דן אנד ברדסטריט: 57% מהפיצריות בישראל נמצאות בסכנת קריסה

בישראל פועלות כיום כ-1,000 פיצריות, המגלגלות מחזור של כ-400 מיליון שקל בשנה ומעסיקות 6,000-8,000 עובדים ■ עלות פתיחת פיצרייה נעה בין 100 ל-300 אלף שקל

6 מתוך 10 פיצריות הפועלות בישראל נמצאות בסכנת קריסה, או כ-57% מהפיצריות הפועלות בישראל נמצאות בסיכון עסקי גבוה - כך עולה מנתונים שמפרסמת חברת דן אנד ברדסטריט.

על-פי הנתונים, בישראל פועלות כיום כ-1,000 פיצריות, המגלגלות מחזור של כ-400 מיליון שקל בשנה ומעסיקות 6,000-8,000 עובדים.

הרשתות הגדולות (דומינו, דומינו'ס פיצה, פיצה האט וכו') מפעילות כ-200 סניפים ואחראיות לכ-55% מסך המחזור הכספי בענף.

רוב הפיצריות בישראל (כ-57%) נמצאות באזור המרכז. כ-31% מהפיצריות נמצאות באזור הצפון, ורק 12% פועלות באזור הדרום.

בנוסף פועלות בשוק גם מספר רשתות קטנות המפעילות 2-6 סניפים, ואלה אחראיות לכ-15% מהמחזור הכללי בענף. יתר השוק שייך לפיצריות השכונתיות.

בדן אנד ברדסטריט אומרים כי "דווקא הפופולריות של הפיצה בישראל היא שהופכת את הענף למסוכן. העובדה שפתיחת פיצריה אינה כרוכה בהשקעה כבדה מדי הופכת את הענף לתחרותי ביותר. עם זאת, הרבה מהעסקים בענף אינם שורדים לאורך זמן בגלל התחרות העזה".

עלות פתיחת פיצרייה נעה בין 100 ל-300 אלף שקל. 40% מההשקעה מיועד לשיפוץ, והיתרה לרכישת ציוד.

ענף המשלוחים מהווה בממוצע כ-55% מסך הענף, ובמקרים מסוימים נתח המשלוחים מסך ההכנסה של פיצרייה או רשת פיצריות מגיע עד 85%.

שוק הפיצות הקפואות צובר תאוצה: ההערכה היא כי מכירות הפיצות הקפואות מהוות כשליש מסך מכירות הפיצה בישראל.