מנכ"ל רשות השידור: הטענות על פוליטיזציה נובעות משנאה אישית

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, רוני בר-און, דרש מרשות השידור כי תבדוק באופן יסודי את מספר ההופעות בתקשורת של נציגי הקואלציה ותגיש לוועדה דוח בעניין עד ל-15 בנובמבר

הוועדה לביקורת המדינה דנה הבוקר (ג') בהתנהלות רשות השידור מאז יציאת דוח מבקר המדינה וכן לאור הטענות בדבר פוליטיזציה ברשות השידור בחודשים האחרונים.

מנכ"ל רשות השידור הנכנס, יוני בן-מנחם, התבטא לראשונה בפומבי והתייחס לטענות על פוליטיזציה ומינויים פוליטיים ברשות, וטען כי הבסיס לטענות אלה הוא "שנאות אישיות וסכסוכים אישיים פנימיים", וכי הדבר לא ימנע מהרשות לטפל בבעיות שהוצגו בדוח מבקר המדינה.

בדוח מבקר המדינה שהתפרסם לפני חודשים אחדים מתח השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס ביקורת על הליכי מינוי החברים במוסדות רשות השידור וקביעת תקציבה, מינוי בכירים, העסקת אנשי תקשורת בכירים והתקשרות עם נותני שירותים.

נציג מבקר המדינה חזר הבוקר על דבריו מהדיון הקודם ואמר כי העיכוב ברפורמה ברשות השידור אינו יכול לשמש נסיבה מקלה לבעיות שהתגלו ברשות. זאת משום שלדבריו מדובר בהתנהלות בסיסית כמו מינוי בכירים בעלי זיקה פוליטית, ניהול תקציב לא מאושר במשך שנים והעסקת עובדים ללא מכרזים כחוק.

יו"ר רשות השידור, אמיר גילת, התייחס לדברים ואמר כי הרשות פועלת לתיקון הפגמים שנמצאו על-ידי מבקר המדינה.

בתשובה לשאלת יו"ר הוועדה, ח"כ רוני בר-און (קדימה), בדבר "השאלות שעולות בתחום הממשק בין הדרג הפוליטי לרשות השידור", וכן באשר לדיווחים כי בתקופה האחרונה יש עלייה דרמטית ב"מופעים של חברי קואליציה ברשות השידור", ענה היו"ר גילת כי הוא "ער לדיווחים בעיתונות", והוסיף כי להבנתו גם מועצת העיתונות, שדנה בנושא לפני כשבוע וחצי, "שוכנעה כי מדובר בסכסוכים אישיים פנימיים".

לגבי מספר הפעמים בהם התראיינו חברי קואליציה ברשות השידור ענה גילת כי "כעיתונאי ותיק אני יודע שבתקופה של מחאה מופיעים אזכורים של ראש הממשלה פעמים רבות יותר בתקשורת".

בר-און דרש מרשות השידור לבדוק באופן יסודי את מספר ההופעות בתקשורת ולהגיש לוועדה דוח בעניין עד ל-15 בנובמבר.

בהופעה ראשונה בתפקיד, הגיב מנכ"ל רשות השידור יוני בן-מנחם לטענות על הפוליטיזציה ברשות, ואמר כי מדובר ב"ספינים שהחלו בעקבות דוח מבקר המדינה האחרון".

לדבריו, קיימים "מקרה או שניים" שצריך לבדוק, אך בסך-הכול מדובר ב"ספינים" בעקבות דבריו של המבקר על מינויים זמניים ולא חוקיים.

בן-מנחם טען כי האנשים שנפגעו מהדוח הם אלה שעומדים מאחורי הטענות. "אני מציע לכם להיזהר", אמר בן-מנחם לנוכחים באולם, "הכול נובע גם משנאות ומחנאות אישית".

לדברי מנהל קול ישראל, מיקי מירו, הסיבות למחנאות נובעות מכך שלא אוהבים אותו ואת בן-מנחם, שכן "אין לנו מחנה, אנחנו אנשים מקצועיים".

למרות הטענות שנשמעו באחרונה על כך שאנשי הוועד המנהל ומנכ"ל רשות השידור הם מינויים פוליטיים מובהקים, אמר מירו כי בן-מנחם וגילת "לא הגיעו ממעוז פוליטי", וכי צריך לתת להם כבוד, שכן כל הטענות שמועלות פוגעות בשידור הציבורי. לדבריו, "הטענות שעולות פוגעות בשידור הציבורי ובדמוקרטיה".

בר-און סיכם את הדיון בכך שהוועדה תמשיך להיות "אוזן קשבת גם לאנשים ברדיו ובטלוויזיה ברשות השידור, שיחושו שהדברים אינם מתנהלים באופן הראוי ויבקשו מאיתנו להתערב".

"אני מודיע שעל בסיס קבוע הרשות תעמוד תחת זכויות מגדלת של השקיפות, ככל שהדברים תלויים בוועדה ובמבקר המדינה", הוסיף בר-און.