אילו מסעדות מציעות חדרי אירוח פרטיים - וכמה זה עולה?

בין אם מדובר במסיבת יום-הולדת או באירוע אינטימי לרגל פרישה מהעבודה - החדרים הפרטיים במסעדות פורחים, כשהמחיר במסעדות היוקרתיות נע סביב 150 שקל לסועד, וכולל מלצרים פרטיים ותפריט מותאם אישית

עריכת אירוע משפחתי, בייחוד כזה שכולל רק כמה עשרות אורחים, עשויה להפוך ממקור לשמחה למקור לטרדה. אולמות אירועים ברובם אינם אופציה, שכן מרביתם מוכנים לערוך אירוע ל-100 אורחים לפחות, ומהצד השני מרבית הבתים הפרטיים לא מתאימים לאירוח של עשרות אורחים.

זו כנראה הסיבה לכך שבתקופה האחרונה מתחזקת מגמה חדשה ומעניינת בעולם המסעדות הישראלי: חדרי אירוח פרטיים.

"החוויה באירוע הנעשה בחדר אירוח פרטי במסעדה משדרת יוקרה ואקסקלוסיביות, ולכן במסעדות רבות חדר האירוח כונה "חדר VIP", מסביר איתן זינגר, מנכ"ל אתר המסעדות rest (בכתובת: www.rest.co.il). לדבריו, יותר ויותר ישראלים עושים שימוש בחדרי האירוח הפרטיים, בעיקר עקב השינוי התפיסתי בתחום. "עד לפני כמה שנים יציאה למסעדה נחשבה בעיני הישראלים כבילוי מותרות, אולם לאט-לאט בילוי במסעדה הפך לחלק אינטגרלי מהחיים".

"עם זאת", אומר זינגר, "ברוב המקרים לא מדובר בחוויה הדורשת השקעה גדולה מדי, ולראייה ניתן לראות משפחות מכל שכבות האוכלוסייה חוגגות ימי הולדת בחדר פרטי. עריכת אירוע פרטי בחדר אירוח במסעדה עונה על כמה צרכים: עוזרת להיפטר מכאב הראש הכרוך בעריכת אירוע רב-משתתפים בבית, מאפשרת ליהנות מאוכל איכותי של מסעדה טוב, ומעניקה שירות אישי וקשוב, עם מלצרים שכל תשומת-לליבם מוקדשת למשתתפי האירוע בלבד".

נעם שקד, מנכ''ל אתר המסעדות 2eat (בכתובת: www.2eat.co.il), מציין כי חדרים פרטיים ניתן למצוא כיום בכל סוגי המסעדות ובכל רחבי הארץ, לאו דווקא בערים המרכזיות.

"מרבית המסעדות המפעילות חדרים פרטיים מאפשרות לבחור את התפריט מראש ואף להתאים אותו לאירוע", אומר שקד. "לרוב המחיר לתפריט זה קבוע מראש, מה שמקנה לשף יכולת לפנק את לקוחותיו, לדוגמה ארוחה שבה הראשונות הם למרכז השולחן, שמספקת ללקוח ליהנות ממגוון מנות ראשונות רחב ומיוחד".

"גלובס" קיבץ חוות-דעת והמלצות של סועדים ושל אתרי המסעדות 2eat ו-rest על 10 מסעדות בולטות, שיעניקו לאירוע נופך אינטימי ויוקרתי לצד תפריט מיוחד.

מול ים, תל-אביב

מקומות ישיבה: 16.

מחיר: החל מ-200 שקל לסועד.

תפריט: מסעדת קונספט שמתמחה בדגים ובפירות ים.

עוד משהו: החדר ממוקם בסמוך למרתף היין, וניתן להשקיף ממנו על אוסף היינות של המסעדה.

Canela, ירושלים

מקומות ישיבה: 16 בחדר הפרטי, עד 50 באזור הפרטי.

מחיר: החל מ-150 שקל לסועד.

תפריט: מסעדת שף צרפתית כשרה.

עוד משהו: תפריט מיוחד של יינות בוטיק ישראליים.

מסה, תל-אביב

מקומות ישיבה: עד 18.

מחיר: החל מ-150 שקל.

תפריט: מסעדת פיוז'ן בסגנון אזור פרובנס.

עוד משהו: המסעדה של השף אביב משה. העיצוב - שולחנות ארוכים ומשותפים ובר שחור - של האדריכל אלכס מיטליס.

קימל, תל-אביב

מקומות ישיבה: 3 חדרים פרטיים - חדר ל-20 איש; חדר בעיצוב כפרי לאירוח 40 איש, המותאם גם לישיבות וכולל כורסאות עור, שולחנות עץ ואוסף גדול של בקבוקי קוניאק; והחדר הלבן, בו ניתן לארח עד 90 איש, וכולל גם מסך טלוויזיה לבן ענק.

מחיר: החל מ-100 שקל לסועד.

תפריט: כפרי צרפתי, דגים ובשרי.

עוד משהו: המסעדה ממוקמת במבנה לשימור בן 129 שנה, שהיה שייך לשייח' תורכי.

MARABOO, רמת-גן

מקומות ישיבה:עד 100 איש.

מחיר:החל מ-150 שקל לסועד.

תפריט: ישראלי ים-תיכוני.

עוד משהו: חניה צמודה, הפעלות לילדים.

רפאל, תל-אביב

מקומות ישיבה: 18.

מחיר: החל מ-150 שקל לסועד.

תפריט: מסעדת ביסטרו - התפריט משתנה לעיתים קרובות בהתאם לעונה ולמצאי בשוק.

עוד משהו: המסעדה של השף רפי כהן. מהחדר הפרטי נשקף נוף לים.

טאטי לופט, יהוד

מקומות ישיבה: 25.

מחיר: עד 120 שקל לסועד.

תפריט: מסעדת ביסטרו בסגנון איטלקי ים-תיכוני, מאפיית בוטיק של לחמי שאור הנאפים בשיטה מסורתית ופטיסרי בסגנון אירופאי.

עוד משהו: חדר האירועים המשקיף על הביסטרו, מעוצב כחלל פתוח בצבעים חומים ונעימים עם אלמנטים של עץ טבעי. חלונות בלגיים וכורסת עור עמוקה יוצר אווירה אינטימית וחמימה.

סיטארה, תל-אביב

מקומות ישיבה: 18.

מחיר: החל מ-150 שקל לסועד.

תפריט: ביסטרו שף אירופאי: מאכלי ים, בשרים וסלטים.

עוד משהו: מהחדר הפרטי נשקף נוף לים.

יקבי בנימינה, בנימינה

מקומות ישיבה: 3 חדרים - עד 30 איש, עד 80 איש, עד 100 איש.

מחיר: החל מ-120 שקל לסועד.

תפריט: בחירה בין תפריט בשרי לתפריט חלבי. כשר.

עוד משהו: ניתן לערוך סיור ביקב כחלק מפעילות שלפני/אחרי הארוחה וכן וסדנת טעימות יין המגיעים ישירות מהיקב.

אדלינה, קיבוץ כברי

מקומות ישיבה: 12.

מחיר: החל מ-150 שקל לסועד.

תפריט: ספרדי ים-תיכוני.

עוד משהו: מהמסעדה נשקף נוף שפת הים עד ראש-הנקרה.

עלות אירוע פרטי ל-15 איש

(מחירי מינימום, לא כולל משקאות חריפים ותוספות):

סיטארה: 2,250 שקל

רפאל: 2,250 שקל

קימל: 1,500 שקל

מול ים: 3,000 שקל

מסה: 2,250 שקל

Canela: כ-2,250 שקל

יקבי בנימינה: 1,800 שקל

אדלינה: 2,250 שקל

MARABOO: כ-2,250 שקל

טאטי לופט: 1,500 שקל