סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:34
למרות שההשפעה השלילית מוול סטריט לא באה לידי ביטוי במלואה בבורסה המקומית - המדדים ננעלו הערב בירידות. מדד ת"א 35 ירד ב-0.6% ומדד ת"א 90 ב-1.4%. על הבורסה העיבו מניות הטכנולוגיה אלו הדואליות שהשלימו ירידה שבועית של 3%: קמטק וטאואר ירדו ב-7% וב-6% בהתאמה.
מדד נפט גז בלט לרעה עם ירידה של מעל 3%, מנגד נקודת אור היו מניות הבנקים שעלו ב-0.5%.
17:03
בשורה טובה לשטראוס . רשות התחרות הודיעה היום לחברות שטראוס, למנכ"ל לשעבר גיורא בר דעה, יוניליוור ודיפלומט ולנושאי משרה בהן על סגירת תיקי החקירה נגדם במסגרת פרשת תיאום המחירים. זאת לאחר שהרשות קיימה שימוע לפני הגשת כתב אישום לשטראוס ולבר דעה. הפרשה התפוצצה בנובמבר 2021, אז פשטו חוקרי הרשות על משרדי שופרסל (שבעניינה עוד אין החלטה) ומנכ"ל שטראוס דאז בר-דעה. בימים לאחר מכן נחקרו גם רמי לוי, בעלי רמי לוי שיווק השקמה שגם התיק נגדו נסגר לאחרונה.
16:52
נקסט ויז'ן דיווחה היום על קבלת למצלמות ומוצרים נוספים מצד שלישי בסך של כ-6 מיליון דולר. החברה המספקת פתרונות למערכות צילום צבאיות שמשמשות לרחפנים וכט"במים דיווחה שההזמנה צפויה להיות מסופקת במהלך הרבעונים השלישי והרביעי של השנה.
15:54
הבורסה המקומית ממשיכה להתנהל בירידות, אם כי לא בחדות כמו בוול סטריט, ההשפעה כאן היא בעיקר של מדדי הטכנולוגיה והדואליות שיורדים בכ-2%. מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 יורדים ב-0.6% וב-0.7% בהתאמה.
נקודות אור היום בבורסה הן מניות הבנקים שעולות ב-0.5% ומניות הנדל"ן המניב שעולות ב-0.4%.
15:05
ירידות קלות בתל אביב: בשעה זו מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 נסוגים שניהם בכ-0.5%. בולטים לשלילה מדד ת"א נפט וגז ומדד הטכנולוגיה, עם ירידות של כ-1.8%.
בשוק החוב המקומי, תשואות אגרות החוב הממשלתיות צוללות כשמדד תל גוב 10 + קופץ ב-0.7%. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים כעת בעליות קלות של עד 0.2%.
14:25
תנודתיות במסחר בתל אביב, הירידות מתמתנות מעט: מדד ת"א 35 יורד כעת בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 משיל מערכו כ-0.7%. מדד הבנקים בולט לחיוב, עם עלייה של כ-1%, בעוד מדד הטכנולוגיה בולט לשלילה, עם ירידה של כ-1.8%.
רועי אבישי, מנכ"ל שרודרס ישראל, התייחס להשפעת תוכנית המכסים של טראמפ על השווקים: "הטלת מכסים גורפת מצד ממשל טראמפ היא עוד צעד שפורם את הקשרים שחיברו את הכלכלה הגלובלית זה עשרות שנים, במטרה להפוך את מערכת הסחר העולמית לכזו שתיתפס מצד ארה"ב כהוגנת יותר. עם זאת ועל רקע זה, השווקים מפגינים עצבנות, גם בהינתן אי־הוודאות ששוררת כעת באשר להשפעות המהלך על הסביבה המאקרו-כלכלית הגלובלית, כמו גם ביחס לשאלה אם הולכים מכאן לכיוון של פשרה או החרפה ביחסי הסחר. בתרחיש האחרון, סביר שנראה את האיחוד האירופי, סין ויתר שותפויות הסחר של ארה"ב מגיבים מצידם במכסי גומלין, מצב שעלול להכניס את השווקים למעין ספירלה ולהעמיק את אי-הוודאות, הגבוהה ממילא".
אבישי הוסיף: "התלכדות האירועים וההתפתחויות הם עדות נוספת בצורך בניהול אקטיבי ודינאמי של תיק ההשקעות בעידן הנוכחי, זאת בניגוד לגישה של ניהול פסיבי, שצמחה באופן משמעותי בשנים האחרונות, אך אינה מתאימה עוד לתמונת המצב בשווקים וטומנת בחובה סיכונים ממשיים, כדוגמת ריכוזיות חריגה שנוצרה בקומץ של מניות שמכתיבות את הטון. אנחנו בתקופה שבחירת פוזיציות ההשקעה נדרשת להיות סלקטיבית וממוקדת, כך שתאפשר איתור הזדמנויות השקעה גם בתוך המערבולת בשווקים".
13:35
ירידות בתל אביב: מדד ת"א 35 משיל מערכו כ-0.7%, מדד ת"א 90 מאבד כ-1.1%. בולטים לשלילה מדד ת"א טכנולוגיה ומדד ת"א נפט וגז, שיורדים בכ-2% ובכ-1.5%, בהתאמה.
12:55
הירידות בתל אביב מתחזקות: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.6%, מדד ת"א 90 נסוג בכ-1%. מדד ת"א טכנולוגיה בולט לשלילה, עם ירידה של קרוב ל-1.5%. בין היתר, בולטות לשלילה מניות השבבים הדואליות קמטק , נובה וטאואר .
הכלכלן הראשי במשרד האוצר, ד"ר שמואל אברמזון, התייחס בכנס של מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן, לתוכנית המכסים עליה הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: "אנחנו עדיין לומדים את הנושא, גם עם הסקטור הפרטי. ידענו שהמסים מגיעים, אבל לא בדיוק באותו היום ולא ידענו כמה. ראשית כל, מדובר בנקודה קשה לכלכלה העולמית, והיא תשפיע על ישראל. אין ספק שלא מדובר באירוע שאנחנו תופסים כחיובי. בכל זאת, אני מאמין שנצליח להוריד חלק מרוע הגזירה. שנית, חשוב לציין שהמכס לא נוגע לשירותים, שהם מעל 50% מהייצוא לארה"ב, אלא רק לסחורות. כך, ההייטק יפגע פחות. האטרקטיביות של ישראל נשמרת, בייחוד בהשוואה למדינות אחרות, באירופה לדוגמה, שהוטלו עליהן מסים".
12:10
ירידות קלות בבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.2% ומדד ת"א 90 נחלש בכ-0.4%. בולט לחיוב מדד ת"א מניב חו"ל, שקופץ כעת בכ-1%. בולט לשלילה מדד ת"א טכנולוגיה, שנופל בקרוב ל-1%.
11:30
הירידות בבורסת ת"א ממשיכות להתמתן. ת"א 35 נחלש ב-0.3% ות"א 90 יורד בכ-0.7%. מדד הבנקים נסחר בעליות של 0.2%, ת"א ביטוח מאבד כ-0.3% ואת"א טכנולוגיה מאבד 1.1%.
10:58
הירידות בת"א ממשיכות להתמתן. כעת מדד ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 משיל מערכו 0.7%. בולט לשלילה מדד ת"א תעשייה יורד ב-1.8%.
עם זאת, בשוק המט"ח המקומי הסערה ממשיכה. כעת האירו מזנק מול השקל לשיא של חמישה חודשים. הסיבה לכך היא ההשפעות של שינויי השערים השונים. השקל אינו נסחר באופן ישיר מול האירו, אלא מומר בשער הדולר-שקל ואחר-כך בשער של הדולר לעומת האירו. כך, כאשר הדולר פוחת בחדות מול המטבע האירופי. גם בישראל רואים את ההשפעות של הפיחות.
למעשה, המרוויח הגדול מהבלגן העולמי הוא האירו. שער האירו-דולר הגיע ל-1.09 דולר לאירו, שפל של הדולר מאז חודש אוקטובר. בסוכנות הידיעות רויטרס ציינו כי האירו מתחזק כיוון שנראה שבאירופה מסתכלים יותר פנימה, "האירופאים ממשיכים לבחון איך לייצב את הכלכלה ולהמשיך בצמיחה ולא עוסקים במכסי גומלין. השוק אוהב את הגישה הרגועה והמיושבת ביבשת".
10:28
הירידות בת"א מתמתנות מעט. מדד ת"א 35 יורד ב-1%, ת"א 90 משיל מערכו 1.9% ות"א ביטוח משיל מערכו 2%.
דלתא גליל מובילה את המגמה השלילית בבורסה המקומית. הסיבה ככל הנראה קשורה לעובדה שהחברה מפעילה את הפעילות הבינלאומית של דלתא ומנהלת קשרי סחר עם השוק האמריקאי.
מנגד, מבין מניות מדד ת"א 125, אל על היא מבין המניות הבודדות שעולות ומוסיפה לערכה כ-0.7%. גם מניית שופרסל וניו מד אנרג'י נסחרות בעליות שערים קלות.
10:13
הירידות החדות בת"א מתגברות. ת"א 35 משיל מערכו 1.4%, ת"א 90 צולל ב-2.1%, ות"א ביטוח משיל מערכו 2.6%. מדד ת"א בנקים 5 יורד ב-1.5%.
בשוק החוב המקומי, תשואות אגרות החוב הממשלתיות צוללות כשמדד תל גוב 10 + קופץ ב-0.9%. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים כעת ביציבות.
בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש ב-1.5% מול האירו ונסחר סביב 4.07 שקלים. הדולר לעומת זאת נסחר ביציבות מול השקל ועומד על 3.71 שקלים.
10:03
הסערה בשווקים סביב תוכנית המכסים של טראמפ הגיעה גם לישראל. יום המסחר בת"א נפתח בירידות שערים חדות כאשר מדד ת"א 35 יורד ב-1.4% ות"א 90 משיל מערכו 1.9%. בולטים לשלילה מדד ת"א ביטוח, ות"א בנייה שיורדים ביותר מ-2% כל אחד.
בולטות לשלילה מניות דלתא גליל , פלרם , מבטח שמיר , ישרוטל , וקרסו נדלן .
08:23
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה שלילית על רקע ירידות השערים החדות בחוזים העתידיים בוול סטריט בעקבות תוכנית המכסים החדשה שהנשיא טראמפ הציג אמש (ד').
בקצרה: טראמפ הודיע על הטלת מכס מינימלי של 10% על כל היבוא לארה"ב. מדינות שהבית הלבן מגדיר כ"מפרות הגרועות ביותר" יתמודדו עם מכסים הדדים גבוהים הרבה יותר. לדוגמה, סין תעמוד בפני שיעור של 54%; על מוצרי האיחוד האירופי יהיה מכס בשיעור של 20%; בעוד שסחורות וייטנאמיות יהיו כפופות למכס של 46%. גם ישראל נמצאת ברשימה, עם מכסים הדדיים נמוכים יחסית לרוב המדינות - 17%. עבור כלכלות רבות מדובר במכה קשה במיוחד, שעלולה להכניס את הסחר העולמי כולו לסחרור.
● הנשיא טראמפ מקיים את הבטחת הבחירות שלו: ״הם דופקים אותנו, אנחנו נדפוק אותם״
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים מסביר כיצד המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר: "השווקים הפיננסיים מגיבים בסערה לאחר הכרזתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על תוכנית המכסים החדשה.
"החוזים העתידיים על המדדים המרכזיים בוול סטריט רושמים ירידות חדות, אשר משפיעות גם על המסחר באסיה המתנהל בירידות משמעותיות. ההשפעה צפויה לחלחל גם לבורסה בתל אביב, שצפויה לפתוח את יום המסחר בירידות, אם כי מתונות יותר בהשוואה לאסיה ולשוק החוזים. יש לציין כי חלק מהירידות הנוכחיות בחוזים העתידיים מתקזזות עם עליות השערים המרשימות שנרשמו אתמול בארה"ב, לאחר פתיחה שלילית. בסך הכול, המדדים בארה"ב חוזרים לרמות שנצפו כבר מוקדם יותר השבוע.
בשוק המט"ח נרשמת התחזקות ניכרת של היורו והליש"ט מול הדולר והשקל. היורו אף מתבסס בשעה זו מעל לרמת 4 שקלים, לראשונה מזה תקופה."
במקביל, רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מסביר בשיחה עם גלובס כי: "קשה להעריך את עוצמת השפעת הודעת טראמפ הנוגעת לעשרות מדינות, על השוק המקומי. מחד, הירידות בשוקי אסיה ובחוזים העתידיים בארצות הברית, כולל החברות הדואליות, לא מרמזות על נקודת פתיחה חיובית. כמו כן, ישראל היא כלכלת שוק פתוח הנשענת רבות על הייצוא וכל מהלך עולמי שיגרור התייקרויות של פריטי סחר ישפיע בעקיפין גם עליה. מנגד, לישראל יתרון בכך שהמכס שהושת עליה, 17%, הוא בין הנמוכים וקרוב לרמת הסף של 10 אחוזים.
"בנוסף, בהשוואה למתחרות הסחר של ישראל - עליהן הושתו מכסים גבוהים יותר - יהיה לה יתרון. יש גם את הרוח הגבית של דוח ה-OECD מאתמול שבשורה התחתונה החמיא לחזקות הכלכליות של ישראל וציין את סקטור ההייטק. בכל מקרה, הדעת נותנת שישראל היא לא ה-issue בעימות הנוכחי.
"משום שניתן לייחס למהלך השפעות לכאן ולכאן כאמור, ייתכן כי נראה פתיחה בהשפעת המניות הדואליות והסנטימנט השלילי מעבר לים, אך צריך להמתין ולראות איך יתפתח המסחר במהלך היום".
אמש (ד'), המסחר בת"א ננעל בעליות שערים די חדות שאף הלכו והתגברו לקראת הנעילה - מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ומדד ת"א 90 ב-1.8%. בלטו לטובה מדדי הבנייה ומדד נפט וגז ובהם בלטו מניות שיכון ובינוי שזינקה בכ-9%, אלמוגים שזינקה במעל 8%, ניו מד אנרג'י ורציו יהש שזינקו בכ-4%. מדד הבנקים עלה ב-2%.
כאמור, הטלטלה בשווקים מורגשת הבוקר באסיה כאשר מדד הניקיי היפני יורד ב-3% - המכסים בשיעור 25% על יבוא מכוניות לארה"ב עלולים להיות מכה קשה לכלכלה היפנית המוטה יצוא. גם בהונג קונג ובדרום קוריאה נרשמת מגמה שלילית עם ירידות שערים של עד 1.5% ו-1.1% בהתאמה.
● סין בתגובה חריפה לתוכנית המכסים של טראמפ
גם בחוזים העתידיים על וול סטריט הבהלה של המשקיעים מורגשת כאשר הנאסד"ק צולל בכ-3%. ה-S&P 500 משיל מערכו 2.8% והדאו ג'ונס יורד ב-2%.
אמש (ד'), בוול סטריט, דקות לפני פתיחת "ארוע הכרזת המכסים" בגן הוורדים בבית בלבן, ננעל הלילה המסחר בעליות. נאסד"ק ב-0.9%, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.7%.
אמזון ריכזה עניין אמש לאחר שהגישה הצעה לרכישת הרשת החברתית טיקטוק רגע לפני הדד-ליין שיפוג ב-5 באפריל. אם טיקטוק לא תימכר, היא תיחסם לפעילות בארה"ב בהתאם להחלטת בית המשפט. אמזון כבר מקיימת קשרים עם טיקטוק, שכן האפליקציה הפכה לזירת מסחר גדולה שבה משפיענים ברשת מקדמים מוצרים הנמכרים באמזון.בעבר ניסתה אמזון להשיק פלטפורמה דומה בשם Inspire, אך הפרויקט לא הצליח. כעת היא מצטרפת למתעניינים נוספים כמו מיקרוסופט, וולמארט ויזמים פרטיים, כשהמכרז על טיקטוק עדיין פתוח.
אל המרוץ לרכישת טיקטוק הצטרפה במפתיעה גם חברת הפרסום במובייל אפלווינג . CNBC דיווח כי חברת הטכנולוגיה, הנחשבת לאחת המרוויחות הגדולות ממסחר ב-AI, הייתה מציעה של הרגע האחרון לרכישת פלטפורמת המדיה החברתית הסינית.
מניית טסלה ריכזה עניין אמש לאחר דוח מסירות מאכזב: טסלה דיווחה על 336,000 מסירות רכב ברבעון הראשון של 2025, יומיים לאחר שמניית יצרנית הרכב החשמלי סיימה את הרבעון הגרוע ביותר שלה מאז 2022. סך המסירות ברבעון הראשון של 2025 היה 336,000 וסך הייצור ברבעון הראשון של 2025 עמד על 362,000. המשקיעים ציפו שטסלה תדווח על מסירת בין 360,000 ל-370,000 רכבים, לפי StreetAccount.
ברבעון הראשון של 2024, טסלה דיווחה על 386,810 מסירות וייצור של 433,371 רכבים. מסירות הן האומדן הקרוב ביותר למכירות הרכב שטסלה מדווחת, אך הן אינן מוגדרות במדויק בדיווחי החברה למשקיעים. טסלה אינה מחלקת את נתוני המכירות והייצור לפי דגם או אזור. עם זאת, החברה ציינה כי ייצרה 345,454 מדגמי ה-Model 3 וה-Model Y הפופולריים שלה ומסרה 323,800 מהם בשלושת החודשים שהסתיימו ב-31 במרץ.
עוד ריכזה עניין טסלה לאחר שדווח אמש כי לפי שלושה מקורבים לממשל טראמפ שביקשו לשמור על אנונימיות, הנשיא נותר מרוצה ממאסק ומהיוזמה שלו לייעול הממשל, אך השניים החליטו לאחרונה כי הגיע הזמן שמאסק יחזור להתמקד בעסקיו ויקבל תפקיד משני יותר. הנסיגה הצפויה של מאסק מגיעה על רקע תסכול גובר בקרב גורמים בממשל ובקרב תומכים חיצוניים, שמתחילים לראות בו גורם בלתי צפוי ואף נטל פוליטי. מגמה זו התחדדה ביום שלישי כאשר שופט שמרני שנתמך בקולניות על ידי מאסק הפסיד במרוץ לבית המשפט העליון של ויסקונסין בפער של 10 נקודות.
המהלך מסמן שינוי משמעותי ביחסים בין טראמפ למאסק בהשוואה לחודש שעבר, אז פקידי הבית הלבן העריכו שמאסק "כאן כדי להישאר" ושימצא פתרון לעקוף את מגבלת 130 הימים. פקיד בכיר בממשל ציין כי מאסק ככל הנראה ימשיך לשמש כיועץ בלתי רשמי ויופיע מדי פעם בסביבת הבית הלבן. עם זאת, גורם אחר הזהיר כי מי שחושב שמאסק ייעלם לחלוטין מהמעגל של טראמפ "משלה את עצמו".
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות צוללות בחדות הבוקר לאור החשש כי המכסים החדשים של טראמפ יובילו למיתון בארה"ב. התשואה ל-10 שנים צוללת ב-14 נקודות בסיס ועומדת על 4.05%. התשואה לשנתיים יורדת ב-10 נקודות בסיס ונסחרת סביב 3.8%.
בשוק האג"ח המקומי נרשמה מגמה מעורבת ביום ד'. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו בעליות שערים קלות. במקביל, מדד תל גוב שקלי 10+ ירד בכ-0.2%.
בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבוע, כי בחודש אפריל האוצר צפוי לגייס 8.2 מיליארד שקל בשלושה שבועות של הנפקה. "במרץ, תוכנית ההנפקות עמדה על 15 מיליארד שקל בחמישה שבועות של הנפקה, או כ-3 מיליארד שקל בממוצע לאחר 3.5 מיליארד שקל בממוצע לשבוע בפברואר. המשך הצמצום בהיקף ההנפקות נובע מהכנסות גבוהות ממסים בתחילת השנה, מעבר לתחזית המקורית של התקציב. כמו כן, קיימת סבירות גבוהה שיהיו הכנסות משמעותיות ממכירת וויז. נוסף על כך, חלק מעודפי הגיוס ב-2024, של כ-30 מיליארד שקל, מיועדים למימון הגירעון השנה. באפריל ייפדו 11.5 מיליארד שקל בקרן וריבית". בלידר מסכמים כי "צמצום ההנפקות ועודף פדיון נטו מהווים חדשות חיוביות עבור שוק האג"ח".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל נחלש בחדות הבוקר (ה') מול המטבעות הזרים בעקבות השפעת המכסים של טראמפ שמטלטלת גם את שוק הפורקס העולמי. האירו מתחזק במעל ל-1% מול השקל ונסחר סביב 4.05%. הדולר מתחזק בשיעור מתון יותר מול השקל, סביב 0.2% ועומד על 3.71 שקלים.
מחירי הנפט צוללים בכ-3% על רקע החששות כי תוכנית המכסים של טראמפ עלולה להפחית את הביקוש לנפט גולמי. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד כעת על 73 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 69.9 דולרים.
הזהב לא עוצר. שיא נוסף נרשם במחיר המתכת יקרה, סביב 3,170 דולר לאונקיה. אך האם הוא צפוי להמשיך לעלות? בלומברד אודייר טוענים כי המחירים הנוכחיים יקרים, והפוזיציות עמוסות. "ייתכן כי עצם ההחרגה של זהב ממכסים - בשל מעמדו כמטבע ולא כחומר תעשייתי - תביא לרגיעה מסוימת במחיר. בטווח הארוך, הזהב ימשיך לשמש מרכיב גיוון בתיק, אך קצב הרכישות מצד בנקים מרכזיים והחששות מגירעון תקציבי אמריקאי - שני מנועי עליות מרכזיים בשנים האחרונות - עשויים להיחלש. צעדים מצד ממשל ארה"ב לצמצום הסנקציות הפיננסיות או להידוק התקציב עלולים לשנות את כיוון השוק".
4. מאקרו
מלבד הכרזתו של טראמפ ביום ד' על תוכנית המכסים החדשה, עיני המשקיעים השבוע נשואות אל עבר דוח התעסוקה לחודש מרץ של המשק האמריקאי שיתפרסם מחר (ו'), וצפוי לתת רמזים על מתווה הריבית העתידי של הפד. על פי התחזיות, תוספת המשרות החודשית עתידה לעמוד על 135 אלף, ירידה מ-151 אלף משרות בפברואר. בתוך כך, מוקדם יותר השבוע פורסם אינדיקטור מקדים לשוק התעסוקה האמריקאי, כאשר מספר המשרות הפנויות בארה"ב ירד בפברואר לרמה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר, 7.56 מיליון לעומת 7.8 מיליון בחודש הקודם. התחזית הייתה ללא שינוי, לעומת רמה של 7.7 מיליון שעליה דווח במקור בינואר.
עם זאת, מדד התעסוקה של ה-ADP הפתיע לחיוב כשהצביע אמש (ד') על תוספת של 155 אלף משרות במגזר הפרטי של המשק האמריקאי, גבוה בהרבה מהצפי המוקדם שעמד על 118 אלף, ומעל הנתון בחודש הקודם שהסתכם סביב 84 אלף משרות חדשות.
5. תחזית
אנליסטים בג'יי פי מורגן מזהירים כי היישום המלא של מדיניות הסחר של טראמפ מייצג "זעזוע מאקרו כלכלי משמעותי שלא נכלל כרגע בתחזיות שלנו". עוד הדגישו כי "הזעזוע הזה יוגבר ככל הנראה על ידי השפעתו על הסנטימנט ובאמצעות תגמול של מדינות העומדות בפני העלאות משמעותיות בתעריפי המכסים שלהן", והזהירו כי זעזוע מכסים גדול מאיים על מיתון בארה"ב והעולמי.
גם בוולס פארגו ציינו כי התעריפים שהטיל טראמפ היו גדולים מהצפוי, ובוודאי גם מעל לציפיות השוק. "המכסים עשויים להיתפס כשליליים עבור כלכלת ארה"ב ומדינות היעד". במקביל בבנק האמריקאי מעריכים כי הפד צפוי לבצע פעולות מוניטאריות מקלות "הרבה יותר" סביב אמצע שנת 2025 ועד אמצע 2026.