באיזו עיר בעולם הכי כדאי לחיות - והיכן ממוקמת ת"א?

אם תכננתם לרדת מהארץ, כדאי שתיקחו בחשבון את הנתונים הבאים: סקר שפרסם מכון מרסר שמתמחה בחברה האורבנית ומדרג מדי שנה את ערי העולם, קובע את רשימת הערים שהכי טוב לחיות בהן ■ וינה מובילה במקום הראשון ובגדד אחרונה ברשימה

היא העיר שבה גדל ופעל פרויד, האמן קלימט, אליה זרמו ובה פעלו המוזיקאים הקלאסיים הטובים בעולם, למרות שבשנים האחרונות היא לא מהווה מרכז עולמי אמיתי כמו בימי הקיסרות האוסטרו-הונגרית, סקר עולמי קבע שווינה, הבירה האוסטרית, היא העיר שהכי טוב לחיות בה - זו השנה השלישית ברציפות.

המחקר נערך על ידי מכון מרסר, שמפרסם מדי שנה את דוח על איכות חיים. מחברי הדוח מחשבים את הנתונים על פי מספר פרמטרים שכוללים יציבות ותקינות פוליטית, יציבות כלכלית, עושר תרבותי, בריאות האזרחים, תנאים סניטריים, שירותי רווחה, שירותי חינוך, דיור ובטחון התושבים.

בימים בהם משבר כלכלי מטיל צל כבד אירופה, תושבי היבשת הקלאסית יכולים להתנחם בכך שמחצית מ-25 הערים הראשונות ברשימה נמצאות במרכז ובמערב אירופה. ציריך השוויצרית היא השנייה ברשימה ואוקלנד הניו זילנדית מופיעה ברשימה מיד אחריה.

10 הערים המובילות שתושביהן יכולים להיות המאושרים ביותר הן:

1. וינה (אוסטריה)

2. ציריך (שוויץ)

3. אוקלנד (ניו זילנד)

4. מינכן (גרמניה)

5. דיסלדורף (גרמניה)

6. וונקובר (קנדה)

7. פראנקפורט (גרמניה)

8. ג'נווה (שוויץ)

9. ברן (שוויץ)

10. קופנהאגן (דנמרק)

ת"א במקום ה-99

ביבשת האמריקנית הערים בקנדה מובילות באופן משמעותי על פני הערים העצומות של ארצות הברית ברשימת המקומות שטוב לחיות בהן, והם עוקפות גם את הערים הגדולות בברזיל שמתפתחות בקצב מרשים. סינגפור היא העיר היחידה באסיה שנכנסה לרשימת ה-25 הראשונות, ופורט לואיס ממאוריטניה היא העיר הראשונה מיבשת אפריקה שמופיעה במקום ה-84.

ומה לגבי ישראל? הנציגה שלנו ברשימה היא תל אביב, שמופיעה במאה המקומות הראשונים. העיר החביבה על דיפלומטים זרים מדורגת במחקר במקום ה-99 המכובד.

בצדה השני של הרשימה, העיר שהכי גרוע לחיות בה היום היא בגדד בעירק. בנגוי מצ'אד שבמרכז אפריקה צמודה עליה. לטענת החוקרים, "האביב הערבי" רק החמיר את תנאי המחייה בערי צפון אפריקה והמזרח התיכון".

"הערים באירופה ממשיכות לפעול בסטנדרטים הגבוהים בעולם כשמדובר ברמת חיים", מסביר החוקר הראשי של מכון מרסר, סלאגין פראקאטי. "התושבים באירופה נהנים מטכנולוגיה ושירותים מתקדמים, רמת רפואה גבוהה, יצירתיות ותרבות פנאי עשירה".

עם זאת הוא מוסיף כי "המצב הכלכלי, רמת האבטלה שעולה וחוסר אמון במערכות הפוליטיות, מטילה צל על עתידם ואי אפשר לחזות בדיוק מה יהיה באירופה בשנים הקרובות".