56% מעובדי ערוץ 10 מרוויחים פחות מ-8,000 שקל בחודש

(עדכון) - בערוץ 10 דוחים הביקורת על משכורות-עתק לעובדים - רק 2% מרוויחים יותר מ-50 אלף שקל ■ המספרים נחשפים במסגרת המאבק על הישרדות הערוץ ■ ערוץ 10 ישדר תשדירי מחאה בפריים-טיים נגד נתניהו, שטייניץ וכחלון

ערוץ 10 ינצל את "הישרדות", "היפה והחנון" ושאר תוכניות הפריים-טיים לטובת קמפיין תשדירים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר יובל שטייניץ ושר התקשורת משה כחלון. זאת, במחאה על אי-היענותם לדרישת הערוץ כי חובות הערוץ ייפרסו לתשלומים.

בתוך כך, בערוץ 10 דוחים את הביקורת הציבורית וזאת שנשמעת שלא לציטוט במסדרונות האוצר והתקשורת, לפיה עובדי ערוץ 10 מרוויחים משכורות-עתק. בערוץ 10 ישנם 446 עובדים, ועוד כ-90 בנענע10.

לפי נתונים שנחשפים בראשונה במסגרת המאבק של ערוץ 10 על הישרדותו, עולה כי 56% מהעובדים בערוץ מרוויחים למטה מ-8,000 שקל בחודש; 32% מרוויחים בין 8,000 ל-15 אלף; 5% מרוויחים בין 15 ל-25 אלף שקל; ועוד 5% מרוויחים בין 25 ל-50 אלף שקל. 2% הנותרים משתכרים למעלה מ-50 אלף שקל. אין עובדים שמרוויחים 5,000 שקל או שכר מינימום.

מאז החליטה הרשות השנייה בתחילת השבוע שעבר לחלט את ערבויות ערוץ 10, העומדות על 42.7 מיליון שקל ב-2 בספטמבר, עקב אי-תשלום חובותיה למדינה בגין תמלוגים ודמי זיכיון בסך 45 מיליון שקל, התקיימו בערוץ דיונים רבים בנוגע לאופי המאבק על הישרדותו.

ל"גלובס" נודע כי לאחר התלבטויות וויכוחים לגבי אופן הביטוי שתקבל המצוקה של ערוץ 10 על גבי המסך, הוחלט כי כבר בימים הקרובים יחל הערוץ לשדר תשדירים, פרסומות ופרומואים נגד "הסחבת של שר האוצר שטייניץ, שר התקשורת משה כחלון, וראש הממשלה בנימין נתניהו, בקבלת החלטה", כדברי בכיר בערוץ.

עוד נודע כי המחלקות השונות בערוץ כבר החלו בעבודה של הכנת חומרים לשידור. בשלב זה מסתמן כי לא ייעשה שימוש בתוכניות של חברת החדשות, הכוללות את מהדורת החדשות ותוכניות האקטואליה, כדי למנוע ניגודי עניינים ואתיקה.

גורם בערוץ אמר ל"גלובס" כי "החלטנו למקד את המסרים ולכוונם באופן ספציפי למשולש מקבלי ההחלטות נתניהו, שטייניץ וכחלון, שנעלמו מעל פני האדמה וממלאים פיהם מים בכל הנוגע לסוגיה".

"מתוכננים מסרים פחות רכים"

כזכור, לפני מספר חודשים, כאשר ועדת הכלכלה דנה בחובות ערוץ 10, נעשה שימוש במסך בתשדיר "אין לי ארץ אחרת". לדברי הגורם, "עכשיו מתוכננים מסרים פחות רכים ובעוצמות הרבה יותר גבוהות".

"אנחנו מתכננים לנצל היטב את העובדה שיש לנו זמני צפיית שיא כדי להעביר מסרים בצורה הכי חזקה שאפשר, לדוגמה במהלך התוכנית עתירת הרייטינג 'הישרדות'", הוסיף.

יש לציין כי השימוש בזמן מסך אינו מהלך שהמציא ערוץ 10. בעבר השתמשו הזכייניות השונות בזמן מסך כדי לקדם מטרות שלהן. כך לדוגמה, קיימה קשת קמפיין תשדירים תחת הכותרת "עושים את הטלוויזיה של ישראל", בימים שלקראת ההכרעה על הזוכים במכרז על זיכיון השידור של ערוץ 2.

בתוך כך, אמש (שבת) קיימו עובדי הערוץ משמרות מחאה מול בתיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה, שר האוצר יובל שטייניץ במבשרת ציון ושר התקשורת משה כחלון בעתלית.

בין המפגינים אתמול היו גם מנכ"ל ערוץ 10, יואב הלדמן; סמנכ"ל התקשורת והשיווק, דוד ועקנין; מנכ"ל חברת חדשות 10, אורי רוזן; העורך הראשי של "לונדון את קירשנבאום", אבי אלקלעי; המפיקה הראשית של הערוץ, אתל בנבנישתי; סמנכ"ל הפרוגרמינג, עודד טל; עורך התרבות של הערוץ, נדב בורנשטיין; הכתב הצבאי אור הלר; ואחרים.

להפגנה הגיעו גם עיתונאים מכלי תקשורת אחרים המאוגדים יחד עם עובדי ערוץ 10 בארגון העיתונאים החדש.

כפי שפורסם ב"גלובס", בימים הקרובים צפוי עופר עיני, יו"ר ההסתדרות, להיכנס לעובי הקורה של הסוגיה במטרה לפתור אותה.

בשעות הצהריים נפגש היום מנכ"ל ערוץ 10, יואב הלדמן, עם שר התקשורת, משה כחלון, בכדי לדון עמו בפריסת החוב של ערוץ 10 ל-5 תשלומים שנתיים החל מ-2014 ועד 2019. כחלון אמר כי הוא לוקח על עצמו להתחיל תהליך, וכצעד ראשון הוא יזמן אליו את ראשי אגף התקציבים באוצר.

יחד עם זאת, יש לציין כי שעון החול של ערוץ 10 אוזל, שכן בעוד 14 יום יחולטו הערבויות של הערוץ. ההערכה היא כי האדם היחיד שצריך לקבל החלטה בנושא הוא זה שנמצא במעלה הפירמידה - ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהטיל משמעת קואליציונית לפני מספר חודשים נגד דחיית חובות הערוץ. בערוץ 10 חוששים מפתרונות "מאכזבים" שרק ידחו את הבעיה אך לא יפתרו אותה.