המבצעים לקראת פסח מזניקים את מכירות ענפי החשמל, האופנה והמתנות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • מנתוני הפניקס גמא עולה כי לצד הגידול בענפים הקשורים להכנות לחג, ענף התיירות רושם השבוע ירידה

צילום: איל יצהר
צילום: איל יצהר

שבועיים לפני פסח, הציבור הישראלי נערך עם הקניות לחג. נתוני מדד הפניקס גמא מעידים כי המבצעים ברשתות הקמעונאיות מהווים תמריץ לשליפת הארנק (או הטלפון), בעיקר בענפים המזוהים עם החג: מוצרי חשמל, אופנה ומתנות לבית.

טרמינל 1 חזר ואיתו שוק הלואו קוסט. לאיזה יעד תוכלו לטוס ב-32 דולר בלבד?
הנתונים נחשפים: מי גוזר את הקופון הגדול ביותר על חשבון הצרכן?

העלייה הגבוהה ביותר השבוע שייכת לענף מוצרי החשמל עם גידול של 17% במחזור הקניות, הנובע מעלייה של 11% בכמות העסקאות ו-6% בגובה קנייה ממוצע. באופן ספציפי בלטו קטגוריות שואבי האבק, המקררים והטלוויזיות.

סקטור האופנה רשם עלייה של 11% במחזור, בעיקר הודות לאופנת הבייסיק (גובה רכישה ממוצעת: 220 שקל), ולהנעלה (גובה רכישה ממוצעת: 268 שקל). לעומת זאת, אופנת הבוטיק הציגה עלייה מתונה יותר של 6%, עם קנייה ממוצעת בגובה 740 שקל - מה שמעיד על רכישות יוקרתיות, אך בפחות עסקאות.

הציבור הישראלי רוכש גם מתנות וכלי בית לקראת ליל הסדר, ונתוני המדד מצביעים על עלייה של 14% במחזור הקניות בענף, הנובעת בעיקר מגידול בכמות העסקאות. ממוצע הקנייה בענף עמד על 160 שקל.

לעומת זאת, ענף התיירות רשם ירידה של 8% במחזור הקניות. הסיבות האפשריות לכך הן הזמנת חופשות מראש או המחירים הגבוהים של החופשות בארץ, שמרתיעים את הצרכנים אשר בוחרים לטוס לחו"ל במחירים זולים יותר, או פשוט להישאר בבית.

"בשבוע האחרון ראינו עלייה טבעית במחזורי הקניות בענפים שקשורים לחג, וככל שנתקרב לחג עצמו, אנו צופים עלייה גם בענף המזון, כחלק מהיערכות הציבור לקראת ליל הסדר", מסכם נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא.