גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

המהפך של סירי הוא מבחן ה-AI של אפל

בכנס המפתחים הציגה אפל את הארכיטקטורה החדשה של סירי, המבוססת על הבנת הקשר אישי וביצוע פעולות מורכבות חוצות אפליקציות ● לא מדובר רק בשיפור חוויית המשתמש, אלא במהלך אסטרטגי שנועד לקבע את מעמדה של החברה מול גוגל ומיקרוסופט בעידן הסוכנים החכמים

SIRI AI / צילום: Reuters
SIRI AI / צילום: Reuters

שנתיים לאחר שמהפכת הבינה המלאכותית היוצרת (Generative AI) טלטלה את ענף הטכנולוגיה, אפל הגיעה השבוע לכנס המפתחים השנתי שלה כשהיא נתונה תחת לחץ עצום להוכיח שהיא לא נשארה מאחור ChatGPT, קלוד וג'ימניי הפכו את שוק הבינה המלאכותית על ראשו ואפל הגיעה לכנס תחת לחץ גובר מצד משקיעים, אנליסטים ולקוחות שרצו לדעת האם החברה עדיין מסוגלת להוביל את הגל הטכנולוגי הבא. לא במקרה הגדירו אנליסטים רבים את WWDC כמבחן הבינה המלאכותית הגדול ביותר של אפל עד כה.

אפל רוצה שהבינה המלאכותית תעבוד על האייפון שלכם, ולא רק בענן
בזמן הלחימה: המגעים החשאיים בין אינטל ואפל לאנשי האוצר על שער הדולר

עבור החברה, השאלה כבר אינה האם לשלב AI במוצרים שלה, אלא כיצד לעשות זאת מבלי לאבד את אחד הנכסים החשובים ביותר שלה: הקשר הישיר עם המשתמש. התשובה של אפל הייתה Siri AI, גרסה חדשה לחלוטין של העוזרת הדיגיטלית שלה. מבחינת החברה, לא מדובר בעוד שדרוג של פיצ’ר קיים אלא במהלך אסטרטגי רחב הרבה יותר. אפל מבינה שהמאבק הבא בתעשיית הטכנולוגיה לא יתנהל סביב אפליקציות או אפילו סביב מערכות הפעלה, אלא סביב השאלה מי יהיה הגורם שדרכו המשתמש יבצע את מרבית הפעולות הדיגיטליות שלו.

אז מה באמת השתנה בסירי?

במשך יותר מעשור סירי פעלה בעיקר כמערכת פקודות קוליות. היא ידעה לקבוע תזכורות, לפתוח אפליקציות, לשלוח הודעות או לענות על שאלות בסיסיות, אך התקשתה להבין הקשרים ולבצע משימות מורכבות. בזמן ש־ ChatGPT, קלוד וג'ימניי למדו לנהל שיחות ארוכות, לבצע מחקר, לנתח מסמכים ולהשלים משימות מרובות שלבים, סירי נשארה מאחור. Siri AI נועדה לשנות בדיוק את זה. העוזרת החדשה מסוגלת לנהל שיחה רציפה, לזכור את מה שנאמר קודם לכן ולהמשיך משימות גם לאחר מספר שלבים. היא מקבלת גישה למידע אישי מתוך הודעות, מיילים, תמונות, קבצים ולוח השנה, ויכולה להשתמש במידע הזה כדי לספק תשובות ופעולות מותאמות אישית.

בנוסף, היא יודעת להבין את מה שמופיע על המסך בזמן אמת. אם המשתמש צופה בתמונה, קורא כתבה או בוחן מסמך, הוא יכול לשאול את סירי שאלות לגביהם ולקבל תשובות שמתייחסות לתוכן הספציפי שמולו. אפל הרחיבה גם את יכולות Visual Intelligence, שמאפשרות לסירי להבין מידע המגיע מהמצלמה ולספק תשובות או פעולות בהתאם. אחד השינויים הבולטים ביותר הוא העובדה שלראשונה מאז השקתה ב־2011, סירי מקבלת אפליקציה ייעודית משלה עם היסטוריית שיחות מלאה שמסתנכרנת בין מכשירי החברה. משתמש יכול להתחיל שיחה במק, להמשיך אותה באייפון ולחזור אליה מאוחר יותר באייפד. למעשה, אפל הופכת את סירי מעוזרת קולית שפועלת ברקע לצ’אטבוט קבוע שמלווה את המשתמש לאורך זמן.

SIRI AI / צילום: מיטל וייזברג

מסירי שמבצעת פקודות לעוזר שמבין את המשתמש

החידוש המשמעותי ביותר בהכרזות של אפל אינו יכולת כזו או אחרת, אלא השינוי בתפיסה. סירי החדשה בנויה סביב מה שאפל מכנה Personal Context, כלומר היכולת להבין את עולמו האישי של המשתמש.

במהלך ההדגמות הציגה החברה כיצד סירי יכולה לאתר מידע מתוך הודעות שנשלחו בעבר, לשלב אותו עם נתונים מהרשת, ליצור תוכניות, לנסח מיילים ואפילו לבצע רצף של פעולות במספר אפליקציות שונות. במקום שהמשתמש יצטרך לעבור בעצמו בין הודעות, לוח שנה, דפדפן ואפליקציית דואר, הוא יכול לבקש מסירי לבצע את כל התהליך עבורו. במקביל מקבלת העוזרת יכולת לפעול בצורה עמוקה יותר בתוך אפליקציות וביניהן, מה שמאפשר לבצע משימות מורכבות יותר באמצעות שפה טבעית. אפל מקווה שהשילוב בין הבנת הקשר אישי, מודעות למסך ויכולת לבצע פעולות יהפוך את סירי לכלי שימושי הרבה יותר בחיי היומיום. אם בעבר היא שימשה בעיקר לביצוע פעולות נקודתיות, כעת היא אמורה להפוך לעוזר שמסוגל להבין כוונה ולסייע בהשלמת משימות שלמות.

שאלה ל-SIRI AI / צילום: מיטל וייזברג

אפל נכנסת לעידן הסוכנים החכמים

למרות שבמהלך הכנס אפל כמעט שלא השתמשה במונח Agentic AI, קשה להתעלם מהכיוון שאליו היא הולכת. בשנים האחרונות גוגל, מיקרוסופט ו־ OpenAI מציגות חזון שבו סוכני בינה מלאכותית יהפכו לנקודת הממשק המרכזית מול המשתמש. במקום לפתוח אפליקציות, לחפש מידע ולעבור בין שירותים שונים, המשתמש פשוט יספר לעוזר החכם מה הוא רוצה להשיג והמערכת תבצע עבורו את כל השלבים בדרך.

Siri AI היא התשובה של אפל למגמה הזאת. היא מסוגלת לפעול בין אפליקציות, לבצע רצף של פעולות ולחבר מידע ממקורות שונים כדי להשלים משימות מורכבות יותר מאי פעם. עם זאת, אפל מנסה לבדל את עצמה מהמתחרות. בעוד גוגל, מיקרוסופט ויצרניות מודלים אחרות נוהגות להציג נתונים על ביצועי המודלים, כוח מחשוב ומרכזי נתונים, אפל מדברת על שימושיות, פרטיות ואמון.

החברה הדגישה שוב ושוב כי חלק משמעותי מהעיבוד מתבצע על גבי המכשיר עצמו וכי המידע האישי של המשתמש נשאר תחת שליטתו. זהו מסר שממשיך את הקו המסורתי של אפל ומאפשר לה להציג גישה שונה לשוק הבינה המלאכותית גם כאשר היא נכנסת עמוק יותר לתוך המרוץ.

תשובה של סירי AI החדשה / צילום: מיטל וייזברג

לא רק מהלך טכנולוגי, אלא גם הימור עסקי

מאחורי ההכרזות הטכנולוגיות מסתתר גם היגיון עסקי ברור. בניגוד ל־OpenAI , גוגל או מיקרוסופט, אפל אינה מוכרת גישה למודל בינה מלאכותית. מנוע הצמיחה המרכזי שלה נשאר מכירת מכשירים. לכן, עבור החברה, הצלחתה של סירי החדשה עשויה להשפיע ישירות גם על מכירות האייפון, האייפד והמק בשנים הקרובות.

Siri AI זמינה רק במכשירים חדשים יחסית בעלי יכולות עיבוד מתקדמות, עובדה שעשויה לעודד משתמשים לשדרג חומרה כדי ליהנות מהיכולות החדשות. מעבר לכך, אפל מבינה שהסוכן החכם שילווה את המשתמש לאורך היום עשוי להפוך לנקודת הכניסה המרכזית לכל השירותים הדיגיטליים.

אם בעבר מערכת ההפעלה הייתה הנכס החשוב ביותר של חברות הטכנולוגיה, הרי שבעידן הבינה המלאכותית ייתכן שהעוזר האישי יתפוס את מקומה. בדיוק משום כך WWDC 2026 היה הרבה יותר מכנס תוכנה רגיל. זה היה הרגע שבו אפל ניסתה להראות שהיא אינה מסתפקת ברדיפה אחרי המתחרות, אלא מבקשת להגדיר מחדש את הדרך שבה אנשים משתמשים במכשירים שלהם. השאלה האם Siri AI תצליח לעמוד בציפיות ולהפוך לחלק מרכזי מחיי היומיום של מאות מיליוני משתמשים עדיין פתוחה, אך דבר אחד כבר ברור: אפל סימנה את סירי כרכיב מרכזי באסטרטגיה שלה לעידן הבינה המלאכותית.

*** גילוי מלא: הכתבת היא אורחת של אפל

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ מאשר שההסכם ייחתם מחר, ומתייחס גם לסוגיית הגרעין

טראמפ: מיד לאחר החתימה על ההסכם עם איראן מחר, מצר הורמוז ייפתח לכולם ● בכיר אמריקני: הנשיא טראמפ יקיים ביום שלישי בצרפת סדרת פגישות נפרדות עם מנהיגים מהמזרח התיכון ● דיווח ב-CNN: איראן מלכדה והקריסה מנהרות עם אורניום מחשש למבצע קומנדו אמריקאי ● עדכונים שוטפים 

מערכת תותח רועם של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התותח הישראלי בדרך לחברת הנשק החמה בעולם

אלביט מערכות החלה בשיתוף פעולה עם החברה הביטחונית החמה ביותר בעולם • נשיא צרפת עמנואל מקרון עורר זעם עם החלטתו, שוב, להגביל את נוכחות החברות הישראליות בתערוכת יורוסאטורי היוקרתית ● וגם: מדוע ארה"ב חוזרת לייצר TNT? ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שעון החול של הביטוח הלאומי מתרוקן: בקרוב נשלם יותר ונקבל פחות / צילום: AI GEMINI

שעון החול של הביטוח הלאומי מתרוקן: בקרוב נשלם יותר ונקבל פחות

תחזית התקציב החדשה של האוצר מקדימה את קריסת הביטוח הלאומי ל־2029 ומציתה מחדש את הקרב הכלכלי הגדול של המשק ● בעוד הרפורמות שהקלו על קשישים ונכים מסומנות כסיבה להתרוקנות הקופה, מומחים מתארים משבר מבני עמוק בהרבה ● הם מזהירים מפני העתיד: "תגיעו לגיל פרישה ויגידו לכם - אתם זכאים, אבל כסף אין"

עובדות של הפועלים ביצעו מעילה. כמה קנס ישלם הבנק?

כמה עלה הכרטיס הכי יקר למשחק גמר המונדיאל? ● בנק ישראל חשף השבוע שהתערב בשוק המט"ח במאי. כמה דולרים הוא רכש? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

איציק שנידובסקי, מנכ''ל אנליסט / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שניצל זינוק של 540% כדי למכור מניות

איציק שנידובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אנליסט, מכר היום בעסקה מחוץ לבורסה מניות בהיקף 8 מיליון שקל ● הוא מכר מניות בסכום כולל של 13 מיליון שקל בשנה האחרונה וממשיך להחזיק במניות בשווי של 16 מיליון שקל

אלביט מערכות / צילום: Shutterstock

אלביט לעובדים: לבחור מכונית רק מרשימה "מערבית"

בעקבות תע"א וצה"ל: גם אלביט מוציאה את הסיניות מהליסינג ● חברת מכשירי תנועה החלה לשווק בישראל את גרסת הפלאג-אין של הקרוס-אובר דיפאל S05, ששווק עד כה בישראל בגרסה חשמלית בלבד ● השבוע בענף הרכב

משפחת קוטן / צילום: אביהו שפירא

"הגענו מתוך שליחות - והתאהבנו": העיר שמושכת עשרות משפחות חדשות, למרות האיום

קריית שמונה איבדה כחצי מאוכלוסייתה מאז תחילת המלחמה ו־40% מהעסקים בה לא שבו לפעול ● אלא שיש מי שמאמין שזה בדיוק הזמן להתיישב בקו הגבול ● עשרות משפחות כבר עברו וקהילות לגיוס תושבים חדשים מתגבשות ● האם המיליארדים שאישרה הממשלה לשיקום הצפון יצליחו להחזיר את מנופי הצמיחה לעיר?

האיצטדיון בדאלאס, ארה''ב / צילום: Reuters, Takuya Matsumoto

זינוק חד במחירי הכרטיסים: ברוכים הבאים למונדיאל הרווחי בהיסטוריה

מונדיאל 2026 צפוי להניב לארגון האם פיפ"א רווחי ענק ● עיקר ההכנסות יגיעו משידורי טלוויזיה ומכירת כרטיסים למשחקים, שאף הם זינקו פי 5 מהמחירים בקטאר ● מעל הרווחים הגבוהים מתנוססת שאלה אחת – לאן ילך הכסף? ● וגם: אנליסטים מעריכים שהערים המארחות דווקא יפסידו

נודי בחמאת סחוג ועגבניות / צילום: יעל יצחקי

הרבה יותר מג'חנון ומרק רגל: "דיוואן" נותנת במה למטבח תימני עדכני, מסקרן ועם טוויסט

המטבח התימני העדני רווי ההשפעות כמעט לא זוכה לייצוג במסעדנות המקומית הגבוהה. המקום החדש בפרדס חנה עושה כבוד למסורת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עם רוח גבית מוול סטריט: הבורסה בת"א ננעלה בעליות. אלו המניות שבלטו

בורסת ת"א ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס בכ-1.7%, ת"א 90 זינק בכ-2.5% על רקע הכרזת טראמפ על הסכם מתקרב עם איראן ● את העליות הובילו מניות הנדל"ן והטכנולוגיה ● בוול סטריט נרשמו אתמול עליות חדות, מחירי הנפט נפלו ● וגם: בכמה יעשיר המונדיאל את כלכלת העולם

צילום: Reuters, Mark Schiefelbein

מה אומרים המשקיעים על יום המסחר הראשון של SpaceX?

חברת הרקטות, המחשוב והלוויינים סיפקה את ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה, עם היקף מסחר של למעלה מ-500 מיליון מניות ומחיר סגירה של מעל 160 דולר ● אך האם אילון מאסק צפוי לשמור על המומנטום שנוצר לחברה ומה אומרים האנליסטים?

שבוע הספר העברי. חוגג 100 השנה / צילום: אולה ופבל דיברוב

מהמיתוס של חנה סנש ועד יחסים אובססיביים: המלצות סופרים לשבוע הספר

אחרי שצל כבד ריחף מעליו, נפתח שבוע הספר העברי ● יניב איצקוביץ, נועה סוזנה מורג, אשכול נבו, שרי שביט, נטעלי גבירץ, שהרה בלאו ושחר קמיניץ בהמלצות קריאה נפלאות

פייסבוק / צילום: Shutterstock

משתמשים ברחבי העולם מדווחים על תקלה באינסטגרם ובפייסבוק

מדווחים כי הם לא מצליחים לקבל מידע חדש, לא מצליחים להתחבר לשירותים והפיד שלהם ריק ● דובר מטא: "אנו עובדים על זה"

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

טראמפ שוחח עם נתניהו והכריז: "ההסכם ייחתם בקרוב". גורמים באיראן: "הסבירות לאישור היא גבוהה"

טראמפ ונתניהו שוחחו על ההסכם ● גורמים איראנים אמרו למדינות האזור היום כי הושגה הסכמה "עקרונית" על מזכר ההבנות • טראמפ מודיע על ביטול התקיפות המתוכננות באיראן עקב "אישור הנקודות הסופיות בהסכם על ידי על הצדדים המעורבים" ● כוחות צה"ל  השלימו מבצע להשגת שליטה מבצעית במרחב צפון נחל הסלוקי בדרום לבנון • הלוחמים השמידו מאות תשתיות טרור וחיסלו, יחד עם חיל האוויר, כ-50 מחבלים ● עדכונים שוטפים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

איבד את הקסם והתשוקה? מדוע חיים כצמן מוותר על השליטה בחברה שהקים

נורסטאר, שבאמצעותה שולט חיים כצמן בחברת המרכזים המסחריים ג'י סיטי, דיווחה כי בכוונתה למכור את רוב מניותיה, ומחפשת לצורך זה "רוכש אסטרטגי" ● לידר: "המכירה צפויה לסייע בפירעון התחייבויותיה הפיננסיות של נורסטאר, שתיהנה מהשפעה מהותית, אך ללא שליטה"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מהיכן מגיעים עשרות המיליארדים להנפקת הענק של SpaceX

ענקית החלל גייסה לפי שווי של טריליונים, למרות התשקיף שחשף הוצאות עתק והפסדים בשורה התחתונה ● מה המשמעות של השליטה האבסולוטית של מאסק, ואיך תשפיע הכניסה הצפויה של המניה למדדים המובילים על כספי הפנסיה של הציבור? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

אוניברסיטת בר-אילן / צילום: אוניברסיטת בר-אילן

החוג המיתולוגי לתרגום בבר־אילן נסגר. מהם המקצועות הבאים שעל כוונת ה־AI?

סגירת חוג הדגל בבר-אילן היא רק סנונית ראשונה בגל ה"מקצועות המתים" שצפויה לחולל הבינה המלאכותית ● מומחים מנתחים האם מדובר ב"מוות" של המקצוע או בהולדה מחדש של מומחיות מסוג אחר ● האם זה סופו של עידן המתרגם האנושי?

בית זיקוק לנפט בקובטאו, ברזיל / צילום: Shutterstock

המדינות שהחליפו את המפרציות וגרפו מיליארדים ממשבר הנפט העולמי

חסימת מצר הורמוז טלטלה את שוק האנרגיה והקפיצה את מחירי הנפט לשיאים ● אבל בזמן שהיבואניות באסיה ובאירופה משלמות את המחיר, יצואניות מחוץ למפרץ הפרסי נהנות מרווחי עתק ● עבור שחקניות כמו ארה"ב ונורווגיה זו קופת מזומנים חסרת תקדים, עבור אחרות כמו רוסיה וברזיל זו הזדמנות לחזק מעמד בינלאומי ומקומי ● בכל מקרה, אומרים המומחים, מדובר במרוץ לנצל את הרגע לפני שהשוק ישתנה שוב

רגע לפני קצבת הפנסיה הראשונה: שתי החלטות קריטיות שיקבעו כמה תקבלו בכל חודש

יום הפרישה מציב דילמה - קצבה מקסימלית ללא הגנות, או קצבה נמוכה ועם רשתות ביטחון ● לשם כך נדרשות שתי החלטות: למשך כמה חודשים להגן על הכסף לטובת היורשים, ואיזה סכום יעבור לבן או בת הזוג כקצבה במקרה של פטירה ● מומחי פרישה עונים במדור על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

מייסד ומייסד ומנכ''ל SpaceX אילון מאסק / צילום: ap, Patrick Pleul

איך הנפקת SpaceX תשפיע על החסכונות של הישראלים?

SpaceX של אילון מאסק צפויה להתחיל את יומה הראשון בבורסה בשווי של 1.8 טריליון דולר ● בינתיים, החברה תיכנס מיידית לנאסד"ק אבל תיאלץ לחכות לפני שתגיע ל-S&P 500 ● עם עוד 2 הנפקות ענק שבדרך, ההרכב של המדדים הגדולים בוול סטריט משתנה ● "כשהמניות הללו ייכנסו, הן יוחזקו בתיקי הפנסיות של כולם"