גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהלול המשפחתי לפיצרייה מצליחה: מסעדה שהיא סיפור אהבה לאדמה

הפיצות הן הלב של העסק הנעים והטעים הזה במודיעין, ומלבדן יש פה ביסים פשוטים וטובים שמגיעים בעיקר מחומרי הגלם של האזור

פיצה / צילום: איל כהן
פיצה / צילום: איל כהן

"התאנה", מסעדת פיצה באזור התעשייה של מודיעין, היא גלגול שלישי של עסק קולינרי שפתחו בני הזוג מינדי ואיל כהן בקורונה, בחצר המשק שברחוב התאנה במושב משמר איילון. זה התחיל כמעין מעדנייה שמוכרת ירקות אורגניים של חקלאי האזור ומכינה גם פיצות. "אחרי שנתיים מוצלחות המועצה החליטה לסגור את כל העסקים באזור שעובדים בלי רישיון, מהרגע להרגע", מספר כהן. "ניסינו להשיג רישיון, זה לא הלך. חשבנו שנמצא מהר מקום דומה, שיכיל אותנו, אבל לא מצאנו. חיפשנו במשך שנה וחצי - ובינתיים פתחנו עגלה קטנה במושב כדי לשמר את הצוות ולהמשיך להתקיים. בסוף הבנתי שלא אמצא עוד מקום כמו שהיה ושצריך לשנות קונספט. מצאתי חלל באזור התעשייה במודיעין, 10 דקות נסיעה מהמושב, ועם מעט הכסף שהיה לי שיפצתי אותו עם חברים ופתחתי מחדש את התאנה, הפעם כמסעדה". הקו הקולינרי נשאר: פיצות שמחוברות למקום, לעונות השנה ולמגדלים.

המסעדן והמשקיע שעומדים מאחורי כמה מהמסעדות הטובות בישראל: "אין תשואה כזאת בשום מקום אחר"
באזור המוסכים התל אביבי מסתתרת הברקה שפויה וכיפית

למה בחרנו בה

זאת לא עוד פיצרייה; כהן לא רודף אחרי התואר "הפיצה הכי טובה בארץ" ולא מגדיר עצמו כ"פיציולו", אלא פשוט עושה פיצות טעימות מאוד. אבל לא על הפיצות לבדן. הן אמנם הבסיס והלב, אבל לא כל הסיפור. הסיפור השלם הוא מה שבא לפני הפיצה, תוך כדי, אחריה ואיתה - ירקות שקיבלו טיפול טוב ואוהב בשדה ובמטבח, דגים נאים, חלל חמים ומזמין, יין, מוזיקה, שירות לבבי ונשמה.

וזה מקום שמתאים לכולם, בלי לרדת נמוך, או להתפשר, להפך. הוא מתאים לצעירים, למבוגרים, לילדים, לחולי פחמימות ולנמנעים מהן, לשוחרי הבריאות ולמי שמחפש ערב מפנק. התאנה דור 3.0 עברה לעיר, אבל הרוח המשקית עדיין פועמת בה: אותם חומרי גלם, אותה פשטות, אותה קרבה לאדמה ואותה אווירה חמימה, ביתית ומחויכת.

ביו שף

איל כהן, 35, נולד במשמר איילון ומתגורר במושב עם מינדי ושלוש בנותיהם. לפני שהפך לטבח ומסעדן הוא היה צלם חתונות, "אבל תמיד אהבתי אוכל, התחברתי אליו ממקום של פודי", הוא אומר. "יש לי הרבה חברים שמתעסקים באוכל, חקלאים, יצרנים, העולם הזה לא זר לי. בקורונה לא היו אירועים - וממילא נמאס לי לצלם חתונות - ובבליץ של חודשיים החלטתי שאני פותח מקום".

וככה, כאוטודידקט, עם ניסיון של בשלן ביתי חובב, הוא פתח את "התאנה" בחצר המשק של ההורים, במקום שבו שכן הלול: סככה, שני טאבונים, פיצות וכמה מנות ליד, בעיקר ירקות. "התפריט היה די דומה לתפריט היום, אבל פחות מהודק וטעים", הוא אומר. "זה היה יותר מקום של יום ואחר הצהריים מאשר של ערב, מקום למשפחות". את מלאכת הכנת הפיצות הוא למד לבד, "בשיטת ניסוי וטעייה". בעתיד הוא מתכנן לבנות חלל אירוח נוסף, סמוך לתאנה, ולהקים במושב גינת ירק שתספק את התוצרת למסעדה.

מנת הדגל

● פיצה
אם חייבים לקטלג אותה, אז הפיצה של התאנה היא הכלאה בין נפוליטנית (בנראות ובצורה) לניו יורקית (בבצק), אבל יותר מהכל היא הפיצה של כהן. הבצק: עם שמרים, דק, קריספי. הטופינג: לא תמצאו כאן קלאסיקות איטלקיות, אלא פיצות עם תוספות עונתיות בטעמים מקומיים. למשל: תירס לבן, זעתר טרי, פיקורה (פקורינו שמגיעה ממחלבת "עברי" ממושב עזריה הסמוך, כמו יתר הגבינות) ושמן זית מכפר שמואל; תאנים, סטראצ'טלה וגרידת לימון; פיצה ירוקים: עם מנגולד, עלי סלק, תרד, זעתר טרי, גבינת ג'יבן ופטה כבשים ועגבניות מרוסקות - קשה לבחור. הלכנו על "החריפה", אבולוציה של המרגריטה: רוטב עגבניות, צ'ילי, זיתי קלמטה, אורגנו, שום קונפי, פרמזן ובזיליקום. התמסרנו לפחמימה והתענגנו על הפיצה.

קרודו טונה אדומה / צילום: איל כהן

מנת האינסטגרם

● קרודו טונה אדומה
מחלקת הדגים של התאנה חזקה בטעם אך קלילה מאוד בבטן; המנות בה (סשימי, סביצ'ה, קרפצ'ו, קבבים, פילה מפורק) נועדו ללוות את הפיצה אבל גם עומדות בפני עצמן. ונדיבות.

אחת הטובות שבהן היא הקרודו טונה: קוביות טונה אדומה עם מלפפון פריך, בצל סגול, צ'ילי ובצל ירוק. כל זה מונח על גספצ'ו עגבניות מדויק ומוגש עם יוגורט וקרקר כוסמין של "איש לחם". כמה פשוט, ככה מרענן וטעים. אותו גספצ'ו מגיע כמטבל עם הפיצות, שיהיה במה להרטיב את שולי הבצק.

הקינוח

● גלידת אגוזי לוז
הקינוחים - ביסים קטנים ופשוטים - שומרים על הקו הקליל כדי לא להפיל אחרי ארוחת פיצה. "תמיד יש גלידה כלשהי בתפריט, כי פיצה וגלידה הולכים יחד", אומר כהן. לאחרונה הוא רכש מכונת גלידה יד שנייה והחל לייצר את הגלידות במקום.

זכינו בגלידת אגוזי לוז קרמית ואוורירית שהגיעה עם קציפת שוקולד מריר ועוגיית חמאה דקיקה ופריכה, המזכירה מעט "גלילית" או גביע גלידה. בדרך כלל אני לא חובבת אלמנט קראנצ'י בקינוח (מניירה של קונדיטורים שברוב המקרים אין לה הצדקה מנומקת; יום יבוא ואצא בקמפיין "מוות לקראנץ'"), אבל כאן העוגייה החמיאה למנה והייתה במקום. שברנו פיסת עוגייה, ערמנו עליה גלידה ואכלנו בהנאה רבה.

גלידת אגוזי לוז / צילום: איל כהן

תפריט האלכוהול

"זה החלק החלש בתפריט", מתנצל כהן, "זו מחלקה שדורשת ניסיון וידע והבנה בעולם המסעדנות, ולצערי אני עדיין לא שם; הלוואי שהייתי מצליח להרכיב כאן קוקטיילים איכותיים שמדברים את האוכל. יום יבוא".

ועד שכהן ימצא את השפה שלו גם בתחום הזה, יש כמה קוקטיילים קלאסיים ותפריט יינות שמתמקד ביקבים מהאזור (צור, בזק וצרעה) ומציע גם כמה יינות יבוא נגישים. "אני רוצה שיהיו פה יותר יקבים כשרים מהאזור ופחות יינות תוצרת חוץ, ואני גם מוכן להרוויח פחות על היין כדי שהכל יהיה מכאן. בקרוב אטפל גם בזה".

השירות

משקף את אופי המקום: ביתי, חם, אישי, טבעי ולא מתאמץ, מסביר פנים. ניכר שצוות המלצרים מחובר למקום, מבין אותו ואוהב אותו. זה נעים, זה מחבר, זה עושה טעים יותר.

מה אכלנו

ברולה חציל- 42 שקלים
סלט פאקוס, אגס וקולרבי- 60 שקלים
קרודו טונה אדומה- 76 שקלים
קבב דג בתנור פיצה- 84 שקלים
פיצה חריפה- 66 שקלים
גלידת לוז- 48 שקלים

סה"כ ל־2 סועדים (ללא טיפ ושתייה): 376 שקלים

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

17 מניות בת"א זינקו ביותר מ-100%. האם יגיע גל מימושים לפני סוף השנה?

סוף השנה האזרחית מייצר באופן מסורתי פעילות מוגברת בשוק ההון, כשמשקיעים מתאימים את התיק לקראת השנה הקרובה ● בבורסה בת"א העריכו השבוע כי לאחר שנת שיא בשוק המניות המקומי, משקיעים עשויים לנצל את דצמבר "למימוש רווחים", גם לצורך קיזוז מס ● בשוק חלוקים

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

סניף מקדולנד'ס בישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

אחרי שקיזזה את ההנחות לחיילים, מקדונלד'ס קורצת לאנשי הקבע

מקדונלד'ס ישראל ומועדון משרתי הקבע "חבר" השיקו בשבוע שעבר מהלך משותף שיעניק הנחה של כ-35% בממוצע למחזיקי כרטיס "חבר" ● המהלך ממשיך קו של ניסיונות מצד הרשת לייצב מחדש את יחסיה עם קהל המשרתים בצה"ל מתחילת המלחמה

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

רמי קאליש

OpenAI רוכשת את נפטון של פיטנגו הישראלית

ענקית הבינה המלאכותית OpenAI רכשה אמש את חברת הבינה המלאכותית הפולנית נפטון, שהמשקיעה הראשונה בה היא פיטנגו, קרן ההון סיכון הישראלית של חמי פרס ורמי קאליש

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

פעילות הותמ"ל תוארך עד 2028: השינויים בחוק ההסדרים בתחום הנדל"ן

בנוסף, לפי הגרסה האחרונה של חוק ההסדרים, תוכניות ותמ"ל יוקפאו, תיבחן היתכנותן הכלכלית, וחלקן ישונו בצורה של הוספת יחידות דיור או הפחתת דירות להשכרה ארוכת-טווח ● ומה השינוי בנוגע לסיווג תעריפי הארנונה?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

"פתאום התמונה התהפכה": האם אנבידיה מאבדת את תואר המניה הלוהטת בוול סטריט?

מבט על ביצועי שתי המניות הטכנולוגיות גוגל ואנבידיה בחודשים האחרונים מגלה דינמיקה חדשה בשוק ● המשקיעים, שנהרו אחרי סמל כלכלת ה־AI, מעבירים את הכסף לענקית החיפוש ● הסיבה: מעבר מהשקעה בהבטחה להשקעה בביצועים מוכחים כמו התרחבות בתחום הענן ומנועי צמיחה חדשים

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מי יפקח? הסעיף ברפורמת הבנקים הגדולים שעבר מתחת לרדאר

הרפורמה שתאפשר למוסדיים להקים בנקים זעירים מותירה סימני שאלה מהותיים לגבי זהות הרגולטור ● במשרד האוצר ובבנק ישראל מבטיחים להסדיר את הנושא בימים הקרובים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה