תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - מה יקרה לביקוש לזהב ב-2014?

"אנחנו נזהרים מלהניח שהעלייה בייבוא לסין שראינו ב-2013 תחזור על עצמה גם בשנה הבאה", כתב ויקטור טאינפירייה, אסטרטג בחברת ANZ

מטילי זהב סחורות / צלם: בלומברג
מטילי זהב סחורות / צלם: בלומברג

אם השנה היתה זו סין שהצליחה לאזן במידה מסויימת את הירידה לביקושים לזהב, ולפצות על האטת הביקושים בהודו והמכירות מצד תעודות הסל, בחברת ההשקעות ANZ מצפים שגם בסין יואט הביקוש משמעותית בשנת 2014.

"אנחנו נזהרים מלהניח שהצמיחה בייבוא שראינו ב-2013 תחזור על עצמה גם בשנה הבאה", כתב ויקטור טאינפירייה, אסטרטג ANZ בדוח שהובא באתר CNBC. הוא הסביר כי בטווח הבינוני, ההחזר הדל שמניב הזהב יפגעו באטרקטיביות שלו ובתפיסתו כמקור עושר.

נזכיר, כי מחירי הזהב צנחו כ-28% במהלך 12 החודשים האחרונים - הנפילה הרביעית בגודלה בתקופה שכזו, מאז שנות ה-70.

הצפי לצמצום הביקוש מצידה של סין, הוא גם שהביא את הבנק לעדכן ולהפחית את התחזית למחירי הזהב בשנה הבאה. נכון להיום, נמסר כי הוא מצפה שהמחיר הממוצע ב-2014 יעמוד על 1,269 דולר לאונקייה, זאת בשונה מהתחזית הקודמת שעמדה על 1,436 דולר.