העסקה: משפחה של אנשי עסקים יהודים מצרפת רכשה לאחרונה שתי דירות במגדל אינפיניטי של קבוצת חג'ג' במתחם סומייל שבמרכז תל אביב. עלות שתי הדירות יחד - 27.5 מיליון שקל.
● מבצעי המימון כבר לא מושכים קונים: היצע הדירות החדשות הלא מכורות נושק ל-80 אלף
● באמצעות צוואה או במתנה: מתי הזמן הנכון להעביר את הדירה לילדים
דירה אחת, בקומה ה־43 עם נוף לים, בשטח של כ־180 מ"ר עם מרפסת בגודל של כ־22 מ"ר, נרכשה תמורת 16.5 מיליון שקל. הדירה השנייה, בקומה התשיעית, בשטח של כ־150 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־29 מ"ר, נרכשה תמורת 11 מיליון שקל.
המחיר למ"ר: העסקה בקומה הגבוהה משקפת מחיר של כ־86.3 אלף שקל למ"ר; העסקה בקומה התשיעית משקפת מחיר של כ־66.8 אלף שקל למ"ר. המחירים מגלמים בתוכם גם את שטח המרפסת היחסי.
לפי דוחות קבוצת חג'ג' לסיכום 2024, בשני המקרים מדובר במחירים גבוהים מהמחיר הממוצע למ"ר בפרויקט. מתחילת השיווק שלו לשוק החופשי, ב־2021, הממוצע למ"ר בדירות שנמכרו עמד על 53.6 אלף שקל, ואילו ב־2024 הממוצע עמד על 58.39 אלף שקל למ"ר. ברבעון הראשון של השנה לבדו, הממוצע עמד על 64.1 אלף שקל למ"ר, ואילו החברה דיווחה כי אחרי מועד הדוח נמכרו בפרויקט תשע דירות, במחיר ממוצע של 67.66 אלף שקל למ"ר.
"ההבדלים למ"ר בין הדירות מובנים, ונובעים בעיקר מהבדלי הגובה", אומר השמאי איל טדי הראל מחברת טדי שמאות וניהול. "הקומה ה־43 תיהנה מנוף לים, ואילו בקומה התשיעית כבר היום לא בטוח שאפשר לראות את הים - ובעתיד, כשייבנו באזור מגדלים נוספים, ייחסם הנוף עוד יותר".

הרוכשים: שתי הדירות נרכשו על ידי חברות החזקות נדל"ן בבעלות משקיעים צרפתים. עו"ד יום טוב כלפון, עו"ד יונתן גל ועו"ד יוני כהן ממשרד ש. פרידמן, אברמזון ושות' ליוו את העסקה, והמתווכים היו זאק אזוגי ממשרד מייקיז נדל"ן ודוד סבן ומשה בראמי ממשרד אבניס גרופ.
עו"ד כלפון מציין כי הרוכשים "חיפשו פרויקטים יוקרתיים בתל אביב, והפרויקט של חג'ג' נחשב מבוקש ובמיקום מרכזי מאוד. הרוכשים אינם גרים בישראל, ורואים ברכישה עסקת השקעה, אבל גם עושים זאת ליתר ביטחון, על רקע המצב הרגיש שבו נתונים יהודים כרגע ברחבי העולם.
"הרבה תושבי חוץ מתעניינים ורוכשים בתל אביב לאחרונה, מאותה סיבה. כל איש עסקים שהצליח בחו"ל אוטומטית יש לו נכס בישראל - מ־7 באקטובר 2023 זאת ממש מגמה".
יצוין כי נתוני השוק עדיין אינם מבטאים עלייה משמעותית ברכישות מצד תושבי חוץ מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". על פי נתוני אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר, אמנם חלה עלייה קלה מסוף 2023, אך בהשוואה היסטורית הרמה עדיין נמוכה.
בינואר השנה הסתכמו רכישות תושבי החוץ בישראל ב־150 דירות, המהוות רק כ־1.9% מכלל העסקאות בשוק באותו חודש, ומאז 2015 שיעור העסקאות מצד תושבי חוץ לא חצה את רף ה־3%. בתל אביב נרכשו בינואר השנה פחות מ־20 דירות בידי תושבי חוץ, ואילו בירושלים 93 דירות - כ־62% מכלל רכישות תושבי החוץ בישראל בחודש זה.
השוק: שוק המגורים בתל אביב נמצא בתקופה מאתגרת למדי בעת הזו, בעיקר בשל הריבית הגבוהה. בתוכו, שוק היוקרה נמצא בקשיים גדולים עוד יותר.
"קשה מאוד בתל אביב כיום", אומר השמאי טדי הראל. "יש הרבה היצע, בעיקר בגלל הפרויקטים החדשים, ומעט ביקוש יחסית. 2024 הייתה שנה קשה. בשוק היוקרה נמכרות בעיקר דירות חדשות בתקופה הזו, ובדרך כלל לתושבי חוץ ולאנשי האלפיון העליון".
סומייל: המגדל נמצא במתחם סומייל, בין הרחובות אבן גבירול, ארלוזורוב, ז'בוטינסקי ובן סרוק במרכז תל אביב. במתחם מגדל מגורים נוסף, של אפריקה ישראל מגורים - פרויקט DUO.
מגדל אינפיניטי של חג'ג', בן 53 קומות, יכלול בסך הכול 287 יחידות דיור, על קרקע בשטח כ־3.1 דונם.
שני המגדלים נבנו במקום בתי מגורים נמוכים, חלק מהם שרידי כפר ערבי שפונה ב־1948, שבהם התגוררו תושבים באופן לא מוסדר במשך עשרות שנים. רק בתום משאים ומתנים מול הדיירים, תביעות ופינויים, ניתן היה להוציא את תוכנית הבנייה במקום לדרך, לפני שנים אחדות.
"מדובר במתחם מבוקש מאוד", אומר הראל. "זה המרכז של המרכז של תל אביב, הכול נמצא במרחק הליכה או במרחק נסיעת קורקינט מהמקומות המרכזיים בעיר - ובעוד שנים ספורות יעבור בסמוך הקו הירוק של הרכבת הקלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.