מתרחקים מהסירים

האם הרמה בעונה הנוכחית של "מאסטר שף" גבוהה מדי?

"מאסטר שף", יום א' 21:00, ערוץ 2 קשת

רק על עצמי לספר ידעתי. לפיכך אומר שאם (על-פי חוות דעתי בלבד, את האמת לא אדע לעולם) הייתי מצליח להיכנס בקלות לנבחרת של "מאסטר שף" בעונות הקודמות, לפחות עד למשימת הקינוחים הראשונה - הרי שהשנה הרמה היא כמעט מקצועית, גבוהה, אני כמעט מתפתה לומר: "גבוהה מדי".

אז נכון, ההשתתפות אסורה על שפים, אבל עושה רושם שרבים מהמתמודדים הם כבר לא הבשלן הביתי הטוב שמנסה לשדרג את ביצועיו, אלא כאלה שאשכרה התכוננו לתוכנית והשלימו לא מעט חורים בהשכלתם הקולינרית: המיומנות, הטכניקה והמגוון הם כבר "כמעט מקצועיים". מחבת של חריימה או סנדביץ' בתוך כיכר לחם כבר לא יעזרו או יעברו.

לכאורה זה אמור להיות סימן טוב, ובינתיים הרייטינג מצביע בעד, אבל אני מודה שבתוכנית האחרונה, שנועדה בסך-הכול לסיים את שלב הניפוי ההתחלתי, הרגשתי שאולי זה קצת יותר מדי.

אולי התוכנית הזאת - שהייתה כיפית כמו חיים כהן, וממש כמוהו הצליחה להחזיק במקל בשני קצותיו (גם עממית ונגישה, גם רלוונטית לקהל גבוה) - התרחקה מדי מהסירים שלהבה קטנה מרצדת תחתם ושמפיצים אור וחום בבית, חום מהסוג שלא אכפת לנו לקבל אפילו בימי הקיץ הלוהטים.

* ציון: 8