עבר בקריאה ראשונה: זכאות לפיצויים גם למועסקים לסירוגין

ח"כ יחימוביץ': "הצעת החוק באה להתמודד עם התופעה הפסולה של פיטורים חוזרים ונשנים של עובדים אחת ל-8-9 חודשים והעסקתם מחדש אחרי תקופה קצרה"

הצעת חוק פיצויי פיטורים (תיקון מניעת פיטורים מחזוריים) של ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) וח"כ חיים כץ (ליכוד) התקבלה היום (ד') בכנסת בקריאה ראשונה.

על פי הצעת החוק, יחול חוק פיצויי פיטורים גם על עובד מחזורי שעבד שתי תקופות קצובות בשנתיים רצופות ומעלה. "עובד מחזורי" ייחשב מי שעבד עד שמונה חודשים רצופים בשנה אחת, ולכל הפחות 120 יום באותה שנה.

ח"כ שלי יחימוביץ' אמרה: "הצעת החוק באה להתמודד עם תופעה פסולה ההולכת ומתפשטת של פיטורים חוזרים ונשנים של עובדים אחת לשמונה-תשעה חודשים, והעסקתם מחדש אחרי תקופה קצרה, כל זאת כדי למנוע באופן מלאכותי יחסי עובד מעביד, ולהתחמק מתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות. הניצול הזה אינו עוד נחלתם של עובדים עניים, וגם מעמד הביניים סובל ממנו קשות: מורים המועסקים באמצעות עמותות, הסגל הזוטר באוניברסיטאות, סבלים ברשות שדות התעופה, ורבים אחרים. הצעת החוק תהפוך את הפיטורים לבלתי משתלמים ותבטיח את זכויות העובדים גם אם היו קורבן לפיטורים חוזרים ונשנים".

בדברי ההסבר לחוק נאמר: "הזכות לקבל פיצויי פיטורים היא זכות סוציאלית שהחוק מעניק לעובד המפוטר או לשאיריו, ובפיטורים המחזוריים יש משום תום לב מלכתחילה במגמה ברורה לשלול זכות זאת מעובד. התיקון המוצע בא למנוע שימוש לרעה בחוק, וראיית פרקי העבודה הקצובים כתקופה מצטברת".