חברות ההייטק הישראליות גייסו 2.13 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2025 - עלייה של 24% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, כך עולה מנתונים ראשוניים של דוח ההייטק מבית לאומיטק ו-IVC שפורסם היום (ב').
● חדשות ההייטק | מנכ"לית הבנק לשעבר שרוצה למנוע את הונאות הדיפ פייק
● היזם שעשה אקזיט לפני עשור ועכשיו מנסה להחליף את המזומן
הערכות IVC מצביעות על כך שבפועל, התבצעו כ-200 סבבי גיוס במהלך הרבעון הנוכחי, כולל סבבים שפרטיהם טרם פורסמו - ירידה של כ-10% במספר סבבי הגיוס לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
למרות העלייה השנתית של 24% בהיקף הגיוסים לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בחינה השוואתית לרבעונים האחרונים חושפת דווקא מגמת האטה. היקף ההשקעות ברבעון הראשון של 2025 (2.13 מיליארד דולר) נמוך בכ-12% בהשוואה לרבעון הרביעי של 2024 (2.41 מיליארד דולר), ודומה לרבעון הרביעי של 2022. כאמור, הירידה בולטת במיוחד במספר סבבי הגיוס הראשוניים (First Investments), כאשר משקיעים מעדיפים באופן ברור להשקיע בחברות מוכרות, שנמצאות כבר בתיק ההשקעות הקיים שלהם.
את הרבעון הנוכחי אפיינו שני גיוסי ענק יוצאי־דופן, כל אחד מעל 200 מיליון דולר - חברת הפינטק ראפיד, שגייסה כ-250 מיליון דולר (לצד היקף דומה בחוב), וחברת הסייבר איילנד שגייסה סכום דומה. שני הגיוסים הללו היוו יחד כ-24% מסך ההון שגויס ברבעון הנוכחי. עם זאת, לפי הנתונים, גם בנטרול סבבי הענק, סך ההון שגויס ברבעון הנוכחי עדיין צמח ב-8%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
הסייבר מוביל
ענף הסייבר ממשיך להוביל את מפת ההשקעות בהייטק הישראלי, ובראשו הרכישה ההיסטורית של חברת וויז בידי ענקית החיפוש גוגל, תמורת 32 מיליארד דולר, רכישה שהוכרזה החודש. סך ההשקעות בחברות סייבר הסתכמו בכ-894 מיליון דולר (42% מסך הכספים שהושקעו ברבעון הנוכחי), זאת במסגרת 24 סבבי גיוס (25% ממספר הסבבים) - מה שמעיד על מגמה מובהקת של חוזקת הענף.
בעוד שבענפים אחרים בטק, דוגמת פינטק או בינה מלאכותית, לא נצפתה מגמה חד-משמעית, ניכרת עלייה בהיקפי הפעילות בהשקעות המשך (Follow-On) בחברות קיימות, זאת לצד האטה בהשקעות בחברות חדשות. מגמה זו מעידה, בין היתר, על העדפת המשקיעים להעמיק את פעילותם בחברות מוכרות מתיק ההשקעות הקיים, תוך הבעת אמון בשוק הטכנולוגיה הישראלי, גם בתקופה מאתגרת.
מיה אייזן-צפריר, מנכ"לית לאומיטק, מסרה כי "פתחנו את השנה עם עסקת וויז, שהינה יוצאת־דופן בכל קנה מידה היסטורי. אני מקווה שהסנטימנט החיובי שאנחנו כבר שומעים ממשקיעים זרים סביב העסקה, יתורגם למומנטום חיובי להמשך השנה. לצד זאת, מעודד אותנו לראות עלייה בהשקעות המשך, שמעידות על רצון של המשקיעים להעמיק את האחיזה שלהם בהייטק הישראלי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.