3 מניות טכנולוגיה שוות בדיקה

חברות טכנולוגיה רבות נפגעות במשבר, אבל יש כאלה שייצאו ממנו מחוזקות

חברות ציבוריות חותכות לאחרונה דיבידנדים בעקביות, כך שזה היה די בולט כאשר חברה גדולה אחת, IBM , הודיעה הכריזה דווקא על גידול של 10% בדיבידנד שלה. זה היה זמן קצר לאחר שפורסם ש-IBM התעניינה ברכישת סאן מיקרוסיסטמס, רק כדי לסגת ולאפשר לאורקל להסתער ולקנות את סאן.

ובאמת, חברות טכנולוגיה רבות סובלות מהמשבר הכלכלי, אבל הביצועים של אחרות, כפי שהם משתקפים בגידול בדיבידנד של IBM ובעניין שלה ושל אורקל בסאן, מרמזים שלא כל חברות הטכנולוגיה נמצאות במצב של עומס יתר וזקוקות לאתחול. רבות מצליחות לשמר את ערכן.

השתמשתי באסטרטגיות הגורואים כדי לבחור מניות טכנולוגיה מעניינות להשקעה. שימו לב ש-IBM ואורקל לא נכללות בהן. זה לא אומר שהביצועים שלהן עלובים, אלא שהן מתומחרות בצורה הוגנת ולא מציעות ערך גבוה למשקיעים כרגע.

VanceInfo

החברה הראשונה היא VanceInfo Technologies (סימול: VIT), שבעבר הייתה מוכרת בשם WorkSoft. המטה שלה יושב בבייג'ין, סין, והיא מספקת שירותי IT ושירותי פיתוח תוכנה אוף-שור.

ארה"ב היא השוק העיקרי של החברה, אולם לאור המיתון שם, החברה התמקדה במגרש הביתי שלה. לפי נתוני מורנינגסטאר, ב-2008 סין היוותה 21.5% מהיקף העסקים של החברה, כמעט כפליים מהנתון של 2007 (11.7%). במקביל, הנתח האמריקני מפעילותה ירד מ-68.8% ב-2007 ל-54.7% ב-2008.

חשוב שתהיו מודעים לדבר אחד: שווי השוק של VanceInfo מעט נמוך מ-300 מיליון דולר. זה שווי שוק צנוע למדי כך שאפילו שינוי קטן בביקוש למניה יכול לשלוח אותה לעלייה חדה. לכן, אל תרדפו אחריה אם מסתמן מרוץ מעלה במחירה. המתינו עד שהדברים יירגעו.

אסטרטגיית הגורו שביססתי על כתיבתו של מרטין זוויג אוהבת את VanceInfo. מכפיל הרווח של המניה הוא 18.45 ויושב היטב בטווח שהאסטרטגיה דורשת - בין 5 ל-39. בנוסף, האסטרטגיה שואפת שהמכפיל לא יהיה יותר מפי 3 ממכפיל הרווח הנוכחי בשוק, שעומד על 13.

הגידול ברווחיות בריא למדי - 34.29%. זוויג מחפש חברות שהצמיחה בהכנסותיהן יכולה לפחות לעמוד בקצב של הגידול ברווחיותן. הכנסות VanceInfo גדלו אשתקד בשיעור של 64.41%.

כמה משתנים נוספים בחברה מחבבים אותה על אסטרטגיית זוויג: הרווחים גדלים בהשוואה לאותו רבעון בשנה הקודמת, הצמיחה ברווחים לטווח הארוך עומדת על 34.29%, והיא יותר מכפולה מהמינימום של 15% שהמודל דורש. בנוסף, לחברה אין כל חוב. כל אלה מסתכמים לתמיכה חזקה במניה.

SAP

חברת SAP מפתחת תוכנות לארגונים. לפי ה"ניו יורק טיימס", ב-2007 החברה הייתה אחראית ל-10% מהשוק, לעומת היריבה אורקל, שהחזיקה בנתח של 6.6%. "פורבס", בדירוג 2009 לתאגידים הגדולים ביותר, זיהה את SAP כחברה השישית בגודלה בקטגוריית חברות התוכנה והשירותים.

האסטרטגיה שביססתי על וורן באפט מחבבת את SAP. זאת, מפני שהחברה דומיננטית בשוק שלה, רווחיותה צמחה בכל אחת מ-7 השנים האחרונות וב-8 מ-10 השנים האחרונות, ויש לה חוב מועט בלבד.

בנוסף, האסטרטגיה חישבה שמי שקונה את המניה במחירה הנוכחי ירוויח כ-14% מדי שנה בעשור הקרוב. זו תשואה יציבה, נקודה.

מיקרוסופט

המניה האחרונה היא חברת הבנצ'מרק לאורה כל חברות הטכנולוגיה נמדדות. הכוונה, כמובן, למיקרוסופט . חברת התוכנה הדומיננטית ביותר בעולם אהובה על האסטרטגיה שביססתי על כתיבתו של פיטר לינץ'.

לפי האסטרטגיה של לינץ', מיקרוסופט היא חברה ש"צומחת במהירות" בגלל צמיחה של 21.05%, שעולה על המינימום של 20%. מכפיל הרווח של החברה הוא 11.74, נמוך ממכפיל הרווח של השוק, שעומד על 13.

כאשר משלבים את שיעור הצמיחה של החברה עם מכפיל הרווח שלה, מקבלים מכפיל רווח לצמיחה (PEG) של 35.0. האסטרטגיה של לינץ' שואפת ל-PEG של 1 ומטה, כאשר PEG שנמוך מ-0.5 נחשב נהדר - מה שממקם את מיקרוסופט בסטטוס של כמעט נהדרת.

עוד יתרון בחברה הוא רמת החוב המאוד נמוכה שלה. מיקרוסופט היא נושאת הדגל בין חברות הטכנולוגיה, ובמחירה הנוכחי היא צריכה להיות נושאת הדגל של תיק ההשקעות שלכם. *

ג'ון פ. ריס הוא מנכ"ל Validea.com, חברת מחקר השקעות, מייסד Validea ניהול הון, חברה לניהול נכסים, ומנהל קרן הגידור Validea. ריס הוא מחבר-שותף של רב המכר "הגורואים של השוק: אסטרטגיות השקעה במניות לשימושכם מהטובים ביותר בוול-סטריט"