"רמת המרווחים באג"ח הקונצרני אינה משקפת את הסיכון"

כלכלני לאומי בסקירה השבועית על שוק ההון: "מומלץ להימנע מהשקעה באג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות"

סביר להניח שברבעונים הבאים נראה התאוששות ביצוא הישראלי עקב המשך ההתאוששות ההדרגתית בכלכלות אירופה וארה"ב - יעדי הייצוא העיקריים של ישראל. עדות ראשונה להתאוששות כזו ניתן למצוא בנתוני סחר החוץ לחודשים ספטמבר ואוקטובר, שכוללים שיפור ביחס לחודשים קודמים. כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק ההון.

השאלה הגדולה לגבי הכלכלה הישראלית נוגעת להתפתחויות בצריכה הפרטית, לאור העובדה שמספר משרות השכיר עולה בקצב מתון ביותר, וכך גם השכר הריאלי. התמתנות בקצב הגידול של הצריכה הפרטית בתקופה הקרובה, עלולה להשליך על הרווחיות של הפירמות המקומיות.

בינתיים, אומרים בלאומי, לא נראה שהמשקיעים מודאגים מהתפתחויות אלו. "אנו סבורים כי רמת הסיכון בשוק המניות המקומי נמצאת אף היא במגמת עלייה - בדומה למגמה במניות חו"ל".

לגבי שוק האג"ח מעריכים בלאומי כי התשואות בחלק הארוך של העקומים המרכזיים בחו"ל, וכפועל יוצא מכך גם בשוק המקומי, צפויות להמשיך ולעלות בטווח הזמן הבינוני (לאורך השנתיים-שלוש הקרובות), וזאת כתלות בהמשך השיפור בכלכלת ארה"ב (ובמידה מסויימת גם בכלכלת אירופה). "מומלץ להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן)".

מנגד, בלאומי ממליצים על החזקת אג"ח ממשלת ישראל תוך התמקדות במח"מ בינוני-קצר. בחלק הקצר, "אנו מעדיפים את האפיק הצמוד, למרות שסביבת האינפלציה צפויה להישאר ממותנת, וזאת בגלל שהאינפלציה הצפויה הנגזרת משוק ההון בטווחים אלו נמוכה מדי, להערכתנו. אנו ממליצים על החזקה נמוכה של אג"ח קונצרני בחו"ל, תוך התרכזות בדירוגים נמוכים (רמת סיכון גבוהה) ומח"מ קצר/בינוני. עליית התשואות בחלק הבינוני של העקום, והערכה שמעתה מגמת העלייה בתשואות לא תהיה מהירה, תומכת בהסטת חלק מההחזקה באפיק לאגרות במח"מ בינוני".

לגבי האפיק הקונצרני בישראל מציינים בלאומי כי רמת המרווחים נמוכה ואינה משקפת באופן מספק את הסיכון. לכן, יש להחזיק חשיפה נמוכה לאפיק, תוך התמקדות בסדרות של חברות תזרימיות בדירוגי השקעה בינוניים ובעלות מח"מ קצר (עד 3 שנים). בתיקי השקעות בהם רכיב האג"ח הקונצרני המקומי מהווה נתח גבוה, ממליצים בלאומי לנצל את תקופת הזמן הנוכחית, הרגועה, כדי להקטין חשיפה.

בלאומי ממליצים על חשיפה גבוהה לאפיק המנייתי בחו"ל, תוך הערכה שרמת המחירים של שוקי המניות בעולם עדיפה ביחס לאג"ח הקונצרני. יחד עם זאת, "הסיכון באפיק המנייתי עולה ככל שנמשכת העלייה במכפילי הרווח בשוקי המניות. מומלצת חשיפת יתר למדדי המניות באירופה ובבריטניה בהשוואה למשקלם במדד המניות העולמי (כ-25%) - לאור השיפור במצב כלכלות אלו".

בנוסף, ממליצים בלאומי להחזיק חשיפת חסר קטנה לארה"ב (שמהווה כמחצית ממשקל המדד העולמי), ואת מדדי המניות של השווקים המתעוררים, להחזיק בשיעור דומה למשקלם במדד המניות העולמי.