עדכון משמעותי לוואטסאפ: פיצ'ר חדש שכולם מדברים עליו

כתבתם משהו לא במקום? שלחתם תמונה מביכה בקבוצה הלא נכונה? ייתכן מאוד שבקרוב תוכלו למחוק את ההודעה, ואיש לא יידע ■ כל הפרטים על העדכון החדש שצפוי באפליקציית המסרונים

אפליקציית מסרים מידיים, וואטס אפ, אימוג'י, סנאפצ'אט, אנדרואיד / צילום: וידאו
אפליקציית מסרים מידיים, וואטס אפ, אימוג'י, סנאפצ'אט, אנדרואיד / צילום: וידאו

זה קרה לכל אחד ואחד מכם. שלחתם הודעה, תמונה או סרטון בוואטסאפ - ושנייה אחר-כך התחרטתם. אבל את הנשלח אי-אפשר להחזיר. ובכן, ייתכן שהדבר הזה הולך להשתנות ממש בקרוב.

לפי דיווח של חשבון הטוויטר WABetaInfo, שוואטסאפ טרם אישרה רשמית, בגירסת הבטא לוואטסאפ נוסף הכפתור Revoke ("הסר", בתרגום חופשי), שימחק את ההודעה שהרגע שלחתם. כמו כן, נוסף כפתור עריכה, שפשוט מקצר את התהליך של למחוק ולכתוב משהו אחר.

כמו כן, באמצעות הפיצ'ר הזה תוכלו למחוק גם סרטונים שלא התכוונתם לשלוח וגם תמונות מפלילות. כמובן צריך להזכיר שפונקציית העריכה מחדש לאחר שנשלחה כבר קיימת באפליקציות אחרות כגון סקייפ, טלגרם וגם בג'ימייל.

על-פי הציוץ, כפתור ה-Revoke מתוכנן להיכנס, נכון לעכשיו, רק לגרסת ה-iOS של האפליקציה - כלומר רק למכשירי אפל.

איך תתבצע המחיקה?

זה כבר קשור לאופן שבו אפליקציית וואטסאפ עובדת. מהרגע ששלחתם הודעה (תמונה מביכה, משהו לא במקום, או מילה שכתבתם בשגיאת כתיב מביכה), והיא הגיעה לצד השני, עותק שלה נשמר אצל הנמען במכשיר - ואין הרבה מה לעשות. אחרי שקרא אותה, הוא יכול גם לשמור אותה, לצלם מסך או להעביר הלאה. זאת בניגוד לטלגרם ושירותים אחרים - שבהם ההודעות נשמרות בענן ונמשכות ממנו בכל פעם שמתחברים לאינטרנט. שירותים כמו סנאפצ'ט לא שומרים העתק בכלל ומוחקים אותו אחרי מספר שניות.

ייתכן מאוד שבגרסה החדשה שליחת ההודעה תעשה בהשהיה, שתאפשר לכם זמן להתחרט. כלומר, כשלחצתם על "שלח", ההודעה לא באמת נשלחה מיד, ולכן יהיה למשתמש זמן להתחרט. גם בג'ימייל זה עובד באופן הזה. אפשרות נוספת היא שתוכלו למחוק את ההודעה כל עוד הצד השני לא פתח אותה, כך שהיא לא באמת הגיעה אליו, כלומר לפני שה-V השני מופיע ונצבע בכחול.

האפשרות הפחות סבירה היא שהמחיקה אצלכם תשלח הוראת מחיקה גם למכשיר של החבר שאליו שלחתם את ההודעה, אולם לא ברור מה יקרה אם הוא יצלם את המסך או יעביר אותה הלאה.

צרו איתנו קשר *5988