גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההשראה שהובילה לחיסון לקורונה והחשיבות של הקשבה: מנהלים של חברות מובילות מספרים על מאחורי הקלעים

לכבוד מאה שנה להיווסדו, ביקש מגזין הניהול של הרווארד ממנכ"לים בהווה ובעבר של כמה מהחברות המובילות בעולם לדבר על הרעיונות שהניעו את הקריירות ואת הארגונים שלהם ● מדבריהם עלו שני נושאים: הצורך בחדשנות מתמשכת, והחשיבות של מטרה וחזון שמביאים בחשבון את כל בעלי העניין

צילום: unsplash
צילום: unsplash

 

ביצועים עם ייעוד כחיסון מפני העתיד 

אינדרה נויי לשעבר מנכ"לית פפסיקו, נחשבת אחת הנשים המשפיעות בעולם; נולדה ב־1955 בצ'נאי, הודו ● נשואה ואם לשניים ● השכלה: תואר שני בניהול מאוני' ייל

כשמוניתי למנכ"לית בשנת 2006, הייתי נחושה לנהל את פפסיקו כך שביצועי החברה ישתפרו בטווח הקצר ושתשגשג בטווח הארוך. החברה כבר הייתה במצב טוב, אבל אני חלמתי להפוך אותה לתאגיד שיגדיר את המאה ה־21, יהיה גאה בשורשיו - ועם זאת עולמי, גמיש ואחראי בזמנים משתנים אלה.

"הפתעה" בדוחות ערך פיננסים: חברת המימון מחקה כמחצית מההון העצמי
כך הפכה ישראל ליבואנית השלישית בגודלה של כלי רכב מסין | ניתוח

במשך חצי שנה או יותר, קראתי בשקט כל מה שיכולתי על אודות המגמות החברתיות הגדולות המשפיעות על עסקים, על המגזר הצרכני, ועל תעשיות המזון והמשקה במיוחד. בחנתי נתוני רכישה, משוב מעובדים ואת הרעש החיצוני בתעשייה ובתחומים שלנו. כמו כן, העמקתי בחובות והאחריות של תאגידים ציבוריים. מה שצמח מכל זה הוא חזון לפפסיקו, שהדריך אותנו בשנים הבאות. כיניתי זאת "ביצועים עם ייעוד".

אינדרה נויי לשעבר מנכ''לית פפסיקו / צילום: Reuters, Ryan Kobane/BFA.co

הגדרתי לעצמי שלושה יעדים ברורים: להזין את האנשים והקהילות בהן אנו חיים, לחדש את הסביבה שלנו, ולטפח את האנשים שלנו. רצינו לשנות את האופן בו מרוויח פפסיקו את הונו באמצעות אותם יעדים - הוספת יותר מוצרים מזינים לתיק שלנו, צמצום השימוש במים ופסולת פלסטיק, ושימור האנשים המוכשרים ביותר.

המוטיבציה שלי הייתה להפוך את פפסיקו ל"חסינה בפני העתיד" לטובת כולם - בעלי מניות, עובדים, קהילות - באמצעות ציפייה איך העולם ישתנה בעשורים הקרובים. וזה עבד. ב־12 שנותיי כמנכ"לית, סך התשואות לבעלי המניות זינק ב־149%, הדיבידנדים גדלו ב־10% לשנה, וההכנסה נטו גדלה ב־80%.

כמו כן, קיצצנו את המלח, השומן והסוכר במשקאות מוגזים ובצ'יפס, הוספנו מותגים ומוצרים יותר בריאים, וצמצמנו את כמות המים הנחוצה לייצור בקבוק פפסי ב־40%. בנינו מחלקת מו"פ מפוארת כדי להמשיך להיות חדשניים. אולפני העיצוב שלנו זכו בפרסים רבים. האקדמיה שלנו לטאלנטים הייתה כל כך חזקה שתשעה מנהלים בכירים המשיכו למשרות מנכ"ל במקומות אחרים, הישג "מתוק־מריר" שבו אני גאה.

אני מאמינה שמנהיגים צריכים להתחייב לעבודה הקשה ולחשוב מהעתיד אחורה, אפילו כשדברים מצליחים. וכעת יש לנו מסגרת התומכת בכך. הקריטריונים האלה מכריחים אותנו לערוך דיון על אמיתות לא פשוטות למי שיש לו שאיפות להישאר רלוונטי.

"ביצועים עם ייעוד" זו לא גישה שקל ליישם ועברתי רגעים קשים בפיתוחה, כולל רגע בו מנהל הכספים שלי נזף בי: "מי את חושבת שאת? האמא תרזה?". אבל הספקנות דעכה כשנרתמנו למשימה קולקטיבית שכללה גם את השורה תחתונה וגם הרבה מעבר לכך. זו הייתה התקווה שלי מההתחלה.

תכנון לאחור: הטקטיקה שעזרה לפתח חיסון

סטפן בנסל, מנכ"ל חברת התרופות מודרנה מאז 2011, כשנה לאחר הקמתה ● נולד בעיר מרסיי, צרפת, ב־1972 לאם רופאה ואב מהנדס ● נשוי ואב לשניים ● השכלה: אוניברסיטת הרווארד, ארה"ב

רוב האנשים חושבים על עתיד של חברה מסחרית מההווה קדימה. כבני אדם יש לנו נטייה טבעית לחשוב באופן אופקי. עם זאת, הגישה הזו מגבילה את היצירתיות שלנו ומגבילה את יכולתנו להשיג דברים שבעבר לא ניתן היה אפילו לדמיין לגביהם.

חשבו על אלטרנטיבה טובה יותר, על ידי חשיבה חמש עד 10 שנים קדימה, ואז "לנגן את הסרט לאחור", תשחררו עצמכם מהמגבלות של מה שאפשרי באותה העת. אתם יכולים לדמיין חזון לשנה העשירית ואז להבין מה קורה בשנה התשיעית, השנה השמינית וכן הלאה כדי שהחזון ייהפך למציאות.

סטפן בנסל, מנכ''ל מודרנה / צילום: Reuters, ARND WIEGMANN

השתמשתי בגישה זו כשייסדתי את מודרנה בשנת 2011. כסאטרט־אפ צעיר, לא היה לנו עבר להישען עליו, אז היה רק טבעי לחשוב בגדול איפה רוצה החברה להיות בעשור הבא ולתכנן לאחור משם. בשנים המוקדמות יותר, דרך המחשבה הזו אפשרה לנו לבנות בהצלחה טכנולוגיה למחקר פרה־קליני. התחלנו בחשיבה על כמה mRNA נצטרך לייצר (באלפים) וכמה זמן זה ייקח לנו כדי שזה יאפשר למדענים לעשות ניסויים במהירות וללמוד. אחר כך עבדנו לאחור כדי להבין מה צריך לקרות בלי להסתמך על הנחות או מודלים מהעבר, ועיצבנו את הפלטפורמות שהגשימו יעדים אלה. לאחרונה, טקטיקה זו עזרה לנו לפתח את החיסון לקורונה תוך פחות משנה.

תכנון לאחור יכול להיות כלי ניהולי חזק בכל ארגון. הוא מעודד חשיבה ללא מגבלות שמובילה לרעיונות גדולים ומשני מסלול שמניעים חברות, תעשייה ואת החברה האנושית קדימה. הגישה הזו כמובן אינה חפה מבעיות. היא יכולה להתעכב מכל מיני סיבות, כולל חוסר הצלחה לאחד את בעלי המניות סביב חזון ברור, או יצירת תוכנית שחסרים בה פרטים. אתם יכולים להגיע להישגים יוצאי דופן רק אם תתאמו בין אנשים ותתנו להם זמן להיות מעורבים וליצור תוכנית פעולה יציבה.

דרך חשיבה ממוקדת בעתיד תמשיך להיות מנוע חשוב של הצמיחה של מודרנה בעשורים הקרובים. אנחנו רוצים להיות חברת מדעי החיים המשפיעה ביותר בעולם, ולנגן את הסרט לאחור יעזור לנו להשיג יעד זה.

היתרון הגדול של גלוקליזציה

ניקולא הירונימוס מנכ"ל לוריאל מאז 2021 ● נולד ב־1964 בפריז, צרפת, לאב מפיק טלוויזיה ואם מהנדסת תעופה ● השכלה: בית הספר לעסקים ESSEC

אחד האתגרים הגדולים ביותר עבור כל חברה רב־לאומית הוא איך להישאר רלוונטי. במאמר שפורסם בשנת 1983 ב־HBR, המרצה לשיווק תיאודור לוויט מביה"ס לעסקים של הרווארד טען שיש לייצר מוצרים סטנדרטיים לכל העולם. בן זמנו, הסוציולוג רולנד רוברטסון, כתב ב־HBR ובמקומות אחרים שהפתרון במקום זה היה "גלוקליזציה" - כלומר, התאמה של מוצרים בינלאומיים, שירותים ונהלים עסקיים לחוקים, למנהגים ולהעדפות המקומיות.

בלוריאל, התמודדנו עם הדילמה הזו בגישה שאנו מכנים אוניברסליזציה: אסטרטגיה המובלת מהמרכז, שקיבלה חיים באמצעות יישום ברמה מקומית. באופן קונקרטי, המשמעות היא שלצוותים שלנו בשווקים מסוימים יש מידה גדולה של אוטונומיה, אבל הם פועלים תחת מסגרת גלובלית ברורה ומתואמת.

ניקולא הירונימוס, מנכ''ל לוריאל / צילום: Reuters, Lafargue Raphael/ABACA

כדי לתמוך בכך, יש לנו רשת כלל עולמית של אתרי ייצור, מחקר ומרכזי חדשנות, ומרכזי עיצוב שיווק, כדי לפתח, לייצר ולהפיץ מוצרים בגיאוגרפיות שונות בעולם.

הצוותים שלנו מאפשרים לנו לזהות במהירות טרנדים ונושאים חדשים בשווקים מקומיים, כמו החששות של צרכנים מכתמים כהים בדרום מזרח אסיה ובאמריקה הלטינית או הגידול במספר מעצבי השיער בצפון אמריקה. הם גם עוזרים לנו לזהות הזדמנויות מבטיחות לתמיכה ביוזמות מקומיות.

האמון ושיתוף הפעולה ההדוק בין הצוותים העולמיים והמקומיים שלנו גם מסייע לנוע במצבי משבר. לדוגמה, בזמן מגפת הקורונה, הסתמכנו על הצוותים שלנו כדי לזהות הפרעות לשרשראות אספקה עולמיות. כשהעולם הופך ליותר ויותר הפכפך, לא ודאי, שלא לומר שברירי, אני משוכנע שהגישה שלו תיתן לנו את יכולת ההסתגלות שאנחנו צריכים כדי להמשיך להצליח.

בין אם תקראו לזה גלוקליזציה או אוניברסליזציה, זה יכול להועיל לכל ארגון ששואף לשרת שווקים רבים.

לפני הכול, מנהיג צריך להקשיב

רוזלינד (רוז) ברואר, מנכ"לית וולגרינס בוטס אלייאנס ● נולדה ב־1962 בדטרויט ● נשואה ואם לשניים ● השכלה: בעלת תואר במשפטים מאוניברסיטת סטנפורד

להקשיב זה כלל יסוד להנהגה נכונה וניהול טוב. במשך השנים, למדתי שהקשבה אקטיבית עוזרת לזהות בעיות שצריך לפתור, אפשרויות לחדשנות, תהליכים או שינויי מדיניות נחוצים, רעיונות חדשים למוצרים, דרכים לשיפור שירות הלקוחות ועוד.

כמנכ"לית Walgreens Boots Alliance, העוסקת בניהול ותפעול רשת בתי מרקחת וחנויות נוחות בצפון אמריקה, ובתפקידי מנהיגות קודמים בחברות קמעונאיות, תמיד ביקרתי בסניפים וחיפשתי דרכים לשפר את ההתנהלות בהם. אני לומדת מהלקוחות שלנו ומהעובדים שלנו. כשאני נפגשת עם צוות הקו הראשון, הגלגלים באמת מתחילים להסתובב.

רוזלינד (רוז) ברואר, מנכ''לית וולגרינס בוטס אלייאנס / צילום: אתר החברה

כשאני מציגה את עצמי בסיורים בחנויות, אני תמיד מבהירה שאני נמצאת שם כדי להקשיב - לא כדי לשחק "כדורגל מהספסל" או משחק של "תפסתי אתכם". אני רוצה לשמוע את העובדים בסניפים בדיון ולהקשיב למה שיש להם לומר. אני רוצה שכולם יידעו שיש להם מלוא תשומת הלב שלי. אנחנו מדברים על בעיות באופן פתוח ואז יוצרים תוכניות פעולה לתיקון במהירות.

אפילו לאחר שאני בודקת נתונים כדי להבין נושא מסוים, ועובדת עם הצוות שלי כדי למצוא פתרון מומלץ, אני פוגשת מנהלי סניפים כדי להניח את ההצעות לפניהם. אני שואלת: "האם עשינו את זה נכון? אני מקשיבה".

אני מעודדת גם את המנהלים תחתיי לבקר בסניפים. לפעמים הם חוזרים ומשתפים מה עבר עליהם ומציינים מדיניות או תהליך מיושנים, ואומרים: "אני לא מאמין שפעלנו כך. באמת חשבנו שזה היה רעיון טוב?".

אחרי ביקור בסניף, אני לעתים קרובות שולחת הודעה לחברי הצוות שפגשתי. אני מודה להם על שיתוף נקודת המבט שלהם ומסבירה בדיוק איך ומתי אנחנו מתכוונים לעשות שינויים כתוצאה מזה. ואז, כשהם רואים את השינויים מגיעים, הם יודעים שהקול שלהם משנה ופותר בעיות. כפי שכתבו מומחים בניהול ב־HBR לאורך העשור האחרון - מנהיג צריך להקשיב. האזנה אקטיבית יכולה להיות אחד הכלים החזקים ביותר.

© Harvard Business School Publishing Corp

עוד כתבות

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%