גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

יותר ממיליון כרטיסים לא מכורים: הקהל לא ממהר להגיע למונדיאל

עוד כשבוע יתחילו משחקי המונדיאל, אבל בינתיים התפוסה בבתי המלון לא בשיאה, לא כל הכרטיסים נמכרים, וגם הישראלים לא נוהרים ● כמה יעלה להגיע למשחקים, ולמה אולי שווה לחכות עוד קצת עם הזמנת חדר

פרסומת למונדיאל 2026, על מלון אי־סנטרל בלוס אנג'לס / צילום: Reuters, Kirby Lee
פרסומת למונדיאל 2026, על מלון אי־סנטרל בלוס אנג'לס / צילום: Reuters, Kirby Lee

מונדיאל 2026 עוד רגע כאן, ונראה שאין שום דבר שבאמת יכול להרוס את חגיגת הכדורגל שבדרך. גם אצלינו בישראל קשה שלא להרגיש כבר את האווירה המיוחדת בקרב חובבי הכדורגל ובכלל. עם זאת, כשבוחנים את הביקוש של הישראלים להגיע לאירוע בארה"ב, מגלים שהוא נמוך יותר מאירועי העבר.

פודקאסט | "אמריקניזציה והיפר־קפיטליזם": מונדיאל 2026 מגיע לממלכה של טראמפ
שווי הזהב זינק, והמתכת הפכה לנכס הרזרבה המוביל בעולם

להערכת חברת התיירות אופקים, למשל, כמות הטסים למונדיאל השנה תהיה כמחצית מהכמות שטסו לרוסיה ב־2018. "מבחינה לוגיסטית, המונדיאל זה אחד מאירועי הספורט המורכבים בעולם, בוודאי כשהוא קורה בשלוש מדינות שונות (ארה"ב, מקסיקו וקנדה) ובערים רבות בתוך ארה"ב", אומרת רויטל בן נתן, מנכ"לית אופקים. "יש מגוון סיבות לביקוש הנמוך יחסית בקרב הישראלים. בראש ובראשונה, היצע טיסות נמוך ומחירים גבוהים מאוד - כשאנחנו מדברים על עלייה של כ־75% בהשוואה ליוני הקודם.

"לצד זאת, העובדה כי המונדיאל מתקיים ביעד מרוחק הופכת את הנסיעה ל'אירוע', ולא גיחה של כמה ימים כמו שהיה ניתן לעשות ברוסיה 2018 או אפילו בקטאר 2022".

לכל זה צריך גם להוסיף את הטיסות, שהפכו לאתגר כשלעצמו לאור העובדה שחברות התעופה האמריקאיות עדיין לא שבו לישראל. "באופן מעניין, הישראלים שרכשו כרטיסים לא מוותרים על החלום ומוצאים כל דרך אפשרית לטוס. בין אם זה אומר לחפש מקום בחברות הישראליות אפילו במחיר יקר יותר, או קונקשנים דרך אבו דאבי ודובאי, ואפילו טיסות ליוון ומשם להשיג טיסה לארה"ב", מוסיפה בן נתן.

"מתוך הטסים, יותר מ־70% בוחרים בארה"ב ולא במקסיקו וקנדה, שמארחות את המונדיאל ביחד איתה. כ־80% בוחרים להגיע ליעדים אליהם יש טיסות ישירות מישראל, כדוגמת מיאמי או ניו יורק, ולא מחפשים להסתובב יותר מדי בתוך ארה"ב".

"הזמנות נמוכות מהתחזיות"

לטסים, שווה לשים לב למצב מחירי המלונות בארה"ב - שגם חווים ביקוש נמוך מהצפוי. "הדבר המפתיע ביותר הוא הפער בין מה שציפו המלונות בתחילת הדרך לבין מה שמתממש עד כה", אמרה ל"פורבס" אשלי גוטרמות', מנהלת תחום הייעוץ של חברת הנסיעות העסקיות FCM. "כשהסתכלנו לראשונה על המחירים בדצמבר, המלונות תמחרו את זה בהתאם לביקוש החד־הפעמי הצפוי. אבל באפריל, לפחות במחצית מהערים, המחירים האלה כבר ירדו. זה תיקון יוצא דופן".

עדיין, המחירים יקרים בהרבה מהשגרה. כך למשל, על־פי FCM, מחיר ממוצע ללילה בניו יורק, בתקופת המונדיאל, עומד על 593 דולר. לשם השוואה, בתקופה המקבילה בשנה שעברה המחיר עמד על 300 דולר. בלוס אנג'לס עומד המחיר כעת על 383 דולר (ביחס ל־210 דולר בשנה שעברה). כמובן, יש גם ערים זולות יותר - ביוסטון, למשל, תוכלו למצוא כרטיס ללילה ב־282 דולר (בשנה שעברה עמד המחיר על 120 דולר).

הנתון המפתיע ביותר ביחס למלונות מגיע דווקא מקנדה, שגם היא תארח את המונדיאל. בשנה שעברה עמד מחיר ממוצע ללילה בונקובר על 230 דולר. כעת, תצטרכו לשלם לא פחות מ־890 דולר - המחיר הגבוה ביותר מכל הערים שמארחות את המונדיאל. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שיש בעיר רק 30 אלף חדרים זמינים, והעיר תארח שבעה משחקים - בהם גם את שמינית הגמר.

בכל מקרה, ב־FCM משדרים אופטימיות: "המחירים לא סופיים. אם אתם גמישים בעיר או בתאריכים, יש הזדמנויות להשתתף במונדיאל מבלי לשלם את המחירים הרגילים". לכך גם יש לצרף את נתוני איגוד תעשיית המלונות בארה"ב (AHLA), שבחודש שעבר פרסם סקר בקרב המלונות של הערים המארחות. על־פי התוצאות, 80% מהנשאלים דיווחו על הזמנות "נמוכות מהתחזיות הראשוניות".

עם זאת, יש לציין כי גם בתרחיש הפסימי אנחנו צפויים לראות נהירה של תיירים בארה"ב. "זה האירוע הגדול ביותר שהאנושות ראתה ותראה אי פעם", אמר לפני מספר חודשים נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו. בארגון צופים 6.5 מיליון משתתפים בכל 104 המשחקים.

"יהיו הרבה תיירים, וכנראה שמדובר גם באנשים אמידים. אז כל המסעדות ייתפסו, וכל הסופ"שים יהיו סולד־אאוט", אומר גלעד זילברמן, מנכ"ל SeatPick, פלטפורמה בינלאומית להשוואת מחירי כרטיסים. "כמובן שזה גם מאוד תלוי איך הדברים יתפתחו. אם למשל אנגליה תגיע לגמר - האנגלים ישטפו את הרחובות ויגיעו בהמוניהם. המדינות האמידות הן אלה שיזיזו את המחט, וגם את המחירים".

המונדיאל היקר בהיסטוריה

ואחרי הכול, צריך גם לדבר על מחירי הכרטיסים למשחקים.

המונדיאל הזה הוכתר כבר מזמן באופן לא רשמי כגביע העולם היקר ביותר בהיסטוריה. לראשונה, פיפ"א פועלת השנה לפי אסטרטגיית "התמחור המשתנה" גם בשלב הבתים, ומשנה את המחירים בהתאם לאטרקטיביות ומיקום המשחק.

לפי ארגון אוהדי הכדורגל האירופי (FSE), מי שירצה ללוות את הנבחרת שלו מתחילת הטורניר ועד סופו ייאלץ לשלם לפחות 6,900 דולר. מדובר בכמעט פי חמישה ממה שאוהד נדרש לשלם במונדיאל בקטאר. וכל זה, כמובן, רק למי שהצליחו לזכות בהגרלות ולרכוש כרטיסים רשמיים. חלק גדול מהאוהדים יצטרכו לקנות כרטיסי יד שנייה ולשלם יותר, הרבה יותר.

יותר ממיליון כרטיסי יד שנייה

על־פי הפלטפורמה הבינלאומית להשוואת מחירי כרטיסים SeatPick - מחיר ממוצע לכרטיס יד שנייה למשחקי המונדיאל עומד כיום על כ־3,600 שקל. המחיר הזה כולל בתוכו גם את משחקי הגמר - שהמחיר אליהם יכול להגיע גם ל־33 אלף שקל - אבל גם משחקים זולים בהרבה: למשל, מחיר ממוצע למשחק של סעודיה נגד כף ורדה עומד על כ־600 שקל.

אגב, מחיר התחלתי למשחק הזה עומד על כ־340 שקל, המחיר הנמוך ביותר שניתן למצוא כיום לאחד המשחקים. מנגד, המשחק היקר ביותר בשלב הבתים המוקדם הוא בין קולומביה לפורטוגל, אליו המחיר הממוצע עומד על כ־11 אלף שקל.

לפי SeatPick, נכון להיום יש יותר ממיליון כרטיסים למשחקים, שלא נמכרו. "לדעתי, המשחקים באירועים הקטנים הולכים להתרסק", אומר המנכ"ל זילברמן. "יהיו הרבה משחקים שיהיה אפשר לתפוס במחיר טוב. יש אצלנו גם מי שאומר שאחרי שיהיו כמה משחקים עם אצטדיונים ריקים בתחילת הטורניר, המחירים ירדו עוד יותר.

"כמובן שבניו יורק, בלוס אנג'לס ובמקסיקו זה יהיה אירוע יקר, בטח אם מסי ורונאלדו ייפגשו בשלבים המאוחרים, אבל בהרבה מאוד משחקים יכולה להיות התרסקות במחירים".

אם מחברים את התמונה יחד - הביקוש הישראלי, המלונות, הכרטיסים הפנויים - ניתן לומר שלפחות בינתיים למארגני הטורניר יש כמה סיבות לדאגה, ושהחשש מאצטדיונים ריקים בחלק מהמשחקים הוא לחלוטין ריאלי.

כך או כך, אין ספק שהמשחקים האלה, ובכלל התיירות המקומית, הולכת לגלגל לא מעט כסף. לפי ההערכות, ארה"ב לבדה תוסיף מהאירוע 17.2 מיליארד דולר לתמ"ג שלה. ואם המספר יהיה קצת יותר נמוך? הם לפחות יוכלו להתנחם בכדורגל.

עוד כתבות

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

"בשל ההתפתחויות בין רוסיה לאוקראינה": אל על משהה טיסות למוסקבה

בשל ההסלמה בלחימה והאירועים התעופתיים האחרונים באזור, אל על הודיעה על השהיית הטיסות למוסקבה בימים הקרובים ● החברה תבחן מחדש את המצב בשבוע הבא, ובינתיים תציע לנוסעים חלופות ● זו הפעם השלישית שאל על עוצרת את פעילות הקו בגלל מלחמת רוסיה-אוקראינה, מה שמרמז על צפי להחמרה משמעותית

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון / צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

השוק מתמחר המשך של הפחתות ריבית: מה כדאי לעשות עם המשכנתא?

תנאי המאקרו השתנו ובשוק מעריכים כי ביולי יוריד בנק ישראל שוב את הריבית - בפעם השנייה ברציפות ● האם זה הזמן של נוטלי המשכנתאות, שההחזרים החודשיים שלהם קפצו בשנים האחרונות במאות שקלים, לשנות מסלולים, ואם כן לאיזה?

ג'סאיה וויליאמס ב''העד''. האב צריך להחליט כמה ללחוץ / צילום: באדיבות נטפליקס

"העד" חוזרת לרצח שזעזע את בריטניה בשנות התשעים, ונותנת מקום אמיתי לקורבנות

המיני־סדרה החדשה של נטפליקס מבוססת על רצח רייצ’ל ניקל שהסעיר את בריטניה ב־1992, אך בוחרת לספר את הסיפור דרך עיני המשפחה שנותרה מאחור ● בכך היא משקפת את השינוי שעובר ז’אנר הפשע האמיתי – מהאדרת הפושעים אל מתן קול לקורבנות

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

הסינים משבשים את המעבר של רכבי הממשלה למודל ליסינג

לגלובס נודע כי הוחלט לאחרונה על דחיית התוכנית של מינהל הרכב הממשלתי באוצר למעבר צי הרכב הממשלתי לליסינג ● ההערכה בענף היא כי ההקפאה קשורה לניסיון לצמצם כלי רכב מתוצרת סין בצי על רקע לחץ אמריקאי ● משרד האוצר: "הנושא נמצא בבחינה ● השבוע בענף הרכב

קרן קוזלוב / צילום: רוני כנעני

הצעירה שעד גיל 35 תגיע למיליון שקל משוק ההון

קרן קוזלוב עובדת כבר מגיל 17, אבל רק בגיל 25 בעקבות תאונה הגיעה להכרה שהפקדה לפנסיה וגמל זה לא מספיק, והיא "חייבת להתחיל להשקיע, ועכשיו" ● מרשה לעצמה ליטול סיכונים "של צעירים" אבל לא למשוך כספים מהתיק ● המשקיעים החדשים, מדור חדש 

יוטב קוסטיקה / צילום: דוברות מור קרנות נאמנות

מנהל ההשקעות שעשה את המעבר המדובר של השנה: "בשוק עולה מחפשים סיפורים, בשוק יורד חוזרים למכפילים"

בגיל 42 בלבד, עם רזומה של 13 שנה בתפקידים בכירים בבית ההשקעות מור, יוטב קוסטיקה עשה השנה את המעבר המדובר ביותר בתעשייה ● הוא הקים פמילי אופיס שמנהל את כספי אקזיט המיליארדים של ארבעת מייסדי Wiz, שאחד מהם הוא אחיו הגדול ● בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, הוא מנתח את התפוגגות האופטימיות בבורסה ומסביר מה מניע את המשקיעים הצעירים

צילומים: AP, reuters

במשקל 5,000 טון: הנשק החדש של קים ג'ונג און נחשף

סקר חדש בארה"ב חושף חוסר שביעות רצון מהמלחמה באיראן ● ארגון הטרור טליבאן הגיע לפגישה רשמית בבריסל - ועורר סערה ● וענקית המסחר הסינית עליבאבא תובעת את הפנטגון ● זום גלובלי

מתוך הקמפיין של הפועלים / צילום: צילום מסך

שני הבנקים הגדולים כבשו את הצמרת. מי הפרסומת הכי זכורה, ומי הכי אהובה?

מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק לאומי, והאהובה ביותר - זה השבוע השלישי - לבנק הפועלים ● ישראכרט ואל על, שמשתפות פעולה במועדון נוסע המתמיד, מתחרות כעת ראש בראש

טנק לאופרד של KNDS / צילום: Reuters, Sven Hoppe

המרוויחים האנונימיים מרכישת הענק של ממשלת גרמניה

גרמניה מגבירה את השליטה בסקטור הביטחוני במדינה, ותרכוש מניות בענקית הביטחונית KNDS, במיליארדי אירו ● בין המרוויחים: עשרות יורשים אנונימיים של מייסדי החברה

שברולט בלייזר / צילום: יח''צ

שוקלת טונות ועולה 390 אלף שקל: החשמלית האמריקאית שאי אפשר לפספס

שברולט בלייזר, הנציגה האמריקאית החדשה בפלח רכבי הקרוס־אובר החשמליים, מפגינה עיצוב אגרסיבי ויוצא דופן, ממדים רציניים ותא נוסעים מאובזר ומרווח ● במחיר הזה יש מתחרים חזקים יותר, אבל בלי הקסם האמריקאי המחוספס

רוצים ילד מחונן? תשלמו / צילום: AI GEMINI

"הוצאתי יותר מ־1,000 שקל, ונחשבתי שפויה": השיגעון סביב מבחני המחוננים

מערכות תרגול במאות שקלים ועד קורסים שנתיים באלפים - תעשיית ההכנה למבחני המחוננים רק הולכת וצומחת ● ההורים, שמיואשים ממערכת החינוך ומוקסמים מתוכניות ההעשרה שמעבר לפינה, לא מהססים לפתוח את הארנק ● האם המבחן שהוכרע בידי אינטליגנציה נתון לחסדי הכיס?

צילום: ap, Adrian Naranjo

שתי רעידות אדמה חזקות פגעו בוונצואלה: הערכה - אלפי הרוגים

שתי רעידות אדמה חזקות בעוצמה של 7.5 ו-7.2 פגעו בוונצואלה בהפרש של 40 שניות • מבנים קרסו בבירה קראקס, ותושבים פונו מבתיהם בשל נזק כבד • נמל התעופה נסגר • הנשיאה הזמנית דלסי רודריגז הכריזה על מצב חירום במדינה • טראמפ: "ארה"ב מוכנה לסייע"

איור: Shutterstock

להזמין אותה מנה או לנסות אחת חדשה? חוקרים הוכיחו משוואה שנכתבה על מפית מסעדה

הפיזיקאי הנודע ריצ'רד פיינמן הפך התלבטות קטנה בארוחת ערב לשאלה גדולה על קבלת החלטות: מתי להמשיך לחפש אפשרות טובה יותר, ומתי להסתפק במה שכבר עובד ● הפתרון שלו, ששורבט לפני כחמישים שנה, התגלה כאופטימלי, אבל חוקרים מתחומי הכלכלה ההתנהגותית מזכירים שבני אדם מסובכים יותר ממשוואה

שגריר ישראל בארה''ב יחיאל לייטר נואם לצד מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, יועץ מחלקת המדינה דניאל הולר ושגרירת לבנון בארה''ב נאדה חמאדה בוושינגטון, ארה''ב / צילום: Reuters, Ken Cedeno

ישראל ולבנון חתמו על הסכם מסגרת; מרקו רוביו: "הצעד הראשון"

שר הביטחון מגיב למפקד כוח קודס ומאיים על איראן - בציוץ בפרסית: "אם איראן תתקוף את ישראל זאת תהיה הטעות הכי גדולה שלה עד עכשיו" ● דיווח: ישראל בדרך לנסיגה חלקית מדרום לבנון ● האו"ם מקפיא את פינוי הספינות לאחר תקיפת מכלית ● ספינת משא נפגעה על ידי כטב"ם איראני במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

אמיר אבולעפיה / צילום: באדיבות המצולם

עוד אלוף במיל׳ מצטרף לבורסת השמות לניהול הסניף הישראלי של ענקית הדיפנס

האלוף במיל' אמיר אבולעפיה מצטרף לעמיקם נורקין ולמועמדים נוספים שייפגשו בשבוע הבא עם מייסד אנדוריל לאקי פאלמר והמנכ”ל בריאן שימפף, במסגרת המירוץ לתפקיד ניהול פעילות החברה בישראל ● בינתיים, ענקית הדיפנס־טק ממשיכה לקדם שיתופי פעולה עם התעשיות הביטחוניות המקומיות

מייסדי Stratos Ventures, דניאל פוזיילוב ורותם יהודה קקון / צילום: Emma Sayag

ממיאמי לתל אביב: הקרן המקושרת שמביאה את הגנרלים האמריקאים לישראל

קרן ההון סיכון Stratos Ventures כבר גייסה 50 מיליון דולר מתוך יעד של 80 מיליון, ומבטיחה לחבר סטארט־אפים ישראליים למקבלי ההחלטות ולגופי הרכש הביטחוניים בארה”ב – באמצעות רשת קשרים הכוללת בכירי CIA לשעבר, גנרלים אמריקאים ושותפים מתעשיית ההייטק

אילוסטרציה: shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מניות השבבים המשיכו לרדת

נעילה שלילית באירופה ● שוק הריבית מעריך כיום הסתברות של כ-63% לעלייה בריבית הפד בספטמבר, ועד 80% לעלייה בדצמבר ● הבורסות במזרח סוערות עם ירידות חדות בהובלת מניות הטכנולוגיה, בטוקיו ובסיאול ● מיקרון ואינטל ירדו, ענקית הבנקאות סופטבנק, נחתכה במעל 12% ● לאן הולכים מכאן?

כותרות העיתונים בעולם

ההסתבכות של מלוני: האם איטליה בכל זאת עזרה לארה"ב מול איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: באיטליה הכחישו, אך מזכ"ל נאט"ו טען שרומא אישרה לארה"ב להוציא טיסות משטחה בימים הראשונים למבצע מול איראן, המשטר האיראני מציג תמיכה גם מצד צעירים ונשים ללא חיג'אב, ובלבנון חוששים להעניק מחסה לשיעים ובורחים מכפריהם ● כותרות העיתונים בעולם 

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניית אפל נפלה, מיקרון זינקה

נאסד"ק ירד ב-0.4%, דאו ג'ונס עלה ב-0.1% ● מדד ה-PCE הציג במאי אינפלציה שנתית של 4.1%, הגבוהה ביותר מאז סוף 2023 ● בגלל המחסור בשבבי זיכרון - אפל הודיעה על העלאת מחירים במחשבי המק ובטאבלטי האייפד ● מניית וונדי'ס זינקה אחרי שהפכה למניית מם ● מחירי הנפט עלו בכ-2% לאחר שאיראן תקפה אוניית של סינגפור במצר הורמוז

NoTraffic / צילום: הדר גולן

הסטארט-אפ שמוכיח: אפשר להיות מבטיח בגיל 10

NoTraffic התחילה מהמתנה שרמזור בישראל יתחלף, והפכה לרשת הרמזורים החכמים הגדולה בארה"ב ● היא רצה קדימה עם קצב הכנסות שנתי של 30-50 מיליון דולר והמלצה חמה ממנכ"ל אנבידיה ● מקום 7 ברשימת הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס