15 יצואניות הגז הגדולות בעולם חתמו על אמנה להקמת קרטל: החליטו למקם את משרדיו הראשיים בדוחא, קטאר

רוסיה, איראן ומדינות נוספות המחזיקות בעתודות גז טבעי, הסכימו היום לתאם תחזיות, השקעות וקשרים עם צרכנים, כדי לשמור על האינטרסים שלהם לנוכח התנודתיות במחירי האנרגיה ; הנפט יורד כעת ב-2.2% ל-38.1 דולר

רוסיה, איראן ומדינות נוספות המחזיקות בעתודות גז טבעי, הסכימו היום לתאם תחזיות, השקעות וקשרים עם צרכנים, כדי לשמור על האינטרסים שלהם לנוכח התנודתיות במחירי האנרגיה.

15 יצואניות הגז הטבעי הגדולות בעולם חתמו היום על צ'רטר והחליטו למקם את משרדיו הראשיים של הארגון החדש בדוחא, קטאר - המרכז העולמי של משלוחי גז טבעי. הארגון החדש ייאלץ להתמודד עם שוק בו 70% מהגז עדיין מועבר לצרכנים מקומיים באמצעות צינורות, ואשר מתנהל ללא מחיר גלובלי בשוקי הסחורות.

מחיר הגז טבעי נסחר כעת בירידות בבורסת הסחורות של שיקגו. אתמול נסחר הגז במחיר של 5.294 דולר למיליון יחידות תרמיות בריטיות.

שלא כמו הנפט, שנהנה משקיפות ומחיר גלובלי, הגז נמכר לגופים מקומיים, לרוב באמצעות חוזים פרטיים וארוכי טווח, ולכן לא קיימת שקיפות באשר למחירו. היכן שכן מתקיים מסחר בגז, הוא משקף שינויים באספקה ובביקוש המקומיים.

מחיר החוזים העתידיים על הנפט למסירה בפברואר יורד כעת ב-2.2% ל-38.1 דולר לחבית, במסחר האלקטרוני, בבורסת הסחורות של ניו-יורק.

מדינות המערב התנגדו להקמת קרטל גז הדומה לארגון אופ"ק, אך נראה כי התועלת של מפיקות הגז מהקמת ארגון עולה על הנזקים שעלולים להיגרם ליחסים שלהן עם הצרכניות במערב.

הצ'רטר, או כתב הזכויות, הופף את שתוף הפעולה הרופף והאמורפי שהתקיים עד כה בין יצואניות הגז לארגון רשמי, מסודר ובעל השפעה.

[לאתר חוזים עתידיים]