גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

אולטימטום וטענות לדיבה: הסערה בארגון העיתונאים שהובילה למהלך החריג

הוועד המנהל של ארגון העיתונאים החליט לפתוח בהליך הדחה נגד היו"ר חיים הר-זהב, לראשונה ב-15 שנות הארגון ● המהלך החל בעקבות מכתב דרמטי ששלחו ארבעה עובדים, ובו טענות להתערבות יתר וניסיון לפטר את המנכ"לית שלא כדין, ומאז העמיק הסכסוך עד כדי איומי תביעת דיבה

חיים הר-זהב, יו''ר ארגון העיתונאים / צילום מסך חדשות 13
חיים הר-זהב, יו''ר ארגון העיתונאים / צילום מסך חדשות 13

בחודשים האחרונים מתנהל עימות פנימי סוער בארגון העיתונאים, המאגד יותר מ-1,600 חברים מגופי התקשורת הגדולים בישראל. בין היו"ר חיים הר-זהב לקבוצה של עובדים ותיקים מתנהל סכסוך מתמשך, שהגיע לשיאו במכתב ששגרו ארבעה מהם לוועד המנהל ובו שורת האשמות קשות נגדו. במקביל ניסה הר-זהב להוביל את המנכ"לית מיכל גרא-מרגליות להתפטר או להיות מפוטרת, בנימוקים של כשל בביצועים ובאיכות העבודה ושל הסתרת מידע. את טענותיו בנוגע למנכ"לית לא קיבלו הגורמים בוועד המנהל, שמינו אותה. הם אף טענו בדיוק ההפך.

● משרד התקשורת מקל על היבוא של מוצרי חשמל
● המקרה הטורקי: מה ישראל באמת יודעת על עיתונאים זרים הפועלים בשטחה?

התוצאה היא שבימים אלה מקדם הוועד המנהל של הארגון הליך הדחה נגד היו"ר, כפי שפורסם בגלובס - לראשונה בתולדות הארגון, שהוקם ב-2012.

למהלך כזה עשויה להיות השפעה רחבה, משום שארגון העיתונאים מהווה ארגון עובדים לכל דבר, האחראי על הובלת כל הליך פיטורים בגוף שנמצא תחת פיקוחו. הנהלות של גופי תקשורת ואף ועדי עובדים פנימיים מציינים כי הוא זה שמכתיב את הטון, ולרוב אף מנהל את המגעים ישירות מול ההנהלה.

כל זה קורה בזמן שהארגון נדרש להשקיע את זמנו ומרצו בהתנהלות מול גזירות החקיקה של שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי, בהתמודדות עם גל הפיטורים בענף ובתכנון אסטרטגי רב-שנתי. "המשבר שאב אנרגיות עצומות ופגע במורל העובדים", מסבירים גורמים ששוחחו עם גלובס. "הנהלת הארגון נאלצה להתבוסס חודשים ארוכים במאבקים פנימיים".

מה הוביל להידרדרות הקשה ביחסים בארגון, ומה צפוי מעתה? כדי לענות על כך, ולנסות להבין את התמונה המלאה, שוחחנו עם כל הצדדים.

"מהלך בוטה ולא תקין"

חיים הר-זהב, כיום עורך-משנה בחדשות 13, נבחר לתפקיד יו"ר ארגון העיתונאים ביולי 2025. שנה קודם לכן, באוקטובר 2024, מונתה מיכל גרא-מרגליות למנכ"לית הארגון, לאחר שבמשך שנים ניהלה את שדולת הנשים בישראל וצברה ניסיון בניהול ארגוני חברה אזרחית.

בארגון העיתונאים חברים עובדים מכלי התקשורת "ידיעות אחרונות", ynet, תאגיד השידור הציבורי "כאן", "הארץ", "גלובס", וואלה וחדשות 13. מספר גופים נמצאים כעת ב"התארגנות ראשונית" להצטרפות לארגון, בהם "ישראל היום", חדשות 12, ערוץ 16 וערוץ הכנסת.

הוועד המנהל של הארגון, שאותו מוביל היו"ר הר-זהב, מתווה את מדיניות הארגון ומפקח על ביצועיו. לצד זאת, המנכ"לית גרא-מרגליות מנהלת את העניינים השוטפים ואחראית על כוח-האדם. התקנון קובע כי המנכ"ל אינו כפוף ליו"ר, וכי בסמכותו לקבוע את סדר היום של הוועד המנהל.

בחודש מאי האחרון הגישו ארבעה עובדים תלונה לוועד המנהל של ארגון העיתונאים, בעקבות ניסיונו של הר-זהב להביא לסיום תפקידה של גרא-מרגליות, לפי הנטען באופן חד-צדדי ושלא דרך הוועד המנהל.

לפי הנאמר בדוח ועדת הביקורת, הדבר קרה בעת פגישה בין הר-זהב לגרא-מרגליות. "הוא הציע לה להתפטר, ושהוא יעביר החלטה בוועד המנהל שתקבל פיצויים מוגדלים; אם תסרב, הוא יעביר החלטת פיטורים בוועד המנהל, שתתבצע בנוהל הרגיל, כולל שימוע לפני פיטורים וכל שאר דרישות החוק", נכתב.

הדוח מציין כי הסוגיה לא עלתה בישיבה רשמית של הוועד המנהל, והר-זהב לא התייעץ עם היועץ המשפטי של הארגון, עו"ד אמיר בשה. עם זאת, הר-זהב טען בפני ועדת הביקורת כי קיים שיחות אישיות עם חלק ניכר מחברי הוועד, וקיבל ייעוץ משפטי מגורמים שאותם לא ציין.

בוועדת הביקורת קבעו כי "הצעת הפיטורים הזו הייתה מהלך בוטה, חריג ולא תקין כלל". בנוסף, גורמים בארגון מבהירים כי "בשום שלב לא עלו טענות על תפקוד לקוי לגבי המנכ"לית. להפך - היא מנהלת מנוסה ואחראית, וזוכה להערכה גבוהה ולמחמאות מאז כניסתה לתפקיד".

באותו מכתב תלונה הביעו הארבעה - ענת סרגוסטי, ניר גונטז', שי אמיר וזיו ברקוביץ' - את דאגתם "לעתיד הארגון". הם האשימו את הר-זהב כמי שרוצה "להפוך עצמו לשליט יחד בארגון", ציינו כי נרשמו מקרים רבים של "התערבות בעבודה השוטפת", וטענו ל"התעמרות במקום העבודה".

בוועד המנהל ריכזו דוגמאות להתערבות המדוברת, במטרה לפרסם אותן לכלל העיתונאים. כך, למשל, נטען כי בעקבות הודעת חברת תקשורת גדולה על פיטורים, הר-זהב הבטיח לעובדים להשיג פיצויים מוגדלים - בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהזהיר מפני יצירת תקוות שווא. בהמשך, כך מציינים בוועד המנהל, הוא התעקש להצטרף למשא-ומתן והודיע להנהלה כי כל הסכמה קודמת בטלה כיוון שלא היה חלק מההליך. המהלך הסתיים ללא הסכם בין הצדדים.

במקרה אחר, בעת ביקור במערכת גדולה, הר-זהב התעקש להביא טפסי הצטרפות בניגוד לסיכום המוקדם מול המנכ"ל - מה שהוביל למשבר אמון ולעצירת מהלך ההתאגדות בעיתון.

"האיום בתביעת דיבה"

בחודשים האחרונים התקיימה עבודה מאומצת בוועד המנהל כדי לברר את התלונות של ארבעת העובדים הבכירים. הוחלט להקים שתי ועדות: הראשונה - ועדת ביקורת שתשמש כוועדת בדיקה שתבחן את הטענות; השנייה - ועדת סמכויות, כדי לבחון מחדש את כל מערך הסמכויות.

לאחר עבודת הוועדות נקבע כי לא הייתה התעמרות כפי שקבוע בחוק, והדבר אף קיבל משנה תוקף על-ידי חוות-דעת משפטית חיצונית שבחנה את הפרטים. עם זאת, כן נקבע כי היו"ר פעל במעורבות יתר ובחוסר סמכות, מה שלדברי הוועד המנהל פגע בסמכויותיה של המנכ"לית.

בוועדת הסמכויות נקבע כי המנכ"ל הוא המנהל הבלעדי של עובדי העמותה, ולא היו"ר; חברי הוועד והיו"ר אינם רשאים להנחות עובדים באופן ישיר; ונדרש להקים פורום תיאום קבוע - הכולל את היו"ר, את המנכ"ל ואת היו"רים של הוועדות הקבועות - שמטרתו ללוות את הניהול השוטף ולמנוע חיכוכים.

אלא שבזמן שבוועד המנהל חשבו שהבעיה נפתרה, ארבעת עובדי הצוות המקצועי קיבלו פנייה מהר-זהב. "אם לא יועבר אליי מכתב התנצלות אישי וחזרה מלאה מהטענה השקרית... הפנייה הבאה תהיה במכתב משפטי שיכלול דרישה לתשלום, עוד טרם הגשת תביעת דיבה", נכתב.

הארבעה החליטו לענות בצורה צינית, וכתבו להר-זהב: "ככל שהתנהגותך הקשה בעינינו, הכוללת התעלמות או ביטול דעה מקצועית, וככל שהרמת קול בשיחות קבוצתיות ובכלל, וקביעות חד-צדדיות או תוך התעלמות, ביטול וזלזול בדעתו של איש המקצוע, אינה נופלת לתוך ההגדרה המשפטית של התעמרות בעבודה - אזי אנו מתנצלים מעומק ליבנו על שנפגעת כל-כך וחוזרים בנו מהטענה שהדברים אכן נכנסים אל תוך הגדרה זו".

הוועד המנהל קבע כי זו הייתה זכותם של ארבעת העובדים לפנות אליו, והחליט להעמיד לרשותם גב משפטי וכספי מלא מטעם הארגון אל מול כל תביעה עתידית. גורמים בוועד מזהירים כעת שאם מהלך ההדחה ייכשל, הארגון יתפרק מלמטה, שכן חברי הצוות המקצועי יסרבו להמשיך בתפקידם.

הר-זהב: "נלחם על שמי הטוב"

מה צפוי כעת? ראשית, גורמים בוועד מדגישים כי ההחלטה לפתוח בהליך הדחה עברה בוועד המנהל ברוב מוחלט, ללא אף מתנגד, וכי הוא מתייצב מאחורי המנכ"לית והצוות המקצועי.

שנית, בתקנון הארגון אין סעיף שמתייחס להליך הדחת יו"ר מכהן, ולכן המהלך יבוצע בשתי פעימות - הצבעה על אופן הליך ההדחה והצבעה על עצם ההדחה. אם יוחלט לפנות להליך הדחה, תתקיים הצבעה של כל העיתונאים חברי הארגון, המצריכה 60% תמיכה במהלך.

השבוע יישלח לכלל עובדי הארגון מכתב מטעם הוועד המנהל, שאליו יצורף מכתב מטעם הר-זהב. במכתבו של הר-זהב נכתב כי "היו גם אירועים לא ערכיים בארגון... ניסיון לפטר את האחראים לכך לא צלח, מרגע שהוועד המנהל בחר לצדד במי שכשלו ערכית. משכך, החלטתי כי אין ברירה אלא להוביל לבחירות כלליות בארגון, לכלל המוסדות (לרבות חברי הוועד המנהל ויו"ר הארגון), כדי שנוכל כולנו לבחור לנו הנהגה שראויה לארגון".

חיים הר-זהב מסר בתגובה: "המנכ"לית איבדה את האמון שלי כשניהלה שיחות עם הנהלת כלי תקשורת על פיטורי עשרות עיתונאיות ועיתונאים מאחורי גבו של ועד העובדים במקום ובלי ידיעתו. הצעתי לה להתפטר תוך הצעה לפיצוי, כדי להימנע מהליך של פיטורים (יש לציין כי מהלך הפיטורים הזה נעשה כחצי שנה לאחר האירוע המתואר, ולא בסמוך אליו, נ.ט).

"אזכיר כי במשך יותר משנה התנהל הארגון ללא יושב-ראש נבחר, ומשכך העובדים התרגלו לכך שאין כל גורם שמוביל ומכריע בסוגיות העומדות על סדר יומו של הארגון, וחלקם לא הצליחו להסתגל למציאות החדשה".

לדברי הר-זהב, הוא נכח בשיחות עם הנהלות רק לבקשת הוועד, ואכן הודיע לאחת ההנהלות שכל הסיכומים שהיו בטלים. "איני יודע לאילו נורמות הייתה רגילה המנכ"לית, אך ארגון העיתונאים והעיתונאיות תחת הנהגתי לא יפעל כך לעולם".

לדבריו, "ועדת הביקורת של הארגון ועורכת דין שבחנה את ממצאי ועדת הביקורת (לבקשת הוועדה) קבעו כי לא הייתה פעולה כלשהי שלי שבוצעה בחוסר סמכות, והדברים מדברים בפני עצמם".

עם זאת, יש לציין כי לידי גלובס הגיעו מסמכי ועדת הביקורת בהם נכתב שהיו"ר ירד לפרטים ופעל לגבי החלטות שוטפות, "דבר שאינו בסמכותו ואינו מתפקידו", כפי שנכתב. עוד נקבע שם כי יחסי היו"ר עם העובדים, בעצם קיומם, פוגעים בסמכות המנכ"לית המכהנת.

לעניין ייצוג עובדי הארגון, ציין הר-זהב כי "אין בסמכות הוועד המנהל להשתמש בכספי חברות וחברי הארגון כדי לממן הגנה על אנשים שהוציאו דיבה, ביתר שאת לאור העובדה שגוף מטעמו של הארגון (ועדת הביקורת) בחן את הדברים לבקשת הוועד המנהל, והגיע למסקנה כי אין כל אמת בטענות הקשות והדיבתיות שהשמיעו אותם אנשים. למרבה הצער, אותם אנשים מסרבים לחזור בהם מטענותיהם השקריות. שמי הטוב חשוב לי, ואני נחוש להגן עליו".

מהוועד המנהל נמסר: "הוועד עומד מאחורי החלטתו".

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: ap, Mark Schiefelbein

תחזית האימה של אילון מאסק שמלחיצה את מניות ה-AI

מניותיהן של חברות תשתיות ה-AI קורוויב, נביוס ואיירן עברו לעליות בוול סטריט, למרות שאילון מאסק הזהיר כי יותר מ-200 חברות בענף עלולות לקרוס ● לדבריו, החברות צברו חובות של מיליארדי דולרים למימון חוות שרתים ורכישת שבבים ומתקשות לגייס מימון נוסף

מפעל סולאראדג' בציפורית / צילום: באדיבות סולאראדג'

סולאראדג' בסבב קיצוצים נוסף: מפטרת 200 עובדים

חברת האנרגיה הסולארית הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף, לאחר שביצעה שורת צעדי התייעלות בשנים האחרונות ● המהלך מגיע לאחר שברבעון השני של 2026 הציגה החברה שיפור בהכנסות וצמצום בהפסדים, אך סיפקה תחזית הכנסות נמוכה מציפיות השוק ● לפי גורמים, היקף המפוטרים בישראל יעמוד על עשרות בודדות

קניון עזריאלי / אילוסטרציה: Shutterstock

פי 2 לעומת ימי שגרה: מה צפוי בקניונים ביום הבחירות?

עפ"י הערכות בענף, לקניונים הגדולים צפויים להגיע כ-35 אלף מבקרים ביום הבחירות, ולקניונים הקטנים יותר - כ-15 אלף מבקרים ● ומה יקרה ברשתות השיווק?

לולה בעצרת הניצחון בבחירות / צילום: ap, Natacha Pisarenko

לולה דה סילבה נבחר לנשיא ברזיל: ההפתעה הפוליטית, תגובת הנגד בשווקים והמכה לישראל

בתום מהפך דרמטי, לולה בן ה־80, ממובילי הקו האנטי־ישראלי ביבשת, ניצח את בולסונארו הבן והבטיח כהונה רביעית היסטורית ● זאת, בניגוד לתחזיות ולתוצאות הסיבוב הראשון בתחילת החודש, שבו הוביל הימין ● השווקים מגיבים בהלם עם ירידות דו־ספרתיות בבורסה המקומית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות חדות בסיום המסחר: ת"א 35 זינק ב-2% בהובלת מניות השבבים

מדד ת"א 35 זינק ב-2% בהובלת סקטור הטכנולוגיה ● פאלו אלטו טסה והובילה את המסחר ● אאורה נפלה בעקבות עסקת הענק לרכישת בית בכפר, מניית חברת הדיור המוגן המריאה ● מניית טאואר חזרה למקום השישי בטבלת שווי השוק המקומית ● מניית שטראוס נפלה חרף הפרסום על רווח ההון הצפוי ● בשוק המט"ח: הדולר המשיך להיחלש ונסחר סביב 3.08 שקלים

איינהורן / איור: גיל ג'יבלי

"עבודה משתלמת היטב": סערה בפוליטיקה הגרמנית בעקבות חשיפת התכתבויות איינהורן

לפי דיווח בעיתון גרמני, שרוליק איינהורן ויונתן אוריך עסקו בקידום יוזמה נגד אנטישמיות עבור המפלגה השמרנית בהסן, ועירבו בכך את השר שיקלי ● מפלגות הירוקים והליברלים בגרמניה דורשות לחקור אם כספים של המפלגה או הפרלמנט הועברו לאיינהורן או לחברת התקשורת הקשורה אליו ● אתר החדשות האנטי-ממסדי AUF1: "האם שני יועצים קרובים של ראש הממשלה הישראלי השפיעו על דעת הקהל בכמה מדינות אירופיות?"

מימין לשמאל: עו''ד גיורא ארדינסט יו''ר המשרד ושותף מייסד, ליאור אורן שותף מייסד, עו''ד אודי שניידר, רעות גן מנכ''לית, עו''ד דוני טולידאנו, יו''ר האקזקוטיבה / צילום: אייל טואג

משרד עורכי הדין הוותיק מתפצל אחרי 19 שנים

אחרי כמעט שני עשורים, משרד עורכי הדין צמח שניידר מתפצל, ושני המשרדים הקולטים מרחיבים את תחומי הפעילות שלהם ● עמית פולק מטלון יחזק את מחלקות ההייטק והמיסוי, ואילו בארדינסט בן נתן טולידאנו תוקם מחלקת תחבורה ורכב בהובלת עו"ד אהוד שניידר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מעיין טואף, לע״מ

המחקר שחשף את אפקט ההדבקה של סנקציות, ואיך הוא משפיע על מדינות

בסוף השבוע הזהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו מפני סנקציות שיוטלו על ישראל ● מחקר שפורסם החודש מגלה כי במקרה של סנקציות על מדינה, הנזק מגיע לכלל הסקטור הפיננסי ● וגם: הלקח שאפשר ללמוד מבלארוס ורוסיה

פלטפורמת פולימרקט / צילום: Shutterstock

רמז לבחירות בישראל? בפולימרקט פספסו את התוצאות בסרביה ובברזיל

אומנם גדי איזנקוט ומפלגת ישר! מובילים את שוק הבחירות בפולימרקט הישראלי, אך מסתבר שאין בכך שום הוכחה וסימן למה שיקרה בבחירות ● לפעמים, כמו שקרה בברזיל ובסרביה, הדבר מוכיח בדיוק אחרת

שר החינוך, יואב קיש / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

לידיעת השר הבא: תקציב החינוך המיוחד זינק ב־77%, אבל הסכום לתלמיד לא גדל

בדיקת גלובס מעלה כי תקציב החינוך המיוחד זינק ב־11 מיליארד שקל ב־6 שנים, אך מספר הילדים הזכאים קפץ ב־61% והותיר את המענה לתלמיד ללא שינוי ● משרד החינוך דחה את יישום מסקנות הוועדה שהקים בנושא, יו"ר הוועדה: "במקום טיפול שורש, חזרו לפתרונות העבר"

ספינה בקפריסין / צילום: Reuters

ב-150 מיליון אירו: ישראל תחמש את חיל הים של קפריסין

במסגרת עסקה בהיקף של כ-150 מיליון אירו, ישראל תספק לקפריסין ספינת סיור ימית מתוצרת מספנות ישראל, שתצויד במערכות מתקדמות של רפאל ● ההסכם כולל גם שדרוג של ספינת הסיור הקיימת ונועד לחזק את יכולותיה המבצעיות של קפריסין מול אתגרי הביטחון הימי

המיזם של הדסה בקפריסין / צילום: דוברות הדסה

שם ישראלי, רופאים מקומיים: מה עושה הדסה בקפריסין, ולמה משרד הבריאות התרגז

הדסה כבר הקים מרכזים רפואיים תחת שם בית החולים ברוסיה, וטוענים שם כי מדובר במימוש של חוזה ישן, אבל במשרדי הבריאות והאוצר כועסים ● וגם: מי הישראלים שעומדים מאחורי היוזמה, מה היקף הפרויקט, ועד כמה ייהנו הקפריסאים משירותי הרפואה של בית החולים?

עו''ד מאיה אשכנזי / צילום: דקלה שי

הג'וב החדש של יו"ר ועדת הערר המחוזית

עו"ד מאיה אשכנזי עוזבת את תפקידה לאחר שבע שנים ומצטרפת כשותפה בכירה למשרד כורש ושות', בו תקים מחלקה לתכנון תשתיות והיטלי השבחה ● בשופרסל נערכים להרחבת פעילות מוצרי החשמל ונפגשו עם ספקים בתערוכת קנטון בסין ● וגם: עובדי ישראכרט ובני משפחותיהם התנדבו בכפר עזה ● אירועים ומינויים

Spectro 12 / צילום: דוברות אלביט

מ"מדינה באסיה-פסיפיק": אלביט זכתה בחוזים בהיקף של כ-200 מיליון דולר

אלביט תספק למדינה זו מערכות תצפית ומודיעין למסוקים, מערכות אימון אווירי ותצוגות עיליות מתקדמות ● זאת לאחר שחתמה בשבוע שעבר על חוזה עם אזרבייג'ן בהיקף של 235 מיליון דולר

קייטרינג / צילום: Shutterstock

המשפחה שמציגה: ממסעדה בקריית גת לאקזיט של 200 מיליון שקל

קרן ההשקעות סקיי רוכשת 50% מחברת ההסעדה לי־בר, בעסקה שמשקפת לה שווי של כ־400 מיליון שקל ● החברה מספקת שירותי הסעדה לארגונים גדולים, ביניהם אסם, שופרסל, אלקטרה, קבוצת מאיר, משטרת ישראל, צה"ל ושירות בתי הסוהר

אנדי ברנהאם, ראש ממשלת בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

"להיות מוכנים למלחמה בתוך 1,000 יום": בריטניה קוראת לאזרחים להצטייד לשעת חירום

ממשלת בריטניה הכריזה על שינוי מדיניות התגוננות אזרחית והמליצה למשקי הבית להחזיק מצרכים, מזומן, תרופות וציוד הכרחי ל"שלושה ימים לפחות" למקרי חירום, במסגרת קמפיין בשם "Be Ready" ● הקמפיין אינו נובע מאזהרות מיידיות לעימות עם רוסיה או איראן ● מכירות הפנסים ומכשירי הרדיו הניידים זינקו בימים שלאחר ההודעה

אייל רביד ורמי לוי / צילום: איל יצהר, יונתן בלום

רמי לוי מול אייל רביד: בשבוע הבא - שני ענקי הקמעונאות ייפגשו באולם ביהמ"ש

ארבעה חודשים לאחר פתיחת המשפט נגד אייל רביד, לגלובס נודע כי רמי לוי יעלה להעיד בשבוע הבא ● כתב האישום נגד רביד נחשב לתקדימי ומתבסס על התבטאויותיו הפומביות ועל הקלטות שבהן אותת לכאורה למתחרים להעלות מחירים

מכוניות חדשות / צילום: Shutterstock

לחכות לינואר או למהר לקנות? הפעם ההחלטה על רכב חדש מסובכת במיוחד

דחיית הזינוק במס הקנייה על החשמליות מעניקה פסק זמן לרוכשים, אך התייקרות הבנזין והעדכון הצפוי במס הירוק עלולים להקפיץ מחירי דגמים אחרים ● כשברקע נמשכים מלחמת המחירים של המותגים הסיניים והפיחות בשקל, כך תדעו אם להקדים את הקנייה או להמתין

אוטובוס של חברת אלקטרה אפיקים / צילום: גלעד ארצי

כ-290 אוטובוסים, יותר ממיליארד שקל: הזוכה במכרז להפעלת התחבורה הציבורית בבנימין ובמעלה אדומים

אלקטרה אפיקים זכתה במכרז להפעלת אשכול מטה בנימין ומעלה אדומים ותמשיך לספק את שירותי התחבורה באזור ● במסגרת ההסכם יתווספו קווים חדשים, יורחב היקף השירות והפעלת הקווים תושלם בהדרגה בשתי פעימות במהלך השנתיים הקרובות

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

פרשת הצוללות: יועץ התקשורת יצחק ליבר הורשע בתיווך לשוחד

חמש שנים לאחר הגשת כתב האישום, ביהמ"ש הרשיע את ליבר בכך שקיבל כ-94 אלף שקל מנציג תאגיד טיסנקרופ בישראל, מיקי גנור, והעבירם לראש הסגל במשרד ראש הממשלה, דוד שרן, לשם "קידום" רכישת הצוללות מהתאגיד ע"י מדינת ישראל