בלאומי מזהירים: "שוק המניות בטורקיה אטרקטיבי, אך מסוכן"

ממליצים על חשיפה גבוהה לאפיק המנייתי בחו"ל, שעדיף ביחס לאג"ח הקונצרני ■ להימנע מאג"ח ממשלתיות של ארה"ב, גרמניה ויפן, וממליצים על חשיפה גבוהה לאג"ח ממשלת ישראל ■ חשיפת יתר למדדי המניות באירופה ובבריטניה

כלכלני בנק לאומי ממליצים בסקירת סוף-השבוע שלהם על חשיפה גבוהה לאפיק המנייתי בחו"ל, תוך הערכה שרמת המחירים של שוקי המניות בעולם עדיפה ביחס לאג"ח הקונצרני. עם זאת, הם מסייגים ואומרים כי הסיכון באפיק המנייתי עולה ככל שנמשכת העלייה במכפילי הרווח בשוקי המניות.

עוד ממליצים בלאומי על חשיפת יתר למדדי המניות באירופה ובבריטניה בהשוואה למשקלם במדד המניות העולמי (כ-25%) - לאור השיפור במצב כלכלות אלו. בנוסף, הם ממליצים להחזיק חשיפת חסר קטנה לארה"ב ולהחזיק את מדדי המניות של השווקים המתעוררים בשיעור דומה למשקלם במדד המניות העולמי.

השבוע החולף היה שבוע מסחר מקוצר בעולם על רקע חג המולד, והוא התאפיין בעליות שערים ברוב המדדים המובילים בעולם. האווירה החיובית נתמכה בעדכון הצמיחה ברבעון השלישי בארה"ב ובהודעת הפד לגבי הצמצום המדוד בתכנית רכישות האג"ח שגרמה לירידת מפלס חששות המשקיעים, ותמכה בשוקי המניות.

"נראה כי המשקיעים קיבלו בהקלה את ההודעה על הפחתת הרכישות, הן בשל הצמצום המוגבל בהן, והן בשל העובדה שלאחר שהתבצע המהלך פסקו הספקולציות בנוגע לתזמון. בדומה למגמה בארה"ב האופטימיות אפיינה גם את המסחר בשוקי אירופה - כאשר מדד יורוסטוקס 50 זינק ב-4.5% וגם מדדי המניות המובילים הנוספים באירופה רשמו עליות", כותבים בלאומי.

טורקיה ריכזה עניין רב השבוע על רקע ההתפתחויות בפרשת השחיתות בה מעורבים גורמים פוליטיים ופיננסיים. מאז חשיפת הפרשה צנח מדד איסטנבול 100 בכ-9% (במונחים דולריים) ומתחילת השנה נחתך המדד בכ-31%. לדברי כלכלני לאומי, תמחור שוק המניות בטורקיה אטרקטיבי, אך רמת הסיכון בהשקעה גבוהה.

הכלכלנים ממליצים עוד, להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן), ועל חשיפה גבוהה לאג"ח ממשלת ישראל תוך התמקדות במח"מ בינוני-קצר, על ידי אחזקה מאוזנת בין האפיק השקלי לצמוד. הם ממליצים על החזקה נמוכה של אג"ח קונצרני בחו"ל, תוך התרכזות בדירוגים נמוכים (רמת סיכון גבוהה) ומח"מ קצר/בינוני.

"רמת המרווחים באפיק הקונצרני בישראל נמוכה ואינה משקפת באופן מספק את הסיכון. לכן יש להחזיק חשיפה נמוכה לאפיק, תוך התמקדות בסדרות של חברות תזרימיות בדירוגי השקעה בינוניים ובעלות מח"מ קצר", לדבריהם.

אגוד: סקטור הביוטכנולוגיה בארה"ב טומן בתוכו פוטנציאל לעליות

כלכלני בנק אגוד ממשיכים להמליץ על השקעה במניות בשיעור 18% בתיק מייצג, ושל 28% בתיק ספקולטיבי, תוך השקעה שווה בין ישראל לחו"ל. בחלק של חו"ל ממליצים באגוד על פיזור גיאוגרפי של 20% לבריטניה, 30% אירופה ו-50% ארה"ב.

מבחינת סקטורים בארה"ב ממליצים הכלכלנים על סקטור הפיננסיים, הקמעונות וסקטור הבנייה. סקטור נוסף המומלץ להשקעה לפיהם הינו סקטור הביוטכנולוגיה הטומן בתוכו פוטנציאל לעליות. "בנוסף מומלצת השקעה במניות דיבידנד אמריקאיות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים", לדבריהם.

בהתייחס להשקעה באירופה הכלכלנים באגוד ממליצים על השקעה דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50 וכן תעודות על חברות המחלקות דיבידנדים. ללקוחות ספקולטיביים ניתן להיחשף לסקטור הפיננסיים באירופה.

לגבי שוק האג"ח, ממליצים באגוד על השקעה שווה בין האפיק השקלי לאפיק הצמוד50%, חשיפה של 10% לאג"ח קונצרני בתיק מייצג ו-14% בתיק ספקולטיבי. "משקיעים ספקולטיביים יכולים לתבל את התיק בארץ באיגרות בדרוג השקעה נמוך מ-A+ המלוות בבטוחות", לדבריהם.

בהתייחס לאג"ח קונצרני בחו"ל, הכלכלנים ממליצים על אחזקה בתיקים ספקולטיביים של כ-4%. בנוסף לאור התשואות הנמוכות באגרות הקונצרניות בחו"ל, ניתן להיחשף אליהן בפיזור באמצעות קרנות או תעודות אג"ח קונצרני.