גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

חברה בת 60 נקלעה לסחרור: נכדו של המייסד יצא למאבק שליטה, ניצח והדיח את הדירקטוריון

מאבק השליטה הקצר בחברת שירותי הרפואה נובולוג הפנה זרקור למניה החבוטה שאיבדה 76% משווייה בשיא, וליזם המצליח שהביא אותה לבורסה ומעדיף לפעול מתחת לרדאר ● מה השתבש בסיפור ההצלחה של נובולוג, והאם לאחר ההשתלטות המחודשת של משפחת פוזיס והחלפת הדירקטוריון, ניתן להעלות שוב על פסי ההצלחה?

הנפקת נובולוג, 2017 / צילום: גיא אסיאג
הנפקת נובולוג, 2017 / צילום: גיא אסיאג

בתחילת שנות ה־2000 נקלעה יצרנית הטמפונים רוזתם של אודי פוזיס למשבר. הסכם מול הלקוח המרכזי של החברה בוטל, לאחר שרוזתם ניסתה למכור את עסקיה למתחרה של אותו הלקוח.

המשבר, כך פורסם, דרש הזרמה של עשרות מיליוני שקלים מצידו של פוזיס, שגם הוביל מהלך התייעלות דרמטי בחברה, שכלל החלפה של כל הדירקטוריון ופיטורי עובדים. זה הצליח לו ובסופו של דבר, מכר פוזיס את רוזתם בשנת 2010 לידי חברת עלבד תמורת 65 מיליון דולר וברווח גדול (ראו מסגרת).

מייסד חברת האסתטיקה שקרסה ינסה עכשיו להרים את עסקי גלולות ההרזיה של אקהויז
מה השתנה בה? אקמן חוזר להשקיע במניה שממנה ברח בהפסד ענק

נראה כי במשפחת פוזיס מקווים שתרחיש דומה יקרה גם בחברת הפצת התרופות נובולוג הנמצאת בשליטתה. גם חברה זו נקלעה בשנים האחרונות למשבר וגם כאן הכניס פוזיס את היד עמוק לכיסו, בד בבד עם החלפת דירקטוריון החברה. בתווך, התרחש לאחרונה בנובולוג מאבק שליטה קצר, שהסתיים לאחר שבוע בדיווח לפיו תשקיע משפחת פוזיס 91 מיליון שקל כדי לבצר את שליטתה בחברה.

כעת, כשנובולוג מצוידת בדירקטורים חדשים, משוכנעים במשפחה השולטת (שאת מהלכיה מוביל כיום עודד, בנו של אודי) כי היא תעלה על דרך חדשה. זאת, לאחר שמניית נובולוג איבדה יותר ממחצית השווי שבו הונפקה ו־76% ממחירה בשיא (משקפת לחברה שווי של פחות מ־400 מיליון שקל).

הרכישות הפכו לעול

נובולוג, שהוקמה לפני 60 שנה ע"י אליעזר פוזיס (אביו של אודי), עוסקת במתן שירותי בריאות: לוגיסטיקה ושינוע של תרופות וניסויים קליניים, טיפול ביתי ובריאות דיגיטלית.

החברה, שהונפקה בת"א בשנת 2017 נוהלה בשנים הבאות ע"י עירן טאוס. הוא זיהה חולשה שדומה שכל הגורמים סביב החברה מסכימים עליה היום: מתח הרווחים הנמוך יחסית של עסקי הלוגיסטיקה. "חברות לוגיסטיקה נטו לא מתאימות לשוק ההון", אומר גורם ששימש בעבר בתפקיד בכיר בחברה.

לכן, פתח טאוס בבליץ רכישות של חברות מתחומים שונים בעולם הרפואה, כמו שירותי ניהול תורים של מרפאות או בריאות דיגיטלית. בנוסף, החל טאוס להרחיב את פעילות החברה לחו"ל, וגם לרכוש עסקים בתחום שירותי הבריאות כמו רשת מרפאות העיניים עין טל. "אודי פוזיס היה מעורב ברכישות שביצע טאוס ותמך בהן", אומרים גורמים שהיו מעורבים אז בחברה.

באותן שנים החלה להירקם עסקה שדווחה רק לאחרונה, לרכישה של הרצליה מדיקל סנטר על ידי קבוצת משקיעים בראשות יצחק תשובה. לגלובס נודע כי נובולוג אמורה הייתה להצטרף כמשקיעה לעסקה הזו. מהלך כזה יכול היה לשנות מהיסוד את הפעילות של הקבוצה ולבזר אותה משמעותית, לצד סינרגיה עם עסקיה הקיימים. המתח בין פוזיס וטאוס החל כנראה סביב העסקה הזו, "שהייתה גדולה מידי עבור פוזיס באותה התקופה", אומרים גורמים שהכירו את החברה באותו הזמן.

בינתיים, הקורונה הובילה לשגשוג בעסקי הליבה של נובולוג, המפעילה מרכז לוגיסטי במודיעין וצי של מאות כלי רכב, וכך גם תחומים אחרים כמו אשפוזי בית וניסויים קליניים. בשלב זה (שנת 2022) נסחרה החברה בשווי שיא של 1.8 מיליארד שקל.

"בעל השליטה 'התהפך'"

אבל כאשר הקורונה חלפה, התגלה כי לא כל הפעילויות החדשות שנרכשו מצליחות להגיע לרווחיות. "ובהדרגה, אודי פוזיס התהפך על טאוס", אומר גורם שהכיר את החברה מאז. טאוס עזב בשנת 2023, ובמקומו מונה למנכ"ל אביעד בוסי. "טאוס לא כל־כך אהב את הלוגיסטיקה. היה לו חזון אחר לחברה, ואולי בגלל זה הוא גם לא השקיע מספיק בהתייעלות בחטיבת הלוגיסטיקה בתקופת כהונתו. אבל בוסי מאוד אהב את הלוגיסטיקה, וגם היה מנוסה בה", אומר גורם אחר שהיה בתפקיד בכיר בחברה באותו הזמן. "הוא הגיע אחרי שהרים את המרכז הלוגיסטי של טבע, סלא, המתחרה העיקרית של נובולוג".

בוסי, בתיאום עם אודי פוזיס שמונה ליו"ר, החל לבחון את הרכישות של טאוס. "חלקן נראו יציבות וחלקן לא, הן כנראה בוצעו במחירים גבוהים שאפיינו את שוק הביומד בתקופת הקורונה, ולהנהלה הנוכחית הן נראו לגמרי חסרות מיקוד", אומר הבכיר לשעבר. "בוסי יצא למהלך אסטרטגי כואב, אך חיוני לדעתו ולדעת פוזיס באותה התקופה, של מכירת חלק מן החברות הללו, מחיקות משמעותיות של ההשקעות שבוצעו באחרות (שהעבירו את נובולוג להפסד של 40 מיליון שקל ב-2023, ג"ו) וירידות במניה".

לאלה הצטרפה החלטת החברה בשנה לאחר מכן להחליף את מערכת ה־ERP (תוכנה לניהול משאבי ארגון). הבכיר לשעבר: "לא הייתה ברירה. המערכת הקיימת הייתה מוגבלת ועמדה על כרעי תרנגולת, נובולוג לא יכלה להתרחב. בלי החלפה של ה־ERP, לא הייתה היום נובולוג".

אך המהלך כשל מבחינה טכנית, ולקוחות החלו לעזוב את נובולוג, בהם לקוחות גדולים ומשמעותיים, למשל חברת התרופות פייזר. לקוחות אחרים החליטו שהסיכון בעבודה רק עם נובולוג הוא גדול מידי ופיצלו פעילות בינה לבין סלא. "זה היה משבר טכנולוגי, אבל גם משבר של ניהול קשרי לקוחות", אומר אותו גורם שהיה מעורב אז בחברה. "ובמקביל, הנהלת סלא של טבע התחזקה מאוד באותה התקופה". המניה קרסה בזמנו בעשרות אחוזים, למעשה, לא התאוששה מאז הנפילה ההיא.

גורמים המקורבים לנובולוג מספרים כי היה עוד גורם שהוביל לירידה במניה בשנים האחרונות. בתחילת 2026 התחיל אודי פוזיס (שהחזיק טרם הזרמת ההון הנוכחית ב־27% ממניות נובולוג), להביע עניין במכירת השליטה בחברה, ונפגש עם גורמים שונים. "זו הייתה הבעת אי־אמון שפגעה במניה", אומר גורם שהיה מעורב בחברה באותה התקופה. כאשר המכירה לא צלחה, העביר את המושכות לבנו, עודד, שמונה לדירקטור במאי 2026.

מתיחות בצמרת

המתיחות בין דירקטוריון נובולוג, בראשות אריק שור, מנכ"ל תנובה לשעבר, לעודד פוזיס הייתה ברורה מהרגע הראשון. גורמים בדירקטוריון (שברובו מונה בברכתו של אודי פוזיס) סיפרו כי עודד התבטא בצורה אגרסיבית כלפיהם, ואילו פוזיס הבן טען כי הדירקטורים הסתירו ממנו מידע.

הדירקטורית ענת גבריאל, בין היתר סגנית נשיא ביוניליוור העולמית, פרשה רגע לפני התפוצצות מאבק השליטה, ככל הנראה על רקע המתח שנוצר בין הצדדים. עודד פוזיס מצידו האשים את הדירקטוריון במצב, וטען במכתב לחברה כי מסתמנת: "תמונה עגומה ומדאיגה של כישלון ניהולי חריף, עמוק ומתמשך, הגובל ברשלנות פושעת של ממש".

הדיעות חלוקות לגבי מה קרה אחר־כך. עודד פוזיס טוען כי הדירקטוריון הרגיש את הקרקע רועדת תחת רגליו, וגייס הצעת השקעה מצד אלי דהן, בעלי קבוצת מובמנט, כדי לדלל את החזקותיה של משפחת פוזיס.

דהן מכיר את נובולוג כבר שנים רבות. ב־2019, בעיצומו של גל הרכישות, הוא מכר לה את החברות טרגט קר ואינפומד תמורת 82 מיליון שקל (עסקים שנותרו ברשותה גם היום ושבגינן לא בוצעו הפחתות שווי). בעקבות המכירה, שחלקה שולם במניות נובולוג, הפך דהן למשקיע בחברה ואף חתם עם אהוד פוזיס על הסכם שליטה, שנמשך עד תחילת 2023, אז בוטל ההסכם ודהן מכר את החזקותיו.

בסוף החודש שעבר הגיש דהן הצעת השקעה של 100 מיליון שקל בנובולוג החבוטה, כנגק הקצאה של כ־21% ממניותיה. השלמת המהלך הייתה הופכת אותו לבעל מניות שווה בכוחו לפוזיס, אך ככל הנראה לכזה שנהנה מתמיכת הדירקטוריון.

בשלב זה פעלה משפחת פוזיס בנחישות, רכשה מניות נובולוג מהפניקס וקבוצת ארקין ב-91 מיליון שקל, מחיר הגבוה ב־40% מהמחיר שבו נסחרו טרם הגשת הצעתו של דהן. הרכישה הגדילה את חלקה של המשפחה בנובולוג ל־44% והכריעה את המאבק. משזה קרה, כבר היה ברור שדירקטוריון החברה (למעט הדח"צים) הולך הביתה. חבריו לא חיכו לפיטוריהם והודיעו מיד על עזיבתם.

במקומם, מינה עודד פוזיס את עופר לינצ'בסקי המכהן כמנכ"ל קבוצת גדות; דורון סלע, מנכ"ל משווקת מוצרי אפל אייקון; ושגיא כדורי שכיהן כמנהל הכספים הגלובלי של שטראוס מים.

ועדיין, בסביבת הדירקטוריון המתפטר טוענים כי לא הם יזמו את ההצעה של דהן, וכי זו הגיעה כמה שבועות לפני שהמתיחות הגיעה לשיאה, וגם כי דהן הציע לפוזיס להיות שותף להשקעה, אך פוזיס לא היה מעוניין בכך.

קריסה של 90% ברווח

גם לאחר שמשפחת פוזיס צלחה את השבוע הסוער בו אוימה שליטתה, בעיות היסוד של החברה עדיין קיימות. חטיבת הלוגיסטיקה, שמהווה 86% מהכנסות החברה, רושמת שיעורי רווחיות נמוכים, והיא רשמה אשתקד ירידה של 14% בהכנסות לעומת 2024 (ל־1.6 מיליארד שקל).

החטיבות האחרות, שירותי הבריאות והבריאות הדיגיטלית, דווקא צמחו וחטיבת שירותי הבריאות עברה מהפסד לרווח, אבל חלקן הכולל בעוגה נמוך. הרווח הנקי של החברה עמד על כ-4 מיליון שקל בלבד - ירידה של 90% לעומת הרווח ב־2024.

גורמים המקורבים לחברה טוענים כי לקוחות שעזבו את החברה הם לקוחות שנתנו לה את תנאי התשלום הטובים ביותר. "לא כל הרבעונים הם חיוביים תזרימית. כדי להתקדם, החברה זקוקה להשקעה פנימה כמו זו שהציע דהן". מנגד, יש מי שסבור שאותם לקוחות שעזבו, דוגמת פייזר, לא יוכלו להיות זמן רב לקוחות של סלא, ששייכת לטבע, המתחרה הגנרית שלהם.

גורמים שהיו מקורבים לחברה בעבר מספרים כי המנכ"ל בוסי והדירקטוריון שעזב, עבדו על תוכנית אסטרטגית שכללה הקמת פעילויות חדשות בתחומים משיקים ללוגיסטיקה, חיזוק חטיבת הניסויים הקליניים ורשת מרפאות העיניים עין טל. לא ידוע עד כמה עודד פוזיס עומד מאחורי התוכנית הזו (שבינתיים לא החל יישומה). מעבר לכך, ברור לכל הנוגעים בדבר כי חטיבת הלוגיסטיקה צריכה לעבור התייעלות נוספת, ולהרוויח מחדש את אמון הלקוחות שעזבו.

משקיעים בנובולוג או כאלה הבוחנים השקעה בחברה כעת ציינו גם את מעמדו של עודד פוזיס בחברה. כדי לאפשר את השקעתם, הם ירצו לראות יחסים טובים בינו לבין ההנהלה וחברי הדירקטוריון החדשים, וחופש פעולה לגורמים המקצועיים.

ממשפחת פוזיס ונובולוג נמסר בתגובה: "נובולוג ממוקדת ביישום מהלכים לחיזוק ביצועיה העסקיים, הגדלת הרווחיות ומימוש פוטנציאל החברה. בתקופה הקרובה יושם דגש על חיזוק פעילויות הקבוצה לרבות בתחום הלוגיסטיקה, שיפור היעילות, המצוינות התפעולית והמשך פיתוח מנועי הצמיחה.

"נובולוג היא מהחברות המובילות בשוק הבריאות ומחזיקה בנכסים משמעותיים, אותם היא ממוקדת לתרגם לשיפור בביצועים, להרחבת הפעילות וליצירת ערך ארוך טווח לחברה ולכלל בעלי מניותיה״.

אריק שור העדיף לא להתראיין לכתבה.

עוד כתבות

בית סנדיסק כפר סבא / צילום: איל יצהר

המניה זינקה ב־3,400% בשנה. זה לא הספיק כדי למנוע העברת פעילות להודו

לגלובס נודע שיצרנית שבבי הזיכרון סנדיסק, פיטרה עשרות ממרכז הפיתוח בכפר סבא ● המהלך מגיע על רקע העברת פרויקט מרכזי להודו ● בקרב העובדים מעלים שאלות על העיתוי: חודשים ספורים לפני יציאתה לדרך של תוכנית חדשה לרכישת מניות החברה בהנחה משמעותית

אזורים / צילום: עינת לברון

ירידה בהכנסות וברווחים: אזורים מדווחת על 15 ביטולים מצד רוכשי דירות במחצית הראשונה

למרות ירידה של כ־33% במכירת דירות במחצית הראשונה של השנה, אזורים מדווחת על התאוששות מסוימת לאחר תאריך המאזן, עלייה במחיר הדירה הממוצע ושיפור בשיעור הרווח הגולמי, לצד ירידה ברווח הנקי בשל הוצאות מימון גבוהות יותר

מה יעשו המניות הדואליות, ומה צפוי בדוחות הכי חשובים בשווקים?

מפלס הסיכון בעולם עולה, ובישראל המגמה מצטרפת למתיחות מחודשת בכמה חזיתות ● תשואות האג"ח הממשלתיות מתקרבות לרמות מסוכנות ● רף הציפיות מדוחות אנבידיה בשמיים - ויש מי שתוהה אם ניתן לעבור אותו ● גל נוסף של דוחות ישטוף את ת"א, עם פרסומים של חברות הביטוח הפניקס, מנורה והראל ● וגם: נתון אינפלציה קריטי יפורסם בארה"ב, ויו"ר הפד יעמוד למבחן נוסף ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר 

שוק מחנה יהודה, ירושלים / צילום: בר לביא

מה המאבק על פתיחת קפה בסמטה מלמד על תפקיד הרשות המקומית?

בית קפה אחד בירושלים הפך לסמל נוסף במאבק על אופייה של בירת ישראל ● העימות הזה מדגים כיצד נקודת תורפה עלולה להתפתח למשבר ● נתוני מדד הדמוקרטיה המקומית מציירים עיר שיש לה מוסדות עמידים, אבל הייצוג והמעורבות הציבורית אצלה עדיין לוקים בחסר ● מדד הדמוקרטיה המקומית, מדור חדש

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

מה עומד מאחורי זינוק תשואות האג"ח? האזהרה החריפה של המשקיע האגדי

ריי דליו מחבר בין זינוק התשואות, מכירות האג"ח בידי יפן והבור התקציבי בוושינגטון, ומזהיר כי ארה"ב נכנסת לשלבי הסיום של מחזור החוב ● מה עומד מאחורי התחזית ומה הוא מציע למשקיעים לעשות?

פועלים מאזור שנגחאי באתר בנייה בישראל. המספרים צפויים לגדול / צילום: Shutterstock

עובדים פלסטינים יצאו, תאילנדים נכנסו: "15 אנשים ישנים בשתי מיטות"

פועלים מתאילנד, הודו, סרי לנקה ושכנותיהן תפסו את מקומם של העובדים מהרשות הפלסטינית - מאז 7 באוקטובר ● בתעשיות השונות מדברים על כוח אדם יעיל וחרוץ, אלא שכשמדובר במאות אלפים, ששהותם הממושכת מצריכה היערכות של דיור ושירותים, לא ברור איך המדינה תעמוד בעומס

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Khalil Hamra

ההסלמה הצבאית של ישראל עם ארדואן עשויה להגיע בגלל המתרחש בטורקיה

המתיחות בין טורקיה וישראל גוברת על רקע התבססות אנקרה בסוריה והאינטרסים שלה באזור  ● לקראת הבחירות בטורקיה, ארדואן עשוי להחריף את הקו האנטי־ישראלי  כדי להסיט תשומת לב מהמשבר הכלכלי ולחזק את מעמדו הפוליטי

אחת המנהרות המתוכננות למטרו / הדמיה: נת''ע

רכבות ללא נהג: הליך המיון המוקדם למכרזי המטרו יוצא לדרך

נת"ע פרסמה את הליך המיון המוקדם למכרזי אינפרא 2 של המטרו, בהיקף של כ־30 מיליארד שקל ● המטרו מתוכנן לפעול ללא נהגים, עם רכבת בכל דקה וחצי ויכולת להסיע כ־2 מיליון נוסעים ביום ● העבודות הראשונות צפויות להתחיל בסוף 2028 - תחילת 2029

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן / צילום: Shutterstock

חושבים לקנות רכב חדש בקרוב? תקראו את זה קודם

שורה של גזירות מס בתחום הרכב מקודמות כעת במשרד האוצר ליום שאחרי הבחירות, במטרה לסייע בין היתר להתמודד עם הגירעון בקופת המדינה ● התקנות צפויות להתמקד בכלי רכב עם הנעה אלטרנטיבית, שצפויים לכווץ משמעותית את הכנסות המדינה ממיסוי דלק

ריי דאליו, סקוט בסנט / צילומים: reuters-Thomas Mukoya,  AP - Seth Wenig

משבר החוב של ארה"ב בשיא. שר האוצר ומשקיע העל מציעים פתרונות

בסוף השבוע פרסם ריי דאליו את הדרך להוצאת ארה"ב ממשבר החוב, והזהיר שבקרוב יהיה כבר מאוחר מדי ● במקביל, שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט, כבר מיישם את הפתרון שלו - רכישה עצמית של אג"ח ארה"ב, ומשחרר מסרים מרגיעים לשוק

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

״הקשות בהיסטוריה״: ארה״ב תציג היום חבילת סנקציות נגד איראן

שר האוצר האמריקאי צפוי להציג היום חבילת סנקציות חדשה נגד טהרן, שאמורה להרחיב דרמטית את הלחץ הכלכלי על המשטר ● וושינגטון מאיימת להעניש חברות, בנקים ומדינות שימשיכו להעביר כסף ● מי על הכוונת ואיך מגיבים באיראן?

כטב''ם מתאבד מדגם הירו 120 SF / צילום: חברת UVISION

החברה הישראלית שתמכור לארה"ב מל"טים מתאבדים

Uvision הישראלית זכתה בחוזה נוסף לאספקת מל"טים לצבא ארה"ב ● איחוד האמירויות מרחיב את מערך ה־THAAD שלה מול האיום האיראני ● וגם: השימוש יוצא הדופן של אוקראינה בשלדות מטוסים אזרחיים סיניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטוס ATR-72-600 של חברת Airhaifa / צילום: אנתוני הרשקו

המשיכה לטוס כרגיל: חברת התעופה שעקפה את הכאוס בנתב"ג

בעוד אלפי נוסעים נתקעו בנתב"ג וביעדים בחו"ל ביום חמישי, אייר חיפה המשיכה להפעיל את טיסותיה מנמל התעופה בחיפה כסדרן ● קפריסין ויוון, שני היעדים הפופולריים ביותר בקרב הנוסעים מישראל כרגע הם גם היעדים המרכזיים של החברה, שבזמן המשבר הטיסה כ־2,200 נוסעים ב־32 טיסות

חברת נובולוג / צילום: איל יצהר

על רקע מאבק השליטה שהסתיים: נובולוג ממנה מנכ"ל חדש

משפחת פוזיס מתחילה לעצב את נובולוג מחדש: אחרי החלפת הדירקטוריון ועזיבת המנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של חברת הלוגיסטיקה ושירותי הבריאות, זאב מנצור מונה למנכ"ל • מנצור מגיע עם ניסיון בניהול חברות לוגיסטיקה ויתמודד עם האתגר לשפר את רווחיות פעילות הליבה של נובולוג

פעילי ארגון הטרור חמאס / צילום: ap, John Minchillo

ארה"ב מציבה קו אדום ברור לחמאס: "לא נבלום את ישראל"

לארה"ב הגיע מידע מודיעיני: חמאס מתכנן לרמות ולא להתפרק מנשק ● צה"ל הגביר במהלך הימים האחרונים את התקיפות ברצועת עזה, חמאס מצדו החל להפעיל לחץ על המדינות המתווכות להאשים את ישראל בהפרת הפסקת האש ● חודש המו"מ בין ישראל לסוריה לאחר התקיפה - ראש המוסד נפגש עם שר החוץ הסורי ● במערכת הביטחון מוטרדים מהאפשרות ש"קרב האיומים" מול אנקרה יפגע בחופש הפעולה של צה"ל בסוריה ● הנשיא טראמפ שוב מפרסם תמונה של מצר הורמוז ו"מכריז" עליו כטריטוריה של ארצות הברית ● עדכונים שוטפים

חדש למנויי גלובס: תמלול מלא של שיחות משקיעים

לעיתים הכותרות הגדולות של עונת הדוחות לא מסתתרות בעמודים המפרטים את התוצאות הכספיות, אלא דווקא באמירות של הנהלת החברה לאחר הדוחות ● גלובס משיק שירות חדש למנויים: תמלול מלא של שיחות המשקיעים ● וגם: 3 כותרות שהסתתרו השבוע בשיחות הוועידה

עומס בנתב''ג / צילום: פולי טובמן

אתמול עברו בנתב"ג יותר מ-100 אלף נוסעים. ולא קרה כלום

אחרי הכאוס שנרשם בנתב"ג ביום חמישי האחרון, אתמול עבר בשדה יום עמוס אף יותר – עם 101 אלף נוסעים – דווקא ללא שיבושים חריגים ● זאת למרות טענות ועד העובדים למחסור של מאות עובדים, וברקע תגבור המשמרות בעובדי מטה והנהלה ● כעת העיניים נשואות ליום חמישי הקרוב, שסומן מראש כאחד הימים העמוסים ביותר של אוגוסט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית בתל אביב; מניות השבבים הדואליות יורדות, בלדי מזנקת

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5% ● מניות השבבים הדואליות מכבידות ● עונת הדוחות: נאווטיס ופוקס ידווחו היום, חברות הביטוח בהמשך השבוע ● מניית בלדי מזנקת בעקבות הדוח הרבעוני

שקיות של אמזון prime now מחכות למשלוח / צילום: ap, John Minchillo

המכונה של אמזון לא עוצרת בדרך להכנסות של טריליון דולר (חוץ מאשר בישראל)

על פי דוחות ענקית האינטרנט ב־2028 היא תעקוף את רף ההכנסות של טריליון דולר ● המודל העסקי שלה, שבו מנועי ההכנסות מזינים זה את זה, הפך לסטנדרט בתעשייה לחברות כמו וולמארט ופלטפורמות כמו טיקטוק שופ, שמנסות לנגוס בה ● וגם: למה בישראל הנוכחות שלה מינורית לעומת ענקיות הקמעונאות מסין

אבישי אברהמי, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלן צצקין, אלעד מלכה

טבע בשיא של עשור והאנליסטים משוכנעים שיש עוד לאן לעלות

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● מניית Wix הכפילה את שוויה מאז השפל ביוני, ברקע הצמיחה המהירה של חברת הבת, Base44 ● טבע הגיעה לשיא של כמעט עשור הודות להעלאת דירוג החוב ואישור מואץ ב-FDA ● וגם: העסקה למכירת לייבפרסון מתעכבת בשל מחסור ברוב מקרב כלל בעלי המניות