גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ז'קט טוקסידו הוא הפריט החם של העונה. כך צריך ללבוש אותו

בתצוגות בגדי הגברים שהתקיימו במסגרת שבוע האופנה במילאנו כיכבו מקטורני טוקסידו בגרסתם הראוותנית • חוץ מידוענים שכבר הפציעו איתם בטקסי פרסים, האם גברים יעזו ללבוש אותם?

מימין: השחקן סת' רוגן, הפסנתרן ליברצ'ה, אדם סקוט / צילום: Reuters
מימין: השחקן סת' רוגן, הפסנתרן ליברצ'ה, אדם סקוט / צילום: Reuters

ג'ייקוב גלאגר כותב טור על אופנת גברים ב"וול סטריט ג'ורנל" 

בתצוגות בגדי הגברים שהתקיימו בשבוע האופנה במילאנו, מעצבים הציגו מגוון מקטורני ערב נוצצים המתאימים לבילוי בלאס וגאס, החל ממקטורנים עם פאייטים עדינים ועד מקטורני דיסקו משוגעים.

כך הפכו הנעליים של מייקל ג'ורדן ליקרות ביותר בעולם
הסלבריטאים הופכים למעצבים הראשיים של בתי האופנה הגדולים בעולם
זה הזמן לנטוש את העקבים לטובת הנעליים השטוחות

בגדי הערב המנצנצים גונבים את ההצגה

ב"אמפוריו ארמני" השלימו את קולקציית 101 הלוקים שלהם במקטורני טוקסידו מרושלים עם נצנצים בשוליים. "אטרו" קישטו מקטורן ערב שחור בשוליים פרחוניים. ו"בריוני" הציגו אוסף של מקטורני טוקסידו, ביניהם ז'קט מהודר עם צווארון מצמר ודוגמא שנראתה כמו סיבי עץ. אם הפסנתרן האמריקאי הראוותני ליברצ'ה עדיין היה בחיים, הוא היה צריך להגדיל את מסגרת האשראי שלו.

הלבוש הרשמי הראוותני, ולעיתים גם המחוצף, גנב כמעט את כל ההצגה בתצוגות האופנה, מכיוון ששאר הבגדים היו ברובם צנועים ומתונים.

"גברים עושים בחירות נועזות, ומקבלים החלטות יותר מעניינות לגבי מה ללבוש בערב", אומר ברוס פאסק, מנהל מחלקת אופנת גברים בחנות הכלבו הניו יורקי "ברגדורף גודמן", "השוק מגיב להתעניינות הזו".

הסלבריטאים מכתיבים את הטון

במשך יותר משנה, למעשה מאז שמגבלות מגפת הקורונה הוסרו בעולם המערבי, חנויות כלבו דיווחו על מכירות הולכות וגדלות של בגדי ערב לגברים, שמונעות על ידי תעשיית החתונות והמסיבות הגדולות. "בהחלט יש תחושה של פיצוי על זמן שאבד", אומר ברוס פאסק לפני תצוגת האופנה של "פנדי", שהסתיימה בטוקסידו שחפתיו מעוטרים בפאייטים.

בנוגע לשאלה מדוע הז'קטים האלה הם לא בשחור קלאסי, פאסק ואחרים מצביעים על השטיח האדום של הוליווד. זה המקום בו ידוענים החלו להתפרע. קחו לדוגמה את טקס גלובוס הזהב, שם סת' רוגן לבש חליפה בצבע וורוד פלמינגו שנראתה כמו משהו שחברה להשכרת בגדים לנשפי תיכון תציע לתיכוניסט תמים. אדם סקוט לבש חליפה בצבע ירוק אמרלד עם עניבת פרפר בסגנון איש העסקים האמריקאי ומקים רשת המזון המהיר KFC קולונל סנדרס, ודונלד גלובר הגיע ב"חלוק" של איב סאן לורן בצבע שנהב, שנראה יותר כמו פיג'מה.

מצד אחד - להתחבר לצד הטווסי

אבל גם גברים לא מפורסמים מתחילים ללכת לכיוון הטווסי הזה. "ללקוחות שלנו כבר יש טוקסידו שחור בארון", אמר נורברט שטומפל, מנהל מחלקת העיצוב בבריוני. "הם מבקשים יותר ויותר חליפות טוקסידו מוחצנות".

גברים מצטלמים בחתונות שלהם ורוצים להתלבש באופן שימקסם את כמות המחמאות ותשומת לב שהם יקבלו. לבוש ערב הפך לחלק במלתחת הגברים. גם גברים שלובשים סוודרים בצבע כחול נייבי 365 ימים בשנה חשים בנוח, ואולי אפילו מרגישים צורך, להתחבר לאלטון ג'ון הפנימי שלהם.

מותגים כמו בריוני מספקים את היצר הראוותני הזה. נורברט שטומפל מציג בפניי ז'קט משי יקר שיכול להתמזג בקלות עם קיר בארמון ורסאי (המותג לא חשף כמה עולה הז'קט). הוא אומר שלוקח חמישה חודשים לייצר בד לז'קט אחד, שנועד ללקוח שרוצה לעשות כניסה מסחררת לאירוע.

מהצד השני - לחזור ליסודות

מעבר לבגדי טוקסידו בסגנון הרוקוקו, ניכר כי ארבעת ימי התצוגות במילאנו חזרו ליסודות. התצוגות הטובות ביותר נעו בין עומס של הדפסים וגזרות גימיקיות לכיוון למראה מסחרי ונקי.

"אני חש שאנחנו בדרך לעונה של צמצום והקטנה", אומר המעצב הבריטי ג'ונתן אנדרסון מאחורי הקלעים של התצוגה של המותג שלו JW Anderson.

בתצוגה של אנדרסון דוגמנים צעדו לאורך המסלול בעיצובים פשוטים מאוד - מכנסי ג'ינס לבנים, סוודר בצבע חום זהוב, מעיל ארוך עם בטנה כפולה - לא הרבה יותר מזה. זה היה נראה מעט שערורייתי, אלא שבחנויות, אפילו אבות מהפרברים יכולים לחשוב שבגדיו של אנדרסון שווים רכישה.

בניגוד לנטייה הידועה של "דולצ'ה וגבאנה" להדפסי פסיפס משוגעים, התצוגה של המותג כללה הרבה מעילים עליונים בצבע שחור. גם הקולקציה של "פראדה", עוד מותג שאוהב קישוטים, הייתה אחידה, וכללה חליפות, קרדיגנים מכופתרים ושוב, כמה מעילים. הבגדים הקלים למכירה התגלו כמפלט הבטוח של המותגים בזמנים כלכליים סוערים.

"זהו רגע מסובך בעולם, ואנו מגיבים אליו. הדבר הכן ביותר שאנחנו יכולים לעשות הוא ליצור כיום בגדים שימושיים", כתבה מיוצ'ה פראדה בהודעה שפרסמה לקראת התצוגה.

לאחר שנים שבהן אופנת הגברים ספגה כל טרנד של הרגע - נעלי סניקרס עצומות, מעילי דובון עם לוגואים גדולים, ג'ינסים מלאי טלאים וכו' - עניין שהקשה על צרכנים להחליט מה עובד מבחינתם, כעת גברים מחפשים בהירות.

"אנחנו לא צריכים להיות לבושים יתר על המידה, אנחנו באמת לא זקוקים לאוברסטייטמנט. אנחנו פשוט צריכים סטייטמנט רגיל", אומר מסימו אלבה, מעצב איטלקי שהציג במילאנו קולקציה נאה שכללה ז'קט רך מקורדרוי, מעיל ספורט עם פסים וחולצות מחויטות נעימות.

מסימו אלבה חובב הקשמיר אינו מעצב בגדי רחוב, אבל הוא ציין שאפילו בנו בן ה־18, שבעבר לבש קפוצ'ונים וסניקרס, רוצה מלתחה פשוטה יותר. המותג שלו, הוא מספר בגאווה, יימכר בקרוב ב-Kith, חנות ניו יורקית שידועה כמקום בו מתבגרים רוכשים סווטשירטים ונעלי "אייר ג'ורדן".

לגברים, הוא אומר, "נמאס להיות חלק משבט", על ידי היכנעות לטרנדים. אלא אם מדובר בחליפות טוקסידו מוגזמות עם פאייטים. במקרה הזה, פשוט קראו להם ליברצ'ה.

עוד כתבות

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת