רעידת אדמה עוצמתית ברמה של 7.7 בסולם מגניטודה לפי מומנט הורגשה היום (שישי) במיאנמר שבדרום מזרח אסיה. הרעידה הייתה כל כך חזקה עד כדי כך שהורגשה גם בבנגקוק בירת תאילנד השכנה, שם קרס בניין בשל עוצמת הרעש.
במיאנמר הכריזו על מצב חירום ב-6 אזורים ברחבי המדינה ודיווחו על לפחות 144 הרוגים לצד 732 פצועים. המכון הגאולוגי האמריקני העריך מאוחר יותר כי מניין ההרוגים ברעידת האדמה במיאנמר צפוי להגיע לאלפים. בבנגקוק, שהוכרזה אזור מוכה אסון בעקבות רעש האדמה היום, מספר הקורבנות עדיין לא ברור. צוותי החילוץ המקומיים פועלים לאתר כ-90 נעדרים שנלכדו בעקבות קריסת הבניין.
● חמישה מיליארד דולר: המדינה שיוצאת לעסקת ענק עם ארה"ב למרות המתיחות
● אחרי 5 שנים: ביהמ"ש הגרמני מאשרר את החוק הפרו-ישראלי
● מלחמת המכס של טראמפ מתחילה, ושליש מהאירופאים עוזבים את הדת

גשר קרס במיאנמר / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
במיאנמר בעיר מנדלאי, שבה מתגוררים 1.2 מיליון איש, דווח על 20 הרוגים בקריסת מסגד. תיעוד שמגיע מבירת תאילנד מראה גם בניין שקורס מעוצמת הרעידה. לפי דיווחים מתאילנד, בבניין היו 50 בני אדם, 7 הצליחו להימלט, 43 עדיין לכודים. במיאנמר דווח על גשר ענק שעובר מעל נהר שקרס לחלוטין. בטלוויזיה התאילנדית הרגישו את הרעידה בשידור ישיר. הנוכחים באולפן תועדו נבהלים מעוצמת הרעידה.
באחד המלונות בבנגקוק תועדו מים של בריכה שנמצאת על גג מלון זולגים ממנה למטה. בתיעודים שמגיעים בעיקר מבנגקוק, נראים אנשים בתוך גורדי שחקים מתעדים את הרעד העוצמתי של הבניין. בתיעוד אחר, אנשים נראו רצים ברחוב בבהלה.

מים נשפכים מגג בניין מלון בבנגקוק / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הרב נחמיה, שליח חב"ד בבנגקוק, סיפר: "הרגשנו ממש חזק את הרעידה. ישבתי בקומה שלישית. הכול הסתובב מסביבי, אנשים נכנסו ללחץ. אבל ברוך השם אין נפגעים אצלנו. יש בניינים שנפלו ויש בניינים עם נזקים אבל אצלנו עבר בשלום".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.