צפויים כתבי אישום נגד בעלי תפקידים בעבר במפעל הפיס ובאגודה למען החייל (להלן: האגודה). כך מעריכים גורמים מקורבים לחקירת רשות ההגבלים העסקיים, שעסקה בהסכמים שנחתמו בעבר בין מפעל הפיס לאגודה.
לפי החשדות, מפעל הפיס הגיע להסכם עם האגודה, במסגרתו העביר לה מיליוני שקלים כדי שלא תתחרה בו בהגרלות. החשדות נגעו גם להסכמים שגיבש בזמנו מפעל הפיס עם גופים שונים שעסקו בהגרלות. במהלך חקירת הרשות, שהחלה באוגוסט 2008, נחקרו מנכ"ל מפעל הפיס בזמנו, יעקב ברדוגו. כן זומנו בכירים במפעל הפיס ובכירים באגודה למען החייל ובראשם המנכ"ל, ציון ספיר.
בתחקיר שפורסם לפני כשנה בעיתון "הארץ", נטען כי בעת ששימש ברדוגו כמנכ"ל הפיס, הוחלט להגיע להסדר עם המתחרים הקטנים בתחום ההגרלות - האגודה ומגן דוד אדום, שהפיצו גם הם כרטיסי הגרלה. בתמורה להפסקת ההגרלות מצד גופים אלה, התחייב מפעל הפיס להעביר להם מדי שנה מיליוני שקלים.
בדו"ח מיוחד שפירסם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, לפני כחודש, שעסק בהתנהלות האגודה, הוא התייחס להסכמים אלה. המבקר מצא כי ברדוגו שימש יועץ מיוחד לאגודה וקיבל ממנה סכום של 1.2 מיליון שקל על תרומתו להשגת הסכם, במסגרתו הועברו 8 מיליון שקל ממפעל הפיס לאגודה במשך 4 שנים.
מהאגודה למען החייל נמסר בתגובה: "הנושא מצוי בחקירה, ולפיכך מנועה האגודה מלהגיב. האגודה פעלה ופועלת לפי חוק ולפי כל כללי המינהל התקין". מפעל הפיס מסר בזמנו כי ההסכם מול האגודה נערך בימים בהם הרכב ההנהלה היה שונה לחלוטין, וכי תמוה ש-10 שנים לאחר חתימת הסכם נפתחת חקירה בנושא. כן טען הפיס, כי ההסכם אושר בזמנו בדירקטוריון מפעל הפיס, בו חברים גם נציגי משרד האוצר.
ברדוגו אמר בתגובה: "למיטב ידיעתי החקירה עדיין מתנהלת, ואני לא מתכוון להגיב על דברים שאני לא יודע עליהם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.