גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות, בהובלת מניות הקלינטק

מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.6% ● המסחר התנהל בצל הדיווחים על הסכם מסתמן בין ארה"ב ואיראן להארכת הפסקת האש ● וול סטריט שברה אתמול שיאים חדשים, בהובלת מניות השבבים ● בית ההשקעות שמזהה סקטורים שיכולים לצבור תאוצה במשבר הנפט ● וגם: בתמיכת קדחת ה-AI - מניית המחשוב דל טסה במסחר המאוחר בקרוב ל-40%

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:50

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות שערים, על רקע הדיווחים על הסכם מסתמן בין ארה"ב ואיראן להארכת הפסקת האש. מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.55%, בעוד מדד ת"א 90 קפץ בכ-1.2%. את העליות הוביל מדד הקלינטק, שזינק בכ-4.5%. אחריו בלטו לחיוב מדדי הביומד והטכנולוגיה, שהוסיפו לערכם כ-3.5% ובכ-1.8%, בהתאמה. מנגד, את הירידות הובילו מדד ת"א־מניב חו"ל ומדד ת"א־ביטחוניות, שנחלשו במעל 1%.

את העליות במדד ת"א 125 הובילו דוראל אנרגיה , אנרג'יקס , פרשקובסקי , מור השקעות ונופר אנרג'י .

את הירידות הובילו נטו מלינדה , אר פי אופטיקל , ארית תעשיות , או פי סי אנרגיה ובזן .

מחזור המסחר היה גבוה במיוחד, לנוכח פקיעה חודשית של אופציות, והסתכם בכ-15.8 מיליארד שקל.

13:30

מרבית העליות שנרשמו בפתח יום המסחר נמחקו. מדד ת"א 35 בדרך לסיים את היום ללא שינוי, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם כעת בכ-0.4%.

12:10

השקל ממשיך במגמת ההתחזקות ההיסטורית שלו מול הדולר וחוצה רף נוסף - שער הדולר-שקל הרציף יורד מתחת ל-2.81 שקלים.

12:05

העליות בבורסה בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 מטפס בכ-0.6%, בעוד מדד ת"א 90 קופץ בכ-1.2%. מדד הקלינטק ממשיך להוביל את העליות ומזנק בכ-3.5%; כך, הוא משלים עלייה של כ-70% מתחילת השנה הנוכחית - יותר מפי שלושה לעומת התשואה שהניב בתקופה זו מדד ת"א 35. העלייה המתמשכת במניות הקלינטק נובעת, בין היתר, ממשבר האנרגיה העולמי סביב מצר הורמוז, שחיזק את הצורך במקורות אנרגיה עמידים יותר בפני טלטלות גאופוליטיות.

גם מדד הביטוח בולט לחיוב ומתחזק בכ-2.4%. מנגד, מדד הנדל"ן הוא היחיד מבין המדדים הענפיים שנסחר כעת בטריטוריה שלילית ונחלש בכ-0.3%.

בארה"ב, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן , שהוקמה ומנוהלת ע"י תומר וינגרטן, פרסמה דוחות והודיעה רשמית על צמצום 8% מכוחות האדם שלה (מעל 240 עובדים מתוך למעלה מ-3,000 שהעסיקה בסוף אפריל). בחברה מציינים שהמטרה היא להתמקד בתחומי צמיחה ובהם AI וענן. סנטינל וואן תכיר בעלות חד־פעמית של 25 מיליון דולר בגין הפיטורים ברבעון השני. מניית סנטינל וואן נופלת בכ-20% בטרום מסחר. תוצאות הרבעון היו מעורבות - החברה עקפה את התחזיות ברווח ופספסה בשורת ההכנסות, שצמחו ב-21% ל-277 מיליון דולר. לפי כללי החשבונאות החברה הפסידה 76.1 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP הרווח הנקי היה 12.3 מיליון דולר.

11:20

מניית חברת האנרגיה משק אנרגיה מזנקת, לאחר שחתמה על הסכמים מחייבים עם קבוצת משקיעים בהובלת חברת הביטוח הפניקס למכירת מחצית (49%) מהחזקותיה בצבר פרויקטים פוטו-וולטאיים ואגירה. התמורה בגין העסקה צפויה להיות משולמת במזומן, ותתבצע לפי שווי של כ-610 מיליון שקל לפרויקטים, לצד התחייבות השקעה נוספת של עד 80 מיליון שקל לכלל השותפים (שיעמידו את השווי על כ-700 מיליון שקל). במסגרת העסקה, יוקם מבנה שותפות ייעודי אשר יחזיק בצבר הנכסים, כאשר משק אנרגיה תמשיך להחזיק ב-51% מהזכויות ותשמש כשותף הכללי המנהל את הפעילות והנכסים. קבוצת הפניקס תחזיק ב-20% מהזכויות בשותפות, ומשקיעים פרטיים נוספים יחזיקו ב-29% נוספים.

11:10

מניית אנשי העיר מזנקת בחדות, לאחר דיווח לפיו חברת ההתחדשות העירונית גפן מגורים , שבשליטת צחי אבו (48%), הגישה הצעה לרכישת השליטה בחברת ההתחדשות העירונית מידי קבוצת הנדל"ן רוטשטיין , לפי שווי של 240 מיליון שקל, הגבוה בכ-50% מהשווי לפיו היא נסחרת כיום.

מבטח שמיר מטפסת בבורסה, למרות ירידה בשורה התחתונה מ-15 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה ל-2 מיליון שקל בלבד כעת. זאת, בשל זינוק בעסקי האנרגיה, ובראשם עלייה בהכנסות מתחנת הכוח אלון תבור: זאת, מ-167 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2025 ל-205 מיליון שקל כעת.

עלייה משמעותית זו נובעת בעיקר מהחיבור לחשמל של התחנה ה"פיקרית" (תחנה שנכנסת לפעולה במהירות בזמן זינוקים בצריכת החשמל), שהייתה בשימוש נרחב ברבעון האחרון. בסך הכל, הרווח השוטף זינק מ-5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ל-35 מיליון כעת. לעומת זאת, השקעות של מבטח שמיר בסטארטאפים נמחקו אחת אחרי השנייה והביאה ל"הפסד אחר" של 33 מיליון שקל. שמיר הכריזה על דיבידנד על סך 48.6 מיליון שקל ביוני, בהשוואה ל-100.5 מיליון שקל בכל השנה שעברה. בחודשים האחרונים, שמיר קיבלו מספר הסמכות לתחנות כוח חדשות שהם מקדמים, וסגרו פיננסית את תחנת "קסם" הגדולה יחסית.

10:20

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל בעליות. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.6%. מדדי הקלינטק והביטוח ממשיכים להוביל את העליות ומתקדמים בכ-2.5% ובכ-1.2%, בהתאמה.

המניות שמובילות כעת העליות במדד ת"א 125: נופר אנרג'י , משק אנרגיה , איביאי , אלביט מערכות ואיילון .

המניות שמובילות את הירידות: נטו מלינדה , אר פי אופטיקל , מבנה , מגה אור ושיכון ובינוי .

10:10

בשוק המט"ח המקומי, השקל ממשיך במגמת ההתחזקות שלו מול הדולר, ושערו הרציף קרוב לרדת מרף ה-2.81 שקלים.

10:05

הבורסה בתל אביב פותחת את יום המסחר בעליות, על רקע הדיווחים על הסכם מסתמן בין ארה"ב ואיראן להארכת הפסקת האש ביניהן ב-60 יום. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.8%. מרבית המדדים הענפיים נסחרים בירוק, כאשר המוביל הוא מדדי הביטוח והקלינטק, שמתקדמים בכ-1.2% ובכ-0.9%, בהתאמה.

גם בורסות אירופה פתחו את היום בעליות שערים. בורסת פרנקפורט מתקדמת כעת בכ-0.2%, הבורסה בלונדון עולה בכ-0.1% והבורסה בפריז מטפסת בכ-0.6%.

8:35

1. שוק המניות

המסחר בבורסה בת"א ייפתח היום ברקע הדיווחים על כך שארה"ב ואיראן הגיעו להסכם ראשוני על מזכר הבנות להארכת הפסקת האש ב-60 יום - אם כי הנשיא טראמפ טרם נתן את אישורו הסופי להסכם.

לפי בכירים אמריקאיים, העסקה סוכמה ברובה בין צוותי המשא ומתן כבר ביום שלישי. צוות המו"מ תדרך את טראמפ והוא ביקש לקחת כמה ימים כדי לחשוב על כך לפני שיקבל החלטה סופית. בעקבות הדיווחים, השקל התחזק אמש מול הדולר, שירד לשער של 2.81 שקלים, אך הבוקר הוא נחלש מעט.

על אף ההתקדמות המגעים, המתיחות בין הצדדים נותרת גבוהה, במיוחד במצר הורמוז, שם נרשמו במהלך הלילה חיכוכים בין איראן לכוחות אמריקאיים. זאת, לאחר התקיפות שביצעה ארה"ב בדרום איראן בליל יום רביעי.

באסיה, נרשמות עליות שערים בולטות הבוקר. הניקיי מטפס בכ-2.6%, ההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.9%, בורסת שנגחאי נסחרת ביציבות והבורסה בסיאול מזנקת בכ-3.3%. החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בעליות קלות של עד 0.1%.

בתל אביב, המניות הדואליות יחזרו מוול סטריט עם פער ארביטראז' שלילי כולל קל של 0.1%. אלביט מערכות צפויה לטפס בכ-2%, טאואר צפויה לרדת בכ-2%, בעוד קמטק ונובה צפויות לטפס בכ-1.3% ובכ-0.9%, בהתאמה.

אתמול, המסחר בבורסה ננעל בירידות: מדד ת"א 35 ירד בכ-1%, ת"א 90 איבד מערכו כ-0.2%. מבין המדדים הענפיים, מי שבלט במיוחד לשלילה הוא מדד הביטוח שהשיל מערכו כ-3.5%. בתוך כך, מניית חברת הביטוח ווישור ירדה בכ-5%, למרות שהציגה שיפור בשורה העליונה והתחתונה. את הרבעון הראשון סיימה החברה בניהולו של אמיל ויינשל, עם פרמיות ברוטו של כ-1.55 מיליארד שקל, גידול קל של כ-2% לעומת הנתון ברבעון הראשון של 2025. בשורה התחתונה, הרווח הכולל עלה בכ- 24.4% ועמד על כ-43.5 מיליון שקל, המשקף תשואה על ההון במונחים שנתיים בשיעור של 13.7%.

מנגד, על רקע העלייה במתיחות הגיאו-פוליטית, מדד הביטחוניות הוסיף לערכו כ-5% בהובלת ארית תעשיות , נקסט ויז'ן ובית שמש . גם מדד הטכנולוגיות רשם עליות של כ-1.7%.

המניה שהובילה את העליות במדד ת"א 125 היא איביאי בית השקעות , שזינקה בכ-13%, לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון. החברה דיווחה על עלייה חדה של 204% ברווח הנקי שלה.

מניית יצרנית הכוונות החכמות סמארט שוטר זינקה גם היא, לאחר שדיווחה על עלייה של כ-26% בהכנסות הרבעון הראשון של 2026, שעמדו על כ-6.6 מיליון דולר. בשורה התחתונה, ההפסד הנקי המתואם עמד על כ-400 אלף דולר, לעומת הפסד של כ-1.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. צבר ההזמנות של החברה קפץ בכ-67% והסתכם בסוף הרבעון על כ-36 מיליון דולר.

מניית שופרסל נחלשה לאחר פרסום הדוחות. הרשת, בניהול ובשליטת האחים יוסי ושלומי אמיר, רשמה עלייה של 4% במכירות חנויות זהות, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עלה ב־11% ל־175 מיליון שקל. ככל הנראה, הירידות במניה הגיעו בשל אכזבה מקצב המכירות הכללי של הרשת, 3.7 מיליארד שקל, צמיחה של 4.5% ביחס לרבעון המקביל וזאת למרות שהקניות לחג הפסח בוצעו במהלך הרבעון.

מדוחות הפניקס עולה כי החברה רשמה ברבעון תשואה להון של 24.1%, בדומה לנתון שרשמה ברבעון המקביל. זאת, כאשר חברות ביטוח גדולות אחרות שדיווחו לאחרונה הציגו שחיקה בנתון.

לקראת סיום עונת הדוחות לרבעון הראשון של השנה בבורסה בת"א, החברות שצפויות לפרסום היום (ו') הן מיטרוניקס , אלומה תשתיות , קווליטאו ומבטח שמיר . בין החברות שיפרסמו בתחילת השבוע הבא נמצאות חברת הנדל"ן הכשרת הישוב , חברת שירותי התקשורת גילת טלקום וחברת התעשייה כפרית . גם ענקית אבטחת הסייבר פאלו אלטו , שנסחרת במקביל בנאסד"ק ובת"א, תפרסם דוחות לרבעון הפיסקאלי השלישי שלה, ואנליסטים צופים צמיחה של כ־29% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל. חברות נוספות בוול סטריט שיפרסמו דוחות בשבוע הקרוב הן חברת השבבים ברודקום , חברת אופנת הספורט לולולמון אתלטיקה , וכן החברות מישראל, אודיטי טק שמספקת פתרונות לעולם היופי וחברת הטכנולוגיה הביטחונית קוגנייט סופטוור .

בוול סטריט, נשברו אמש שיאים חדשים, על רקע ההתקדמות במגעים לעסקה בין ארה"ב ואיראן. הנאסד"ק טיפס בכ-0.9%, ה-S&P 500 התקדם בכ-0.6% והדאו ג'ונס סיים עם עלייה מזערית של פחות מ-0.1%.

מניות הטכנולוגיה בלטו לחיוב, בעיקר לאחר שתחזית רווח חזקה של סנופלייק החייתה את ההתלהבות סביב מסחר הבינה המלאכותית. מניות החברה זינקו בכ-37%, ביום הטוב ביותר שלהן אי פעם, לאחר שספקית פלטפורמת הנתונים מבוססת הענן פרסמה תחזיות ורודות לרבעון השני הפיסקאלי, כמו גם ירידה בשורות העליונות והתחתונות ברבעון האחרון שלה. החברה גם חתמה על תוכנית להוציא 6 מיליארד דולר על שירותי אינטרנט של אמזון במשך חמש שנים.

במקביל, גם מניות הזיכרון, המייצרות שבבי זיכרון למחשבים, לשרתים ולמכשירי קצה, עלו במהלך המסחר. כך למשל, מניית סנדיסק רשמה עליות של כ-3.5%. גם ענקיות שבבים זינקו - קוואלקום , למשל, קפצה בכ-4%.

מניית אפל עלתה היום בכ-0.5%, ובסך הכל היא רושמת השבוע עליות של כ-2.4%. אם היא תסגור את השבוע בעליות, היא תשלים עלייה שבועית עשירית ברציפות - לראשונה מאז 2009. רצף העליות הארוך ביותר של אפל היה ב-2004, אז רשמה 12 שבועות של עליות.

מניית דל המריאה במהלך הלילה במסחר המאוחר בקרוב ל-40%, לאחר שיצרנית המחשבים הניידים העלתה את תחזיתה לשנת 2026 המלאה ועקפה בפער את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה. החברה הציגה רווח מתואם למניה של 4.86 דולר לעומת צפי ל-2.94 דולר, והכנסות של 43.84 מיליארד דולר לעומת צפי ל-35.43 מיליארד דולר.

הנתונים משקפים צמיחה שנתית בשיעור מסחרר של 88% בהכנסות - הנתון הגבוה ביותר מאז ההנפקה הראשונית לציבור שערכה החברה ב-2018, מאז הצמיחה השנתית בהכנסות לא עלתה מעל 39%.

ב-CNBC דיווחו כי ההתרחבות מונעת על־ידי בינה מלאכותית, שכן דל מרכיבה שרתים המכילים יחידות עיבוד גרפיות של חברות כמו אנבידיה. בדל ציינו כי הכנסותיה משרתי בינה מלאכותית זינקו ב-757% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה והגיעו ל-16.1 מיליארד דולר. עבור השנה המלאה, דל צופה כעת הכנסות של 60 מיליארד דולר מתחום הבינה המלאכותית, עלייה לעומת התחזית הקודמת, שעמדה על 50 מיליארד דולר בפברואר. נתון זה ישקף צמיחה שנתית של 144%.

2. שוקי האג"ח

בגזרת האג"ח - מדד תל גוב כללי, ובו כל אגרות החוב של ממשלת ישראל חתם את יום המסחר בעליה של 0.1%. מתחילת השבוע עלה המדד בשיעור חד יחסית של כ-1% על רקע קריסת הדולר מול השקל. זו עשויה לעודד את בנק ישראל להמשיך להוריד את הריבית, ולכן משקיעים מוצאים את האגח אטרקטיביות יותר ורוכשים אותן.

בשוק החוב האמריקאי, על רקע הדיווחים על המתווה המסתמן להארכת הפסקת האש בין ארה"ב ואיראן, לצד מדד ה-PCE לחודש אפריל שפורסם אמש (ראו הרחבה תחת סעיף 4), תשואות האג"ח הממשלתיות רשמו ירידות אתמול. הירידות נמשכות גם הבוקר: תשואת האג"ח לעשר שנים יורדת כעת בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 4.43%, התשואה ל-30 שנה יורדת גם היא בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 4.96% והתשואה לשנתיים יורדת בנקודת בסיס אחת לרמה של 4.01%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל, כאמור, המשיך אתמול במגמת ההתחזקות שלו מול הדולר, לאור הדיווחים על התקדמות להסכם בין ארה"ב לאיראן, ושערו הרציף ירד ל-2.81 שקלים. הבוקר, השקל נחלש מול הדולר בכ-0.2% והשער עומד על כ-2.82 שקלים.

לנוכח ההתקדמות שנרשמת בימים האחרונים במגעים בין ארה"ב ואיראן, הנפט נסחר בפחות מ־100 דולר לחבית, אך המחיר עדיין גבוה לעומת טרום המלחמה. נכון לבוקר זה, המחירים רושמים ירידות קלות, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר סביב 92 דולר ונפט מסוג אמריקאי (WTI) נסחר סביב 87 דולר.

יובל סתיו, שותף־מייסד ומנהל האימפקט בבית ההשקעות Value 2, סבור שהזינוק במחירי הנפט חושף את החולשה האמיתית של התעשייה העולמית: "משבר הנפט שנוצר בעקבות ההסלמה, מחזיר את המשקיעים לאחת ההבנות הבסיסיות של הכלכלה המודרנית - הנפט אינו רק מקור אנרגיה, אלא גם חומר הגלם המרכזי של התעשייה העולמית. כאשר מחיר הנפט עולה או כאשר שרשראות האספקה מהמזה"ת נמצאות תחת איום - לא רק מחירי הדלק מושפעים, אלא גם מחירי הפלסטיק, הדשנים, הכימיקלים, האריזות, הסיבים הסינתטיים וחומרי הגלם לתעשייה".

לכן, לדברי סתיו, המשבר לא יוצר רק הזדמנות לאנרגיה חליפית, אלא גם לחומרי גלם חליפיים לנפט כמו חומרים ממוחזרים וביולוגיים או שימוש בפסולת. "ייתכן שזהו השלב הבא של מהפכת האנרגיה: מעבר רחב יותר לכלכלה המבוססת על חומרי גלם חליפיים לנפט לצד חיפוש אחר חברות בעלות איכות ניהול גבוהה ויכולת הסתגלות לעולם תנודתי יותר", מסכם סתיו.

4. מאקרו

מדד ה-PCE לחודש אפריל - מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב. הציג אתמול, כצפוי, עלייה חודשית של 0.4% ועלייה שנתית של 3.8%. "אם בכירי הכלכלה בוושינגטון חיפשו ראיות לביסוס הטענה שאין משבר יוקר מחיה באמריקה, הם יצטרכו לחפש במקום אחר, מכיוון שאינפלציית ה-PCE של הצרכנים עדיין מתחממת בחודש אפריל, בעוד המלחמה מול איראן דוחפת את מחירי האנרגיה לעלייה חדה", אמר כריס רופקי, הכלכלן הראשי ב-FWDBonds.

היום לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים. נתוני מאקרו שיפורסמו בשבוע הבא כוללים את יצוא שירותים לחודש מרץ, רכישות בכרטיסי אשראי על־ידי צרכנים פרטיים לפברואר־אפריל (תקופה שכוללת את מבצע "שאגת הארי"), ושכר ממוצע ברוטו לשכיר למרץ. בעולם יתפרסמו מדד מנהלי הרכש בארה"ב למאי, נתונים משוק התעסוקה שם, וכן מדד המחירים לצרכן למאי בגוש האירו.

5. תחזית

איתוראן , המספקת טכנולוגיה ושירותים לתחום הרכב, נסחרת בנאסד"ק בשיא כל הזמנים לפי שווי שמתקרב ל־1.3 מיליארד דולר. זאת לאחר שהמניה זינקה בשנה האחרונה ב־62.8%, מתוכם כ־6% השבוע אחרי פרסום הדוחות הכספיים שלה, שבהם עקפה את התחזיות והציגה לראשונה הכנסות רבעוניות של מעל 100 מיליון דולר. במקביל הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד בסך 10 מיליון דולר ועל תוכנית לרכישה עצמית של מניות ב־10 מיליון דולר.

איתוראן לא זוכה לסיקור משמעותי של אנליסטים. לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, רק שני גופים מסקרים את החברה, אך שניהם ממליצים על המניה בהמלצות "קנייה". מחיר היעד הממוצע שלהם משקף פרמיה של 15.1% על מחיר המניה הנוכחי בנאסד"ק. האנליסטים מרוצים ממודל ההכנסות החוזרות של החברה ומהצמיחה במספר המנויים שלה.

עוד כתבות

טסלה מודל 3 סטנדרט / צילום:  יח''צ

על הטסלה הזו תשלמו 30 אלף שקל פחות. והיא שווה את זה

טסלה מודל 3 סטנדרט, הגרסה החדשה של הסדאן החשמלית מבית טסלה, זולה ביותר מ-30 אלף שקל, אבל במחיר של ויתור על אבזור ונוחות ● זו עדיין אחת המכוניות המהנות לנהיגה בפחות מ–200 אלף שקל

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס מודיע רשמית על פיטורי 20% מהעובדים וטוען: "הסיבה הראשונה היא שער הדולר"

השבוע נחשף בגלובס כי וויקס צפויה לפטר בין 800 ל-1,000 עובדים ● המנכ"ל אבישי אברהמי הסביר במכתב לעובדים כי התחזקות השקל מול הדולר, בשעה שהכנסות החברה הן בעיקר בדולרים, יצרה "לחץ מבני" על פעילות החברה ● עוד הוא ציין כי התפתחות תחום הבינה המלאכותית מחייבת את וויקס להפוך ל"חברה מהירה, רזה ושטוחה יותר"

צילומים: AP-Sergei Bobylev,Julia Demaree Nikhinson, Business Wire

מחקר חדש: סין וארה"ב קרובות מאי־פעם למלחמת גרעין

חוק חדש ברוסיה מתיר לבנקים לפתוח באש על כטב"מים ● נשיא ארה"ב במסר לעומאן: "אם לא תתנהגו כמו שצריך – נפציץ אתכם" ● והנשיא שמקצץ מחצית משכרו בגלל הפגנות ענק ● זום גלובלי

להמשיך לעבוד, לקבל פנסיה וגם לשלם פחות מס: כך תעשו את זה

"פרישה מדומה" מאפשרת להישאר בשוק העבודה, ליהנות מהכנסה נוספת מהפנסיה כבר מגיל 60 ולאבד כמה שפחות לרשות המסים ● אך לפני שיוצאים לדרך, כדאי לבדוק את ההשלכות בעתיד ולבצע עוד כמה תהליכים במקביל ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

כלי שייט חדש של הצי הטורקי / צילום: ערוץ היוטיוב של Naval News

האיום החדש של טורקיה על מדינות הים התיכון

טורקיה מאיצה את פיתוח יכולות הלחימה הימיות שלה ומתכננת להצטייד בכ־100 כשב"מים ממולכדים ● במקביל, הצי האמריקאי מודה כי מערכות הלייזר הימיות עדיין רחוקות ממבצעיות, ובאוקראינה מתמודדים עם אסטרטגיית לחימת כטב"מים רוסית חדשה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יואב תורג'מן. מנכ''ל רפאל / צילום: רמי זרנגר

מנכ"ל רפאל: "ייסוף השקל וחובות חסרי תקדים של המדינה מאתגרים אותנו"

למרות אתגרי מבצע שאגת הארי, רפאל סגרה את הרבעון הראשון של השנה עם צמיחה של 7% ברמה השנתית, והרווח הנקי ממכירות זינק ● מנכ"ל רפאל יואב תורג'מן אמנם מעודד מהנתונים, אך יש לו גם סיבות לדאגה: "מדינת ישראל פתחה חוב גדול מאוד מול התעשיות. זה שיא כל הזמנים"

ליאור רביב / צילום: אילן בשור

בעקבות התחזקות השקל: ישרוטל עברה להפסד של 35 מיליון שקל

רשת המלונות סבלה במהלך הרבעון מהשבתת מלונותיה בזמן המערכה מול איראן שהביאו אותה לרשום קיטון של 12% בהכנסות ● הרשת מעריכה המערכה הביאה לאובדן רווח תפעולי של כ-30 מיליון שקל

משרדי אמדוקס ישראל / צילום: מיכה לובטון

פיטורי ענק באמדוקס, 3,000 עובדים הולכים הביתה. הערכות: מאות מהם בישראל

לגלובס נודע כי חברת הטכנולוגיה אמדוקס נערכת לסבב פיטורים רחב מהרגיל שיכלול אלפי עובדים ברחבי העולם, בהם כנראה גם מאות עובדים בישראל ● המהלך מגיע כחלק מאסטרטגיית ההתייעלות שמוביל המנכ”ל החדש שמעי הורטיג, על רקע הטמעת כלי AI ושינוי מבנה הפעילות בחברה

פעילות במחנה קיץ של סימד / צילום: מצגת החברה

לא ייאמן: החברה דיווחה - 100 מיליון שקל זלגו לכיסי הבעלים ונעלמו

בעלי השליטה בחברת סימד האמריקאית, שהנפיקה בשנה שעברה חוב בארץ, הודיעו לה כי אין ביכולתם להעביר סכומים שזרמו אליהם בשוגג מקופת החברה ● המשקיעים הישראלים ייכוו פעם נוספת מחברה שהתאגדה באיי הבתולה?

שף חיים כהן, בכנס השירות של ישראל / צילום: כדיה לוי

מסערת הטיפים ועד גל ההנפקות: השף חיים כהן מדבר על הכל

בכנס השירות של "גלובס", השף חיים כהן מדבר בגילוי לב על הרגישות הנדרשת מול הסועד המקומי, מסביר מדוע הוציא מהלקסיקון של המלצרים את ה"אהלן חבר'ה", ומגיב למהלך ביטול הטיפים של רז רהב: "רעיון שמקדים את זמנו, אצלי הם מרוויחים יותר מ־100 שקל בשעה. אין הרבה מסעדות שיכולות לשלם ככה" ● וגם: למה הוא לא רואה את עצמו מצטרף לגל ההנפקות בבורסה?

פרוייקט Rainbow של ישראל קנדה בשדה דב בתל אביב / הדמיה: 3DIVISION

קצב מכירות הדירות של ישראל קנדה עלה ברבעון. מה קרה בשדה דב?

ברבעון הראשון מכרה ישראל קנדה 86 דירות, עלייה לעומת 76 ברבעון הקודם ● עם זאת, קצב המכירות בשדה דב נחתך ל-4 דירות בלבד ● ומה קרה למחיר הממוצע לדירה?

ישראייר / צילום: מוני שפיר

מועדוני הטיסות לוהטים: ישראייר מצטרפת לרמי לוי וישראכרט

רשת רמי לוי, ישראכרט וישראייר הודיעו על הקמת מועדון לקוחות משותף ● במסגרת ההסכם, תרכוש ישראייר 10% ממניות חברת המועדון המשותפת, ישראכרט תחזיק ב-18% ורמי לוי תחזיק ביתרת המניות, 72% ● המועדון החדש יציע ללקוחות צבירת דולרים למימוש ברכישת טיסות וחופשות בישראייר, לצד ההטבות הקיימות ברשת רמי לוי ובאתרי המכירות של הקבוצה

תל אביב / צילום: Shutterstock

דירות ארבעה חדרים משכו את כל השוק בת"א למעלה, ואחריו את המדד

שינוי בדפוסי הרכישות בעיר גרם לעלייה במדד מחירי הדירות בתל אביב, ומחק את הירידות שנרשמו במדד הארצי מתחילת השנה

איור: גיל ג'יבלי

לווי המשכנתא נחנקים: 15% מהממחזרים מאריכים את תקופת ההחזר - ומשלמים יותר

נתוני בנק ישראל מגלים כי בשנת 2025 מוחזרו כ־69 אלף משכנתאות בהיקף מצטבר של כ־44 מיליארד שקל ● יותר מ־10,000 מהם בחרו להאריך את תקופת הפריסה, מה שיקפיץ להם את ההחזר הכולל ● "רוב הלווים מעדיפים לא למכור את הדירה"

בניין ויתניה לנדא נס ציונה / צילום: דורון סהר

25 שנה בנס ציונה: אלביט תשכור מויתניה את המשרדים של לנדא שקרסה

ויתניה תשכיר לאלביט בניין משרדים בשטח כולל של 40 אלף מ"ר, השייך לפרויקט 'ויתניה לנדא', הממוקם בפארק המדע בנס ציונה ● הפרויקט יועד במקור לחברת הדפוס של בני לנדאו, שנקלעה לחובות בהיקף של 1.7 מיליארד שקל והגישה בקשה לעיכוב הליכים בקיץ 2025

אבי אורטל, מייסד קרן ההשקעות מנור אוורגרין / צילום: שלומי יוסף

האקזיט של קרן מנור: מוכרת מניות אר.פי אופטיקל ב-250 מיליון שקל

קרן ההשקעות מנור ניצלה זינוק של פי 4.5 בשוויה של החברה הביטחונית כדי למכור יחד עם המייסדים מניות בכ-315 מיליון שקל ● הקרן, בניהולם של יוצאי לאומי פרטנרס כבר מורווחת בכ-630 מיליון שקל על ההשקעה שביצעה לפני קצת יותר משנתיים

ארוחה בקפה ספארו / צילום: דניאל סוויסה

בבית קפה ותיק במושב קטן אכלנו את הלזניה הכי טובה בארץ

קפה עם השראה מפינלנד, פיצות בין חמניות, יינות מסחררי חושים וארוחת בוקר שסוחפת מבקרים מכל הארץ ● יום טעים במיוחד בטל שחר

יגאל דמרי / צילום: כדיה לוי

התאוששות בדוחות? דמרי קונה את הדירות של עצמו בשדה דב

דמרי מסכמת את הרבעון הראשון עם עלייה במכירות ל-177 דירות, אך פרויקט הדגל ברובע היוקרה הניב 9 עסקאות בלבד • הדוחות חושפים: יגאל דמרי ובני משפחתו רכשו 4 מהדירות הללו תמורת כ-6 מיליון שקל לכל אחת • הרווח הנקי נחתך ב-63% בשל רווח הון חד-פעמי אשתקד

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

העיכוב שעולה לבעלי העסקים 1.5 מיליארד שקל בשנה

הצעת החוק שתתמסמס בלי סיבה ● היוזמה שהסעירה את עולם ההייטק ● וההתרעה שהיא חלק מחיינו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מייקל דל ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"לא נראה דבר כזה": המניה שקופצת 30% בדרך ליום הטוב בתולדותיה

מניית דל מזנקת בחדות לאחר תוצאות פנומנליות שהציגה אמש ● עוד ברקע - רוח גבית משמעותית מהנשיא טראמפ ● איך מגיבים האנליסטים?