ועדת ערר מס שבח מקרקעין בת"א קבעה בשבוע שעבר שארבעה רוכשי דירות בפרויקט ברחוב קק"ל 6 בראשל"צ יאלצו לשלם מס רכישה והוצאות משפט בגובה 30 אלף שקל. בכך נמשך המאבק שמנהלים רשות המיסים מחד, והקבלנים מאידך, בקבוצות הרכישה.
בשנת 2000 קיבל מתווך למכירה מגרש שהיה מיועד לבניין מגורים. המתווך פנה לעו"ד וביחד גייסו קבלן וקבוצה של מקורבים לצורך רכישה משותפת של המגרש ובניית הדירות. חלק מהרוכשים, לרבות הקבלן, התכוונו לרכוש מספר דירות לשם מכירתן. הרוכשים חתמו על מערכת נפרדת של חוזים לרכישת הקרקע ולהזמנת שירותי הבנייה, ובכך פיצלו את העיסקה וניסו לחסוך בתשלום המיסים הנדרשים (מס רכישה ומע"מ).
מהעדויות של המתווך שיזם את הקבוצה עולה, כי הוא שילם 70 אלף דולר עבור הקרקע ו-105 אלף דולר עבור הבנייה, כאשר רכישת דירה זהה מקבלן עלתה באותה תקופה 250 אלף דולר, הוא רכש את הדירה והשכיר אותה, ומספר שנים אחר כך מכר אותה ב-275 אלף דולר. עוד עולה מהעדויות, שחלק מהרוכשים התבקשו מראש לשלם 260 אלף דולר.
בשל פיצול העיסקה הוחתמו גם על בקשה להיתר בנייה, שסיבכה אותם בכתב אישום שהוגש נגדם ונגד הקבלן בגין בנייה ללא היתר, הליך שבסופו של דבר הסתיים אמנם בביטול האישום נגדם והרשעת הקבלן. יו"ר הוועדה, יהושע בן-שלמה, פסק כי בחינת המהות האמיתית של העיסקה מעלה כי היזמים רכשו את המגרש ומכרו דירות מסוימות לרוכשים. "שוכנעתי כי המטרה אמיתית שעמדה לנגד עיני המארגנים והעוררים היתה הימנעות ממס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.