זהו תיק ההשקעות המומלץ בבית ההשקעות פסגות

מיטל נעים, מנהלת השקעות בפסגות גמל ופנסיה, ממליצה על "ניהול השקעות דינמי וניצול הזדמנויות בשווקים" ■ "על אף ההאטה, שוקי המניות ימשיכו להניב תשואות יתר ביחס לשאר האפיקים"

מיטל נעים / צילום: תמר מצפי
מיטל נעים / צילום: תמר מצפי

על רקע הפסקת האש הזמנית במבצע הצבאי "צוק איתן", בבית ההשקעות פסגות מדגישים כי "המשק הישראלי חווה האטה בצמיחה עוד טרם הלחימה בדרום, להבדיל ממלחמת לבנון השנייה, אשר לפניה המשק צמח בשיעור גבוה".

מיטל נעים, מנהלת השקעות בפסגות גמל ופנסיה, אומרת כי "מניסיון העבר עולה, כי בעת הסלמה ביטחונית בדרך כלל קיימת פגיעה מסוימת בצמיחה ברבעון בו מתרחשת ההסלמה". עם זאת, היא מציינת כי "ברבעון העוקב מתרחשת צמיחה מהירה מתוואי הצמיחה של המשק. על אף ההאטה הכלכלית, אנו סבורים כי לאור הריבית הנמוכה, אשר מורידה את עלויות המימון של החברות ותורמת לגידול ברווח הנקי, שוקי המניות ימשיכו להניב תשואות יתר ביחס לשאר האפיקים".

נעים מוסיפה כי "אנו סבורים שבתקופה זו נדרשת בחירה סלקטיבית של השקעות, בשל הריבית הנמוכה העומדת כיום על 0.5%, ורמות שיא של מחירים בשוק המניות. ניהול ההשקעות צריך להתבצע באופן דינמי, תוך ניצול הזדמנויות השקעה בשווקים השונים".

נעים מקצה 35% מתיק ההשקעות שלה לאפיק המנייתי - 55% מכך לשוקי חו"ל והיתר לשוק המקומי.

באשר לשוק המקומי, בפסגות מזהים פוטנציאל בענף הביטוח, "מאחר שהחברות הנכללות בו נסחרות במחירים נוחים יחסית, כשברקע סביבת האינפלציה הנמוכה והעליות בשוק ההון, אשר תומכות ברווחיותן של החברות ובתשואה על ההון שהן מציגות".

בנוסף מציינים בפסגות את מניות חברות התרופות טבע ופריגו. על טבע, אומרת נעים כי היא "נסחרת במכפיל נמוך ביחס לסקטור הפארמה הגלובלי. החברה מצליחה למזער בצורה משמעותית את הפגיעה בהכנסותיה, כתוצאה מפקיעת הפטנט על תרופת הדגל שלה - הקופקסון, והעבירה למעלה מ-50% מהמטופלים בתרופה לגרסה התלת-שבועית המוגנת בפטנט עד שנת 2030. בנוסף, טבע מבצעת תהליך התייעלות משמעותי שעתיד להעלות את רווחיה".

בעניינה של פריגו, נעים מציינת כי זו "אמנם אינה זולה, אך עשויה להוות מטרה לרכישה. הרכישה שביצעה פריגו לפני כשנה של חברת אלאן האירית יצרה לה מנגנון מס נמוך, דבר שעשוי למשוך חברות אחרות בתחום לרכוש אותה. בהקשר זה, היא מזכירה כי לאחרונה התפרסמו ידיעות על כך שפריגו שכרה בנקאי השקעות, שיסייע במכירתה תוך כדי מיזוג לחברת תרופות גדולה.

"עם זאת", מוסיפה נעים כי "הממשל האמריקאי עלול להכשיל את העסקה למכירתה", מבלי להרחיב בסוגיה זו.

התעוררות בשווקים המתעוררים

לגבי שוקי חו"ל, נעים מציינת כי "בארה"ב המניות מתומחרות ברמה סבירה. המכפיל החזוי של ה-S&P הינו כ-15, סביב הממוצע ההיסטורי. מאחר שהריביות נמוכות ולא קיימות אלטרנטיבות השקעה, התרחבות של המכפילים מעל הממוצע ההיסטורי אינה תרחיש מופרך".

בהתייחסה לאירופה, נעים סבורה כי "הכלכלה שם נמצאת במקום פחות טוב. שולי הרווח של החברות באירופה נמוכים יחסית, כך ששיפור בכלכלה יתורגם לעלייה משמעותית ברווחים. בנוסף, קיים מקדם ביטחון בדמות הרחבה מוניטרית אותה צפוי לבצע ה-ECB (הבנק המרכזי האירופי) אם ההאטה תימשך".

לעומת זאת, בפסגות סבורים כי "השווקים המתעוררים זולים, ואנו צופים התרחבות מכפילים, לאחר תקופה ארוכה בה השווקים לא השתתפו בעליות מדדי המניות שנרשמו בשווקים המפותחים".

לגוון עם אג"ח חו"ל

לאפיק הקונצרני נעים מקצה 35% מהתיק, ומציינת כי הוא "נסחר ברמות מרווחים נמוכות בהסתכלות היסטורית, על אף שחלה פתיחת מרווחים קלה בעקבות הלחימה בדרום. הריבית הנמוכה והיעדר אלטרנטיבות השקעה גרמו לעלייה בתיאבון הסיכון של הציבור, ולגיוסי חוב במח"מ ארוך של חברות פחות איכותיות".

"לנוכח זאת", היא אומרת, "אנו מעדיפים להתמקד בהשקעה באיגרות חוב קונצרניות במח"מ בינוני, בדירוג גבוה ומגובות בבטוחות".

חלק מההשקעה באפיק הקונצרני מנתבת נעים לחו"ל, בדירוג השקעה מקבוצת ה-BBB. לדבריה, "באמצעות השקעה זו ניתן לגוון את תיק ההשקעות בחברות בינלאומיות בעלות איתנות פיננסית, ולקבל חשיפה לענפים שונים מאלו הקיימים בישראל".

לגבי האפיק הממשלתי, לדברי נעים הוא "מושפע בעיקר מירידת התשואות העולמית ופחות מהאירועים הגיאופוליטיים הסובבים אותנו. על אף הלחימה בדרום, ההשפעה הצפויה על הגירעון בתקציב והגידול בצרכי המימון של הממשלה - תשואות האג"ח הממשלתיות הגיעו לרמות נמוכות מאז ומעולם".

הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך

ההמלצות של מיטל מפסגות
 ההמלצות של מיטל מפסגות

תיק ההשקעות המומלץ
 תיק ההשקעות המומלץ