גנב 3 מיליון ש' - ייכלא ל-17 חודשים וייקנס ב-700 אלף שקל

עומר לבבי, מבעלי השליטה לשעבר של חברת "כים ניר שרותי תעופה" הורשע בגניבת מאות אלפי דולרים מקופתה של החברה הציבורית לצרכיו הפרטיים ולצרכי שותפיו לשעבר

דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock
דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock

בית משפט השלום בת"א הטיל לאחרונה עונש של 17 חודשי מאסר וקנס בסך 700 אלף שקל על עומר לבבי, מבעלי השליטה לשעבר של חברת "כים ניר שרותי תעופה" שהורשע בגניבת מאות אלפי דולרים מקופתה של החברה הציבורית לצרכיו הפרטיים ולצרכי שותפיו לשעבר.

כן הורשע לבבי בסיווג המשיכות באופן כוזב ומטעה בדוחות הכספיים של החברה, כאילו נעשו לצרכי החברה. השופט אבי פורג פסק כי לבבי ביצע עבירות גניבה בידי מנהל, עבירות מרמה, עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד וכן עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך.

לבבי היה מבעלי השליטה בכים ניר ושימש גם כמנכ"ל החברות הבנות של קבוצת כים ניר.

כים ניר הייתה בשנים 2002-2004 חברה ציבורית שעסקה בעצמה ובאמצעות חברות בנות מוחזקות, בפעילות של מתן שירותי טייס, הטסת מסוקים, הכוללים הובלה של נוסעים, ריסוס חקלאי, כיבוי שריפות, צילום אווירי ועוד.

במהלך שנת 2002 רכשו דן קריב, מישה קרקובסקי וכן לבבי, את השליטה בכים ניר. לצורך רכישת השליטה בחברה נטלו השלושה הלוואות פרטיות במיליוני שקלים מגורמים מוסדיים ופרטיים, לרבות מחלפני כספים וגורמים ב"שוק האפור".

זמן לא רב לאחר רכישת השליטה בחברה, החלו לבבי ושותפיו למשוך לצרכיהם הפרטיים מאות אלפי דולרים בהזדמנויות שונות מקופתה של כים ניר הציבורית, באמצעות משיכות כספים מחשבונות החברות בנות של החברה הציבורית. הכספים שימשו לצורך השבת ההלוואות הפרטיות שנטלו.

על מנת להסוות את המשיכות ולאפשר את המשכן, סווגו המשיכות באופן כוזב ומטעה כאילו מדובר בכספים שנמשכו לצורך עסקיה הרגילים של החברה, כך למשל סווגו המשיכות כאילו מדובר בפיקדון לרכישת מסוק, וכאילו מדובר בפיקדון להשגת מימון.

גניבת הכספים עמדה על כמחצית מהונה העצמי דאז של החברה הציבורית. מדובר בגניבה של כשלושה מיליון שקל, מחברה בעלת הון עצמי של קרוב לשבעה מיליון שקל. המסחר במניות החברה הופסק ביוני 2004.

בהכרעת הדין ציין בית המשפט כי "בענייננו מדובר במעילה בסכומים גדולים ולמשך זמן משמעותי שהתבצעה תוך ניצול חמור של יחסי אמון והתלווה לה רישום כוזב לצורך הסוואת והסתרת משיכות הכספים, ודי בכך כדי לבסס קיומו של אי יושר". בגזר הדין ציין בית המשפט כי לבבי היה גורם משמעותי בפרשה חמורה זו.

התיק נוהל על ידי עוה"ד עופרה רובינפלד-הוך ומאור ברדיצ'בסקי מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ונחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.