שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

ועדת האתיקה בלשכת עוה"ד דורשת הבהרה מחדד על הייצוג בקטארגייט

ועדת האתיקה פנתה לעו"ד עמית חדד בדרישה לקבלת הבהרות על הייצוג בפרשת קטארגייט, במסגרתה הוא מייצג את החשוד המרכזי יונתן אוריך ואת רה"מ בנימין נתניהו שמסר עדות פתוחה; חדד הוא גם סנגורו של נתניהו במשפטו • הוועדה לחדד: הסבר מדוע ייצוג החשודים אינו מהווה ניגוד אינטרסים

עו''ד עמית חדד / צילום: תומר אפלבאום
עו''ד עמית חדד / צילום: תומר אפלבאום
5

ועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין פנתה היום (ד') לעו"ד עמית חדד בדרישה לקבלת הבהרות על הייצוג בפרשת קטארגייט, במסגרתה הוא מייצג את החשוד המרכזי יונתן אוריך ואת ראש הממשלה בנימין נתניהו שמסר עדות פתוחה. חדד הוא גם סנגורו של נתניהו במשפטו הפלילי.

החשדות בפרשת קטארגייט נחשפים; מעצר אוריך ופלדשטיין הוארך ב-3 ימים
מדוע זומן נתניהו לעדות פתוחה בפרשת קטארגייט, והיכן עומדת החקירה?
בשביל לייצג את אוריך: בית המשפט ביטל את עדות נתניהו

במכתב של ועדת האתיקה נכתב כי "ייצוג החשודים גם יחד מעלה על פניו חשש לייצוג בניגוד לכללי לשכת עורכי הדין ובפרט ביחס לאיסור הקבוע בסעיף 14 לכללים, ולפיכך הנך נדרש ליתן הבהרות לועדת האתיקה".

ועדת האתיקה מבקשת לדעת עד יום ראשון, 6 באפריל, מי הם המיוצגים על-ידי עו"ד חדד בפרשה, ומדוע ייצוג החשודים אינו מהווה ניגוד אינטרסים. עוד הוסיפו בוועדה כי "אין בפנייה כדי לקבוע מסמרות ו/או להביע עמדה ביחס לסוגיה".

"ייצוג כפול ומעורב"

ראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, פנה אתמול (ג') לוועדת האתיקה בבקשה לבחון את סוגיית הייצוג, והיום פנו עורכי הדין גונן בן יצחק ואיריס שמואלי לוועדה.

לדברי עו"ד בכר, "‏חשוב שהציבור יידע שוועדת האתיקה פועלת בשגרה באמצעות מענה לשאילתות, או בהעמדה לדין בהליך ארוך-טווח, במקרה שבו נמצא שעורך הדין עבר על ניגוד העניינים. ‏לוועדת האתיקה אין כלים להורות בזמן אמת לעורך הדין באשר לכניסה לחדרי חקירות או לייעוץ ללקוח במקרה שבו מתקיים חשד לניגוד עניינים, אלא אם גורמי החקירה יפנו לוועדת האתיקה בסוגיה וידרשו החלטה בנושא. ‏בשל חשיבות הנושא והדחיפות, ביקשתי מוועדת האתיקה לפעול לגיבוש עמדתה בנושא לאלתר".

בפניית עורכי הדין שמואלי ובן יצחק מהיום נטען כי הייצוג לוקה בניגוד עניינים מובהק ופסול. "ניגוד העניינים הבוטה בו מצוי הנילון עלה כדי כך שבבוקר ה-31.3 בו נעצר החשוד אוריך, שהה הנילון לצד הנאשם באולם בית המשפט וייצגו בהליך הפלילי. הנילון נאלץ לבקש לעזוב את אולם הדיונים, ועזבו על-מנת לפגוש את לקוחו האחר אוריך ולייעץ לו בטרם חקירה. בה-בעת, באותו יום, נדרש גם ראש הממשלה עצמו ליתן עדות בפרשה. כך שלאחר שנועד עם החשוד אוריך, חזר ונועד גם עם ראש הממשלה וייעץ לו לקראת עדותו שלו באותה הפרשה". בפנייה נטען כי מדובר ב"ייצוג כפול ומעורב של שני מעורבים בפרשה".

מטעמו של עו"ד חדד לא נמסרה תגובה.