פרופ' רונית סצ'י-פאינרו מצטרפת לדירקטוריון טבע

וגם: פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה, שואף להקים את המולטיברסיטה הראשונה

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו / צילום: איל יצהר
פרופ' רונית סצ'י-פאינרו / צילום: איל יצהר

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו מצטרפת לדירקטוריון טבע

אסיפת בעלי המניות של חברת התרופות טבע, שהתכנסה אתמול (ד') במטה החברה בפתח-תקווה, אישרה את כל ההצעות שהחברה העמידה להצבעה. בעקבות ההצבעה, הצטרפה לדירקטוריון טבע פרופ' רונית סצ'י-פאינרו (46), שעומדת בראש המעבדה לחקר סרטן וננו-רפואה באוניברסיטת תל-אביב, ופרשו מהדירקטוריון גליה מאור, דן זיסקינד וגבריאל זולצברגר, שלא הועמדו לבחירה מחודשת באסיפה. בעלי המניות גם אישרו את בחירתם לכהונה נוספת של הדירקטורים רוזמרי קריין וג'ראלד ליברמן.

הצעות נוספות שאושרו אתמול הן המשך ההתקשרות עם רואי החשבון של החברה, ואישור (על בסיס לא מחייב) של תגמולי הבכירים בטבע.

טבע נסחרת בבורסות ניו-יורק ותל-אביב ושווי השוק שלה הוא 22.2 מיליארד דולר, אחרי ירידה של 25.3% במחיר המניה בשנה האחרונה, אך עלייה של כמעט פי 2 מהשפל שנקבע בנובמבר האחרון. החברה מנוהלת על-ידי קאר שולץ, ויו"ר הדירקטוריון הוא סול ברר. 

פרופסור רונית סצ'י פאינרו / צילום: איל יצהר
 פרופסור רונית סצ'י פאינרו / צילום: איל יצהר

אתגרי העבודה בשלט רחוק 

השבוע ערכה פירמת עורכי הדין DLA PIPER מפגש העשרה אודות העסקת כןח-אדם גלובלי בחברות רב-לאומיות במסעדת "אוליב ליף" שבמלון שרתון.

את המפגש הובילה עו"ד אוטה קרודוואגן, שותפה בכירה משלוחת עמק הסיליקון של DLA PIPER. קרודוואגן, שעוסקת בתחום ההיבטים התעסוקתיים של מיזוגים ורכישות בינלאומיות, אינטגרציה ובנייה מחדש של חברות לאחר רכישות, הציגה במפגש דוגמאות להתנהלות נכונה של חברות המעסיקות עובדים מרחוק. "מדינות רבות רוצות שחברות זרות יעסיקו עובדים באופן ישיר ולא בקבלנות, כדי שייקחו אחריות ויתייחסו לאזרחים העובדים אצלן באופן שהולם את ערכי המדינה", היא אמרה, "על חברה המעסיקה עובדים בחו"ל להתבונן בתרבות המקומית, ללמוד אותה ולהתאים אליה את מדיניות החברה באותה מדינה. כך, למשל, בקליפורניה כולם רוצים לקחת חלק בתרבות ה-Metoo נגד הטרדות מיניות, ובהודו יש חוק המחייב חברות המונות מעל ל-10 עובדים לקיים ועדה ייעודית להטרדות מיניות. חוק זה", הדגישה קרודוואגן, "מחייב שבהרכב הוועדה תהיה לפחות אישה אחת, גם אם אין בחברה ולו אישה אחת".

התארחו, התעשרו והאזינו: שירה פרנקל, ראש תחום דיני עבודה באמדוקס; אפרת סיבוני, יועצת משפטית בסודהסטרים; בר סרפיאן, יועצת משפטית בחברת סולראדג'; סת' גרסון, סמנכ"ל ויועץ משפט לחברת הסייבר ורוניס סיסטמס, אותם אירחו עורכי הדין ג'רמי לוסטמן ונעמי מרילס מ-DLA PIPER.

נעמי מרילס, אוטה קורדוואגן וג'רמי לוסטמן / צילום: מאי בינסטוק אורון
 נעמי מרילס, אוטה קורדוואגן וג'רמי לוסטמן / צילום: מאי בינסטוק אורון

חינוך 1: פרופ' רון רובין שואף להקים את המולטיברסיטה הראשונה

אל מושב חבר הנאמנים ה-46 של אוניברסיטת חיפה, שנערך השבוע במוזיאון הכט באוניברסיטה, הגיעו אורחים ותומכים שונים, בהם בין היתר: מולי אדן, יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה ולשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית; ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות; סטנלי גולד, מנכ"ל ומייסד קרן  shamrock Israel; אשת העסקים גליה אלבין; יונה יהב, ראש עיריית חיפה; שר התחבורה ישראל כ"ץ; ח"כ מייקל אורן; ח"כ יפעת שאשא-ביטון; ואחרים. אורחים מעניינים נוספים היו רוני צ'אן, יו"ר תאגיד הנדל"ן הסיני Hang Lung Properties וסגן נשיא איגוד מפתחי הנדל"ן של הונג-קונג ורעייתו ברברה צ'אן. לצ'אן שיתוף-פעולה עם גולד במספר מיזמים עסקיים, כאשר בתוך כך, שניהם גם תומכים באוניברסיטה. 

פרופ' רון רובין, נשיא האוניברסיטה, הציג במהלך המושב את תוכניתו להפוך את אוניברסיטת חיפה למולטיברסיטה, כלומר אוניברסיטה בסימן גם וגם - מוסד אקדמי המעניק לבוגריו תארים אקדמאיים שהם כמה שיותר משולבי דיסציפלינות. 

רוני צ'אן, רון רובין וברברה צ'אן / צילום: רועי חרמוני
 רוני צ'אן, רון רובין וברברה צ'אן / צילום: רועי חרמוני

חינוך 2: צריך לממש את הפוטנציאל

אתמול נפתח במרכז רבין בתל-אביב הכנס הבינלאומי השלישי לחדשנות בלמידה (IES), במסגרתו דובר על כך שהיקף ההשקעות בתחום עומד על כ-9 מיליארד דולר, והיקפו העולמי עומד על כ-220 מיליארד דולר. 

פרופ' מנואל טרכטנברג, לשעבר יו"ר והוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה וחכבר כנסת, יצא במקום בביקורת על מערכת החינוך ואמר כי דרושה רוח יזמות להוביל את השינויים הדרושים לתקופה הנוכחית כשהשינוי, לטענתו, יגיע דווקא מלמטה, מהמגזר העסקי ומהציבור.

בכנס השתתפו גם: ליאור שליו, נכדו של אלי הורוביץ ז"ל מהמשקיעים הראשונים בתחום בישראל ומנכ"ל טבע לשעבר ואמו, ורדה הורוביץ שליו; ד"ר יקי דיין, יוזם ומייסד כנס IES בישראל; פטריק ברודרס מנכ"ל HolonIQ האוסטרלית ואחרים.

ליאור שליו, מנואל טרכטנברג ויקי דיין / צילום: ניב קנטור
 ליאור שליו, מנואל טרכטנברג ויקי דיין / צילום: ניב קנטור