גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טויוטה C-HR הייבריד 2024 החסכונית שהתייקרה

ה־C-HR החדש ממשיך את קו העיצוב הספורטיבי של קודמו ומציג מערכת הנעה היברידית מדור חדש ● למרות שנחשב לחסכוני, התמחור הגבוה לוקח אותו לסביבה תחרותית קשה

טויוטה C-HR הייבריד 2024 / צילום: יח''צ
טויוטה C-HR הייבריד 2024 / צילום: יח''צ

בינואר 2024, עתיד לעלות מס הקניה על רכב חשמלי ולהשלים זינוק של 25% בתוך שנתיים. המתנגדים להעלאת המס טוענים שהיא תייקר משמעותית את הכלים בפלח ותפגע בביקוש להם. אל מול הטיעון הזה שולף האוצר את טיעון הנגד "אפשר לאכול את העוגה ולהותיר אותה שלמה". כלומר, אפשר להעלות את המס ולייקר את כלי הרכב מבלי לפגוע בביקוש והוכחה לכך, לטענת האוצר, היא פלח כלי הרכב ההיברידיים, שאיבדו את הטבת המס הירוק שלהם והתייקרו משמעותית אך למרות זאת הביקוש להם כמעט לא נפגע.

השבוע בענף הרכב | עלויות המלחמה יתגלגלו גם למחירי הרכב והחלפים המיובאים לישראל מהמזרח
שוק הרכב יפתח את 2024 עם עליות מחירים

כמובן שזוהי טענה צינית, שמביאה לגביית יתר של מיליארדי שקלים מכיסם של לקוחות, שאינם מודעים לתרומת העלאת המס להתייקרות. אבל בינתיים השיטה עובדת והביקוש לכלי רכב היברידיים חזק למרות, שרובם התייקרו בעשרות אלפי שקלים תוך שנים בודדות.

קחו למשל את הקרוס־אובר הקומפקטי טויוטה C-HR הייבריד. לפני חמש שנים יכולתם לשים אותה בחניה תמורת כ־‏141 אלף שקל. בשנה שעברה כבר זינק מחיר הבסיס לכ־160 אלף שקל, וכעת מגיע אלינו הדור החדש עם מחיר פתיחה של כ־170 אלף שקל לדגם הבסיס כאשר הדגם המאובזר והמבוקש יותר כבר עולה כ־185 אלף שקל.

 

עיצוב חיצוני

חיצונית ה־C-HR החדש ממשיך את דרכו של קודמו, ששבר את קו העיצוב השמרני והאפרורי עם קווים חדים ונועזים ומראה של "ג'יפון קופה". הדור החדש הולך אפילו רחוק יותר ומציג עיצוב "טכנולוגי" מתוחכם עם חרטום שמשתפל מטה בחדות ותחום על ידי פנסי LED צרים ומפוצלים ובגריל טרפזי עמוק, שמזכיר קצת את החשמלית החדשה של טויוטה, BZ4X. משטחי הצד מציגים שלל קימורים תלת־ממדיים מתוחכמים, קשתות גלגלים גדולות ודלתות עם ידיות פתיחה חשמליות, ששוקעות חשמלית ויוצרות מראה נקי.

הדמיון לדור הקודם הוא בעיקר בחלק האחורי שמתאפיין בחלונות צד גבוהים, שהולכים ונעשים צרים, ובזנב גבוה ועמוס בפרטי עיצוב ספורטיביים דוגמת שמשה אחורית כמעט אופקית עם ספויילר מפוצל, פנסים אחוריים שבולטים כלפי חוץ ופגוש אחורי מושחר ונטול מפלטים. אם מוסיפים לכך צביעה נועזת בשני גוונים מקבלים רכב, שמדבר גם אל צעירים אופנתיים אם כי בפועל רוב הלקוחות מחזיקים בארנקם תעודת "אזרח ותיק".

פנים הרכב

תא הנוסעים מציג עיצוב רענן ששואב השראה מהדגמים החשמליים החדשים של טויוטה. מרחב הפנים השתפר תודות לתכנון מחדש של המושבים והדלתות ותוספת סנטימטרים לרוחב ולגובה אם כי בסיס הגלגלים, באורך 2.64 מ', לא השתנה לעומת הדגם היוצא. יש בפלח המחיר הזה כלים הרבה יותר מרווחים כולל האחות קורולה קרוס.

המושבים הקדמיים נוחים, ניצבים די גבוה מעל הכביש ומתאימים גם לנוסעים גבוהי קומה. המושב האחורי רחב מספיק עבור שני מבוגרים וילד אם כי מרווח הרגליים אינו יוצא דופן בפלח והדלתות האחוריות די קטנות בהשוואה לכלי רכב משפחתיים טיפוסיים. החלונות הצרים מאחור מגבילים את הראות של היושבים מאחור ויוצרים תחושה אפלולית ועמוד הגג המאסיבי חוסם חלק נכבד משדה הראיה לאחור.

האבזור התקני של דגם הבסיס כלל לא מרשים ביחס לרף המחיר וכדי לקבל חבילה עשירה יותר צריך להעפיל לדגם הבכיר בו נסענו, שעונה על רוב הדרישות למרות שגם כאן לא מדובר על נדיבות נוסח המותגים הסינים. רמת הגימור וההרכבה גבוהה מאד ובנויה לשרוד שנים ארוכות, כפי שניתן לצפות מרכב של טויוטה ובידוד הרעשים טוב מאד.

מולטימדיה ומצלמות

עמדת הפיקוד מבוססת על מסכים דיגיטליים כאשר המסך הרוחבי המרכזי גדול ומאורגן היטב אם הגרפיקה שלו די דהויה לפחות עד שמסנכרנים אותו עם טלפון חכם. לוח המחוונים מפצה על כך עם תצוגת מידע עשירה, צבעונית וחדה וכל התפריטים מוצגים בעברית עבור מאותגרי שפות זרות.

הנדסת האנוש יפנית, יעילה וללא מוזרויות סיניות וכוללת כמות סבירה של מתגים פיזיים, שממוקמים היטב בסביבת הנהג ומאפשרים שליטה אינטואיטיבית במערכות חיוניות דוגמת מערכת האקלים ללא הסטת מבט מהכביש. מי שיוותר על העברית כשפת ממשק ייהנה גם מפיקוד קולי יעיל באנגלית. השליטה בהילוכים מתבצעת באמצעות ידית/מתג בעלת מהלך קפיצי קצר ולמרות שזה לא הפטנט הכי ידידותי לתפעול נתקלנו בגרועים ממנו.

לרכב מערכת יעילה של מצלמות היקפיות וחבילה בטיחות מקיפה,שכוללת חיישני התרעה על התקרבות כלי רכב מכל הכיוונים.

תא מטען

תא המטען, שהיה נקודת תורפה של הדגם היוצא, השתפר משמעותית ועם נפח של 388 ליטר, לפני קיפול המושב האחורי, ורצפה עמוקה ושטוחה הוא יענה על רוב הצרכים הטיפוסיים.

מנוע וצריכת דלק

מתחת למכסה המנוע המשופע מסתתרת מערכת ההנעה ההיברידית, שמוכרת לנו מהדור האחרון של טויוטה קורולה. היא כוללת מנוע בנזין בנפח 1.8 ליטר, מנוע חשמלי קטן וסוללה, שמאפשרת נסיעה על חשמל בלבד למרחקים קצרים. ההספק עלה ל־140 כ"ס ובסיוע תיבת הילוכים רציפה ואלקטרוניקה מתוחכמת מקבלים תגובה די זריזה ללחיצה על דוושת התאוצה וצבירת מהירות נמרצת למרות, שתאוצה מאפס ל־100 קמ"ש ב־9.9 שניות אינה מרגשת. השיוט על הכביש המהיר במהירויות גבוהות מתבצע בשקט וללא מאמץ.

צריכת הדלק המוצהרת נעה סביב 21 קילומטר לליטר ומי שיקפיד על נהיגה נינוחה במצבי התכנות "הרגועים" יוכל להתקרב לנתון הזה ולפקוד את תחנת הדלק רק כל 600 קילומטר ואולי אף יותר.

על הכביש

מתלי הדור הנוכחי עושים עבודה מצוינת בנטרול זעזועים. רכב ההדגמה שלנו גיהץ ביעילות את מהמורות החורף העירוניות הקשוחות. העיצוב הקרבי והחישוקים הרחבים מעלים את רף הציפיות, אבל הרכב משדר תחושה רכה, רגועה ו"משפחתית". תחושת ההיגוי קלילה ונטיית הגוף בפניות הדוקות מורגשת. יכולת השטח מוגבלת מטבע הדברים אבל בסוף השבוע הסוער שבו לקחנו את הרכב, הוא צלח בקלות שלוליות כביש ודילג על משטחי סחף טובעניים.

בשורה התחתונה ה־C-HR הוא קרוס־אובר אופנתי, עם מערכת הנעה חסכונית ויעילה, טכנולוגיה עדכנית ומוניטין שמירת ערך סולידי. יש במחיר הזה מתחרים יותר מרווחים, חזקים ומאובזרים אבל רוב הלקוחות הרכב שמחליפים טויוטה אחת באחרת, זוהי קפיצת מדרגה מבורכת. חבל שהמחיר מציב אותו בטריטוריה שהולכת ומתרחקת מכיסם של הלקוחות המשפחתיים ומוגבלי התקציב. 9.9 שניות

חלק מהמתחרות

ניסאן ג'וק הייבריד

148 אלף שקל, עולה ההיברידית החדשה של ג'וק. להנעה אחראי מנוע 1.6 ליטר בנזין, שלצד מנוע חשמלי וסוללה מייצר 143 כ"ס, ורושם צריכה ממוצעת של כ־19.6 ק"מ לליטר.

ניסאן ג'וק הייבריד / צילום: יח''צ

יונדאי KONA הייבריד

167־170 אלף שקל, עולה יונדאי KONA הייבריד החדשה. לו מנוע 1.6 ליטר בנזין, שבשילוב מנוע חשמלי מייצר 139 כ"ס ורושם צריכה ממוצעת של 21.7 ק"מ לליטר.

יונדאי KONA הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

מספר 2 ברמ"י על התוכניות לקרקעות באזורי הביקוש: "אני באמת מקווה שהקריה תתפנה"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל