12 שנות מאסר לטל מור על דריסת שניאור חשין; השופט: "כדאי להדביק גזר דין זה על קירות בפאבים"

השופט זכריה כספי: "מור נהג לאחר ליל הוללות, כשהוא רווי אלכוהול וסם", ולאחר שפגע באופניו של חשין הותיר אותו להתבוסס בדמו - וברח ■ רישיונו של מור נשלל ל-20 שנה ■ יערער לעליון

עונש חמור ומרתיע לטל מור, שדרס למוות והפקיר את שניאור חשין: בית המשפט המחוזי מרכז בפתח-תקווה גזר הבוקר (א') עונש של 12 שנות מאסר בפועל, 3 שנות מאסר על-תנאי ושלילת רישיון נהיגה למשך 20 שנה, על מור (27), שהורשע בהריגתו ובהפקרתו של שניאור חשין ז"ל, בנו של המשנה לנשיא העליון בדימוס, מישאל חשין. זאת, לאחר שפגע בו עם מכוניתו בעת שרכב על אופניו בכביש מספר 5 ביוני אשתקד. מור הודיע כי יערער על גזר הדין.

"מור הורשע בשורה של מעשים קשים, שהאחד מהם קשה מרעהו... בפסיקה ניכרת בעת האחרונה מגמה כללית של החמרה, רוח הפסיקה אינה משלימה עם הקטל הגובר בכבישים ועוד יותר מכך - עם הפקרת נפגעים", כתב השופט זכריה כספי בגזר הדין. "חוסר האחריות של מור וקלות הדעת שלו 'זועקים' מיד כאשר הוא עולה על רכבו, כדי לנהוג בו לאחר ליל הוללות, כשהוא רווי אלכוהול וסם. התוצאה הייתה צפויה, כתסריט שסופו ידוע מראש...

"גם התנהלותו של מור לאחר הפגיעה הקטלנית בחשין, ובעת שהותיר אותו מוטל על הכביש, מתבוסס בדמו, איננה תגובה רגעית או קצרה. הוא נס על נפשו כדי להימלט מזרועות החוק".

השופט הוסיף כי "כדאי להדביק גזר דין זה על קירות בפאבים", כדי לשדר לציבור מסר של הרתעה.

"התקשורת לא השפיעה"

השופט כספי התייחס בדבריו לטענת באת-כוחו של מור, עו"ד תמי אולמן, כי דינו של מור כבר נחרץ בכלי התקשורת.

לדבריו, "סיקור בעיתונות או בטלוויזיה הוא עניין לתקשורת עצמה, והיא הקובעת את ממדי הסיקור... לטעמי, לא זו השאלה או התהייה הזקוקה בחינה. לדידי, יש מקום לשאול האם בית המשפט מושפע מפרסום זה או אחר, מתכיפותו או מימדיו.

"מאחר ושאלה זו נזרקה לחלל האוויר, ולמרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו, תשובתי לכך ברורה: אין לתקשורת ולפרסומים בה או לכל שיקול זר, השפעה על מה שנפסק במשפט זה. מבחינתי, צריך שתנוח דעתם של השואלים, גם אם יימצאו ספקנים שלא יסכימו עימי".

עו"ד אולמן מסרה בתגובה לגזר הדין כי "אנחנו נלמד את גזר הדין, ובדעתנו להגיש עליו ערעור לבית המשפט העליון. יש מקרים רבים שבהם בתי המשפט נתנו עונשים מופחתים, וכך צריך להיות גם במקרה זה".

"הסבר ילדותי"

מור הורשע כי בשעת בוקר מוקדמת ב-5 ביוני אשתקד, נסע במהירות של כ-80 קמ"ש בכביש 5, לאחר שעישן חשיש ושתה לשוכרה והתנגש בחשין, שרכב על אופניו כשהוא לבוש חולצה צהובה זוהרת. בשל הפגיעה הוטח חשין על מכסה המנוע ומת במקום.

על-פי ההרשעה, למרות שחש כי פגע באדם, לא עצר מור לברר את מצבו של חשין לאחר הפגיעה, או להגיש לו עזרה והמשיך בנסיעה רצופה לביתו. כדי להסתיר את מעשהו, מיד כשהגיע לביתו כיסה מור את השמשה הקדמית של הרכב במגבת שחורה. מאוחר יותר הוא התקשר לסוכן הביטוח שלו וסיפר לו שהחליק עם הרכב ופגע בעץ.

לפני כחודש וחצי הורשע מור בהריגתו ובהפקרתו של חשין ובעבירות של נהיגה תחת השפעת משקאות אלכוהוליים, החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית, שיבוש מהלכי משפט ונהיגה ללא רישיון וללא ביטוח.

בהכרעת הדין קבע השופט כספי כי מור לא אמר אמת בעדותו בבית המשפט ו"לעיתים נלכד בשקר ממש".

השופט התייחס בהחלטתו לתרחיש שהציג מור להגנתו במשפט, ולפיו רכב אחר פגע בחשין וגרם למותו ואמר כי "מדובר בתרחיש דמיוני ובלתי מציאותי, שאינו מתיישב עם ממצאים בשטח שנתפר בתפרים גסים, מתוך מטרה לחלץ את מור".

עוד ציין השופט כי הוא לא נותן אמון במור בצורה נחרצת. "בדמו ובשתן שלו נמצאו שרידי סם. הסברו הוא מופרך וילדותי", פסק.

שניאור חשין ז"ל, שהיה בן 42 במותו, הותיר אחריו רעייה, דנית, ו-3 ילדים. הוא היה עורך דין במקצועו, איש עסקים ויזם, שהקים כמה חברות שעסקו בתיירות ובהיי-טק.

תג המחיר של מיטל אהרונסון: 14 שנות מאסר לדורס

בליל יום שישי ה-17 באוקטובר 2008, בלב תל-אביב, פגע רכבם של שי סימון ושלום ימיני במיטל אהרונסון וגרם להריגתה ולפציעתה הקשה של חברתה, מלי יזדי.

אחרי חודשים של חוסר ודאות ביחס לשאלה מי נהג ברכב, הרשיע שופט המחוזי בתל-אביב, צבי גורפינקל, את סימון בנהיגה בשכרות, בהריגתה של אהרונסון בפציעתה של יזדי, ובעבירות של הפקרה לאחר פגיעה, השמדת ראיה ונוספות. ימיני זוכה מהריגה, אך הורשע בהפקרה לאחר פגיעה.

גורפינקל גזר על סימון עונש חסר תקדים של 20 שנות מאסר, ועל ימיני - 5 שנות מאסר. השניים ערערו לבית המשפט העליון על עונשיהם.

בינואר השנה הקלו שופטי העליון באופן משמעותי בעונשם. השופטים הפחיתו בעונשו של סימון וקבעו כי ירצה 14 שנות מאסר. לגבי ימיני, נקבע כי הוא ירצה רק שנתיים וחצי שנות מאסר.

השופטים יצחק עמית, אדמונד לוי וחנן מלצר הסבירו כי העונש שהטיל המחוזי על סימון חרג באופן קיצוני מרף הענישה המקובל.

בגזר דינו של טל מור, דורסו של שניאור חשין ז"ל, ציטט השופט זכריה כספי באריכות מהחלטת בית המשפט העליון בעניין סימון וימיני והביא אותה כדוגמא מרכזית לכך ש"רף הענישה בעבירות ההריגה בתאונות דרכים, שלא היה גבוה, הלך ועלה בשנים האחרונות".

בתחילת החודש אישרה ועדת חוקה, חוק ומשפט לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של חברי הכנסת זאב בילסקי ומשה מטלון, שלפיה, נהג שיורשע בעבירת "פגע וברח", יהיה צפוי לעונש של עד 14 שנות מאסר - ככפליים מהעונש כיום.

מלבד החמרת העונש המרבי, הוסיפה הוועדה לחוק סעיף חדש, לפיו חובה על נוסע ברכב המעורב בתאונה בה נפגע אדם, להזעיק עזרה. נוסע שלא יזעיק עזרה כאמור צפוי למחצית מהעונש הקבוע בחוק על הנהג הפוגע - עד 7 שנות מאסר.

חשין: "שום דבר לא יחזיר לי את הילד"

"כל מה שיש לי לומר זה שאני מתגעגע לילד שלי, וכל גזר הדין לא מעניין אותי. שום דבר לא יחזיר לי אותו. אני רוצה להיות עם הבן שלי, להעביר את אצבעותיי בשערו, לחבק אותו, לשבת בערב ולשוחח איתו. זה הכול" - כך אמר "לגלובס" המשנה לנשיא העליון בדימוס, השופט מישאל חשין, לאחר מתן גזר הדין למי שדרס למוות והפקיר את בנו, שניאור חשין ז"ל.

בהלוויתו של חשין ז"ל ביוני אשתקד ספד לו חשין: "היית יפה כאפולו, ויקינג צעיר, מלא כוח ושופע חיים, היית חכם, סלע וחומה בצורה לילדיך, לאשתך, למשפחה... כך עלית הסערה השמימה, ואני קורא אחריך, ילד, ילד, בני האהוב אל תלך".