ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה של עיתונאי "מעריב"

סכסוך העבודה הוא בקרב העיתונאים המאוגדים בארגון העיתונאים החדש ■ העובדים חוששים כי אם העסקה עם בן-צבי תאושר, יפוטרו כ-1,600 איש

ההסתדרות נענתה לבקשת עיתונאי "מעריב" והכריזה היום (ב') על סכסוך עבודה בקרב העיתונאים המאוגדים בארגון העיתונאים החדש. בין עובדי ההפצה של עיתון של לבין הנהלת "מעריב" כבר קיים סכסוך עבודה מזה כמה חודשים.

העובדים מקווים כי במהלך תקופת הצינון בת השבועיים מרגע ההכרזה על סכסוך העבודה ועד כניסתו לתוקף יתקיימו דיונים ומשא-ומתן בין ההנהלה החדשה והישנה של "מעריב" לבין העובדים, במטרה למזער את הנזק לעובדים.

אסיפת חירום

כזכור, מאות עיתונאים התכנסו אתמול (א') בדסק החדשות של "מעריב" ברחוב קרליבך בתל-אביב לאסיפת חירום. בישיבה מקדימה שנערכה לפני אסיפת החירום בין ועד העיתונאים לבין הוועדים האחרים ב"מעריב" - המובילים והמפיצים - הוחלט על הקמת מטה מאבק משותף.

אסיפת החירום שהתקיימה אתמול הוכרזה כבר ביום חמישי, בטרם נודע על עסקת המכירה שנרקמה בין יו"ר אי.די.בי, נוחי דנקנר, לבין מו"ל "מקור ראשון", שלמה בן-צבי. במקור נועדה הישיבה לדון בצעדי העובדים עקב הודעת מנכ"ל "מעריב" ביום חמישי כי העובדים יקבלו רק שליש ממשכורתם במועד, וכי כלל לא בטוח שיקבלו את מלוא משכורתם עד החגים או בכלל.

באסיפה אתמול אמר יו"ר ועד העיתונאים ב"מעריב", חגי מטר, כי "אם העסקה תאושר, יפוטרו כ-1,600 עובדים. העובדים הם אלה שעושים את העיתון, ולכן אנחנו דורשים מההנהלה מעורבות מלאה במשא-ומתן ושמירה על זכויות העובדים".

מטר דרש מההנהלה להשלים את שכר העובדים עד ערב ראש השנה.

במהלך האסיפה העלו העיתונאים רעיונות שונים ובהם שימוש בהפגנות ובאמצעים אחרים כגון שימוש בדפי העיתון ואתר האינטרנט, בדומה לאופן הפעולה של עובדי ערוץ 10.