיר שלכם / צילום: Shutterstock

לידיעת הלוי וברוורמן: הטיפים שישמרו על המכשיר שלכם

תקיפות הסייבר על הרמטכ"ל לשעבר וראש הסגל של ראש הממשלה מזכירות שקשה להשיג חסינות מלאה מפניהן ● עם זאת, יש לא מעט צעדים שניתן לנקוט כדי להגן על המכשירים הטכנולוגיים והחשבונות הדיגיטליים

הילה קורח וליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כמה אפשר לבלות עם השכנים במקלט? אירנה שוב מביאה את הדאבל לבנק הפועלים

קמפיין הגנים הלאומיים והמוזיאונים של בנק הפועלים מתברג במקום הראשון הן בזכירות והן באהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר לפי יפעת בקרת פרסום שייכת לפלטפורמת הסטרימינג free TV

סניף של רשת קרפור / צילום: פנינה בן שלום

ברשת קרפור אישרו: מוצרים עם אזהרת ריקול נמכרו ללקוחות

אירוע חמור ברשת הסופרמרקטים הצרפתית: עם פתיחת יום המכירות של הסל של ישראל, נמכרו ללקוחות מוצרי נוטרילון שלב 1 - שהוחזרו עם אזהרת ריקול ●  כזכור, אותו תחליף מזון לפעוטות הוכרז כסכנה בריאותית, ונאסר לשיווק על ידי משרד הבריאות לפני כחודשיים ● מקרפור נמסר: "רואים בחומרה רבה את האירוע ומייחסים חשיבות עליונה לבטיחות במזון תינוקות"

האם טיפול שפותח לסרטן יוביל למהפכה במחלות נוספות? / אילוסטרציה: Shutterstock

הטיפול שריפא 3 מחלות שונות במפתיע

טכנולוגיית ה־CAR-T, שפותחה לטיפול בסרטן וזכתה עד כה להצלחה מוגבלת, עשויה כעת לחולל מהפכה במחלות אוטואימוניות ● מאמר שפורסם השבוע בכתב עת מוביל וניסויים נוספים, חלקם בישראל, מסמנים את החזיתות החדשות לטכנולוגיה שהחלה את דרכה במכון ויצמן

ספינות במצר הורמוז, ארכיון / צילום: ap, Altaf Qadri

בזמן שארה״ב ואיראן מאיימות זו על זו, מה באמת קורה במצר הורמוז?

לפחות תשע מכליות נפט חצו את מצר הורמוז השבוע, כך עולה מנתונים שפורסמו ב-CNBC

כך כבשו הגנרלים בדימוס את מסכי הטלוויזיה / צילום: צילום מסך

מישראל זיו ועד אמיר אביבי: מי הגנרל שהופיע הכי הרבה על המסך ומה לא סיפרו לנו?

מאז פתיחת "שאגת הארי" חזרו הגנרלים למרכז הבמה וצברו אלפי דקות שידור ● צה"ל מזין את האלופים לשעבר במידע שוטף, אך המחיר עשוי להיות הפיכתם לזרוע הסברה בלתי רשמית של המערכת ● המצב מסתבך כשלאותם בכירים יש קשרים עסקיים או שאיפות פוליטיות סמויות ● גלובס צולל למכניזם של האלופים שכבשו את האולפנים

שבוע המסחר במט''ח נפתח עם התחזקות של השקל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל עשה היסטוריה: המכה שחטפו החוסכים ב–S&P 500, והאם ימשיך להתחזק?

שער הדולר נפל לראשונה מאז 1995 לקידומת חדשה, ונסחר בפחות מ–3 שקלים ● אומנם היחלשות הדולר בעולם תרמה לכוחו של השקל, אך גם כשבוחנים את המטבע הישראלי אל מול מטבעות מרכזיים אחרים מגלים קפיצה חריגה ● כמה הפסידו החוסכים שהשקיעו את כל החיסכון במדד הדגל האמריקאי?

יגאל דמרי, חיים כצמן, צחי נחמיאס / צילום: אייל פישר, אריק סולטן, ורד פיצ'רסקי

המאבק הצמוד על המקום במדד היוקרתי יוכרע היום

היום יסתיימו עשרת הימים הקובעים שייקבעו את החברות הנכנסות והיוצאות מהמדדים המובילים בבורסה ● שורה של דרמות צפויה בעדכון: זינוק של מאות אחוזים שולח את מגה אור של צחי נחמיאס למדד ת"א 35, בעוד פתאל ודמרי נאבקות להישאר בו ● כניסת מניית הבורסה בת"א למדד הדגל עשויה להיות תלויה בהחלטתה לגבי פאלו אלטו ● וג'י סיטי של כצמן בסכנת הדחה ממדד ת"א 90

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ הגביל את התערבות בן גביר במינויים ובחקירות המשטרה

הרכב מורחב של 9 שופטי העליון דן בעתירות הדורשות להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בעקבות התערבותו בעבודת המשטרה והפגיעה בעצמאות הארגון ● היועמ"שית בהרב-מיארה תומכת בעתירות, ומנגד שר המשפטים לוין הודיע כי מבחינתו הדיון אינו חוקי

מדד המחירים לצרכן בישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מתמתנת. מחירי הדירות משלימים ירידה שנתית של 1.7%

על אף השפעות המלחמה נגד איראן, מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% במרץ, בצד הנמוך של הערכות הכלכלנים ● כך, קצב האינפלציה השנתי התמתן ל-1.9% ● עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות טריים, הלבשה, דיור ותחבורה ותקשורת

גם זה קרה פה / צילום: נועה אורמן

כשהדולר המתרסק מטלטל את אסטרטגיית ההשקעות

הדולר צולל ומבהיל את הציבור ● מה חסר בוועדה למינוי בכירים ● ואין מי שיחתום על החלטות שנלקחו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שימפנזים בשמורת קיבלה שבאוגנדה. הקבוצה הגדולה ביותר המוכרת למדע / צילום: Reuters, Aaron Sandel

שתי קבוצות שימפנזים פתחו במלחמת אחים וחשפו איך חברות מתפרקות

מחקר שפורסם לפני כשבוע בכתב העת Science תיאר כיצד לאורך שנים התפצלה קבוצת שימפנזים לשתי חברות יריבות ● זו הפעם הראשונה שתועד סכסוך קטלני בין פרטים שהיו קשורים אלה באלה בעבר ● איך זה קרה והאם שימפנזים הם למעשה מין אדם?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ קבע: מקורבו ישראל מלאכי ימונה למנכ״ל האוצר

על רקע סיום כהונתו של המנכ"ל היוצא אילן רום, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט למנות לתפקיד את ישראל מלאכי, שבשלוש וחצי השנים האחרונות שימש כמשנה למנכ"ל האוצר וכחבר הנהלת המשרד ● "איש מקצוע מהמעלה הראשונה שתרם עד כה רבות לעשיית המשרד", מסר סמוטריץ'

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: don monteaux photography

אלי גליקמן פורש מצים כאיש עשיר, העובדים נשארים עם הדאגות – ומכריזים על שביתה

בעוד מנכ"ל צים אלי גליקמן פורש אחרי תשע שנים עם 100 מיליון דולר בכיס, הדרמה האמיתית מתחוללת בקומות התחתונות: 860 עובדים מודאגים לעתידם, וועד העובדים השבית את כל פעילות החברה ● וכיצד תשפיע פרישתו של גליקמן על עסקת המכירה של חברת שירותי הספנות?

כותרות העיתונים בעולם

מפלה בסנאט: דמוקרטים "עברו צד" ומתנגדים לאספקת פצצות לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מנסה לפלג עוד יותר בין אירופה לארה"ב, ומבטיחה כי לא תתקוף את מדינות היבשת, המלחמה באיראן גרמה לכמה מחוקקים דמוקרטים שבעבר התנגדו לכל אמברגו נשק אמריקאי על ישראל "לעבור צד" ולתמוך בהגבלות חסרות תקדים עליה, וגם: מדוע המודל הכלכלי של דובאי נמצא בסיכון? • כותרות העיתונים בעולם

יהוד-מונוסון / צילום: איל יצהר

הפרויקט נתקע, ההיתרים לא הגיעו: תביעת ענק נגד עיריית יהוד-מונוסון

היזמיות טוענות כי סכסוך בין העירייה לצד שלישי עיכב במשך 7 שנים את היתרי הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית ב"מתחם השלושה" בעיר ● הנזק שנגרם להן, לדבריהן, עומד על כ־100 מיליון שקל