שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

איך מסקרים את קטארגייט בעולם, והמכה לאוניברסיטת הרווארד

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך מסקרים בעולם את ההתפתחויות בקטארגייט, ממשל טראמפ רוצה לשלול מיליארדים מאוניברסיטת הרווארד בשל הטיפול שלה באנטישמיות, והרוצחים של שליח חב"ד באמירויות קיבלו עונש מוות • כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הוול סטריט ג'ורנל: זאת הטקטיקה החדשה של צה"ל בג'נין

1בעולם מדווחים על קטאגייט: "החקירה בישראל הולכת ומסלימה"

כמה כלי תקשורת בינלאומיים דיווחו בהרחבה ביממה האחרונה על חקירת המשטרה והשב"כ בפרשת קטארגייט הישראלית - החשד למעורבות של האמירות האיסלאמית בלשכת ראש הממשלה באמצעות בכירים המכהנים בה. "עוזרים בכירים של נתניהו נעצרו, בעוד החקירה הולכת ומסלימה", כתב הוושינגטון פוסט הבוקר (ג'), שציין כי "החשדות הם שהמעגל הפנימי של נתניהו היה מעורב בהעברות כספים מקטאר, אחת התומכות העיקריות של חמאס". "ראש הממשלה נתניהו זומן בחופזה כדי לתת עדות", פירטו כתבי העיתון, שהעריכו כי הפרשה הנוכחית "עשויה להעצים את הביקורת על נתניהו". גורם קטארי אמר לעיתון כי מדובר ב"קמפיין השמצה" נגד המדינה ואיים ברמיזה כי מאחוריו עומדים "גורמים שלא רוצים לראות סוף לעימות הנוכחי או לראות את החטופים חוזרים למשפחותיהם".

גם ה-FT הבריטי דיווח על הפרשה, ואמר כי המעורבות הקטארית בתמיכה בחמאס הפכה ל"קו שבר משמעותי בחברה הישראלית" וכי זהו הרקע לחשדות הנוכחיים. "הצרות המשפטיות ההולכות וגוברות של נתניהו מציבות אותו בעימות הולך ומסלים עם הרשויות החוקרות", נכתב בעיתון.

מאת שירה רובין וליאור סורוקה. מתוך הוושינגטון פוסט. לקריאת הכתבה המלאה.
מאת מהול שריווסטווה ונרי זילבר. מתוך ה-FT. לקריאת הכתבה המלאה.

2הרווארד עשויה לאבד חמישית מהכנסותיה בגלל תקריות אנטישמיות

ממשל טראמפ הודיע רשמית להנהלת אוניברסיטת הרווארד כי הוא "בוחן מחדש" מענקים וחוזים עם האוניברסיטה בשווי של 9 מיליארד דולר, כתוצאה מחשדות לכישלון של ההנהלה בהתמודדות עם תקריות אנטישמיות סביב המלחמה בעזה.

הצעד נעשה אחרי מהלך דומה עליו הודיע הממשל נגד אוניברסיטת קולומוביה, ממנה שלל כ-400 מיליון דולר. שני הקמפוסים הפכו בשנה האחרונה לכר לפעילות של גורמים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטיניים, וממשל טראמפ הבטיח להילחם בתופעה. הסכום שנמצא בבחינה מהווה כ-20% מההכנסות השנתיות של האוניברסיטה.

נשיא האוניברסיטה אמר כי משמעות הפסקת המימון תהיה "עצירת מחקר מציל-חיים ודיכוי של חדשנות ומחקר מדעי". עם זאת, הוא אמר כי לאוניברסיטה "יש עוד דרך ארוכה לעשות" והבטיח "לעבוד בתיאום עם כוח המשימה הפדרלי למאבק באנטישמיות".

מאת בראד ברוקס. מתוך רויטרס. לקריאת הכתבה המלאה.

3באיחוד האמירויות מסבירים מדוע דנו למוות את הרוצחים של שליח חב"ד

העיתון הגדול ביותר באיחוד האמירויות בשפה האנגלית, Khaleej Times, מפרט כיצד נתפסו ארבעה חשודים ברצח שליח חב"ד צבי קוגן בשנה שעברה, ומציין כי שלושה מהם נידונו למוות והרביעי למאסר עולם.

האמירות מנסה להציג "יד קשה" בטיפול בטרור, ומערכת המשפט פירסמה את תמונותיהם של החשודים ופרטים על ההליך המשפטי. הם נתפסו בטורקיה אחרי שנמלטו מהמדינה, דיווח העיתון, והוסגרו לבקשת ממשלת איחוד האמירויות אחרי זמן קצר. "הם הועמדו למשפט דחוף בינואר, והעדויות כללו את ההודאות המפורטות שלהם, יחד עם עדויות פורנזיות, דוח נתיחה שאחרי המוות, כלי הרצח ועדויות מצד עדים חיצוניים", נכתב. בית המשפט, נכתב בדיווח, הרשיע את שלושת הרוצחים פה-אחד ופסק מאסר עולם על הרביעי, שיגורש מהמדינה. שלושת הנידונים למוות יוכלו לערער כעת לבית המשפט העליון באמירות. התובע הכללי אמר כי ההרשעה "ממחישה את המחויבות העליונה של המדינה למאבק בטרור".

מתוך חאליג' טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.

4אחרי ארה"ב, גם גרמניה מתכננת לגרש פעילים פרו-פלסטינים משטחה

גרמניה מתכוונת לגרש בצעד תקדימי ארבעה סטודנטים זרים שהשתתפו בהפגנות פרו-פלסטיניות משטחה; כך מדווח אתר האינטרנט המזוהה עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית בגרמניה, The intercept.

לפי הדיווח, הנעשה בנימה ביקורתית כלפי הרשויות והצעד המתוכנן, ארבעה אזרחי אירלנד, ארה"ב ופולין יגורשו בחודש הקרוב בשל השחתת רכוש שנעשתה במהלך הפגנות אנטי-ישראליות באוניברסיטאות בברלין, שכללו השתלטות על מבנים. הארבעה לא הורשעו בעבירה כלשהי, אך אין צורך בכך לטובת הוצאת צווי גירוש, כפי שנעשה במקרה זה על ידי העיר ברלין. ארבעתם חשודים בהתנגדות למעצר במהלך ההפגנות. הצווים קובעים כי הארבעה מהווים סכנה לציבור ומציינים כי הם תומכי חמאס. עורך דינם של שניים מהחשודים אמר כי אי הצדקה ל"צעד החמור" המתבסס על "האשמות מעורפלות או בלתי קיימות".

מאת האנו האואנשטיין. מתוך The intercept. לקריאת הכתבה המלאה.