מסעדות בצל המלחמה: "אם הלחימה תתרחב, הענף צפוי להיפגע בצורה חריפה" יואל אמיר, מנכ"ל Coface BDi: "מסעדות ובתי קפה רבים זוכים לסיוע ממשלתי בשל אובדן ניכר בהכנסות בחודשי המלחמה, אולם ברוב המקרים הסיוע מתקבל רק לאחר מספר חודשים, כך שמקומות בעלי תזרים מזומנים בעייתי, ובעיקר העסקים הקטנים בענף, מתקשים להחזיק את הראש מעל המים"
בשייק שאק מאמינים בחיבור רגשי בין המותג ללקוחות. האם זה יסייע למכירות? הסניף הראשון של רשת הענק הושק סמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב, אשר הפך מוקד משיכה לרשתות בינלאומיות • האסטרטגיה השיווקית כוללת גם מיקומים נחשקים, בניית חוויה חברתית ויצירת תורים במכוון, אך לא בטוח שכל זה יספיק במצב הכלכלי הנוכחי
בוטלה הרשעת מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים יחד" כ-5 חודשים לאחר שהורשע בעבירה של המלצה לקו פעולה, בוטלה הרשעתו של תומר מור, מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים יחד" • בקביעה נכתב כי העבירה הייתה "מעידה חד-פעמית של הנאשם, מבלי שלדברים נלוו תכנון מוקדם"
בית הדין אישר: וולט תשלם 8.5 מיליון שקל בגין הפרת חוק התחרות בית הדין לתחרות אישר את ההסכמות אליהן הגיעו הממונה על התחרות ו-וולט במאי השנה • במסגרת הצו המוסכם, הודתה וולט כי הבליטה באפליקציה מסעדות שעובדות רק עמה באופן שהיה עלול לפגוע בתחרות, וכן כי התנהלותה הייתה מנוגדת לחוק התחרות הכלכלית
ענפי התיירות והמסעדות נפגעו בצורה הקשה ביותר מאז פרוץ המלחמה גלובס מציג מדד חדש הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בחנויות הפיזיות ובאונליין • נתוני הפניקס גמא מראים ירידה של 73% בתיירות ושל 16% במסעדות
אפקט חנוכה: המכירות הקמעונאיות רשמו גידול לעומת השבוע הקודם גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בחנות הפיזיות ובאונליין • מנתוני הפניקס גמא עולה כי גם בהשוואה לחנוכה 2022 נרשמה עלייה במכירות
פחות מנות, פחות שעות ופחות שולחנות: המסעדות מסתגלות לשגרת המלחמה ענף המסעדות הוא מהנפגעים הגדולים מאז פרוץ המלחמה, כשההערכות הן שמדובר בהפסד של 1.2 מיליארד שקל בחודשיים • הירידה בפעילות מעלה את רמת הסיכון של העסקים, שעדיין מחכים לפיצוי מהמדינה • בעל מסעדה: "טרור זה גם לפגוע בעסקים. צריך להילחם על השגרה"
איגוד המסעדות למסעדנים: פטרו או הוציאו לחל"ת את העובדים בהודעה למסעדנים נמסר כי "לאור מודל הפיצוי המתגבש, עליכם לשקול שחרור עובדים לחל"ת על־מנת להציל את העסקים שלכם" • התאגדות רשתות המסחר: ממליצים להיערך להוצאה לחל"ת מיום ראשון • לפי נתוני חברת CofaceBDi, בעשרת הימים הראשונים של המלחמה, עמד אובדן ההכנסות בענף על כ-350 מיליון שקל
בלי עובדים, עם מחסור בחומרי גלם: בעלי המסעדות שנרתמים בשעת מלחמה בעלי מסעדות במרכז מדווחים על ירידה של 95% בהיקף העבודה, אך מגלים הבנה למצב הכאוטי מאז תחילת הלחימה • רבים מהם מתגייסים להכנת משלוחים למפוני העוטף ולחיילים, ובשיחה עם גלובס מציינים: "אין עכשיו דבר כזה 'מסעדנות'. אחרי זה נעשה בקרת נזקים"
20 אלף ארוחות ביום ותעודת כשרות במהלך בזק: כך מאכילים האחים מאבן גבירול את חיילי צה"ל בעלי מסעדת "האחים" הפכו את המסעדה למרכז לוגיסטי לייצור והפצה של מזון • כשהמנות ששלחו לבסיס נבטים סורב, כי לא הייתה להם תעודת כשרות, הם החליטו להפוך את המסעדה לכשרה וקיבלו תעודה זמנית - והם לא היחידים • ישראל מתגייסת
המסעדה שמגישה מנות קלאסיות, טעימות ונדיבות מהמטבח הערבי "לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר
הכירו את הישראלי שהקים שוק בסלובניה - והפך לשיחת היום של מבקרי האוכל ליאור הציב לעצמו מטרה לשים את סלובניה על מפת האוכל העולמית, ועשה את זה בדרך הכי ישראלית • כיום השוק שהקים מארח 22 אלף איש בכל יום שישי, ביניהם גם אנשי עסקים ושרים בממשלה • עסקים מעולם אחר, פרויקט מיוחד
בלב אחד הגנים היפים בתל אביב תמצאו בר יין עם אלכוהול משובח ומנות ממזריות "הלנה", בהובלת השפים גיא גמזו ודור ברזילי, היא מסעדה תל אביבית המייבאת לעיר את האוכל והגישה של מטבחי איטליה וספרד
חדר האוכל הקיבוצי שהפך למסעדה עם מנות שף מוקפדות "מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית
ארוחת הטעימות הזו היא הדבר הכי קרוב למסעדות מישלן שתמצאו כאן ליאור שבא עבדה באנגליה במסעדות יוקרתיות ונחשבות וכשחזרה לארץ פתחה את "סאפר קלאב", המבוסס על קונספט אירועים בריטי: קבוצת אנשים זרים סועדים יחדיו סביב שולחן אחד
אירועים ומינויים UBQ הישראלית מגייסת ומשתפת פעולה עם מקדונלד'ס הסטארט-אפ הישראלי UBQ Materials משתף פעולה עם רשת המזון המהיר מקדונלד'ס שמקימה מסעדה ראשונה מסוגה בעיר סאו פאולו - שנבנית מחומרי בנייה שהיו במקור אשפה ממוחזרת • וגם: דלק ישראל רוכשות את השליטה ברשת מועדוני ההופעות והכרטיסים זאפה • אירועים ומינויים
התבשיל המיוחד של סבתה הפך לאחת המנות הטעימות במסעדה ב"ביינה" מגישים מנות ייחודיות, המבוססות על זיכרונות הילדות של השפית ועל טכניקות הבישול שספגה במטבחי השפים הטובים בישראל בהם עבדה
בקיבוץ קטן בעמק יזרעאל מצאנו את הסנדוויץ' המושלם כריך סרדינים כבושים ברוטב חריף נהדר, משתלה עם פריטי עיצוב ייחודיים מהולנד, מוזיאון נוסטלגי והצצה לבית הילדים • ימים אחרונים של החופש בקיבוצים גבת ויפעת • חגית אברון תופרת יום
המסעדה בנמל תל אביב ששמה במרכז את חומר הגלם מנות רבות בתפריט של "תריסר" מתמקדות בחומר גלם אחד, שמטופל בדרכים שונות ויצירתיות, חושפות אותו, מחמיאות לו ומעצימות את טעמיו
בעיר הזאת מצאנו את הקפה המושלם וגם סדנה שעוררה את כל האיברים שלנו מחדש שיעור ריקוד בשיטה שמשלבת אמנויות לחימה, בר יין שמזכיר את פורטוגל, בית מקדש לפחמימות וקפה מדויק להפליא שמוגש בכלל במוזיאון • ביקור בחיפה • חגית אברון תופרת יום