גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

57 אלף שקל ברוטו בחודש: מחקר חדש מסמן את המקצועות הלוהטים של ההייטק

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי מחקר חדש של חברת ההשמה GotFriends, חוקרי סייבר הם בעלי השכר הגבוה ביותר בענף ● עוד עולה כי תל אביב מאבדת את הבכורה לטובת מוקדי ההייטק בשרון ובפתח תקווה - שם המשכורת הממוצעת היא כ־44 אלף ● וגם: האם הצליחו להחזיר את ההייטקיסיטים למשרד?

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

חוקרי סייבר הם בעלי השכר הגבוה ביותר בהייטק הישראלי, והם עוקפים אפילו את מהנדסי הבינה המלאכותית - כך עולה מדוח השכר למחצית הראשונה של 2026 של חברת ההשמה GotFriends, שהגיע לידי גלובס. לפי הנתונים, חוקרי סייבר משתכרים בממוצע 57,643 שקל בחודש, לעומת 47,273 שקל למהנדסי אלגוריתמים ו־45,286 שקל למהנדסי AI.

לא רק ג'וניורים: זינוק חד במספר מחפשי העבודה בהייטק
לראשונה: ההייטקיסט הישראלי הפך ליקר יותר ממקבילו שבעמק הסיליקון
דעה | מפרומפט ללופ: המקצוע שיכריע מי ינצח בעידן ה-AI

הדוח מעלה כי השכר הממוצע של בכירים, בעלי ניסיון של יותר מחמש שנים, עלה ב־4.8% והגיע ל־41,722 שקל בחודש, בהשוואה ל־39,810 שקל ב־2025. הנתונים מצביעים כי החברות ממשיכות להעלות שכר, אך מתגמלות בעיקר עובדים בעלי מומחיות בתחומים בהם קיים מחסור בכוח אדם איכותי, ובראשם סייבר, אלגוריתמיקה, תשתיות ודאטה.

המקצועות שמובילים את טבלת השכר

בשנתיים האחרונות סומן תחום הבינה המלאכותית כיעד האולטימטיבי להתקדמות בקריירה בהייטק. הביקוש למהנדסי AI זינק, החברות נלחמו על כל מועמד והשכר טיפס בהתאם. ואולם, נתוני GotFriends מלמדים כי השוק נכנס לשלב חדש. הבינה המלאכותית אמנם נותרה אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים, אך היא כבר לא עומדת בפני עצמה ככישור בלעדי. כעת היא משמשת כלי עבודה המעצים מומחיות קיימת, והערך הגבוה ביותר טמון באנשי מקצוע המשלבים יכולות AI עם ידע בתחומי הליבה של התעשייה.

ב־GotFriends מדגישים כי מדגישים כי אין מדובר בירידה בחשיבותו של תחום ה־AI, אלא בשינוי באופן שבו חברות מעריכות כישורים. אם בעבר הסתפקו חברות בהיכרות כללית עם כלי בינה מלאכותית כדי לבלוט בשוק, כיום הן מחפשות עובדים המשלבים כלים אלו בפיתוח מוצרים מורכבים, במחקר, בתכנון מערכות ובהובלת תהליכים עסקיים.

למה דווקא סייבר ואלגוריתמיקה?

הובלתם של חוקרי הסייבר אינה מעידה על ירידה בחשיבותם של מהנדסי ה־AI, אלא משקפת את השינוי המהותי שחוללה הבינה המלאכותית בתחום אבטחת המידע. בעוד שבעבר התמקדו חוקרי הסייבר באיתור חולשות, ניתוח קוד זדוני וחקר שיטות תקיפה, כיום הם נדרשים לשלב כלי AI במחקר, הזיהוי וההגנה. במקביל, גם התוקפים מאמצים בינה מלאכותית לפיתוח מתקפות מתוחכמות, מה שיוצר מרוץ חימוש טכנולוגי שבו שני הצדדים נשענים על אותם כלים. התוצאה היא ביקוש שיא למומחים המשלבים ידע מעמיק בסייבר עם יכולת עבודה עם טכנולוגיות AI.

מגמה דומה ניכרת גם בתחום האלגוריתמיקה. ככל שהחברות משקיעות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית, גובר הצורך במהנדסים האמונים על פיתוח המודלים והאלגוריתמים שעליהם נשענות המערכות הללו. בניגוד לכלי AI שמאיצים את כתיבת הקוד ותהליכי הפיתוח, תכנון האלגוריתם עצמו, שיפור ביצועיו והתאמתו לבעיות מורכבות עדיין מחייבים מומחיות אנושית מעמיקה. לפיכך, מהנדסי אלגוריתמים מוסיפים ליהנות מביקוש גבוה ומדרגי שכר מהגבוהים בענף.

לדברי שירי וקס, מנכ"לית GotFriends, "שנת 2025 הייתה השנה שבה כולם דיברו על AI. החציון הראשון של 2026 הוא השלב שבו השוק למד להבדיל בין מי שמכיר את הכלים לבין מי שיודע לייצר מהם ערך. החברות ממשיכות לגייס ולשלם שכר גבוה, אך הן הפכו למדויקות ובררניות יותר. היתרון התחרותי נמצא כיום אצל מועמדים שיודעים לצקת יכולות AI לתוך מומחיות עמוקה בסייבר, בתשתיות, באלגוריתמיקה, בדאטה ובפיתוח מוצרים מורכבים".

לנהל היברידי: כשסוכן AI הוא חלק מהצוות

ממצא בולט בדוח הוא שהיכרות בסיסית עם כלי AI כבר אינה מספיקה כדי לזכות בתוספת השכר שאפיינה את השנים האחרונות. לפי GotFriends, עובדים בעלי מומחיות מוכחת בתחום נהנים אמנם מ"פרמיית AI" של כ־9%, אך תוספת זו שמורה כיום רק למי שמציגים ניסיון מעשי בהטמעת מערכות, ולא מהכרות בסיסית עם הכלים. החברות מחפשות מומחים לבניית מודלי שפה גדולים, פיתוח סוכני AI ותכנון ארכיטקטורות מורכבות - משימות שמתרגמות את הטכנולוגיה לערך עסקי, בעוד מועמדים שמסתפקים בהיכרות שטחית מתקשים להתבלט.

השינוי אינו מסתכם רק באנשי הפיתוח. ניסיון ניהולי לבדו כבר אינו ערובה לשכר הגבוה שאפיין את השנים האחרונות. חברות מחפשות כיום מנהלים שנשארו קרובים לטכנולוגיה, מבינים את השינוי שמחוללת ה־AI בתהליכי הפיתוח ויודעים לנהל צוותים היברידיים, בהם עובדים אנושיים פועלים לצד סוכני AI. מנהלים נעדרי יכולות אלו עלולים למצוא עצמם בחיפוש עבודה ממושך, בעוד מנהלים עם הבנה טכנולוגית נהנים מביקוש גבוה.

כמו כן, הדוח מצביע גם על שינוי בדינמיקת הביקוש לשפות תכנות. מפתחי C ו־C++ ממשיכים להוביל את טבלאות השכר עם ממוצע של כ־42,600 שקל בחודש, וזאת בשל המחסור המתמשך במומחים בתחומי הסייבר, התשתיות, החומרה והמערכות המורכבות. מנגד, מפתחי Node.js ניצבים בפני שוק תחרותי יותר. הדוח מייחס זאת לשילוב בין גלי הפיטורים בענף לבין עליית השימוש בכלי AI, שמייתרים חלק מהמשימות שבוצעו בעבר על ידי מפתחי Web.

ב־GotFriends מעריכים כי מגמת ההתמקצעות תימשך. השוק, כך נראה, אינו צפוי לחזור לימי "אינפלציית השכר" שאפיינו את הקורונה, אלא מתבסס כסביבה שבה מעסיקים בוחנים בקפידה את הערך המוסף של כל עובד. ככל שה־AI הופכת לכלי עבודה סטנדרטי עבור מרבית אנשי הפיתוח, כך הערך המקצועי עובר מעצם השימוש בטכנולוגיה ליכולת לשלבה עם מומחיות בתחומי הליבה. מי שידעו לחבר בין שני העולמות יהיו אלו שיהנו מביקוש שיא ומהשכר הגבוה ביותר בשנים הקרובות.

שירי וקס, מנכ''לית חברת ההשמה להייטק GotFriends / צילום: עדו לביא

עבודה מהבית - או בפתח תקווה

יש לציין, כי למרות הניסיונות של חברות גדולות להחזיר את העובדים למשרדים, העבודה ההיברידית התקבעה ב־2026 כסטנדרט. הנתונים מראים כי 48% מהמשרות מציעות עבודה מהבית יומיים בשבוע, 31% מציעות יום אחד, ורק 12% מהמשרות אינן מציעות כלל גמישות. משרות המציעות עבודה מלאה מהבית הפכו למחזה נדיר, עם נתח של 0.4% בלבד.

גם מפת השכר הגיאוגרפית מציגה תפנית. בעוד שב־2025 תל אביב הובילה את השוק עם שכר ממוצע של 40,256 שקל, נתוני 2026 מלמדים כי אזור השרון ופתח תקווה עקפו אותה. השכר הממוצע בשרון מטפס ל־44,000 שקל, ובפתח תקווה הוא עומד על 43,083 שקל, בהשוואה ל־42,461 שקל בתל אביב.

עוד כתבות

פאנלים אגרו-וולטאי. ניסוי של דוראל בשת''פ אוניברסיטת בר אילן / צילום: חנני לדל, דוראל אנרגיה מתחדשת

החוק שאיפשר ייצור סולארי מעל גידולים חקלאיים נפל בפיזור הכנסת

החוק לפטור פרויקטים אגרו־וולטאיים מהיטל השבחה זכה לתמיכה רחבה ועבר בוועדת הפנים, אך כעת נפל עם פיזור הכנסת ● בענף מזהירים כי החזרת ההיטל יוצרת אי־ודאות כלכלית ועלולה לבלום את אחד מתחומי האנרגיה הסולארית המבטיחים בישראל

אייפון מול אנדרואיד / צילום: Shutterstock

סמסונג או אייפון? איזה מותג הישראלים מעדיפים יותר

הענקית הקוריאנית שומרת על הבכורה ● באפל אומנם מבטיחים מהפכות ושדרוגים עתידיים, אך במותגי אנדרואיד כבר מיישמים בשטח ● וגם: המהפך הקטן בשוק המחשבים האישיים ● מדד המותגים

אילוסטרציה: איל יצהר

בית המשפט אישר: מכללת ארזים תימכר לצבי ביכלר ב-1.3 מיליון שקל

מכללת ארזים, שצברה חובות של כ-12 מיליון שקל, תימכר לצבי ביכלר, מנכ"ל מכללת "מעיינות ללימודי רפואה משלימה" ● המכירה תאפשר להמשיך את הפעילות האקדמית של מכללת ארזים, הכוללת 400 סטודנטים

מפעל נגב בירוחם / צילום: יח''צ

ערב הנפקת האג"ח: התחזקות השקל העבירה את יבואנית הקרמיקה לרווח

יבואנית המוצרים לבית, נגב, צפויה לחזור השבוע לבורסה אחרי קריסה ו־14 שנות היעדרות ● החברה, שמציגה שיפור בתוצאות הרבעון הראשון, תגייס 100 מיליון שקל באג"ח בריבית גבוהה

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

תעודות סל חדשות מציעות השקעה בוול סטריט "ללא אילון מאסק"

המשקיעים התאכזבו ממניותיו של מאסק, וכעת בוול סטריט מנסים להפוך את הסנטימנט השלילי למוצר השקעה - קרנות סל שיוותרו על כל חברה המזוהה עם המיליארדר

אבי גבאי, מנכ''ל פרטנר / צילום: דוברות ההסתדרות

לוקחים הלוואה כדי לחלק דיבידנד: המהלך היוצא־דופן של אבי גבאי בפרטנר – שחושף תחזיות לשנת 2030

חברת התקשורת פנתה לביהמ"ש כדי לחלק למשקיעים דיבידנד של 500 מיליון שקל ● פרטנר חשפה שהיא רוצה לגייס אג"ח בהיקף של 750 מיליון שקל כדי לממן את חלוקת הדיבידנד ● במקביל היא דיווחה גם על התחזיות שלה לשנת 2030, ובהן צפי לזינוק של 80% ברווחים

רומן גופמן (תמונת ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

לא רק איראן: בסין עוקבים בדריכות אחרי ראש המוסד החדש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: האם ירדן הפכה לזירה המרכזית במלחמה של איראן וארה"ב, מדוע סין חוששת מראש המוסד החדש, ואיך פקיסטן הפכה למתווכת אפקטיבית והאם היא תצליח לשחזר את ההצלחה ● כותרות העיתונים בעולם    

אילוסטרציה: Shutterstock

כלי לצרכנים, נטל לעסקים: חוק שמחייב להקליט שיחות מכירה מעורר מחלוקת

חוק חדש קובע כי עסקאות מכירה טלפוניות בסכום של 750 שקל ומעלה יוקלטו, והצרכן יוכל לקבל את השיחה ● המצדדים טוענים כי החוק ימנע מחלוקות, והמתנגדים סבורים כי החוק יעודד תובעים סדרתיים וגם משית עלות על בית העסק שתתגלגל אל הצרכן

קריית הממשלה בירושלים / צילום: אבי דרור - ויקיפדיה

ועדי עובדים חסמו את הגישה לקריית הממשלה במחאה על מצוקת החניה; האוצר: "צעד לא חוקי"

ועדי עובדים בהסתדרות חסמו הבוקר את הגישה למשרדי הממשלה בירושלים באמצעות כלי רכב נעולים במחאה על מצוקת החניה ● באוצר תקפו בחריפות וטענו כי מדובר בצעד בלתי חוקי שפגע בחופש התנועה של עובדים ובתפקוד המשרדים

בניין להב 433 / צילום: גלובס

החשד לשחיתות ברשות המסים: החזרי מס פיקטיביים ושוחד במיליוני שקלים

מספר עובדי רשות המסים חשודים כי קיבלו שוחד ואפשרו הגשת בקשות להחזרי מס פיקטיביים בהיקף של כ-80 מיליון שקל ● כמה מהם נעצרו בפשיטה רחבת-היקף של להב 433 ורשות המסים ● גורם בכיר במשטרה: "בשלב זה נבחנת השאלה האם החשודים עבדו ככנופייה מאורגנת, או שכל אחד עבד בנפרד"

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרב שבו כולם מפסידים: המחיר של בריחה מעימותים בניהול עסק משפחתי

בזמן שכולם מסביב לשולחן בוחרים להתעלם מהפיל שבחדר, הטינה מצטברת מתחת לפני השטח ● כך הופכת ההימנעות המחושבת לסיכון האסטרטגי הגדול ביותר של העסק המשפחתי שלכם ● איך הופכים מתחים למנוע צמיחה אדיר? ● טור חודשי חדש

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

מיטב בראש: הסכום החריג שגייסה מהמתחרות במחצית הראשונה

מיטב והראל מובילות את גיוסי הגמל במחצית הראשונה של 2026, בעוד אלטשולר שחם וילין לפידות ממשיכים לאבד מיליארדי שקלים למתחרים • כלל ביטוח משנה כיוון ומזנקת בדירוג המגייסות

כידן דהרי וירון אדיב, בעלי ישפרו־תנופורט / צילום: רמי זרנגר

השותפים החדשים של צחי אבו בעסקת הענק

חברת ישפרו של כידן דהרי וירון אדיב חוברת לארי נדל"ן של צחי אבו בעסקה לרכישת רבע ממניות ג'י סיטי מידי נורסטאר של חיים כצמן תמורת 661 מיליון שקל ● במסגרת המהלך תוקם שותפות מוגבלת, בה יחזיק כל צד 50%

תקיפות צה''ל בלבנון (ארכיון) / צילום: ap, Ariel Schalit

בכיר אמריקאי: "תחילת יישום תוכנית אזורי הפיילוט בלבנון - התקדמות ממשית בשטח"

הבכיר האמריקאי במסר לחיזבאללה: "כל ניסיון לשבש את התהליך, לחדור לאזורים הללו או להתחמש בהם מחדש, יפגע באופן חמור בסיכויים" ●  דובר צה"ל מאשר: החל היום פיילוט אזורי "מרחב בטוח" בדרום לבנון ● דריכות מוגברת בישראל: "הסיכוי להסלמה עם איראן גבר משמעותית"; הערכה: החלטה אמריקאית לעלות מדרגה ברף התקיפות באיראן צפויה להתממש ● עדכונים שוטפים

מטבעות קריפטו / צילום: Shutterstock

הסוף לדחייה האוטומטית: המבחן החדש להפקדת ביטקוין בחשבון הבנק

המפקח על הבנקים יצא במתווה לקליטת כספים דיגיטליים במערכת הבנקאית ● המהלך מגיע לאחר שנים של ניסיונות להסרת החסמים, ומחייב את הבנקים לבדוק פרטנית את מקור הכספים ● אופטימיות בשוק הקריפטו: "לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לתת לנו שירות"

תרופות / אילוסטרציה: Shutterstock, Pavel Kubarkov

מניות האלה רשמו "עשור אבוד", אבל עכשיו כולם מדברים עליהן

בחודש האחרון מניות הבריאות הפכו לאחד הלהיטים הגדולים בשוק, אחרי שנים ארוכות שבהן הסקטור בלט בתשואת חסר ● בתי השקעות גדולים בעולם משוכנעים שסוף סוף נוצרו הזדמנויות בתחום, על רקע מיזוגים ורכישות וגל חדש של תרופות הרזיה

אנדי ברנהאם / צילום: Jon Super

ראש הממשלה השביעי בעשור: בריטניה מהמרת על אנדי ברנהאם

ברנהאם, שכיהן במשך כעשור כראש העיר של מנצ'סטר וזוכה לפופולריות רבה בציבור הבריטי, החליף ביום שישי האחרון את קיר סטארמר בראשות מפלגת הלייבור, והיום הוכרז כראש הממשלה החדש של בריטניה ● הודיע כי יתמקד בנושאי פנים והבטיח "לספק מרווח נשימה כלכלי" למשקי הבית ● ואיזו עמדה הוא ינקוט בנוגע לישראל?

דרור קרני / צילום: עמי ארליך

מנהל ההשקעות שמסמן מניה אחת מבטיחה: "מזכירה את סיפור ההצלחה של מור"

דרור קרני, מנכ"ל קרני פמילי אופיס ש"מפקחת" על נכסים בהיקף של 9.5 מיליארד שקל, טוען כי התיק של הישראלים לא מספיק מפוזר: "20 השקעות שונות שמגיבות אותו הדבר" ● אילו הזדמנויות הוא רואה באירופה, בטייוואן ובברזיל ● וגם: המניה המקומית שמזכירה לו הצלחה היסטורית

ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Lee Jin-man

מענה לפייק ניוז בבחירות? אנבידיה השיקה כלי לזיהוי סרטונים שנוצרו ע"י AI

ענקית השבבים השיקה כלי חדש לניתוח סרטוני AI, שמספק הערכת הסתברות לכך שמדובר בתוכן סינתטי ● לפי החברה, המערכת מצליחה לזהות גם סרטונים שעברו עריכה או דחיסה, ועשויה להפוך לכלי משמעותי במאבק נגד פייק ניוז

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט מטפסים

מדד הדאקס עולה בכ-0.2% ● החוזים על הנאסד"ק קופצים במעל 1% ● הבורסות בטוקיו ובסיאול התאוששו וקפצו במעל 3%, לאחר שצנחו בחדות בסוף השבוע האחרון ● המסחר מתנהל בצל סיבוב נוסף של תקיפות אמריקאיות באיראן ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות; מניות השבבים התקשו להתרומם אך רשמו התאוששות צנועה ● ארה"ב מטילה מכסים נוספים בגובה של 50% על קנדה