נסטלה מקימה יחידה לפיתוח מוצרי תזונה למניעת מחלות

תפתח מוצרים מותאמים אישית למניעה ולטיפול בסוכרת, מחלות לב וכלי דם, אלצהיימר ועוד

נסטלה, יצרנית המזון הגדולה בעולם, הודיעה כי תקים יחידה שתפתח מוצרי תזונה מותאמים אישית למניעה ולטיפול בסוכרת, השמנת יתר, מחלות לב וכלי דם ומחלת אלצהיימר.

לואיס קנטרל, שמנהל את פעילות נסטלה ביבשות אמריקה, יהיה מנכ"ל היחידה החדשה, נסטלה הלת' סיינס - נאמר בהודעה שהועלתה היום (ב') לאתר האינטרנט של נסטלה, הפועלת מווי שבשוויץ והמייצרת את מותג נסקפה.

כריס ג'ונסון, מנהל פעילות נסטלה ביפן, יחליף את קנטרל ביבשות אמריקה.

היחידה תכלול את פעילות המזון הטיפולי הקיימת של נסטלה, שמכירותיה הגיעו ל-1.6 מיליארד דולר אשתקד.

כמו כן, החברה תקים את מכון נסטלה למדעי הבריאות, ארגון שיפעל מהקמפוס של שותפת המחקר של נסטלה, האוניברסיטה אקול פוליטקניק פדרל דה לוזן (EPFL).

"תזונה שמבוססת על מדעי הבריאות ושמותאמת באופן אישי מתמקדת בדרכים יעילות וחסכוניות למניעת ולטיפול במחלות חריפות וכרוניות במאה ה-21", אמר יו"ר נסטלה, פיטר ברבק-לטמת, בהודעה שפרסמה החברה.

ב-2006 השיקה נסטלה שותפות מחקר עם EPFL. החברה תורמת 5 מיליון פרנק שוויצרי (5.1 מיליון דולר) בשנה לאוניברסיטה, הפועלת מלוזאן, כדי לסייע לה לחקור דרכים לשיפור התפתחותם הקוגניטיבית של ילדים ולמניעת התנוונות המוח בקשישים, וכן לחשוף את הזיקה בין תפקוד הקיבה והמעיים למוח. נסטלה משקיעה במחקר כ-2 מיליארד פרנק שוויצרי בשנה.