דיסקונט השקעות מתכננת הצעת רכש לנכסים ובנין , זרוע הנדל"ן של חברת ההשקעות בפרט ושל קבוצת IDB בכלל. על פי ההודעה, שפורסמה בחצות הלילה, מתכוונת דיסקונט השקעות לרכוש עד 650 אלף מניות במחיר של 126 שקל למניה. המשמעות: חברת ההשקעות שבשליטת נוחי דנקנר הציעה לאסוף את המניות האמורות בפרמיה של 9.6% מעל שער הנעילה בבורסה.
נזכיר, כי אתמול זינקה מניית נכסים ובנין ב-27.1% בעקבות הדיווחים ב"גלובס" לפיהם יצחק תשובה גייס 500 מיליון דולר לקבוצת אלעד הפרטית שבבעלותו, שקיבלה בימים האחרונים מימון למיחזור הלוואות קיימות מבנקים זרים. נכסים ובנין שותפה עם קבוצת אלעד במיזם מלון הפלאזה השאפתני בלאס וגאס, אחת מהערים האמריקניות הפגועות יותר ממשבר הנדל"ן האמריקני.
דיסקונט השקעות מחזיקה ב-75.5% ממניות נכסים ובנין ובאמצעות הצעת הרכש האמורה היא מתכוונת להגדיל את האחזקה ל-86.5%. המחיר שבו היא מתכוונת לרכוש את מניות נכסים ובנין בשוק מגלמת לעסקה כולה תמורה של 81.9 מיליון שקל. בהנחת היענות מלאה, תרשום דסק"ש רווח של 172.9 מיליון שקל בגין הפחתת מוניטין שלילי, לפי חישוב 266 שקל למניה וההון העצמי של נכסים ובנין נכון לסוף ספטמבר .
הצעת הרכש המתוכננת כפופה לאישור מועצת המנהלים של החברה, אשר ככל הנראה צפויה להתכנס היום או מחר על מנת לאשר את התוכנית. גורמים בשוק מעריכים כי בכוונתו של נוחי דנקנר, בעל השליטה ב-IDB, למחוק את חברת הגג IDB אחזקות (ש-55.2% ממנה מוחזקים בידי גנדן החזקות, החברה דרכה מחזיק דנקנר בקבוצה), קונצרן כור (כ-52% מוחזקים בידי IDB) ובית ההשקעות כלל פיננסים (78.9% בבעלות חברת האחזקות בביטוח כלל , אף היא חברה בקבוצה). עם זאת, טרם התקבלה כל החלטה בעניין זה.
בתוך כך, פרסמה נכסים ובניין את דו"חותיה הכספיים לרבעון השלישי. מהדו"חות עולה, כי ההכנסות ברבעון שחלף גדלו ב-16.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הרוב צנח ב-58.9% ל-10.2 מיליון שקל. ברבעון השלישי שיערכה נכסים ובניין את השווי ההוגן של נדל"ן להשקעה כלפי מעלה בסך של 86.7 מיליון שקל, בהשוואה לשערוך של 162.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עלויות המימון נטו (בניכוי הכנסות מימון) גדלו ב-19.5% ל-188.4 מיליון שקל.
במקביל לפרסום הדו"חות, פרסמה החברה שתי הערכות שווי לקרקע בלאס וגאס - 1.47-1.5 מיליארד דולר, לעומת 1.24 מיליארד דולר אותם שילמו תשובה ודנקנר באוגוסט אשתקד.

לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.