אקזיט צנוע: ARM רוכשת את סנסה הישראלית בכ-85 מיליון ד'

בחברה הישראלית שפיתחה פתרונות אבטחה המשולבים במכשירים סלולריים וזכרונות פלאש הושקעו מאז שהוקמה ב-2000 כ-32 מיליון דולר

הייטק שבבים / צלם: רויטרס
הייטק שבבים / צלם: רויטרס

כפי שפורסם ב"גלובס" כבר בחודש מאי, ענקית השבבים ARM רוכשת את חברת Sansa Security (לשעבר דיסקרטיקס) הישראלית מכפר נטר תמורת סכום מוערך של 75-85 מיליון דולר. החברה הישראלית פיתחה פתרונות אבטחה המשולבים במכשירים סלולריים וזכרונות פלאש.

על-פי מאגר IVC מאז הוקמה בשנת 2000 היא גייסה כ-32 מיליון דולר - מה שאומר שמדובר על החזר נמוך יחסית למשקיעים של בערך פי 2. בין המשקיעים הבולטים של החברה לאורך השנים אפשר למצוא את הקרנות סקויה ישראל, אקסל, ג'נסיס, פיטנגו ופועלים ונצ'רס.

ARM תהפוך את החברה הישראלית למרכז הפיתוח של החברה בישראל ובכך תייצר נוכחות ראשונית בארץ. חברת ARM נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-22 מיליארד דולר.

דיסקרטיקס הוקמה בשנת 2000 על ידי גל סלומון, דוד דיטשר ולימור אלבז. סלומון שימש כמנכ"ל החברה במהלך עשר השנים הראשונות לפעילותה, עד שהחליט לחצות את הקווים והצטרף כשותף לפיטנגו ב-2010, שכאמור השקיעה בחברה. הוא מונה ליו"ר דיסקרטיקס ולתפקיד המנכ"ל מונה קובי סלע.

לאורך 15 שנות פעילותה יצא לדיסקרטיקס לעבוד עם חברות מובילות בעולם השבבים והמובייל, בהן אינטל, מוטורולה ואחרות ולמייסדים היו תוכניות גדולות לעתיד החברה. בשנת 2005 החברה הפכה לרווחית והעובדה שהגיוס האחרון שלה הושלם בסוף 2006 מראה שההכנסות והרווחים הצליחו להחזיק אותה לא מעט שנים קדימה.

עם זאת, בראיון שהעניק סלומון - אז מנכ"ל החברה - ל"גלובס" בעקבות בחירת דיסקרטיקס לאחת מהחברות המבטיחות של "גלובס", הכוונות היו גדולות יותר ממכירת החברה עם החזר נמוך יחסית למשקיעים. "אני לא יודע מתי נעשה את ההנפקה, אבל זה מתחיל להיות ריאלי לצאת להנפקה ראשונית", אמר סלומון באוקטובר 2007.