שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

מנהלת תהליך הבחירה של נבחרת 40 עד 40: "לנהל מיון זה קצת כמו ניהול תורים"

זו השנה השלישית שד"ר ליאת בסיס מנהלת את תהליך המיון בפרויקט 40 עד 40 של גלובס • בכנס 40 עד 40 היא סיפרה: "אני ממשיכה לעשות את הפרויקט כי זו הזדמנות טובה לייצר חדשות טובות"

ד''ר ליאת בסיס, מנהלת תהליך המיון, בכנס 40 עד 40 / צילום: כדיה לוי
ד''ר ליאת בסיס, מנהלת תהליך המיון, בכנס 40 עד 40 / צילום: כדיה לוי

ד"ר ליאת בסיס, שמנהלת כבר שנה שלישית את תהליך המיון שעברו המועמדים בפרויקט המנהיגות הצעירה של גלובס, הסבירה בכנס 40 עד 40 כיצד מתנהל תהליך המיון. בפתח דבריה אמרה שהיא "ממשיכה לעשות את הפרויקט כי זו הזדמנות טובה לייצר חדשות טובות".

לפרויקט המלא של 40 עד 40 לשנת 2025

בסיס סיפרה שלכל אחד יש כוח-על והכוח-על שלה הוא לעשות סדר: "ליצור סדר זה דבר עמוק ויש בסדר את היכולת להגדיל אפקטיביות וגם לחזק מערכות יחסים". היא המחישה את הערך של הסדר באמצעות תמונות ודוגמאות מהחיים. למשל בארון בגדים מבולגן, קשה למצוא את הבגד הנכון והספציפי שאותו אדם מחפש. הדבר זהה גם לתורים, תור מבולגן יאריך את הזמן הממוצע שבו אדם עומד, אך תור מסודר ומנוהל היטב יועיל וייטיב עם כל העומדים בו וימנע חיכוכים בין האנשים.

כנס 40 עד 40 | "המענים מצד המדינה למילואימניקים לא מספקים"
כנס 40 עד 40 | אלונה בר און: "בנינו הליך בחירה מקצועי, נקי ומובנה, כדי שלבחירה תהיה משמעות"

"איך עושים סדר בתור, או במקרה שלנו, בנבחרת של 40 מתחת ל-40?", שאלה בסיס. "קודם כל מגדירים מי מתקדם בכלל בתור, או מי עומד בו. בנבחרת הצעירים השנה בחרנו ארבעה קריטריונים: מתחת לגיל 40; מצליחים; מבטיחים עם עוד כברת דרך בדרכם המקצועית; וכמובן מעניינים".

מה קשה בניהול המיון?

במהלך תהליך המיון ישנם גם רגעים שמאיימים על הסדר וניהול התהליך. "תמיד אחרי שנסגרת הרשימה מופיעים אנשים שבמקרה פספסו, ומנסים להיכנס אחרי הדד-ליין, איום נוסף זו מערכת הלחצים המגיעה מכיוון הקרובים והחברים, שמעוניינים להיכנס לנבחרת בעצמם או להמליץ על מכריהם". כמו כן, אלמנט היכול להקשות בתהליך הבחירה הוא של מועמדים שהפרטים שהם מספקים כלל אינם נכונים.

כדי לשמור על התהליך נעזרים ב"תיק המיון", מדריך שלם המפרט כל שלב ושלב. "כמו כן כל מועמד מוערך על ידי 25 מעריכים בלתי תלויים, מוגדר סט ערכים ויש בקרה מקצועית שזה התפקיד שלי".

בסוף כל תהליך, בסיום ישיבת המערכת שדנה במועמדים שהגיעו לשלב הסיום, אחרי שכולם מותשים, אנחנו בכל זאת עושים מאמץ נוסף, להישאר ולהפיק לקחים. "השנה הפקנו יותר מ-20 לקחים והם הוטמעו בתיק עבור השנה הבאה".

*** גילוי מלא: פרויקט 40/40 של גלובס הוא פרויקט מערכתי הנערך מזה 20 שנה. בחירת המנהיגים הצעירים מבוצעת בהליך מסודר ומובנה המנוהל על ידי פסיכולוגית תעסוקתית וועדה מייעצת והבחירה היא על פי קריטריונים קבועים עליהם ניתן לקרוא כאן וללא מעורבות מסחרית. גלובס מודה לשותפים שסייעו לנו לקיים את כנס המנהיגות הצעירה של ישראל: בנק לאומי, אל על, דוראל, משרד אגמון עם טולצ'ינסקי.