גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

המניות שיפלו מחר בת"א, והאזהרה של בנקי ההשקעות למשקיעים בוול סטריט

שבוע המסחר ייפתח אחרי רצף היסטורי של ירידות בקרב מניות השבבים בוול סטריט ● המניות הדואליות יכבידו על תל אביב מחר ● העימותים בין סעודיה לחות'ים ובין רוסיה לאוקראינה הקפיצו את מחירי הנפט ● האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב, אך בנק ישראל צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי ● וגם: בנקי ההשקעות שממליצים ללקוחות - אל תקנו את הירידות ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

1האירועים שישפיעו על שבוע המסחר

השווקים בארץ ובעולם נכנסים לשבוע מאתגר, בהמשך לירידות החדות שרשמו בסוף השבוע מניות השבבים בוול סטריט. המתיחות הגאופוליטית גדולה, מחירי הנפט גבוהים, תשואות האג"ח נותרות סביב שיאים של עשרות שנים, ולאלו הצטרף גל של חששות סביב החובות העצומים שנוטלות על עצמן חברות ה-AI.

במקביל, הבחירות בישראל שיתקיימו בשבוע הבא ובחירות האמצע בארה"ב שיתקיימו בתחילת נובמבר צפויות להיות כר פורה לתנודתיות מוגברת בזמן הקרוב.

בגזרת המאקרו, האירוע המרכזי השבוע יהיה החלטת הריבית של בנק ישראל ביום רביעי, במסגרתה יפורסמו גם תחזיות חדשות של חטיבת המחקר. הכלכלנים מעריכים כי הסיכוי להפחתת ריבית בהחלטה זו נמוך.

בגזרת עונת הדוחות, ביום רביעי יפרסמו את תוצאותיהן הכספיות שתיים מתוך "שבע המופלאות" - מטא וטסלה . ביום שלישי, תדווח ענקית הסטרימינג נטפליקס .

2"התרחבות ה-AI תצטרך להאט במוקדם או במאוחר"

לנוכח הירידות החדות בוול סטריט בסוף השבוע החולף, שבוע המסחר בת"א צפוי להיפתח באדום. המניות הדואליות יחזרו עם פער ארביטראז' שלילי כולל של כ-0.8%, כאשר יבלטו לשלילה מניות השבבים טאואר (7%-), נובה (3.2%-) וקמטק (2.2%-). פאלו אלטו צפויה ליפול במעל 8%, לאחר שצנחה במסחר בניו יורק יחד עם יתר מניות אבטחת הסייבר.

על אף הסנטימנט השלילי בוול סטריט, הבורסה המקומית דווקא חוזרת משבוע ירוק, כאשר נדמה שהמשקיעים קנו את הירידות שנרשמו בתחילת החודש. מדד ת"א 35 קפץ בכ-4%, מדד ת"א 90 הוסיף לערכו כ-5% ומדד ת"א 125 התקדם בכ-4.2%.

את הראלי הוביל מדד הבנייה, עם עלייה של 9.7% - הקפיצה השבועית הגדולה ביותר שלו מאז מרץ. מדד הביטחוניות טיפס במעל 6% ומדדי הביטוח, הבנקים והקלינטק רשמו עליות של מעל 5%. הסנטימנט החיובי נתמך על־ידי מדד המחירים לצרכן, שהציג בספטמבר ירידה מעט חדה יותר מצפי הכלכלנים.

בניו יורק, כאמור, מניות הטכנולוגיה וה-AI גררו מטה את הבורסה. ה-S&P 500 רשם ירידה שבועית של כ-2% והנאסד"ק נפל בכ-4.5% - שניהם עם הביצועים השבועיים החלשים ביותר שלהם מאז יוני. הדאו ג'ונס, מנגד, הוסיף לערכו כ-0.7%. מדד הפחד (VIX), אשר אומד את התנודתיות בשווקים, טיפס מעל רמה של 22 נקודות לראשונה מזה ארבעה חודשים.

קרן הסל SOXX , אשר עוקבת אחר סקטור השבבים, רשמה ירידה שבועית של 11.8% - החדה ביותר מאז מרץ 2025 - ונמצאת בטריטוריה של שוק דובי, עם צניחה של קרוב ל-25% מאז שיאה האחרון ביוני. היא רשמה רצף של תשעה ימים שליליים - הארוך ביותר מאז 2006.

בין הסיבות הבולטות למגמה השלילית, עמדו חששות של המשקיעים מפני החובות העצומים שנוטלות על עצמן חברות הטכנולוגיה לטובת בניית תשתיות AI. מניית חברת מחשוב הענן CoreWeave , שהחוב הכולל שלה טיפס אל מעל 50 מיליארד דולר, נחתכה בשבוע החולף ב-25%, כאשר התשואה על האג"ח שלה לפירעון בשנת 2031 עלתה לשיעור חריג של מעל 15%.

לורנזו די מאטיה, מנהל ההשקעות הראשי בקרן הגידור Sibilla Capital, אמר לוול סטריט ג'ורנל כי "באופן בלתי־נמנע, לנוכח כך שעלויות האשראי וההון מטפסות לרמות שלא ניתנות למימון, התוכניות [להתרחבות בתחום ה-AI, ר"מ] יצטרכו להאט והוצאות ההון יצטרכו להצטמצם במוקדם או במאוחר". די מאטיה אמר לג'ורנל כי הוא נמצא בפוזיציית שורט צנועה על שוק המניות האמריקאי.

בנוסף לעלייה שנרשמה במחירי הנפט ולחששות בתחום ה-AI, גורם נוסף שלחץ את שוק המניות האמריקאי הוא נתוני האינפלציה שהגיעו חמים מן המצופה, עם עלייה שנתית של 3.7% במדד המחירים לצרכן - הרבה מעל ליעד ה-2% של הפד (ראו הרחבה מטה). תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, שריכזו הרבה עניין לאחרונה, הגיבו תחילה בעליות, אך בהמשך שינו כיוון וסיימו את השבוע בירידות - מגמה שחלק מהאנליסטים ייחסו לנסיגה של משקיעים לעבר נכסי "מקלט בטוח".

אך אפילו לאחר הירידה, התשואות נותרו סביב שיאים של עשרות שנים. פול מרינו, סמנכ"ל ההכנסות בחברת Themes ETFs, ציין בסקירתו השבועית כי "כאשר אג"ח ממשלתית אמריקאית מציעה תשואה של כ-5%, היא הופכת לחלופה משמעותית עבור משקיעים שמבקשים להפחית סיכון. במקביל, התשואות הגבוהות מעלות את שיעור ההיוון של הרווחים העתידיים ופוגעות במיוחד בתמחורים של חברות צמיחה".

מרינו הדגיש כי ההשפעה אינה מוגבלת לשוק המניות. תשואות גבוהות מייקרות משכנתאות, אשראי עסקי ועלויות מימון ממשלתיות, ועלולות להכביד במיוחד על ענף הדיור. עם זאת, הוא ציין כי רמות התשואה הגבוהות מתחילות למשוך גם משקיעים המחפשים הכנסה שוטפת, וביקוש כזה עשוי בהמשך לבלום חלק מהעלייה בתשואות.

ויולטה טודורובה, אנליסטית מחקר בכירה בחברת Leverage Shares, התייחסה גם היא לנושא וציינה כי ירידה בתשואות האג"ח אינה בהכרח חדשות טובות לשוק המניות. לדבריה, אם התשואות יורדות משום שהאינפלציה מתמתנת, הדבר עשוי לתמוך בשוק. אולם אם הירידה נובעת מחששות להאטה משמעותית בצמיחה ובריחה של משקיעים לנכסים בטוחים, היא עלולה דווקא להעיד על התגברות הסיכון הכלכלי.

3מחירי הנפט טיפסו לגבהים חדשים

על רקע הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט, השקל נחלש מול הדולר בשבוע החולף בשיעור חד של 1.7% ושערו הרציף ננעל ברמה של 3.11 שקלים - רמתו הגבוהה מזה כחצי שנה. זאת, על אף שמדד הדולר (DXY), אשר אומד את כוחו בעולם, דווקא נסוג בכ-0.4%.

מחירי הנפט רשמו עליות חדות, על רקע התגברות התקיפות האיראניות נגד מכליות במצר הורמוז והעימותים המתמשכים בין סעודיה לחות'ים, ובין רוסיה ואוקראינה.

נפט מסוג ברנט קפץ בקרוב ל-5% וננעל מעט מתחת לרף ה-110 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) זינק במעל 10% וננעל ברמה של 101 דולר לחבית.

ביום שישי, סעודיה יירטה מעל לים האדום מספר טילים ששיגרו החות'ים, כאשר אחד מהם כוון לעבר מסוף יצוא הנפט ביאנבוּ. במקביל, ב-CNBC דיווחו כי לפחות תשע מכליות נפט הותקפו על־ידי איראן במהלך התנועה במצר הורמוז בשבוע החולף.

בגזרה של מלחמת רוסיה-אוקראינה, "הפסקת האש" בתחום האנרגיה עליה הכריז טראמפ מוקדם יותר החודש לא החזיקה מים. רוסיה המשיכה לתקוף תשתיות אוקראיניות, והנשיא וולודימיר זלנסקי אמר שאוקראינה תמשיך לתקוף בתי זיקוק רוסיים בתגובה.

4האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב, ובארה"ב הפתיעה לרעה

נתוני האינפלציה בישראל הפתיעו לחיוב בספטמבר, עם ירידה של 0.5%, מעט חדה מהתחזיות. כך, האינפלציה השנתית טיפסה פחות מן הצפוי מרמה של 1.5% ל-1.6%. עם זאת, בקרב הכלכלנים ישנה הסכמה כי הסבירות להפחתת ריבית נוספת בהחלטה של בנק ישראל השבוע נותרת נמוכה.

ניסן אברהם, כלכלן ביחידת המחקר של הבורסה, ציין כי "הירידה במדד אינה מעידה בהכרח על התמתנות רוחבית בלחצי המחירים, שכן חלק משמעותי ממנה נובע מגורמים עונתיים וזמניים... התרחבות מחודשת של פערי הריביות לטובת ארה"ב עלולה להפעיל לחץ לפיחות השקל, לייקר את היבוא ולהגביר מחדש לחצים אינפלציוניים, ובכך לצמצם את מרחב התמרון של הבנק".

בניגוד לישראל, בארה"ב נתוני האינפלציה הפתיעו לרעה בשבוע החולף. מדד המחירים לצרכן הגיע מעט חם יותר מהתחזיות, עם עלייה חודשית של 0.6% ועלייה שנתית של 3.7%. גם מדד הליבה, שמנכה את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים (ומשמש כלי מדידה חשוב יותר בעבור הפד), עלה יותר מן הצפוי וטיפס בספטמבר ב-0.3%, כך שאינפלציית הליבה השנתית נעמדה על 2.6%.

גם מדד המחירים ליצרן, שאומד את קצב עליית המחירים ברמה הסיטונאית, הפתיע לרעה. המדד הציג בספטמבר עלייה חודשית של 1.3% - הרבה מעל לצפי, שעמד על 0.5%. קצב העלייה השנתית נעמד על 6.3%, לעומת צפי ל-5.3%. מדובר בעלייה השנתית הגדולה ביותר מאז 2022.

למרות הנתונים הללו, הסוחרים עדיין מאמינים שהפד ימתין עם העלאת ריבית בשבוע הבא, ומתמחרים העלאת ריבית באוקטובר בהסתברות זניחה של כ-15%. הם מהמרים על העלאת ריבית בהחלטה העוקבת בדצמבר, כאשר התמחור משקף הסתברות של קרוב ל-90% לתרחיש זה.

5הבנקים שממליצים: אל תקנו את הירידות במניות הטכנולוגיה

שני בנקי השקעות בולטים בארה"ב המליצו למשקיעים בסוף השבוע לא לקנות את הירידות במניות הטכנולוגיה. קרייג ג'ונסון, אנליסט שווקים ראשי בפייפר סנדלר, אמר בראיון למרקטוואץ' כי הוא ראה הידרדרות כללית מספיק משמעותית בשווקים כדי להאמין שמגמת העלייה בטווח הבינוני נחלשת.

באתר הכלכלי ציינו כי מספר המניות בבורסת הנאסד"ק שירדו לשפל של 52 שבועות גדול מזה של מספר המניות שעלו לשיאים של 52 שבועות כבר 35 ימי מסחר רצופים - הרצף הארוך ביותר מאז רצף של 43 יום שהסתיים בסוף אפריל 2025. "זהו שוק עם מגמה חלשה, רוחב שוק חלש והשתתפות חלשה [של כמות המניות בראלי ר"מ]", אמר ג'ונסון. "אני לא ממהר לקנות את הירידות כרגע".

בבנק אוף אמריקה ציינו את הירידות במניות הטכנולוגיה וחששות החוב בסקטור ה-AI כאחת מתוך ארבע סיבות שבגינן הבנק עובר למצב של "risk-off" בחודש הקרוב. שלוש הסיבות הנותרות הן תשואות האג"ח הגבוהות ו"צורך להעלות ריבית בארה"ב באוקטובר"; מחירי הנפט הגבוהים; וצפי לתנודתיות מוגברת סביב בחירות האמצע.

בעוד שהקונצנזוס הוא שהפד ימתין עם העלאת ריבית נוספת בהחלטה הבאה, מייקל הארטנט, האסטרטג הראשי של הבנק, העריך כי הפד ייבחר בהעלאת הריבית. "אנחנו צופים העלאת ריבית באוקטובר כדי להשיב את האמינות של הפד (מדד המחירים לצרכן נמצא מעל יעד ה-2% של הפד במשך 66 חודשים רצופים), במטרה להוריד את התשואות על האג"ח הארוכות של ארה"ב ב-20 נקודות בסיס נוספות בשבועות הקרובים - מה שיגביל את הירידות בנכסי הסיכון, כל עוד החששות באשר למימון תחום ה-AI יירגעו".

הארטנט המליץ ללקוחות להוסיף חשיפה לאזורים בשוק שירוויחו מכך שתשואות האג"ח ימצאו תקרה, כמו מניות קטנות, קרנות ריט ומניות בתחום הצריכה הפרטית (consumer discretionary).

*** אין באמור ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם, או משום עצה או המלצה לרכישה או מכירה של מוצר פיננסי כלשהו.

עוד כתבות

פרויקט אוטופיה שדה דב קבוצת נחמיאס / הדמיה: ויו פוינט

בקומה 33 ועם בריכה: בכמה נמכר פנטהאוז ענק בשדה דב?

פנטהאוז בקומה ה־33 בפרויקט אוטופיה בשכונת שדה דב בתל אביב נמכר ב־43 מיליון שקל ● בניגוד לעסקאות יוקרה אחרת שנסגרות בד"כ ברמת המעטפת, העסקה נסגרה ברמת גמר יוקרתית

אוניברסיטת ת''א / צילום: מתן פורטנוי

הנדסה במקום מחשבים: איך נראית מפת הביקושים לתואר ראשון?

החשש מהחלפה ע"י בינה מלאכותית והשפעות המלחמה מייצרים שינוי טקטוני במפת ההרשמה לאקדמיה ● הסטודנטים נוטשים את מדעי המחשב ומחפשים תארים שנותנים ידע בסיסי עמוק, כישורים רכים או עבודה פיזית "עם הידיים והנשמה" ● כך הופכת מהפכת ה־AI מהאיום הגדול על השכלה גבוהה - לגורם שמחזיר למרכז הבמה את הערך של ידע, חשיבה וסקרנות

ישי פולברמכר / צילום:  צילום פרטי

יש לו 9 שנים להגיע למיליון שקל בתיק, והוא לא בונה על פרישה מוקדמת

ישי פולברמכר, בן 31, גילה את שוק ההון לפני כשש שנים, אז הכניס את חסכונותיו למדדים ושכח מהם ● בשנה וחצי האחרונות התחיל להתעמק בהשקעות, אבל אין לו אשליה שהתשואה - 72% עד היום, תאפשר לו פרישה מוקדמת ● המשקיעים החדשים

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל החליט: עוצר יציאות בצה"ל ביום הבחירות

ההחלטה החריגה התקבלה בשל חשש מניסיונות פיגוע בניסיון להשפיע על הבחירות ● טראמפ הודיע על תמיכה בנתניהו: "אם לישראל יהיה מנהיג אחר - אמריקה תצטרך לבצע את העבודה בעצמה" ● עדויות מאיראן: "כולם יודעים שהמלחמה בדרך"; אזרחים איראנים מספרים על פינוי בסיסים ונשק, צווי התייצבות לאנשי הבסיג' ועלייה בהוצאות להורג ● האזרחים מקווים שמלחמה תכין את הקרקע לחידוש המחאה: "כשתיווצר ההזדמנות נשלח את משמרות המהפכה לגיהינום" ● צה"ל הקים פלוגת מג"ב שתעסוק בטיפול ומניעה של אירועי פשיעה לאומנית ● עדכונים שוטפים

נתיבי איילון / צילום: Shutterstock

מספר כלי הרכב הוכפל בתוך 20 שנה, והפתרון לפקקים לא נראה באופק

לפי הלמ"ס, בהצטברות כוללת של 20 שנה, מ-2005-2025, סך הנסועה השנתית גדלה ב-66%, ומצבת כלי הרכב יותר מהכפילה את עצמה ● לעומת זאת, באותה התקופה שטח הכבישים גדל ב-31%, ואורך הכבישים גדל ב-43% - כך שהצפיפות גדלה משמעותית

המחאות בצרפת, היום / צילום: Reuters

צרפת בוערת: רבבות יצאו לרחובות, מפגינים הסתערו על בניין העירייה במרסיי

עשרות אלפי מפגינים יצאו לרחובות צרפת, ובערים הגדולות נרשמו עימותים קשים עם המשטרה, הצתות והשחתת רכוש ● במרסיי פרצו מפגינים לבניין העירייה, ניפצו דלתות זכוכית והשחיתו את המקום, ובפריז השתמשה המשטרה בגז מדמיע לפיזור המוחים ● המחאה, שהחלה בדרישה להגדיל את ההשקעה בחינוך, מתרחבת על רקע כוונת הממשלה לקצץ יותר מ-40 מיליארד אירו בתקציב

רעול-פנים באזור שבו מתנחלים תקפו פלסטינים ודיפלומטיים באיו''ש / צילום: ap

פורום הכלכלנים: הטרור היהודי יגרום לנזק מאקרו משמעותי

הפורום, הכולל אנשי כלכלה בכירים במגזר הציבורי לשעבר ובאקדמיה, פרסם  מכתב המתריע מפני נזק משמעותי לכלכלת ישראל במקרה של סנקציות אירופיות, כמו גם עלייה ביוקר המחיה וקושי לעשות עסקים בישראל - זאת בעקבות התרחבות הטרור היהודי והבנייה בהתנחלויות

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

העסקה עם אלביט בוטלה. עכשיו הצבא הספרדי משלם את המחיר

אנדוריל מתכננת להקים מפעל לייצור רכיבי צוללות על שטח של כ־185 אלף מ"ר ● ספרד נקלעה לקשיים בעקבות ביטול ההסכם שלה אלביט ● צבא ארה"ב מעוניין במערכת הגנה אווירית, שניתן יהיה להעמיס אותה על כלי רכב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אתר של המטרו. בנת''ע מעריכים כי ב־2030 יתחילו העבודות המסיביות / צילום: הלית ינאי־לויזון

עבודות המטרו הגיעו לאזור שלכם? תיפרדו מהשטח לעשור הקרוב

פרויקט הענק של נת"ע החל לנוע בהשקעה של מיליארד שקל בהעתקת תשתיות ● מה כוללים שלבי אינפרא 1 ואינפרא 2, ומתי יחלו עבודות הכרייה האמיתיות? ● גלובס עושה סדר

משכנתא / איור: Shutterstock

למרות חגי תשרי: היקף המשכנאות בספטמבר - 8.66 מיליארד שקל

היקף המשכנתאות באוקטובר צפוי לעלות, בין היתר בשל בקשות שהטיפול בהן נדחה בעקבות החגים ● עלייה של 12% בהיקף המשכנתאות לדיור נרשמה מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והיקפן הכולל הגיע ל-88.3 מיליארד שקל ● הלוואות הבלון והבולט ממשיכות לרדת באיטיות ומהוות כ-13% מסך המשכנתאות

ליאור פרנקל בשיחה עם ד''ר סמואל בלאכר / צילום: פרטי

הבכיר לשעבר באפל מסביר איך לשכנע אנשים: "אל תגידו להם שהם טועים"

עם מי מדברים? סמואל בלאכר, דוקטור למנהיגות ולשעבר מנהל בכיר באפל ובמקדונלד'ס ● על מה מדברים? למה עדיף לא להסתכל בעיניים במו"מ, מדוע עובדים בישראל מתווכחים פחות מבעבר, ומה היתרונות כשעובד זוטר נפגש עם מנהל בכיר ● פופקורן

בדיקת דם / צילום: Shutterstock

בית החולים קפלן: חשד כי נלקחו תרומות דם ממטופלים למחקר ללא הסכמתם

ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי הושעה מתפקידו עד לבירור החשדות למעורבותו ולמעורבות רופאים נוספים ● לפי החשד, נלקחו ממטופלים דגימות דם למחקר ללא הסכמתם, והם טרם עודכנו על כך ● בית החולים פנה למשטרה ועדכן את משרד הבריאות

אילוסטרציה: Shutterstock

חשד: ירקן העלים הכנסות בסך 4.5 מיליון שקל

ירקן ממרכז הארץ נעצר לחקירה ע"י רשות המסים בחשד כי העלים הכנסות מהעסק בהיקף של מליוני שקלים, באמצעות הפקדת חלק מההכנסות בחשבון הבנק של קרוב משפחתו

מתן אהביה / צילום: סאשה בנימינוביץ'

הוא התחיל בהשקעה במדדים, עבר לנדל"ן ושש שנים אחרי מחזיק 3 דירות

מתן אהביה התחיל להשקיע ב־S&P בגיל 28, אבל הבין שעם ההון העצמי שהיה בידיו - כדאי לו לחפש אפיק משתלם יותר ● אחרי רכישת דירה בדימונה, שאותה מכר ברווח גדול, הוא רכש כבר עוד שלוש דירות

אסף חרל''פ, יו''ר כלמוביל / צילום: כלמוביל

אירוע הסייבר בכלמוביל נמשך כבר חמישה ימים, והפעילות טרם שבה במלואה

למרות שמערכי השירות והמכירה ממשיכים לפעול, חלק ממערכות המחשוב של קבוצת כלמוביל טרם שבו לפעילות מלאה

אייל פסו, תומר וינגרטן, יוס (יוסף) שירן / צילום: גאוזי, יח''צ, עינת לברון

מחיקת ערך של 98% בשנתיים וחצי: גלגל ההצלה האחרון של גאוזי

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע • חברת הסייבר של תומר וינגרטן ירדה ביום שישי בצל גיוס אג"ח של 1.25 מיליארד דולר וחשש להתקררות הסקטור ● מניית גאוזי איבדה כ-98% מהנפקתה, כעת המנכ"ל איל פסו מוביל הזרמת 7 מיליון דולר כדי להשאיר את החברה באוויר ● גם: הקרע בגרעין השליטה הפיל את מניית אבן קיסר

דבלין / צילום: Shutterstock

המלון בדבלין שביטל הזמנות לכנס נגד אנטישמיות

כותרות העיתונים בעולם: ארגון שמייצג מיעוט אתני באיראן תוקף כוחות ביטחון בדרום המדינה, חיזבאללה מנסה להוכיח את כוחו, ומלון בדבלין ביטל חדרים למשתתפים בכנס נגד אנטישמיות • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

צוות OpenWeb

עובדי חד-הקרן אופן ווב דורשים: שלמו לנו שכר מקופת החברה או פרקו את החברה

יותר מ-40 מתוך 55 עובדי אופן ווב בישראל דורשים לקבל את שכרם ואת זכויותיהם הסוציאליות מקופת החברה - אחרת יפעלו לפירוקה ● החברה, שבעבר הוערכה בכ-1.3 מיליארד דולר, נקלעה לחובות של 177 מיליון שקל, על רקע ירידה חדה בהכנסות וסכסוך עם קרן החוב ליקווידיטי

אילוסטרציה: Shutterstock

המיליונר קבע שמי שיתנגד לצוואה יקבל שקל. העליון פסק כללים חדשים

בית המשפט העליון קיבל ערעור של אלמנה שנושלה מחלקה בצוואת בעלה, לאחר שתבעה זכויות ברכושו בשווי מיליוני שקלים ● המנוח קבע כי מי שיתנגד לצוואה יקבל שקל אחד בלבד ● השופטים קבעו שלושה מצבים שבהם יש לבחון את תחולת התנאי, והחזירו את התיק לבית המשפט לענייני משפחה

אילוסטרציה: Shutterstock

כולם רוצים לקחת ביס: כך מרוויחים מנהלי האופציות מהאקזיטים של עובדי ההייטק

מהאקזיטים של עובדי ההייטק בישראל נהנות גם חברות נאמנות, המנהלות את התגמול ההוני שלהם ● הללו גובות עמלות נאות בעת המכירה, ולאחריה מנסות לפתות את המיליונרים החדשים לרכוש שירותים פיננסיים נוספים ● חנה הולנדר, המצטרפת החדשה לתחום לצד בנק לאומי: "עם ה-AI נוכל להציע מוצר ברמה אחרת"