שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

מרשות ני"ע לבנק לאומי: "הניסיון מאפשר שיח פורה עם בנק ישראל"

כראשת תחום במחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך, עדי הוברמן-מזוז הייתה צריכה להגן על המשקיעים: "נדרשתי לעמוד איתנה מול בכירי המשק" • מאז היא יצאה ל"אזרחות" ומשתמשת בניסיון הזה כדי לנהל את הרגולציה של בנק לאומי • 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עדי הוברמן-עזוז / צילום: יונתן בלום
עדי הוברמן-עזוז / צילום: יונתן בלום

כשהייתה בת 9 בלבד, עדי הוברמן־מזוז חוותה טרגדיה משפחתית. "דוד שלי, רס"ן רונן חלפון, נהרג באסון המסוקים, בעת שהיה בשירות מילואים כנווט בכיר במסוק", היא משתפת. "הוא היה נוכח מאוד בילדותי, ודמותו ליוותה אותי גם בבגרותי. הוא גם הסיבה שהחלטתי ללמוד משפטים. רונן היה פיזיקאי ומורה בתיכון, וגם למד משפטים".

לפרויקט המלא של 40 עד 40 לשנת 2025

ואכן, לאחר השירות הצבאי שלה, הוברמן־מזוז החלה תואר ראשון במשפטים בשילוב מנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות. "שוק ההון והמגזר הפיננסי עניינו אותי כבר אז. לימודי החשבונאות והשלמת ההתמחות במחלקה המקצועית ב־KPMG העניקו לי יתרון משמעותי בכל תפקיד משפטי".

כיום, בגיל 36 ואחרי דרך ארוכה, היא משמשת כמנהלת הרגולציה של בנק לאומי. "אני מנהלת את הקשר בין היחידות השונות בבנק לבין הרגולטורים וגורמי הממשל השונים. בתוך כך אני אחראית על ניהול הסיכון הרגולטורי, ומטפלת ביוזמות אסדרה ומהלכי חקיקה רבים הקשורים למערכת הבנקאית בכלל ולבנק לאומי בפרט, שעומדים בלב השיח הציבורי".

עדי הוברמן-מזוז

אישי: בת, 36, נשואה + 3, גרה בראשון לציון
תפקיד: מנהלת הרגולציה של בנק לאומי 
השכלה: תואר ראשון במשפטים ותואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות
עוד משהו: אוהבת לטייל בטבע, עד גיל 18 הייתה רקדנית מקצועית ותחרותית
הראשון שהאמין בי: "אמא שלי, שתמיד הייתה מודל לחיקוי עבורי לאיך אפשר להגשים את עצמי, לשאוף גבוה, לדבוק בערכים, להאמין, להציב מטרות ולעבוד קשה כדי להשיגן" 

"השפעה רחבה על המשק"

הוברמן־מזוז גדלה בראשון לציון, בכורה לשתי אחיות בבית חם ותומך. "ההורים שלי תמיד דחפו אותנו ללמוד, להשקיע במה שאנחנו אוהבות ולהאמין בעצמנו", היא מספרת. בתיכון למדה במגמת ביולוגיה ובמקביל לאפיקים העיוניים הקפידה לפתח את עצמה בתחום המחול. "כל יום הייתי מבלה בסטודיו. רקדתי בלט, מודרני, ג'אז וסטפס. היינו נבחנים ומופיעים בארץ ובחו"ל".

את שירותה הצבאי עשתה במערך 9900, עוצבת המודיעין החזותי בחיל המודיעין. "זה היה שירות סדיר בתפקיד משמעותי. יצאתי לקורס קצינים בבה"ד 1, שם גם הכרתי את בן זוגי סני, וסיימתי בהצטיינות. בשירות הקבע פיקדתי על קורס פענוח תצלומי אוויר. התפקיד כלל ניהול של כ־15 אנשי סגל בשירות סדיר וקבע וכן פיקוד והדרכה מקצועית של כ־80 חיילים בתחילת שירותם הצבאי".

לאחר מכן, כאמור, היא החלה את הלימודים ובהמשך גם את ההתמחות בפירמת KPMG. בשלב הזה, מוקדם יחסית בקריירה, היא נדרשה לעמוד על שלה תוך ניהול שיח עם הגורמים הבכירים ביותר במשק, כראשת תחום עסקאות בעלי שליטה ושותפויות במחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך. "הייתי צריכה לעמוד איתנה ולנהל שיח מקצועי עם הגורמים הבכירים ביותר במשק על נושאים מהותיים ורגישים במטרה להגן על ציבור המשקיעים.

"לאורך הדרך זכיתי לעבוד עם מנהלים מדהימים שדחפו אותי קדימה. התמיכה, ההכוונה והאמון שנתנו בי אפשרו לי למצות את הפוטנציאל שלי, לצאת מאזור הנוחות ולהתקדם מבחינה מקצועית. במהלך שבע שנות עבודתי ברשות התקדמתי בתוך מחלקת תאגידים, וכמשפטנית בכירה הייתי אחראית על מגוון נושאים מקצועיים מרכזיים הנוגעים להיבטי ממשל תאגידי וחובות דיווח".

משם היא החליטה "לצאת לאזרחות", כלומר לסקטור הפרטי. "קיבלתי הצעה לעבור לתפקיד של יועצת משפטית בתחום הממשל התאגידי בחברת הביטוח מגדל. בין השאר נתתי ייעוץ משפטי לעבודת הדירקטוריון וועדותיו השונות".

בתפקיד הנוכחי היא משלבת את הידע הרב שצברה עד כה. "לתפקידי כמנהלת הרגולציה של בנק לאומי הבאתי את כל הידע, הניסיון והיכולות שצברתי בתפקידים הקודמים שלי. מה שלמדתי ברשות ניירות ערך מסייע לי בשיח עם הרגולטורים השונים, ומאפשר לי למצוא איתם פתרונות יצירתיים לאתגרים העסקיים בתוך המסגרת החקיקתית. אני יכולה לומר שכיום, בזכות הניסיון שצברתי, השיח עם בנק ישראל מקצועי, פורה והוגן מאוד".

עד כמה שונה הסקטור הציבורי מהפרטי?
"המעבר בין המגזר הציבורי לפרטי הוא חשוב כדי להבין את הפרקטיקה. הוא חשוב כדי להבין את האיזון הנכון של המהלכים שאני מובילה עם הצוות המסור שלי מול הרגולטורים השונים".

ואיפה את רואה את עצמך בעוד עשר שנים?
"בתפקיד בכיר בבנק לאומי או בתפקיד ניהול משמעותי בשוק ההון, שתהיה לו השפעה רחבה על המשק. ההשתתפות בפרויקט היא מחמאה גדולה עבורי".