המגזין Money מציג: 5 דרכים לעשות כסף מהשקעה במניות

ממניות התרופות ועד מניות הבכורה: המגזין הפיננסי Money ממליץ על השקעות נבונות בשוק

אם אינכם סבורים שהשווקים עומדים בפני מפולת נוספת ואינכם נרתעים מסיכון, למגזין הפיננסי "Money" יש 5 טיפים עבורכם להשקעה טובה בשוק המניות האמריקני. המגזין מפרט באילו סקטורים להשקיע, מיהן המניות המומלצות וכיצד להיחשף לאותם סקטורים באמצעות תעודות סל.

1. מניות התרופות

רבות דובר על הרפורמה במערכת הבריאות שהוביל ממשל אובמה, ואולי זו הסיבה העיקרית לביצועים הגרועים של מניות התרופות השנה, בהשוואה ל-S&P 500. המניות בסקטור נסחרות במכפיל 11 בלבד על הרווח הנקי הצפוי ב-2010, כלומר מכפיל הנמוך בחצי מהממוצע ההיסטורי.

אך ב-Money מוצאים ערך רב במניות התרופות: "בשנים האחרונות גיוונו חברות התרופות את קווי המוצרים שלהן, התרחבו לשווקים מתעוררים וקיצצו בהוצאות. גם אם רפורמת הבריאות תפגע בהוצאות על תרופות בארה"ב, צריכת התרופות תמשיך לגדול כיוון שהאוכלוסיה מזדקנת".

כיצד להשקיע? ובכן, ב-Money ממליצים על מניית אבוט שנסחרת במכפיל 12 על הרווח החזוי השנה. גם מניית פייזר מומלצת, אך מי שדוגל בפיזור ימצא עניין בתעודת הסל Health Care Select Sector SPDR (סימול: XLV). עם זאת, Money מזהיר מהסיכון הכרוך בפקיעת פטנטים על תרופות עם הכנסות גדולות וכן מההשפעה המלאה של הרפורמה במע' הבריאות, שלא תהיה ברורה לגמרי בשנים הקרובות.

2. חברות קידוח הנפט

בריטיש פטרוליום . זהו השם הראשון שקופץ לראש כאשר מדברים על חברות קידוחי הנפט, וזאת בעקבות דליפת הנפט הגדולה במפרץ מקסיקו שהחלה בחודש אפריל האחרון. לא רק מניית BP נענשה בעקבות הדליפה, אלא גם מניות קידוחי נפט אחרות, בשל ההגבלות של ממשל אובמה על חיפושי נפט במפרץ. אך ב-Money מציעים להביט מעבר למשבר הנוכחי ולהבין ש"בטווח הארוך, הביקושים לקידוחי נפט במים עמוקים יהיו חזקים".

המגזין ממליץ על מניית Transocean , שצנחה ב-50% מאז אפריל - אפילו יותר ממניית BP. גם טרנסאושן מעורבת בדליפת הנפט במפרץ מקסיקו, אך אנליסטים במורגן סטנלי מעריכים כי התביעות נגדה יהיו חמורות פחות מאשר התביעות נגד BP ולכן הירידה במניה הייתה מוגזמת. מורגן סטנלי מעריך שהמניה תעלה ב-70%. למי שלא רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד, Money ממליץ על תעודת הסל Oil Services HOLDRs (סימול: OIH).

3. קרן Sound Shore (סימול: SSHFX)

Money מתאר את קרן Sound Shore באופן הבא: "אם מניה מסוימת מספיק זולה, אין צורך בחדשות טובות כדי להקפיץ אותה. זוהי הפילוסופיה של מנהלי קרן Sound Shore, אשר הביסו 90% מהמתחרים בענף ב-15 השנים האחרונות. הקרן מציגה ביצועים נחותים מתחילת השנה, אך המשמעת של מנהליה מתאימה לחוסר הוודאות השורר היום בשווקים".

מנהלי הקרן מחפשים את 250 המניות הגדולות והבינוניות עם מכפילי הרווח הנמוכים ביותר בהשוואה לשוק ובהשוואה למכפילים ההיסטוריים. בין ההצלחות הגדולות של מנהלי הקרן ניתן למנות את Genzyme ואת מיקרוסופט. הקרן מחזיקה היום ב-40 מניות בלבד לעומת 115 מניות בממוצע שמחזיקות "קרנות ערך" דומות אחרות.

4. מניות ענף הבנייה

מה לא נאמר ונכתב על שוק הדיור החבוט בארה"ב. 4 שנים לאחר שתנפצות בועת הנדל"ן, שהובילה לירידה של למעלה מ-30% במחיר הבתים הממוצע בארה"ב, ואיש אינו יודע עדיין לומר בוודאות מתי השוק יתאושש לגמרי. למרות זאת, ב-Money ממליצים להשקיע היום במניות הבנייה, לאחר שאלה נפלו ב-69% מהשיא ב-2005 וב-25% מחודש מאי האחרון.

"האנליסטים אומרים שהמניות הללו יציבות לטווח ארוך", מציינים ב-Money. "הן ארגנו מחדש חובות ונפטרו ממלאי קרקעות. חברות בנייה קטנות פשטו את הרגל כך שהחברות הגדולות יתפסו נתח שוק גדול יותר כאשר השוק יתאושש".

לנר היא המניה המועדפת על בנק ההשקעות JP מורגן והבנק צופה כי רווחיה יוכפלו בשנה הבאה. גם מניית KB Home מומלצת, שכן היא צפויה לעבור לרווחיות בשנה הבאה - לראשונה מאז 2007. לצורך פיזור הסיכונים, במגזין ממליצים גם על תעודת הסל iShares Dow Jones US Home Construction (סימול: ITB), תעודת סל ש-64% מנכסיה הם מניות של חברות בנייה. עם זאת, במגזין מזהירים כי ההתאוששות בשוק הדיור עלולה להתעכב בשל האבטלה הגבוהה בארה"ב אשר תעיק על מחירי הבתים שם.

5. מניות בכורה

מניות בכורה הם יצור כלאיים, שילוב של מניה ואג"ח. בתקופה שבה עשיית רווח מאגרות חוב הופכת יותר ויותר קשה, מניות בכורה עשויות להוות אלטרנטיבה ראויה.

"גם אם מחיריהן של מניות הבכורה לא יעלה כאשר השווקים עולים, אתם עדיין תוכלו להרוויח 7% בשנה מהחזקתן", מציינים ב-Money. "התשואה במניות הבכורה גבוהה ב-44% מהרגיל".

המגזין ממליץ על קרן iShares S&P U.S. Preferred Stock Index (סימול: PFF) כדי להיחשף למניות הבכורה, שכן הקרן מציעה תשואה של 6.9%. קרן מומלצת נוספת הינה PowerShares Preferred (סימול: PGX), המציעה תשואה של 7.2% ומפזרת את ההשקעה שלה ב-70 ני"ע.

הסיכון טמון במצב של ירידות חדות בשווקים, או אז מחיריהן של מניות הבכורה יכולים לרדת בשיעור חד יותר מהתשואה שהן מניבות. כמו כן, במצב של העלאת ריבית הבסיס במשק, מניות אלה עלולות להסב הפסדים.