ראש עיריית פתח-תקווה לשעבר וסגנו לא יועמדו לדין

התיקים נגד יצחק אוחיון בחשד למינויים פוליטיים, שוחד בחירות ושוחד נסגרו מחוסר ראיות מספיקות ובשל מצבו הרפואי בהתאמה ■ חומר הראיות בעניינו של סגנו אוריאל בוסו נבחן שוב, והוחלט כי אין די ראיות על מנת להוכיח את אשמתו

ראש עיריית פתח-תקווה לשעבר, יצחק אוחיון, וסגנו אוריאל בוסו, לא יועמדו לדין - כך החליט פרקליט המדינה משה לדור. ההחלטה התקבלה על בסיס מצבו הבריאותי של אוחיון, לאחר שנערך לו שימוע בפרקליטות בעקבות ההחלטה הראשונית להגיש נגדו כתב אישום.

כנגד אוחיון נוהלו שני תיקים, האחד, בחשד למינויים פוליטיים ושוחד בחירות, שטופל בפרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי), והשני, בחשד לשוחד, שטופל בפרקליטות מחוז מרכז.

בתיק שעסק בחשד למינויים פוליטיים ושוחד בחירות התקיים שימוע בנוכחות סנגוריו של אוחיון, שבעקבותיו החליט לדור לסגור את התיק מחוסר ראיות מספיקות.

במסגרת הליכי שימוע בעניינו של אוחיון בתיק השוחד הועלתה על-ידי באת-כוחו גם טענה הנוגעת למצבו הרפואי וליכולת לניהול ההליך בשל מצבו הרפואי. טענה זו נבדקה ביסודיות באמצעים שונים לרבות בדיקת מומחה מטעם הפרקליטות שחוות-דעתו תמכה בטענה. לפיכך, החליט פרקליט המדינה לסגור התיק בשל מצבו הרפואי.

לאחר שהתקבלה ההחלטה בעניין אוחיון, נבחן שוב חומר הראיות בעניינו של בוסו, והוחלט על-ידי המשנה לפרקליט המדינה (פלילי), אלי אברבנאל, כי אין די ראיות על מנת להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר. לפיכך גם תיקו נסגר, בהיעדר ראיות מספיקות.

בתיק המשותף לאוחיון ובוסו ישנם 3 חשודים נוספים שהחלטה בעניינם תתקבל בהקדם, לאחר סיום הליכי השימוע.

בספטמבר 2012 הודיעה פרקליטות מחוז המרכז לאוחיון ול-4 מעורבים נוספים, כי לאחר בחינת חומר הראיות בתיק החליט פרקליט המדינה להעמידם לדין בכפוף לשימוע. החשדות שיוחסו לאוחיון הן בעבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. זאת, בגין חלקו ב-3 פרשות שונות שעניינן קבלת שוחד כספי או אחר, בין היתר בתמורה לקידום ענייניהם הפרטיים של אזרחים במסגרת תפקידו הציבורי.

על-פי החשדות היה מעורב בוסו באחת הפרשות שעניינה קידום פרויקט נדל"ן בעיר בתמורה לקבלת שוחד. תיק החקירה הגיע לראשונה לפרקליטות בחודש מאי 2011 לאחר חקירה גלויה וסמויה שנערכה על-ידי היחידה לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה).

עורכי הדין של סגן ראש עיריית פתח-תקווה, אוריאל בוסו, עורכי הדין עפר ברטל, דב גלעד כהן ושרון בן-צבי, מסרו בתגובה: "אנו שמחים מאד על החלטת פרקליטות המדינה (אלי אברבנאל) ופרקליטות מחוז מרכז (רונית עמיאל). הם הראו עד כמה זה חשוב לקיים שימוע באמת בנפש חפצה ובאוזן כרויה. אנחנו מודים להם על הפתיחות שגילו לאורך כל ההליך. למרות כל ההשמצות שנשמעו במהלך מערכת הבחירות נגד אוריאל בוסו, הוכח שכפי שהוא טען תמיד - הוא ישר לחלוטין ומהווה באמת שליח ציבור נאמן ואמין לכל תושבי פתח-תקווה".

הצעה: נאשמים בפשע לא יוכלו להתמודד במועצה או ברשות מקומית

במסגרת סוגיית ראשי הערים העומדים לדין בעבירות שחיתות, הגיש אתמול (ב') ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה), בסיוע התנועה לאיכות השלטון, הצעת חוק הקובעת שמי שהוגש נגדו כתב אישום חמור בגין עבירות מסוג פשע לא יהיה זכאי להתמודד לתפקיד חבר מועצה או ראש רשות מקומית, אלא אם קבע יו"ר ועדת הבחירות המרכזית כי הוא זכאי להתמודד.

"לא ייתכן שאותם נבחרים או מועמדים בבחירות, ממשיכים להציג מועמדותם כאילו לא אירע דבר ולא נפל פגם או רבב בהתנהלותם ובשמם", אמר ח"כ רוזנטל. "עלינו לדאוג למערכת ציבורית נקייה שתחזק את אמון הציבור. עלינו להשתית נורמה ראויה שתקיא מתוכנו את המושחתים".

מיקה קונר קרטן, מנהלת תחום החקיקה בתנועה לאיכות השלטון, ציינה כי "בית המשפט הבהיר את מה שהציבור חש מזה זמן, מי שמרחף מעליו כתב אישום חמור אינו ראוי לנסות ולשמש פרנס הציבור עד שיתבהרו החשדות נגדו ויקבע שהוא נקי מכל רבב. לבית המשפט לא היו הכלים המשפטיים לעצור את אלה שכתב אישום חמור מרחף מעליהם מלשוב ולהתמודד. הצעת החוק קובעת נורמה חדשה ומבקשת לשמור על טוהר המידות, אמון הציבור ברשויות השלטון ומחזקת את שלטון החוק".