שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

5 ישראלים ברשימת הסטארט-אפים שהכי כדאי לעבוד בהם בארה"ב

חברת המחקר סטטיסטה בחנה את תנאי העבודה ביותר מ-3,000 סטארט-אפים בארה"ב, ומתוך זה גובשה רשימת 500 המובילים שהכי כדאי לעבוד בהם • הישראלים שהתברגו, לפי הסדר: וויז, ואסט דאטה, דורלופ, ביג איי די וגונג • אירועים ומינויים

אסף רפפורט, מייסד משותף בוויז, ועמית בן דב, מנכ''ל ומייסד משותף של גונג / צילום: נתנאל טוביאס, איל יצהר
אסף רפפורט, מייסד משותף בוויז, ועמית בן דב, מנכ''ל ומייסד משותף של גונג / צילום: נתנאל טוביאס, איל יצהר

1 מיהם 5 הישראלים שהתברגו ברשימת הסטארט-אפים שהכי כדאי לעבוד בהם בארה"ב?

במטרה לגלות מהו הסטארט-אפ שהכי כדאי לעבוד בו בארה"ב, חברת המחקר Statista בחנה יותר מ-3,000 סטארט-אפים פרטיים שממוקמים במדינה, אשר הוקמו בין השנים 2015 ל-2022, מעסיקים יותר מ-50 עובדים ואינם ספין-אוף של תאגיד גדול. כל סטארט-אפ נבדק לפי שלושה מדדים מרכזיים: מוניטין המעסיק, שביעות רצון עובדים והיקף הצמיחה הארגונית.

רבים מעובדי וויז יהפכו למיליונרים, איך משמרים אותם
פערי השכר בין עובדי ההייטק לשאר המשק ממשיכים להתרחב

מתוך אלפי החברות נבחרו 500 שדורגו ברשימה של המגזין פורבס לשנת 2025, ובכלל זה חמש ישראליות. ואלה הן, לפי סדר הדירוג: חברת הסייבר וויז שיושבת בניו יורק, ועשויה להימכר לגוגל תמורת סכום שיא של 32 מיליארד דולר (מקום 8. הדירוג נעשה לפני שדווח על המכירה); Vast Data, שיושבת גם היא בניו יורק, מציעה תשתיות אחסון ולפני שנה וחצי גייסה לפי שווי של 9 מיליארד דולר (מקום 14); DoorLoop שמפתחת פלטפורמה לניהול נדל"ן להשכרה, גייסה אוקטובר האחרון לפי חצי מיליארד דולר ופועלת ממיאמי (מקום 30).

החברה הרביעית היא BigID שעוסקת באבטחת מידע ויושבת בניו יורק (מקום 33), והחמישית היא יוניקורן התוכנה גונג (מקום 34), שלאחרונה הודיעה על מכירות של 300 מיליון דולר בשנת הכספים שהסתיימה בסוף ינואר 2025.

2 נדל"ן

מה שטוב ליהודה לוי ולחברת אביסרור, טוב גם לערן זהבי ולאלקטרה מגורים: שחקן הכדורגל רכש שתי דירות בפרויקט המגורים Riverside של אלקטרה מגורים בשווי של כ-11 מיליון שקל, וישמש כפרזנטור החברה. הפרויקט ממוקם בשכונת גדות ביהוד-מונוסון וכולל 204 יחידות דיור בשלושה בניינים בני 13 קומות.

ערן זהבי ואורן הוכרברג / צילום: זוהר רון
 ערן זהבי ואורן הוכרברג / צילום: זוהר רון

3 תקשורת

גם בפרטנר רוצים מועדון לקוחות: קבוצת התקשורת משיקה את מועדון Private Care Plus למנויי שירות התיקונים שלה, שיציע הנחות משמעותיות ומבצעים בלעדיים על מכשירים ואביזרים. בעלי מכשירי דגל (דגמים נבחרים של אייפון וסמסונג) יוכלו להצטרף למסלול פלטיניום, הכולל תיקון שבר מסך ללא עלות נוספת - מהתקלות שמטרידות בעלי טלפונים הכי הרבה, לפי סקר שערכו בגיאוקרטוגרפיה עבור החברה. עוד עלה בסקר כי יותר מ-30% תיקנו את המכשיר שלהם 1-4 פעמים בשנה האחרונה החולפת.

לדברי רוני אראל-גינזבורג, סמנכ"לית החטיבה הקמעונאית, "מועדון הלקוחות הוא דרך נוספת להעמיק את הקשר שלנו עם הלקוחות, ולספק להם ערך מוסף. שירות התיקונים מעניק ללקוחות מענה מקיף וכולל לצד תחושת ביטחון".

רוני אראל-גינזבורג / צילום: ינאי יחיאל
 רוני אראל-גינזבורג / צילום: ינאי יחיאל

4 שיווק

ג'יי אברהם, מיועצי השיווק והאסטרטגיה המובילים בעולם, יגיע לישראל ב-19 במאי, כאורח מומנטום מקבוצת פילת. אברהם יקיים יום הרצאות מרוכז, שבו יעסוק באסטרטגיות צמיחה, פיתוח אפיקי רווח חדשים ושיפור ביצועים עסקיים, במטרה לסייע לעסקים ישראלים להתמודד עם האתגרים בסביבה העסקית המשתנה בארץ ובארה"ב.

בנוסף ייתן אברהם - שהיה בין היתר שותף לייסוד פדקס, ומנכ"ל משותף של Keller Williams - דגש על פעילות בשוק האמריקאי, שמצריכה מעסקים ישראלים פיתוח אסטרטגיות שיווק ומכירות חדשניות, ובידול מובהק.

5 מינויים חדשים

רונן גוליגורסקי, 44, מונה למנכ"ל אשטרום הנדסה ובנייה. קודם לכן כיהן כמהנדס הראשי וכסמנכ"ל בקבוצת אשטרום.

רונן גוליגורסקי / צילום: באדיבות המצולם
 רונן גוליגורסקי / צילום: באדיבות המצולם

האדריכל רולנדו רייטר מונה לסמנכ"ל התכנון בקבוצת רמי צרפתי. בתפקידו הקודם כיהן כמהנדס העיר אשדוד מאז 2022.

עדי לוסקי מונתה לסמנכ"לית תכנון, ועו"ד עידן מטלין מונה לסמנכ"ל יועץ משפטי באפריקה ישראל.

מספר היום

90 מיליון שקל

היקף ההשקעה של רשת פתאל במלון הבוטיק Bazaar בשדרות ירושלים בעיר יפו (לא כולל הנכס)