גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפכו הסמים הפסיכדליים למנוע של עמק הסיליקון

מנכ"לים שצורכים LSD כדי להיות ממוקדים, חברות שמשלבות פסיכדליים בשגרה, ריטריטים עמוסי תרופות שמסייעות לעובדים "להעמיק" ומסיבות עם הסכמי סודיות ● סמים הפכו לתרבות ארגונית של ממש בקרב ענקיות הטכנולוגיה ● וכן, גם אילון מאסק וסרגיי ברין לוקחים חלק בחגיגה

אילון מאסק וסרגיי ברין / צילום: רויטרס - Ruben Spric
אילון מאסק וסרגיי ברין / צילום: רויטרס - Ruben Spric

 

אילון מאסק לוקח קטמין, סרגיי ברין נהנה לפעמים מפטריות הזיה, מנהלים בחברת ההון־סיכון Founders Fund, הידועה בהשקעותיה ב־SpaceX ובפייסבוק, עורכים מסיבות שכוללות סמים פסיכדליים. ואלה רק דוגמאות: שימוש שגרתי בסמים הפך מפעילות של אחרי שעות העבודה לתרבות ארגונית של ממש. בראש ניצבים מנהלי טכנולוגיה ועובדים הרואים בחומרים פסיכדליים וחומרים דומים, בהם פסילוסיבין, קטמין ו־LSD, שערים לפריצות דרך עסקיות.

הבכיר לשעבר באובר שהורשע בעקבות פריצת הענק: "לא רוצה שמנהלי אבטחת מידע יפחדו להיות בתפקיד" |ראיון
שלושת היזמים החיפאים שכובשים את טוסקנה | ראיון
הקרב הלוהט במדעי הכלכלה: תעלומת האינפלציה והחמדנות התאגידית

"נכון לשעה זו ישנם מיליוני אנשים שצורכים מיקרו־דוזינג (מינון מזערי של סמים פסיכדליים שניתן כטיפול לא רשמי)", אמר קארל גולדפילד, יועץ מכירות ושיווק לשעבר בסן פרנסיסקו, אשר מייעץ באופן בלתי פורמלי לחברים ועמיתים ברחבי עולם הטכנולוגיה על כיול המינון הנכון. "זו הדרך המהירה ביותר לפתוח את הראש".

לגולדפילד אומנם אין תואר ברפואה אך הוא למד "למנות" סמים פסיכדליים באמצעות הניסיון. לדבריו, מספר השאלות שהוא מקבל בעניין גדל באופן דרמטי בחודשים האחרונים.

תופעה שמדאיגה חברות

ההתעסקות עם פסיכדליים אצל חלק מהמשתמשים עשויה להתחיל בחיפוש אחר בהירות נפשית או כדי לטפל בבעיות בריאותיות. אך בסופו של דבר גם הם יכולים להגיע מהר מאוד לצריכה בתדירות גבוהה יותר במסיבות עמק הסיליקון או במסיבות רייב.

הזמנות למסיבות אלו נשלחות לרוב דרך אפליקציית ההודעות המוצפנת Signal, כך שלא ניתן לשתף אותן בקלות. בחלק מהמסיבות הפרטיות והיוקרתיות משתמשים אף מתבקשים לחתום על הסכמי סודיות ולעתים לשלם מאות דולרים כדי להיכנס.

ספנסר שולם, מנכ"ל הסטארט־אפ BuildBetter.ai, העיד שהוא משתמש ב־LSD בערך אחת לשלושה חודשים כי זה מגביר את המיקוד ועוזר לו לחשוב בצורה יצירתית יותר. שולם, המתגורר בניו יורק, ציין כי הציפיות הגבוהות של חברות הון־סיכון ומשקיעים בכלל יכולות להוביל את המייסדים לפנות לפסיכדליים כדרך להשגת יתרון. "הם לא רוצים אדם נורמלי, או חברה נורמלית", אמר. "הם רוצים משהו יוצא דופן. אתה לא נולד יוצא דופן".

הפרקטיקה הזו מגיעה כמובן עם סיכונים לתלות ושימוש לרעה, בטח אם מתחשבים בעובדה שרוב הסמים אינם חוקיים. לפני שנהרג באפריל בסן פרנסיסקו, בוב לי, מייסד CashApp, היה חלק מסצנת מסיבות מחתרתית המכונה "הלייף סטייל", שבה השימוש בחומרים פסיכדליים היה נפוץ. לפי הנתיחה שעשו לגופתו, לי צרך סמים, כולל קטמין, לפני מותו.

התופעה הזו גם מדאיגה חלק מהחברות. לדברי יועצים ומקורבים לחברות, הדירקטוריונים חוששים שהם עלולים לשאת באחריות לפעילות בלתי חוקית. ויש להם סיבה לחשוש: משתמשים מסתמכים על סוחרי סמים עבור אקסטזי ורוב הפסיכדליים האחרים. במקרים מיוחדים, בעיקר בקרב האליטה, הם מעסיקים כימאים.

אחת הדוגמאות לחשש של החברות בא לידי ביטוי במנכ"ל הסטארט־אפ Iterable, ג'סטין זו, שצרך מיקרו־דוז של LSD לפני שנתיים ופוטר על־ידי מועצת המנהלים של החברה. "פיטוריו של זו היו בגין הפרות של 'המדיניות והערכים של Iterable'", כתבה החברה במייל לצוות. זו טען שהוא צרך מיקרו־דוז של LSD פעם אחת בשנת 2019 בהמלצת יזם אחר, כדי לעזור לעצמו להתמודד עם דיכאון כתוצאה מהיותו מנכ"ל. "זה באמת ריפא עבורי הרבה מהטראומה", אמר.

לאחר מכן, זו הגיש תביעה נגד Iterable בטענה שהוא פוטר בגין אפליה על רקע גזעני, ושנושא המיקרו־דוזינג היה אמתלה. המינון אומנם השפיע על הראייה שלו במהלך פגישת משקיעים, אמרו עורכי הדין בתביעה, אבל בסך הכל החוויה הביאה לשינוי חיובי בחיי העבודה שלו. Iterable סירבה להגיב.

כשמאסק ב־2018 עישן מריחואנה בפודקאסט "The Joe Rogan Experience", הוא ועובדי מיזם הטילים שלו, SpaceX, עברו בדיקות סמים במשך חודשים לאחר מכן, כפי שהוא עצמו העיד. על פי מקורבים למאסק, הוא צורך מיקרו־דוזינג של קטמין נגד דיכאון, ואף לוקח מנות מלאות של קטמין במסיבות.

תעשייה שמגלגלת מיליארדים

מה שמניע ומאפשר את השימוש הבלתי פורמלי בחומרים פסיכדליים הוא העבודה הקלינית הרשמית המבוצעת על־ידי רופאים וחוקרים המחפשים פתרונות חדשים לבעיות בריאות הנפש. קטמין, שבו רופאים השתמשו זה מכבר כחומר הרדמה, נרשם לעיתים כטיפול בדיכאון או בהפרעת דחק פוסט טראומטית.

גם משקיעים מזרימים כספים לחברות הפועלות לפיתוח טיפולים בעזרת פסיכדליים. ריק דובלין, מייסד עמותת המחקר וההסברה הרב־תחומית למחקרים פסיכדליים, או MAPS, אירח כ־12 אלף משתתפים בכנס הפסיכדליה שלו בדנוור בשבוע שעבר, מספר שיא בהשוואה לכ־3,000 המשתתפים שהגיעו לפני שש שנים.

כמה כסף מגולגל בתעשייה הזו? שווי שוק הסמים הפסיכדליים, הכולל חברות העוסקות במחקר ובניסויים שמטרתם להכשיר את השימוש, צפוי להגיע ל־11.8 מיליארד דולר עד 2029, לעומת 4.9 מיליארד דולר ב־2022, לפי חברת המחקר BrandEssence.

לפאונדרס פאנד יש נתח בעלות ב־Compass Pathways, חברה החוקרת פיתוח פסילוסיבין מסחרי. דוברת מטעם קרן המייסדים אמרה כי "מחקרים מראים שתרופות פסיכדליות יכולות לספק יתרונות משמעותיים לבריאות הנפש, ואנו תומכים במאמצים של המגזר הציבורי והפרטי להפוך את התרופות לזמינות בצורה בטוחה".

בעוד שחלק מהמשתמשים אומרים שלקיחת התרופות מביאה תועלת רפואית, רובם עושים את מינון הסמים בעצמם, ולא במסגרת קלינית. "לפני כמה שנים, לדבר על פסיכדליה בעמק הסיליקון היה טאבו", אמר אדוארד סאליבן, מנכ"ל Velocity Coaching, עסק שמאמן מייסדי סטארט־אפ ומנהלי תאגידים. "זה באמת השתנה". לדבריו, כ־40% מהלקוחות שלו הביעו עניין בפסיכדליה לאחרונה, לעומת קומץ לפני חמש שנים.

איך משלבים סמים בעבודה?

גולדפילד, יועץ המכירות לשעבר שעוזר לחבריו עם מיקרו־דוזינג, אמר שהוא מייעץ למשתמשים לקחת כמות קטנה של חומר פסיכדלי - נגיד 10 מיקרוגרם בסוכריה או בכדור - ולהמתין שעה כדי לאמוד את ההשפעה. הוא הסביר ש־LSD עזר לו להתאושש מילדות קשה בשיקגו של בריונות ותחושת אובדנות. "תחשוב על זה כעל סם חכם", אמר. "זה נותן לך את היכולת להיות יותר אנליטי ומודע".

ולמרות זאת, מומחים בתחום אומרים שאנשים המנסים לאבחן את עצמם יכולים להתדרדר לשימוש לרעה. "אין שום ערובה לכך שאתה תקבל את התוצאה החיובית בכוחות עצמך", אמר אלכס פנרוד, מומחה להתמכרויות באוסטין, טקסס.

פנרוד הסביר שהוא תומך בשימוש בחומרים פסיכדליים בעזרת מטפל מיומן, אך מודאג מאנשים שמשתמשים ביתרונות הטיפוליים הפוטנציאליים של הסם כהצדקה לשימוש פנאי. סאליבן, מאמן הבכירים, מציין שכשאתה משתמש בחומרים רבי עוצמה ללא סיוע של אנשי מקצוע מיומנים, "יהיו לך כמה שיפלו להרס עצמי, ולא לריפוי עצמי".

זה מה שקרה לטוני הסיה, מנכ"ל זאפוס לשעבר שמת בסוף 2020 בעקבות פציעות בשריפה בבית, כך דיווח בעבר הוול סטריט ג'ורנל. הסיה האמין שקטמין יכול לעזור לו לפצח אתגרים עסקיים בזמן העבודה ב־Zappos, שבבעלות Amazon.com. עד מהרה, הוא הגיע לשימוש יתר. תחת לחץ מצד אמזון לשפר את התנהגותו הבלתי יציבה, הסיה התפטר זמן קצר לפני מותו.

מהצד השני, יש גם חברות שמנסות להיעזר בחומרים האלו. דובלין, מייסד MAPS, וחוקרים אחרים, אמרו שהם מאמינים שיש דרך לשלב תרופות במקום העבודה. ב־MAPS, המונה כ־35 עובדים, הוסיפו למדריך העובדים קטע שנקרא "משימות הניתנות לעישון" - דברים שאתה יכול לעשות בעבודה כשאתה תחת השפעת סמים, כמו סיעור מוחות בפגישה או שימוש באקסל.

חברת בת למטרות רווח של MAPS, העוסקת בפיתוח טיפול שפועל בשילוב עם MDMA, הידוע גם בשם אקסטזי, ומונה כ־130 עובדים, סירבה ליישם את המדיניות. דובלין כינה את העמדה הזו "ביישנית ושנאת סיכונים".

טסלה סבלנית לקנאביס

המסיבות הפסיכדליות מתרחבות גם הרבה מעבר לעמק הסיליקון: מנהלי טכנולוגיה ותעשיות אחרות השתתפו במסיבות דומות במיאמי ובמקסיקו, שבהן רשימות האורחים מבוקרות באופן הדוק ונשמרות חסויות.

טים סה קו היה המייסד של סטארט־אפ לשיווק דיגיטלי בסן פרנסיסקו כשגילה את הסמים הפסיכדליים בפסטיבל המוזיקה Coachella ב־2014. הוא אמר שהם עזרו לו להבין שהוא פתח את העסק שלו כדי להסב גאווה לאמו, ושהגיע הזמן למכור. בחמש השנים האחרונות הוא אירח ריטריטים של ayahuasca בקוסטה ריקה המיועדים ליזמי טכנולוגיה ומנכ"לים. יותר מ־500 אנשים השתתפו בטקסים, כולל קומץ מייסדי סטארט־אפים בשווי של יותר ממיליארד דולר.

דסטין רובינסון, עורך דין לשעבר במשרד עורכי הדין הולנד אנד נייט, שבסיסו בפורט לודרדייל, פלורידה, אמר שהוא החל לחקור פסיכדליים ואת תכונות הריפוי שלהם לפני שניסה פסילוסיבין בהשגחת המאמן האישי שלו. לפתע, אמר רובינסון, הוא יכול היה לראות מסלול קריירה רחב בהרבה. הוא הקים קרן הון סיכון ממוקדת פסיכדליה, ובשנתיים האחרונות השקיעה הקרן כמעט 20 מיליון דולר ב־18 חברות שונות שעוסקות בפסיכדליה. החברות כולן חוקיות, הוא מציין.

רובינסון אמר שהוא עצמו קיבל טיפול בקטמין ידי רופא במרפאה פרטית. לאחרונה הוא השתתף בריטריט פסילוסיבין של חמישה ימים בג'מייקה שאורגן על ידי Beckley Retreats, שם הוא משקיע מוביל. משתמשים עוטים מסכות עיניים בטקס רוחני ובהנחיית מנחים מיומנים מקבלים מינון גבוה של התרופה כדי "להיכנס פנימה".

סילביה בניטו, חברת מועצת המנהלים והדוברת של בקלי, אמרה שיש רשימת המתנה למרבית מתוך כ־30 הריטריטים שמתקיימים בכל שנה. "אנחנו בתקופה שבה אנשים מחפשים דרכים להרגיש שחייהם חשובים".

עובד של טסלה מספר שבעוד שלחברה יש מדיניות נגד סמים, קיימת סובלנות גבוהה לשימוש בקנאביס וסמים פסיכדליים מחוץ לשעות העבודה, והעובדים לא נבדקים באופן שגרתי. לעתים קרובות עובדי טסלה הוסעו באוטובוסים במשך כשעה או יותר, והיה נפוץ לצרוך קנאביס או פסיכדליים ולהגיע לעבודה "עם צלילות קליפורנית".

עוד כתבות

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות קלות בבורסה המקומית; מניות הבנייה צוללות בכ-2%

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים